Ce banda de alergare?

September 12th, 2014 | by Vadim Cusnarencu |

Dati-mi o mana (sau un picior) de ajutor. Ma pricep sa fac sport si inclusiv sa alerg, dar nu stiu ce banda de alergare sa aleg. Aveti? Stiti? Am nevoie de un sfat.

Banda va fi folosita pentru o ora pe zi timp de cinci sau sase zile pe saptamana. Este luata pentru alergare, nu pentru mers. Bugetul este undeva in jur de 4.000 de lei.

Sunt zeci de producatori si sute de modele, dar ma uit la ele fara sa stiu ce sa aleg si care isi merita sau nu banii.

Am vazut asta (Kettler Motion Track) si asta de la Decathlon (un Proform despre care importatorii nu stiu nimic pentru ca este un model hibrid facut pentru Decathlon).

Avantajul celei de-a doua este pretul care se incadreaza in buget, iar suprafata de alergare este mai mare (51×140 fata de 48×132), ceea ce pentru un om care bate spre 1,90m este in regula.

Am citit pe net ca benzile Proform nu sunt dintre cele mai bune. Despre Kettler am auzit ca benzile ieftine (cele entry level) de asemenea nu sunt fiabile. In special la Proform am citit despre probleme cu covorul de alergare.

Ideea e ca nu stiu daca sa arunc banii pe asa ceva si dupa aia mai rau sa ma enervez cu probleme. Stiu doar ca nu vreau sa fac pauza de alergare in zilele de iarna si ca in loc sa fac o pneumonie mai bine “dau in gol” la o banda.

Ma intereseaza atat pareri despre cele doua modele/producatori cat si pareri despre experiente personale alte cu benzi de casa (nu profesionale de sala, pentru ca nu este cazul).

 

  1. 31 Responses to “Ce banda de alergare?”

  2. By Marian on Sep 12, 2014 | Reply

    Si Kettler si Proform sunt slabe, se strica repede. Am avut de la ambii, am renuntat la ele. Am cumparat un model de pe Amazon care se gaseste doar in SUA se numeste Life Span. Comanda-ti de acolo.

  3. By Vadim on Sep 12, 2014 | Reply

    Care, asta? Vezi vide-oul din al doilea post:
    http://www.amazon.com/LifeSpan-Fitness-TR1200-DT-TR1200-DT5-Treadmill/product-reviews/B006M2PJV0/ref=cm_cr_pr_hist_1?ie=UTF8&filterBy=addOneStar&showViewpoints=0&sortBy=bySubmissionDateDescending

  4. By BB on Sep 12, 2014 | Reply

    Life Span sunt bune, dar se gasesc doar in state. Eu am o banda de la o firma necunoscuta si am gresit cu ea pentru ca se balangane cand alerg si are suprafata de alergare mica. M-am pacalt, vad ca tu stii ca vrei una cu covor mare si asta e bine, acum ramane de vazut care.

  5. By Vadim on Sep 12, 2014 | Reply

    BB, multumesc de sfat, dar vreau modele clare. Da covorul e important acela de la Decathlon are 51×140 ceea ce pentru mine e foarte bun. Insa am sunat la Proform la importator si mi-au spus asa cum am scris si in textul de mai sus ca nu imi pot oferi nici un amanunt despre modelul Endurace 7 care se vinde la Decathlon sub numele Proform.

    Am intrebat daca e fiabil, raspunsul a fost mereu ca ei nu stiu nimic. Chiar nu imi dau seama cum poate Decathlon sa vanda o banda Proform despre care cei de la Proform nu stiu nimic (si nici nu e la ei pe site in Romania sau alte tari).

    As vrea pareri de la oameni care au macar un proform, cum merge, daca e fiabil etc.

  6. By Runni on Sep 12, 2014 | Reply

    http://support.proform.com/?cat=7

    Am avut probleme la Proform cu centrarea covorului. Am ramas cu el sifonat chiar daca am urmat sfaturile sa il centrez cum scrie si arata acolo. Cred ca voi returna banda am luat de la Decathlon.

