Nebunii

May 24th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

milan.jpg
Inzaghi, jucatorul impins de Berlusconi in fata pentru a juca titular in finala cu Liverpool, a adus un trofeu inestimabil in vitrina clubului italian. Ambii, Inzaghi si Berlusconi, nu sunt doi oameni intregi la cap, dar asta nu i-a impiedicat sa exceleze in sport, locul de refugiu al celor mai talentati si pasionati, indiferent de dunga rosie de pe buletin.


Cine s-a uitat la finala Ligii nu a putut sa nu observe ca Inzaghi a avut un comportament total diferit fata de restul colegilor de la AC Milan, mai ales la finalul meciului. Cel mai exuberant, cel mai agitat, cel mai bun, cel mai dornic sa se bucure alaturi de fani, cel care a propus ca Berlusconi sa fie luat pe brate, cel care a fost inghitit de multimea de fotoreporteri astfel incat nu se mai vedea decat un ocean de aparate digitale si o Cupa a Campionilor tinuta undeva sus in aer de doua maini invizibile.

Inzaghi are un incredibil plasament si un simt al mingii iesite din comun. E un fel de Dennis Rodman, baschetbalistul campion al recuperarilor sub panou de la Chicago Bulls din era de aur. S-a vazut asta la primul gol, atunci cand a deviat impecabil un balon venit ca din tun.

La al doilea gol a dat masura valorii. In viteza, scurt si precis, din doua miscari la capatul unei plecari perfecte la offside a inscris fara probleme. Anterior, Gerrard nu putuse executa un sut similar la cealalta poarta. Noua jucatori din zece din Liga 1 nu pot avea o plecare atat de buna la offside, precum cea a lui Inzaghi. Ce sa mai vorbim de driblig si de sut… filme.

Un sportiv nebun dupa fotbal, Inzaghi a luminat finala Ligii Campionilor si si-a scris cu litere si mai groase numele in cartea de aur a fotbalului italian.

Alaturi de el, prin sport, va ramane in istorie si Silvio Berluconi, un om cercetat de la legaturi cu Cosa Nostra la fals in acte si cate si mai cate. Cu un talent incredibil de a face bani, Berlusconi a inceput de mic prin a vinde colegilor de scoala aspiratoare second-hand si eseuri pentru orele de clasa. In tinerete a imprumutat bani pentru a incepe propria afacere si a inceput in constructii. Apoi a infiintat o companie de televiziune prin cablu numita Telemilano, care a ajuns sa devina un urias grup media, Mediasat.

Total neconformist (fotografiat la vila sa cu patru angajate de la Mediasat, s-a scobit in nas in fata presei, a facut miscari indecente pe la spatele unui jandarm la iesirea dintr-o sedinta) Berlusconi este un tip pe cat de atipic, pe atat de genial. Un Al Capone contemporan.

In 1994 a devenit premier in Italia, in ciuda faptului ca isi recunoastea sincer lipsa talentului de politician. A mintit electoratul cat a putut si, se spune, a fost sursa scandalului din Serie A (2006) ca o razbunare pentru adversarii politici care l-au indepartat de la putere.

Merita toata acestea pentru a tine macar o data, in fata unui stadion arhiplin si in fata a milioane de telespectatori, trofeul Ligii Campionilor? Probabil ca da, pentru ca numai cei curajosi, “nebunii”, pot ajunge acolo. Iar cand sportul te duce atat de sus parca nimic nu mai conteaza.

  1. 5 Responses to “Nebunii”

  2. By ITALIA on May 24, 2007 | Reply

    Spui doar aberatii despre berlusconi, sa-ti fie rusine ca inventezi, mai ales faza cu fotbalul e o aberatie, eu traiesc in italia si niciodata numele lui berlusconi nu a fost asociat la acest scandal. Ce razbunare? Scandalul nu a avut nimic politic. Cat cu minciuna, ce dovezi ai sa scrii asa ceva? Fetele alea nu erau angajate Mediaset (nu mediasat!), faceau parte di forza italia.
    Sa-ti fie rusine oricum, ca aberezi la greu!

  3. By Limbric marxist nenorocit ce esti ! on May 24, 2007 | Reply

    Mai scribalaule, dupa ce ca esti ignorant in ale politicii italiene, faci niste afirmatii de care ar trebui sa-i fie rusine unui veritabil ziarist sportiv. de unde ai scos ideea ca Berluscuoni a fost implicat in scandalul din fotbalul italian ? E vorba de Juventus retardatule, nu de AC Milan :))). Cat despre “hanaliza” ta “po-po-litica” sau aceea “iconomica” (gen “tv prin cablu care a ajuns sa devina un urias grup” :)))), e clar ca tu n-ai nici o sansa “sa ajungi sa devii” altceva decat un fitzuicar frustrat la ghnea media din sud-estul Ioropei lu’ UE :). Loser nenorocit !

  4. By mercenarul on May 25, 2007 | Reply

    lasa-l si pe el sa scrie ceva ca oricum nu-l baga nimeni in seama ,si ca EL “e” multi dar e bine ca “e” multi prosti in presa

  5. By Gabriel on May 25, 2007 | Reply

    Cum este posibil sa apara un asemenea articol plin de informatii nefondate si imposibil de sustinut. Am mai spus eu o data ca situl meu favorit onlinesport se duce de ripa dar de fapt este in momentul de fata printre cele mai slabe. Plin de informatii, scoruri si rezultate eronate, motivate prin faptul ca unele parti ale sitului nu sint gestionate de onlinesport ci de situri specializate. Maaaari specialisti. Oricum sata nu da dreptul aparitiei unor articole pline de informatii rautacioase si nefondate precum cea de mai sus. Sau a cercetat cineva actiunile liu Berlusconi de la Onlinesport si nu stim? Putin respect totusi fata de cel mai puternic club al lumii…pentru ca sunteti un site de sport nu? si va intereseaza sportul nu? si nu politica….
    Rusinos

  6. By DB on May 26, 2007 | Reply

    Alt articol foarte slab

Post a Comment