Cel.ro, eroare cu televizoare de 80 de lei

May 8th, 2013 | by Vadim Cusnarencu |

O eroare importanta pe segmentul magazinelor online de produse IT din ultimii ani a avut loc pe cel.ro.

In weekendul de Paste, pe siteul cel.ro a aparut un model de televizor LCD Toshiba, cu diagonala de 102cm, la pretul de 80 de lei.

Cei care l-au comandat au primit un e-mail de refuz de livrare, in care li se spunea ca s-a anulat cererea de comanda.

Zeci de persoane sunt in acest moment revoltate ca nu isi vor primi produsele comandate, chiar daca este evident ca pretul a fost o eroare sau scapare din partea celor de la cel.ro. Unele dintre ele, dorind sa speculeze eroarea si sa faca un profit usor, au comandat si 3-4 sau 10 televizoare.

In 2010, un incident similar a avut loc la emag.ro, cand pe site au aparut laptopuri cu pretul de 150 de lei (in loc de aproximativ 3.000 de lei). Diferenta a fost ca emag si-a asumat la acel moment greseala si a livrat produsele cu acel pret eronat, pastrandu-si imaginea. In 2013, insa, emag a avut o eroare similara de pret, dar de data aceasta a refuzat ca si cel.ro livrarea oferind in schimb cupoane de reducere de valoare mai mica.

  1. 28 Responses to “Cel.ro, eroare cu televizoare de 80 de lei”

  2. By MarioM on May 8, 2013 | Reply

    Am comandat si eu acele televizoare, nu am luat cinci, ci doar unul. Am crezut ca era o lichidare de stoc sau o promotie si m-am mirat cand am primit mail ca nu se poate onora comanda. Sunt client cel vechi si ma mir de atitudinea lor, consider sa nu mai comand de la ei de acum inainte.

  3. By Cristina on May 8, 2013 | Reply

    Parca tu ai scris mai demult ca cel.ro era un magazin serios. Acum spui ca sunt tepari?

  4. By vadim on May 8, 2013 | Reply

    @Cristina – Am scris asta acum un an aproximativ si din ceea ce stiam eu de acum 5-6-7 ani. Se pare ca lucrurile s-au schimbat sau cel putin nu mai sunt asa cum le stiam eu. Imi fac datoria asa cum vezi sa scriu si de bune si de rele. Nu am nici o legatura cu cel.ro.

  5. By Sorin on May 8, 2013 | Reply

    Tot tu ai scris Vadim (imi pare bine ca mai scrii pe blog dupa o pauza) ca sa cumparam de la magazine offline, sa vedem ce si cum cumparam. Eu pot spune ca ti-am urmat sfatul si chiar daca nu am cumparat multe in ultima vreme macar am incercat sa vanez oferte si sa iau din raft. Nu imi pare rau.

  6. By lolz on May 8, 2013 | Reply

    Televizor de 80 de lei? Cine isi inchipuia ca ia un tv de 40 de inch la banii astia? Rusine celor care au pus 10 televizoare in cos, trebuiau sa puna 100! :)

  7. By codrutz on May 8, 2013 | Reply

    Asta e reclama la cel.ro? Nu am auzit de ei, dar acum ma gandesc sa urmaresc astfel de oferte la acest site.

  8. By vadim on May 8, 2013 | Reply

    @Sorin – foarte bine. Te salveaza de niste nervi.

    @Codrut – da, urmareste, mai ales ca le si primesti.

  9. By M65 on May 8, 2013 | Reply

    80 de lei un televizor nu e nici de ala cu tub catodic. A fost o greseala, intrebarea e daca trebuie sa plateasca si sa dea produsele. Daca as fi comandat as fi spus ca da, asa din afara as spune ca nu.

  10. By andrei on May 8, 2013 | Reply

    stai ca nu pricep, nu au voie sa faca erori sau ce? daca a fost o eroare (cum mai mult ca sigur a fost) ce vrei de la ei, sa le iei gatul?

    da, oamenii sunt suparati, dar e clar ca nu avea cum sa fie la pretul ala, si ca atare e clar ca nu au cum sa onoreze comenzile facute.

    daca pui in loc de pretul dorit un pret eronat, dar apropiat de ce ai vrut sa pui, hai sa zici ca poti sa onorezi comenzile, ca sa nu iti iasa vorbe. dar cand pui un pret de vreo 10 ori mai mic, e clar preferi sa iti iasa vorbe, ca nu ai cum sa onorezi comanda.

    eu nu cred ca a fost intentionat facuta, si nu pt ca mi-ar placea smecherii de la cel, dar e prea mare eroarea pentru a fi intentionat.

  11. By lolz on May 8, 2013 | Reply

    Cristina, nici el nu mai stie cum e. Totusi e bine ca e echidistant.

  12. By andrei on May 8, 2013 | Reply

    oricum, asta nu e teapa, e cel mult reclama falsa. teapa era daca luau aia 80 de lei, dar nu dadeau produsul, pe cand ei au blocat din start orice vanzare la pretul ala. da, unii au pierdut timp si si-au facut iluzii, dar asta nu e teapa, e reclama falsa.

