“Draga mea, ma demachiez si vin imediat”

July 1st, 2011 | by Vadim Cusnarencu |

Cam asta poate replica din ce in ce mai deasa, in ziua de astazi, a unei noi specii, barbatul care foloseste fara prejudecati produsele cosmetice si , mai mult,  vorbeste despre ele. Personal nu vad scena in fata unei oglinzi, el si ea seara inainte de culcare, demachiindu-se. La fel cum nu vad scena cu el si ea plini de ulei sub o masina, demontand pana la ultima piesa cutia de viteze.

Un tip din familia sotiei mele foloseste produse cosmetice barbatesti. Omul o recunoaste deschis si chiar a incercat zilele trecute sa dezvolte subiectul intr-o discutie in care m-a pierdut pe drum, recunosc. L-am intrebat daca le ‘fura’ de pe la gagicile lui, insa mi-a spus ca isi ia unele speciale pentru barbati, ceea ce a facut din nou sa ma pierd pe drum.

Omul isi da cu ‘cremute’ de fata, de ochi si de maini. Ca sa fie masa bogata, isi face si unghiile cu oja transparenta. Nu pot intelege  ultima parte (nu am vazut vreun barbat care sa isi faca unghiile si nici nu vreau sa vad), dar pot intelege atitudinea unor barbati care vor  o piele mai frumoasa, fie tineri cu probleme de ten sau trecuti de prima tinerete la care semnele vantului vietii primit direct in fata deja sunt vizibile.

In adolescenta cati dintre noi nu s-au dat cu solutii (sau macar au visat la una magica) prin care sa scape de diverse chestii de pe fata, chestii care nu ii ajutau deloc intr-un discurs decisiv terminat cu ‘vrei sa fii prietena mea’, la care cosul de pe obrazul stang completa tamp un zambet oricum crispat? :)

Intrebarea este: voi v-at da cu asa ceva. Iar pentru doamnele sau domnisoarele care citesc onlinesport si blogul meu: apreciati asa ceva la un barbat, recomandati prietenului/sotului sa foloseasca?

Sau, alta abordare, este romanul – acest macho al Europei – gata sa se dea cu crema, din moment ce inca exista probleme cu folosirea deodorantului si pastei de dinti?

  1. 25 Responses to ““Draga mea, ma demachiez si vin imediat””

  2. By Adi on Jul 1, 2011 | Reply

    Oau.
    De fiecare data cand citesc un articol in care iti exprimi ideile, tot ce pot sa zic e: Oau.

  3. By maria on Jul 1, 2011 | Reply

    Sunt bune, eu ii cumpar sotului meu pentru ca am observat ca lua din ale mele. Nu ma supara neaparat dar mi se pare bine sa le aiba pe ale lui special. Asa ca la intrebarea ta: unii romani sunt pregatiti de asta si partenerele trebuie sa ii sustina. Pregatiti sunt mai ales barbatii care au facut pasul peste deodorant si pasta de dinti. :)

  4. By vadim on Jul 1, 2011 | Reply

    Adi, ‘oau’ asta e de bine sau de rau?

  5. By Mariusik on Jul 1, 2011 | Reply

    Vadim, nu te mira de asta ceva, in tarile civilizate multi barbati folosesc. Vor fi si sunt si la noi in tara din ce in ce mai mult, uite si eu folosesc nu spun firma ca fac reclama. Am un produs de maini pentru ca mi se pare important sa arate bine. hehe, nu oja…..

  6. By Costin on Jul 1, 2011 | Reply

    Imi dau pe fata, dar dar imi dau si nu ma simt mai putin barbat. Prietena mea apreciaza sau cel putin asa pare.

  7. By George on Jul 1, 2011 | Reply

    Nu folosesc si nici nu voi folosi, e pierdere de vreme.

