OMS-ul are idei putine, dar fixe

April 17th, 2010 | by Vadim Cusnarencu |

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS, zis si WHO) incepe din nou sa isi expuna sfaturile panicarde prin presa, o data cu eruptia vulcanului din Islanda. Modelul este acelasi care a conscrat aceasta organizatie.

Celor de la OMS le place sa stie oamenii in casa, iar in cazul in care unii asa mai debili mintal se aventureaza pe strada ideal e sa poarte masti.

Asa a fost cu gripa aviara inventata de ei, asa a fost si cu gripa pornica: stati in casa, evitati locurile aglomerate, purtati masti, stranutati in pungi etc. (ultima e inventata de mine, dar nu ar strica sa o preia, cred ca ar avea impact).

A erupt acum un vulcan, iar OMS isi face griji despre pulberea microscopica depusa pe pamant si care ar putea afecta sanatatea oamenilor, prin inhalare. Nu suntem totusi niste microbi care traim de mii de ani prin pulbere vulcanica si alte mizerii fara probleme?

De ce acum, in anul 2010, pulberea microscopica ne-ar afecta asa de rau incat, din nou, suntem sfatuiti de OMS sa stam cat mai mult in casa si, daca iesim, normal sa purtam masti.

Citez din textul OMS: “Purtatorul de cuvant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, David Epstein, a afirmat vineri, citat de AP, ca cenusa microscopica este in mod potential periculoasa pentru oameni atunci cand se depune pe pamant, deoarece particulele inhalate pot ajunge in plamani, cauzand probleme respiratorii”.

Bun, si ce sa facem stam in casa pana cand? Pana dispare de pe pamant? Nu va fi mereu acolo, luata de vant, imprastiata, inspirata si expirata de zeci de generatii de acum inainte, scuipata cu sange sau normal, dusa sub pamant, ramasa in betoane, amestecata in plastice, intrata in ochi, dusa cu trenul (doar dus) din Romania in Australia, si as continua si cu niste detalii sexuale care acum imi trec in minte fiind cu gandul direct si la OMS.

Oare domnul Epstein o sta acum in casa, ascuns sub masa, iar afara cand iese poarta masca? Ar fi interesant de urmarit.

Nu ar fi o idee buna ca baietii care lucreaza in industria farmaceutica la OMS sa produca un vaccin anti cenusa vulcanica?

OMS-ul o sa ajunga ca in povestea cu ciobanasul. Anunta mereu ca vin lupii la stana, iar cand au venit cu adevarat nu l-a mai crezut nimeni si a fost mancat. Nu-mi dau seama acum care ar fi “lupul” pentru OMS, dar probabil ca este pe undeva.

Printr-un concurs de imprejurari am revazut zilele trecute un epidod cu Tom si Jerry facut acum 50 de ani de Walt Disney, in care un soricel alb era in pericol de explodezie. La final, cand la radio se anunta ca nu mai este nici un pericol, bineinteles ca soarecele sare in aer. Chiaun, Tom se ridica dintre ruinele casei si rosteste o replica memorabila, simtita probabil si atunci la fel de acut ca si acum: “Nu ii credeti!”.

Ma opresc din scris sa imi pun masca de gaze pe fata. Desi nu a ajuns norul inca parca mi-a intrat in ochi o particula microscopica.

  1. 7 Responses to “OMS-ul are idei putine, dar fixe”

  2. By ramurel on Apr 17, 2010 | Reply

    …suntem cu sistemul imunitar pus sub semnul întrebării tot de OMS, plus că face parte din amplul plan de a îngrozi lumea cu orice nimic. L-am văzut şi pe kretinul ăla de politician (de la UDMR parcă) ieri la ştiri… Parcă-s tâmpiţi.

  3. By vadim on Apr 17, 2010 | Reply

    Nu sunt deloc tampiti. Ideea e sa stam mai mult in casa, nu le plac multimile.

  4. By william coylung on Apr 17, 2010 | Reply

    hihihi..oamenii ca tine au schimbat lumea…hihihi..

  5. By william coylung on Apr 17, 2010 | Reply

    si mai bine ai lasa noru’ si ai pune echipa lu dinamo in teren ca e min.5 si joaca doar niste bile albe la ei…

  6. By Contra idiotilor on Apr 17, 2010 | Reply

    Da, cred ca ai dreptate, nu sta in casa, mergi
    pe strazi in nestire, poate vine un vint cu norul
    de la vulcan si, poate, ati intra si tie niste materie cenusie prin urechi, in cap! E singura pe care ai s-o posezi!!!

  7. By Contra idiotilor on Apr 17, 2010 | Reply

    GRADINA AIA MARE ASTEAPTA UN GRADINAR!

  8. By Catalin on Apr 20, 2010 | Reply

    http://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy#Lifespan_variation_over_time

    Vadime, dacă vrei să renunți la progresele științei și să trăiești ca acum mii de ani, ești binevenit, dar cred că ai o noțiune idilică despre trecut. În Evul Mediu, durata de viață era pe la 35-40 de ani.

    Poate e bine să asculți când un om cu diplomă îți spune ceva. Or fi și panicarzi, or fi și oameni de știință cu agende secrete, dar chiar ai vrea ca toată Anglia să-și riște sănătatea pornind de la premiza asta?

Post a Comment