  7. By Bob on Sep 12, 2014 | Reply

    Vezi ca pe siteul de la Kettler spre care ai pus o legatura pagina afiseaza gresit date. Banda asta nu are 3CP la motor, ci 2. Am vrut sa o cumpar eu si am gasit datele corecte pe siteul international. Parerea mea e ca un motor de 2CP e cam la limita si se poate arde mai repede.

  8. By Maria on Sep 12, 2014 | Reply

    Uite aici: http://treadmill-review.toptenreviews.com/

    Eu am ales banda de pe 3, un Sole F. Merge fara probleme de 1 an. O recomand.

  9. By Maria on Sep 12, 2014 | Reply

    La acel moment am vazut si acel review e o comparatie intre SoleF80 si Nordic Trackul aflat in acel top pe locul 1.

  10. By Cristian on Sep 12, 2014 | Reply

    Vezi ca modelul Kettler nu are conexiune la iFit, programul cu care poti lega banda la google maps. Merita chestia asta sa o ai pe o banda. La Kettler trebuie sa dai pe o banda minim opt mii de lei ca sa ai iFit, e aiurea.

  11. By Bombo on Sep 12, 2014 | Reply

    Nordick Track ai incercat? Sunt peste bugetul tau dar…

  12. By Vadim on Sep 12, 2014 | Reply

    Bombo, m-am uitat dar nu au nimic din ce m-ar interesa in stoc in Romania cei de la NordicTrack. Nici nu prea raspund pe la telefoane.

    http://www.iconfitness.ro/banda-de-alergare-nordictrack-t-7-2.html

  13. By Vadim on Sep 12, 2014 | Reply

    Hai ca ma duc sa testez o banda de la NordicTrack.

  14. By omul on Sep 12, 2014 | Reply

    cel mai bine te duci la sala.
    asa nici nu ocupi loc in sufragerie, socializezi, vezi si pe altii facand miscare

  15. By Vadim on Sep 12, 2014 | Reply

    Omul – Din pacate nu am timpul necesar sa ma duc la sala. Sa mergi la sala ocupa pe langa antrenament inca un 30 de minute in plus (drumul pana acolo care de multe ori nu e cel spre casa, parcare, schimbat, vestiar, gasit loc la aparat etc).

    Imi trebuie ceva acasa, atunci cand vin sau inainte sa plec sa pot face repede ceva. Loc sa zicem ca am, nu asta e problema.

    Am fost si la sala, nu mi s-a parut ca e o socializare, iar daca pui si socialziarea la timp pierzi o ora.

    Asa, acasa, in zilele reci, practic timpul pierdut e minim, poti alerga oricum, oricand, rapid si salvezi 30 de minute sau o ora chiar. Conteaza.

  16. By Vadim on Sep 12, 2014 | Reply

    Revenind, nu am reusit sa testez banda Nordic Track, pentru ca firma care o importa m-a chemat degeaba, nu o avea acolo (sau nu o avea in stare de functionare). Asta e.

  17. By Adriana on Dec 8, 2014 | Reply

    Buna,
    ai testat banda Nordic Track? cum e? ti-ai luat pan ala urma ceva? si eu vreau sa -mi iau o banda si am gasit-o pe asta la Dechatlon

    http://www.decathlon.ro/banda-alergare-nordic-track-c200-id_8310547.html

    dar eram curioasa daca ai cumparat ceva

  18. By vadim on Dec 11, 2014 | Reply

    Adriana, am luat o banda acum trei luni la cateva zile dupa ce am pus acest post pe blog. Am luat un Nordic Track 7.2 de la hervis, era singura la ei, era expusa si de la 4000 si ceva de lei mi-au dat-o cu 2.400. Nu avea nici macar o ora de functionare si doar 3 kilometri facuti in magazin. Acum are spre 100km pentru ca am alergat mai mult in noiembrie si decembrie pe ea, inainte putand sa mai fug afara.

    Testasem mai multe si am ajuns la conclucia ca, pentru mine cel putin, Nordic Track este cel mai bun raport calitate pret.

    Am vazut si C200-le pe care il vrei tu, ti-o recomand, are suprafata de alergare mare (exact ca la 7.2), dar un motor cu 0,25 cai putere mai mare. Teoreitc e mai buna.

    Asa ca daca ai bugetul ia-o, sa imi zici cum ti se pare.

