Basescu a castigat campania pe internet

November 18th, 2009 | by Vadim Cusnarencu |

Prezenta lui Traian Basescu pe Internet este de departe cea mai bine realizata, ca promovare, idei si site de campanie, ceea ce inseamna ca echipa lui a pus accent ca nimeni altul pe acest mediu de comunicare. As spune ca niciodata pentru un politician, internetul a fost folosit bine, chiar daca nu la maxim asa cum ar fi trebuit. oricum, fata de zero barat cat au facut ceilalti, este ceva. Prezenta pe net este un lucru destept si se adreseaza oamenilor destepti, peste medie. Va fi publicul roman de Internet, cel care se gandeste bine inainte de a arunca degeaba un vot, mereu informat si critic la adresa a ceea ce se petrece in Romania, decisiv pentru Basescu la alegeri?

Prezenta lui Basescu in aceste zile pe Internet este masiva. Echipa sa a realizat o campanie ampla de promovare, pe cele mai mari siteuri din Romania, inclusiv pe Onlinesport.ro unde Basescu apare des pe cele mai importante trei spatii din site. Daca ne uitam la Geoana, Antonescu sau Oprescu, nu numai pe Onlinesport.ro, dar si pe alte siteuri mari, ei nu exista.

Siteurile celorlalti trei candidati sunt, de asemenea, slabe (cu un mic plus pentru Oprescu), iar promovare inexistente. Practic, cei trei nu exista pe Internet, au o lipsa totala de comunicare.

Obiectiv (nu sunt fan al lui Basescu, de fapt nu sunt un fan al nimanui), Basescu a castigat alegerile din 2009, cel putin pe Internet, acolo unde are cel mai bun site, actual si bine facut, acolo unde a lansat cateva clipuri de parodie cu impact, acolo unde are promovare masiva in saptamana alegerilor.

Se putea face mai bine? Absolut. Exemplul este Obama, despre care s-a spus ca a intrat la Casa Alba gratie campaniei excelente de comunicare pe net, acolo unde a avut un site centralizat ingenios si transparent cu promisiunile electorale si unde saptamanal se intalnea cu internautii pentru conferinta video, printre altele.

Ramane de vazut daca ofensiva pe net a lui Basescu, unica avand in vedere lipsa celorlalti din spatiul virtual, ii va aduce un plus de voturi. Se stie ca milioanele de romani care stau pe internet cu precadere se misca greu la vot, din mai multe motive (lipsa de incredere si lipsa de transparenta a candidatilor, lipsa personala a timpului etc).

Sa vedem  daca Basescu isi va castiga niste voturi pe acest segment, va fi interesant. Cel putin, din punctul meu de vedere, a incercat ceva mai mult decat altii, iar asta nu poate fi decat un plus pentru el. Pentru faptul ca Geoana, Antonescu si Oprescu au evitat cu desavarsire internetul ma va face sa ma gandesc pe care voi pune stampila.

A face reclama pe Internet inseamna deschidere catre modern, catre eficienta, catre un public aparte, iar faptul ca echipa lui Basescu a facut asta ii aduce o bila alba.

  1. 14 Responses to “Basescu a castigat campania pe internet”

  2. By un om on Nov 18, 2009 | Reply

    Un punct de vedere corect. Intr-adevar Basescu si Oprescu s-au miscat pe Internet. Ceilalti s-au rezumat la simple site-uri, daca au facut-o.

  3. By radu on Nov 18, 2009 | Reply

    oricum sunt bani aruncati ptr ca va pierde

  4. By daniel on Nov 18, 2009 | Reply

    Mie mi-a placut site-ul partidului verde si candidatului sau, Remus Cernea…la altii nici nu m-am uitat, nu merita votati…

  5. By titzu on Nov 18, 2009 | Reply

    pai daca se adreseaza “oamenilor destepti, peste medie” insemna ca nu mai e atat de eficienta pe cat zici. In principiu oamenii de care vorbesti ar trebui sa-si dea seama cum incearca base sa manipuleze oamenii cu referendumul….