  8. By ronis on Jul 1, 2011 | Reply

    Vadim, e posibil sa fim un pic ramasi in urma fata de vremurile in care traim…
    Pot spune ca mi se pare de-a dreptul ciudat ca un barbat sa foloseasca oja (!?!?). Iar folosirea cremelor sau a altor produse cosmetice de catre barbati, in mod uzual, nu mi se pare nici ea prea la locul ei.
    Uneori (rareori) si eu folosesc o crema de maini. O fac atunci cand am lucrat o munca bruta (de exemplu sa mut sa mut caramizi sau boltari dintr-un loc in altul) si seara constat ca am mainile foarte aspre. Si atunci, uneori, ma dau cu o crema cu unicul scop de a imi hidrata pielea mainilor, pentru ca aceasta sa revina mai repede la normalitate. Dar eu personal nu folosesc alte produse cosmetice masculine.
    Insa, cum am scris la inceput, probabil am ramas in urma vremurilor pe care le traim. Schimbarile de genul acesta nu ma vor face sa imi schimb felul de a fi, that’s sure. Si nici sa apreciez prea mult barbatii tineri (sau mai putin tineri) epilati cu mare grija, cremuiti cu diverse creme, parfumati din greu. Astfel de obiceiuri mi se pare ca erodeaza masculinitatea.
    Mda… se pare ca standardele in materie se schimba…

  9. By Cristiano on Jul 1, 2011 | Reply

    Totul provine de la mentalitate si de la civilizatie… cu parere de rau dar noi suntem cu multi ani in urma din toate punctele de vedere fata de celelalte tari normale si automat de la aceasta problema vin si alte probleme dupa ea.Ar fi multe de zis dar in mare parte cam asta este concluzia, ajungand si la subiectul pe care l’ai pus in tema nu mi se pare nimic iesit din comun in a acorda o mai mare atentie igienei corporale, se stie ca Romania noastra draga se claseaza pe ultimele locuri la capitolul ‘igiena corporala’… asa ca e simplu de tras niste concluzii.Cred ca Romania este singura tara din Europa in care esti judecat imediat la prima vedere fara a lasa loc de a cunoaste persoana, exemplu: daca iti faci parul sau daca ai un stil de imbracaminte mai stramt esti catalogat drept ‘gay’… este tipic romanesc, defapt prostiei romanesti, acestei mentalitati si civilizatii demne deseori de evul mediu. De ce toate tarile ne dau ca exemplul rau mereu ?! de ce toate site’urile sunt umplute de comentarii care mai de care mai analfabetizate si pline de injuraturi?! de ce nu poti merge linistit pe strada ca ai parte de fel si fel de vorbe si priviri ‘urate’?! de ce, de ce, de ce… sunt multe de zis si tocmai de aceea am deviat sau am dezvoltat putin subiectul pentru ca un simplu lucru trage la randul lui si altele dupa el.Asadar concluziile le trageti singuri, cat despre subiectul abordat in aceasta postar in ceea ce ma priveste pe mine nu mi se pare nimic anormal in a folosi diverse creme si lotiuni pentru tine insuti astfel incat sa te faca sa te simti bine in pielea ta si totodata sa’ti dea si o satisfactie.

  10. By nicu on Jul 1, 2011 | Reply

    D le Vadim,ma uimesti….In filmul The Good Shepherd,dupa ce Matt Damon are reprezentatia aceea cu Litle buttercup este intrebat “cum se simte sa fie femeie?”Raspunsul lui,perfect dealtfel,este”de ce vrei sa stii?”.Faptul ca aduci asa ceva la suprafata ma face sa ma intreb daca ai si tu ceva probleme de genul asta.De ce aduci la suprafata niste “ciudatenii” de genul asta.Oricum directia in care merge omenirea le va aduce mai repede decat credem noi(nu am nimic cu ingrijirea mainilor dar cu lacul de unghii…….

  11. By Cristi on Jul 1, 2011 | Reply

    Pentru cei pierduti recomanda “Biblia barbatului”

  12. By Cristi on Jul 1, 2011 | Reply

    recomand*

  13. By Mihai on Jul 4, 2011 | Reply

    Sunt multe produse pentru barbati in magazine, au inceput sa fie din ce in ce mai multe. Care este problema daca barbatii vor sa arate mai bine. Arati mai bine esti mai placut, valabil si pentru femei si pentru barbati. Sa folosesti produse de intretinere nu trebuie sa fie o rusine, nu isi schimba nimeni sexul daca se da cu ele. Si eu folosesc, putine si destul de rar, dar iau si le apreciez.

  14. By Sorina on Jul 4, 2011 | Reply

    Cei care iau asa ceva, hai ca mi-ati dat o ideea de cadou pentru sotul meu recomandati-mi si mie ceva util si discret sa nu se simta “atacat”.