  19. By vadim on Dec 11, 2014 | Reply

    Si daca ti-o iei eventual cheama-i pe cei de la Nordic track sau pe cei de la Decathlon sa o monteze si sa iti spuna cum sa o folosesti. Iti pot spune si eu daca e, sunt cateva sfaturi de baza, printre ele sa ai impamantare la priza si casa, sa o scoti mereu din priza dupa folosire (ideal sa ai stabilizator de tensiune pe ea daca stai la casa) si sa o pornesti mereu nu stand cu picioarele pe covor. Iar banda trebuie cam la o luna data cu silicon sub covor, se gaseste la Decathlon unul bun. Asa teoretic o poti pastra mult timp bine, fara defecte la motor. Mai vorbim.

  20. By Cezar on Jan 26, 2015 | Reply

    Maria, cum ai reusit sa cumperi o banda Sole in Romania ca si mie imi place Sole F80, dar nu am gasit un importator

  21. By Maria on Jan 27, 2015 | Reply

    Mi-a adus-o cineva de pe Amazon, din Sua.

  22. By Cezar on Jan 27, 2015 | Reply

    Cum a reusit sa ti-o aduca ca nu e mic deloc pachetul. Crezi ca mai poate sa faca “o fapta buna” inca o data? :)

  23. By Maria on Jan 27, 2015 | Reply

    Mi-a adus-o pe bucati, intr-adevar era greu daca era doar o data. Dar sta acolo si vine des in Romania, a adus pe rand. Din pacate nu am cum sa il mai rog sa aduca o data. :(

  24. By Radu on Mar 19, 2015 | Reply

    Sal , imi lasi te rog id tau de mess , as vrea sa cumpar si eu o banda de alergat nordick track C300 si am vazut ca ai si tu o banda nordick track si as vrea sa te intreb unele detalii despre banda. Radu

  25. By Vadim on Mar 20, 2015 | Reply

    Scrie-mi pe mail la geovadim la gmail punct com.

  26. By Bogdan on Apr 20, 2015 | Reply

    Si eu sunt interesat de cumpararea unei benzi din Decathlon, vroiam sa intreb daca are cineva modelul Domyos TC7 sau PROFORM S7, sunt interesat de raportul calitate pret si daca se merita. Astept pareri.

  27. By Reparatii frigidere on Oct 12, 2016 | Reply

    Ai reusit sa iti o banda ,de care si daca esti multumit de ea?

  28. By Vadim Cusnarencu on Oct 30, 2016 | Reply

    Bogdan, da am luat din 2014, este a treia iarna cand o folosesc. Am aproape 500 de kilometri pe ea.

  29. By Alex M on Jul 25, 2017 | Reply

    Daca te incadrezi in bugetul benzilor Nordic track, ti le recomand cu caldura. Sunt fiabile, iar de aproximativ 5 ani de cand am achizitionat una iti pot spune ca nu am avut nicio problema. Cateva modele poti gasi mai jos.

    https://www.sportist.ro/fitness-si-gimnastica/benzi-de-alergare.html?manufacturer=174

  30. By Darius on Dec 7, 2017 | Reply

    Si eu am cautat foarte mult o banda de alergat cu adevarat de calitate, mai ales ca greutatea nu ma ajuta. Mi-am dorit ceva cu functii cat mai avansate, setari simple, conectare wi-fi si alte cele. Am cumparat Energy Fit 900TFT la recomandarea baietilor de la Fitness Master. Sunt multumit de achizitie, recomand sa cititi acest material sau sa cereti sfaturi si acolo, mie mi-au fost de ajutor :)
    http://www.fitnessmaster.ro/banda-de-alergat/

    Spor la alergat/dat jos kilogramele!

  31. By 메이저사이트 on Jan 4, 2024 | Reply

    You are sharing valuable information for free. I am benefiting a lot from this information. I would like to pay some money. thank you. I’m curious about your contact information. https://casavue.net

  32. By Transfer 33 955 Dollars. Gо tо withdrаwаl >> https://forms.yandex.com/cloud/65c5cc61e010db49642f145b/?hs=77d6f3571c58cef8fa5426e69d9ada81& on Feb 14, 2024 | Reply

    32z5e7

Post a Comment