  6. By cocolino on Nov 18, 2009 | Reply

    basescu s-a bagat si aici pentru ca isi permite…se pare ca e singurul care are fonduri nelimitate pentru campania asta. pe de alta parte, stateam si ma uitam recent la televizor, si ma intrebam unde se gasesc atatea mii de oameni care n-au alta treaba decat sa se adune in centrul unui oras si sa-l aplaude pe base. raspunsul l-am aflat pe pielea mea, weekend-ul trecut. un drum pe care in mod normal il faceam in 40 de minute l-am facut in 3 ore. din ce cauza? cateva sute de autocare si microbuze ‘portocalii’ s-au decis sa se deplaseze catre un oras important al tarii si sa faca o demonstratie de forta pe drum. asa ca la fiecare popas ieseau si fluturau steaguri si urlau ca disperatii. asta in timp ce mai marii partidului, cu x5-uri si seria 5 de bucale, depaseau masini cu zecile pe contrasens. iar la un momentdat, autocarul shafului (iti dadeai seama de asta dupa culoarea portocalie si chipul imens al cheliosului pe spate), se decide sa depaseasca in curba!!!! coloana de zeci de masini. nu pot sa spun cate accidente erau sa provoace inconstientii astia. concluzia insa e simpla, basescu incearca sa castige un nou mandat printr-o demonstratie de forta, nu printr-un program clar si bine stabilit. n-am vazut nicaieri sa vorbeasca despre ce va face daca va fi ales si care ii sunt obiectivele pe urmatorii 5 ani. este un presedinte mincinos, un om care pe mine nu ma poate reprezenta niciodata. voturile pe care le castiga pe net, le pierde pe sosea :))) aveti grija cum puneti stampila, ca mai putem arunca inca 5 ani din viitor lejer la gunoi.

  7. By arlechino on Nov 18, 2009 | Reply

    si eu navighez pe net dar nu votez cu Base. Prefer crinii…

  8. By bulan on Nov 18, 2009 | Reply

    si eu navighez pe net,dar votez pe cel mai prost din curtea scolii,toti vor fura in afara de el pt ca vrea putere nu altceva,voi voti….ca daca scoala nu aveti,tot o pula mancati indiferent de cine iese,hai pa.

  9. By williamcoylung on Nov 18, 2009 | Reply

    subscriu la spusele lui bulan

    desi eu il voi vota pe hotu de antonescu…vezi masina rosie dacap si piatra arsa

  10. By Dark Angel on Nov 18, 2009 | Reply

    pai normal ca il dai pe basescu castigator din moment ce si-a pus trei bannere pe onlinesport. Te-am cumparat 😀

  11. By Val ANASATSIU on Nov 18, 2009 | Reply

    Promovarea pe internet nu implica obligatoriu si victoria aici ma refer la -actualul-temporal-cotroceni-, istoricul domiei sale este aici de 1000 de ori mai vizibil, rezult un mediu informational propice.Nu toti internautii sunt din teapa portocalii , multi au studii superioare si ma indoiesc ca, mai mult de 25% segment BUR-PDL il vor vota.
    Ctelusii portocalii latra dar o fac a paguba, indiferent, Crin Ori Mircea il snopesc in turul doi pe TEMPORALUL-COTROCENI.
    Pentru curiozitatea PORTOCALIE , VOTEZ-CRIN ANTONESCU
    p.s. dom Vadim iarasi o facem lata, manipulam sub-mediocru din titlu, mai facem UN BIELDENBURG sau BLUMMENFELD, o conspiratie micka ceva, o bomboana o maslina???
    Dragul meu, incearca sa fi echidistant si obiectiv, tara geme de jurnalisti vopsiti si cumparati din toate pozitiile.
    sauzimDESPRE=CEA – MAI-BENEFICA-SCHIMBARE-POST-DECEMBRISTA-De-PRESEDINTE

  12. By papagalu' (...dinbanc) on Nov 19, 2009 | Reply

    … este binevenit sa iti transmiti mesajul si in mediu virtual … dar in tara lu’Borat nu ai cum castiga alegerile pe internet (poate in Elvetia)

  13. By Jessy on Nov 21, 2009 | Reply

    Din ce sondaje am vazut eu,crin era favorit…

  14. By cocolino on Nov 23, 2009 | Reply

    as dori sa le multumesc personal celor care mi-au dat sansa sa traiesc inca 5 ani in mizeria asta din tara. le multumesc tuturor celor care ma fac sa merg din nou la vot in turul 2 ca sa aleg raul cel mai mic dintre cei 2 hoti si partidele din spatele lor. am un respect deosebit pentru cei care le-au facut campanie celor 2. nu stiu cum se face, da romanu’ de rand tine mereu sa demonstreze ca isi merita soarta.

  15. By Pariori on Jan 7, 2010 | Reply

    Totul a inceput de la EBA daca tineti minte ce de reclama avea pe internet pe toate site-urile prin google adsense si alte agentii de publicitate au impanzit internetul cu site-ul ei. Au vauzt ca a avut success si au pus in practica si pentru BASE, dar sa fim seriosi si reclame anti BASE erau destule, imi placea cea cu tipa care se trezeste cu Basescu in pat si zice NU TE MAI TREZI 5 ANI CU BASESCU. Oricum totul s-a terminat, felictari noului presedinte si Internetului care face minuni cateodata.

Post a Comment