  15. By Maria on Jul 4, 2011 | Reply

    Pentru Sorina: iti recomand de la L’Oreal, vezi solutiile pentru curatarea fetei sunt bune la poluarea din oras in aceeasi masura si pentru barbati.

  16. By Walker on Jul 4, 2011 | Reply

    Nivea are o solutie de fata buna, am primit cadou si chiar am folosit-o. E un face cleanser bun.

  17. By Mona on Jul 4, 2011 | Reply

    Elmiplant, Gerovital – firme bune romanesti, mai bune sau cel putin la fel de bune precum Nivea sau altele. Nu uitati ca Romania era renumita acum zeci de ani pentru produsele de femei, probabil au si pentru barbati.

    Nu as da nici acum laptele Doina pe nimic de la Nivea, Loreal, Oriflame, Avon etc.

    Mai folosesc Clinique si il recomand, am cumparat pentru un tip un hidratant anti aging cam la 80 de lei, m-a atras pentru ca nu are parfumuri in el, pare mai natural.

  18. By Maria on Jul 4, 2011 | Reply

    Clinique are si un sapun bun pentru barbati, nu l-am luat dar nu ar fi o idee rea. Ai scris si m-am uitat la ei pe site acum am vazut, l-am trecut in lista de cumparaturi Mona. :0

  19. By Mona on Jul 4, 2011 | Reply

    Maria, ma uit destul de mult la astfel de produse si sunt multe bune despre care la noi nu se stie sau nu se face reclama. De multe ori intreb de promotii la farmacie acolo unde sunt multe la un loc si ai de unde alege. Uite L’Erbolario are un sampon excelent cu urzici sau ulei de macasar despre care daca te uiti prin reviste sau alte articole nu vezi nimic. Dar e bun.

  20. By Cristi on Jul 4, 2011 | Reply

    Fetele, mai usor cu cremele astea ca au o gramada de substante in ele, unele care fac mai mult rau decat bine. Parabenii sunt doar unul dintre lucrurile astea.

  21. By Maria on Jul 4, 2011 | Reply

    Ma uit mereu pe etichete, incerc sa iau lucruri cat mai ‘curate’. Ai dreptate, trebuie citita eticheta destul de bine. Daca ai deschid discutia exista niste deodorante noi in Romania (nu le retin numele pentru ca inca nu am cumparat, astept cadou de la cineva) care nu au aluminiu si alte chimicale. Costa am inteles cam 40 de lei bucata sunt cu nu stiu ce minerale si saruri, tot natural. Cam acolo am trebui mers cu toate. Oricum consum ponderat.

  22. By 2 on Jul 4, 2011 | Reply

    Vadim, nici eu nu vad nimic rau in astfel de chestii, dar cum se scrie si mai sus, moderat si sa stii ce iei. Nu creme in care sunt tot felul de lucruri despre care nu stii nimic si par si dubioase. Nu spun ca fac nu stiu ce boli, dar te alegi cu mancarimi. :)

  23. By YM on Jul 4, 2011 | Reply

    Hei, toata lumea foloseste, important e ce iei si cat. Sunt mai ales siteuri straine unde poti citi multe.

  24. By Soso on Jul 4, 2011 | Reply

    Vadim, ma mir ca nu ai inceput sa spui nu stiu ce de astea asa cum ai facut la HTC, in general esti foarte critic. Nu spun ca nu ai si dreptate, dar cand spui lucruri in general nu prea sunt de bine. :) Despre ce ai scris mai sus nu imi dau seama ce ai vrut sa spui: recomanzi sau nu asa ceva ? Uite iti promit ca incerc si eu o chesti de asta de fata (fatza nu fata :)))))))))))) si poate revin cu o parere in viitor.

  25. By Razvan on Jul 7, 2011 | Reply

    Vichy are acum o promotie la trei produse cumparate, intrebati in farmacii. Vichy are de asemenea o gama larga de produse pentru barbati pe care merita sa le incercati.

  26. By Vlad on Jul 24, 2011 | Reply

    Obisnuiesc sa imi cumpar parfumurile de pe aoro.ro si odata m-am ratacit in sectiunea de cosmetice pt. barbati. ce pot sa spun e ca dk nu incerci nu stii ce pierzi…:)

Post a Comment