  13. By vadim on May 8, 2013 | Reply

    @Andrei – Poate a fost un angajat suparat care lucra de Paste. Ar fi interesant de stiut cate comenzi s-au facut pentru aceste televizoare.

    Pretul pentru un 102cm lcd este pe ceva de calitate undeva la un minim de 1.700 de lei. Cel in cauza depasea 2.200 de lei.

    Daca s-au facut 100 de comenzi minim era cat de cat o problema, trebuiau scosi din buzunar vreo 50.000 de euro. Dar, obrazul subtire cu bani se tine.

    E posibil sa fie reclama falsa pe principiul ca si reclama negativa e una buna. Dar una ca asta e mai greu de digerat ca reclama.

  14. By lolz on May 8, 2013 | Reply

    Daca nu stiu sa puna un pret, ce credibilitate mai au preturile afisate acum pe siteul lor?

  15. By M65 on May 8, 2013 | Reply

    Reclama, nereclama trebuie sa ne ferim de cei care au astfel de “reclame”.

  16. By Criss on May 8, 2013 | Reply

    Am comandat fara probleme de la cel.ro, e drept nu am prins astfel de oferte de televizoare la 80 de lei bucata.

  17. By emag on May 8, 2013 | Reply

    Cum poti sa pui un televizor ca asta la 80 de lei? Trebuie sa fii idiot sau beat de Paste! Sa zicem ca era 800 de lei sau 8000 de lei si se gresea la zerouri, dar asa de la doua mii si ceva de lei sa pui 80 e ceva dubios.

  18. By HH on May 8, 2013 | Reply

    Magazinele online din romania, cele pomenite de aici si altele ar trebui sa dispara. Emag si-a facut acum magazine pe toate domeniile, vor de toate, cred ca vor fi amazon in Romania? Aiurea, cei care stiu prefera amazon, nu emag cu preturi umflate.

  19. By Mirabela on May 8, 2013 | Reply

    Daca iau altceva de la cel.ro se trimite sau pot primit mail ca nu se livreaza ca este o eroare?

  20. By xaesar on May 8, 2013 | Reply

    Dupa toate problemele cu cel.ro ce au aparut pe net, lumea mai cumpara de la ei? WTF? N-au falimentat inca?

    in veci sa nu mai cumparam de la ei daca nu onoreaza comanda cu televizoarele astea….

  21. By william on Jun 21, 2013 | Reply

    http://deadspin.com/ray-allens-shot-captured-in-photos-514271686

    uite aici stire vadime: falcao in “spatele” cosului lui ray allen ;))

  22. By Marian on Jun 29, 2013 | Reply

    Pai ca dreaq ar fi vrut astia ? Din cauza unei greseli EVIDENTE a unui ametit sa ia un TV la pretul a 2 paini, sau a 3-4 pungi de pufuleti ?

  23. By Marian on Jun 29, 2013 | Reply

    Adica poti sa condamni o firma pentru asa ceva ? Feriti-va de cei care arunca piatra in asemenea situatie, de acei PROFITORI fara scrupule care acuza o firma ca nu vrea sa dea de pomana fara lumanare…

  24. By william on Aug 29, 2013 | Reply

    bun articolul cu istoria si polacii maestre…
    iti mai intra si tie cateodat’

    ;))

  25. By william on Aug 30, 2013 | Reply

    http://www.tottenhamhotspur.com/news/chiriches-transfer-agreed-300813/

  26. By Liviu on Dec 9, 2013 | Reply

    Am luat un laptop de 5000 lei, a doua zi s-a stricat. L-am trimis inapoi. Au zis ca am bagat un monitor in mufa VGA! MUFA VGA ESTE PT A BAGA MONITORUL!? Nu am bagat nici un monitor, era sigilat, dar chiar daca bagam, de ce sunt eu vinovat?
    Acum zic sa mi-l iau asa varza si sa mi-l repar.

  27. By Vadim on Dec 11, 2013 | Reply

    Si ce ai facut cu el? Ai ramas cu el stricat?

  28. By ss on Mar 10, 2014 | Reply

    Aceasta pagina de facebook este dedicata clientilor pagubiti de magazinul online Cel.ro (Corsar Online SRL), in vederea formularii unei PLANGERI PENALE COLECTIVE.

    Va rog sa documentam in jur de 20 de situatii reale de abuz, inselaciune a Cel.ro fata de dumneavoastra (sau dupa caz, mai multe) si apoi sa depunem plangerea penala colectiva.

    Mentionez ca si eu sunt un client pacalit de acest magazin online.

  29. By Marius on Jun 26, 2014 | Reply

    Cel.ro a fost obligata prin lege sa trimita televizoarele la pretul afisat pe site. Au fost peste 20 de persoane care au castigat procesul, chiar daca in prima instanta. Cei care au fost pagubiti pot urma aceeasi cale, sa ii dea in judecata, desi decizia din primul proces ar putea fi folosita de-a gata cu noul Cod Civil. Vorbiti cu avocati.

Post a Comment