Argentina ne-a dat ‘default’

July 26th, 2011 | by Vadim Cusnarencu |

Are cineva impresia ca o tara care acum zece ani oprea platile de 93 de miliarde de dolari catre tarile catre care datora se impiedica de un amical?

Pentru mine nu sta in picioare demiterea unui antrenor, fie ea si prima din istoria Argentinei, ca sa refuzi un meci amical. Nu ai si tu in Argentina, asa cum are Steaua, un Edy Iordanescu, un ceva, pe care sa il urci in avion cu 11 rezerve si sa ii trimiti pana in Romania, ca sa onorezi o obligatie? Imposibil.

A semnat FRF contractul de meci cu antrenorul dat afara sau cu Federatia de acolo? AFA trebuia sa isi indeplineasca angajamentul si sa trimita orice in Romania.

Asa cum Argentina nu a avut jena in trecut sa dea o teapa de 93 de miliarde de dolari tarilor importante de la care  imprumutase bani (ceea ce vorba fie intre noi nu a fost deloc rau), intrand in asa numitul economic ‘default’, nu cred ca anularea unui meci amical programat in gaozul Europei de Est este o problema de imagine. Absolut deloc, este doar o firimitura de matreata cazuta pe umar, pe care o indepartezi cu un bobarnac grabit si nervos.

Vorbind tot in termeni economici, ca sa pastarm linia si sa nu folosesc alti termeni, Argentina ne-a dat si noua un ‘default’, unul mic pentru ei, dar resimtit destul de mare aici.

FRF, cot la cot cu partea politica, a fost in stare de ceva ce acum cativa ani nu vedeam realizabil. Terminarea unui stadion, a unei constructii, intr-un termen stabilit de la inceput. Lucru rar, daca nu unic, la noi in tara.

A durat 22 de ani ca sa avem si noi un stadion performant in Romania. Este mare lucru ca s-a facut, asa cum e el, fara sa fie o bijuterie de arhitectura. Dar e un stadion mare, modern, in care se vor putea desfasura evenimente sportive, concerte decente si altele. Este mare lucru.

Asa ca sa le dam si noi, de aici din Romania, un mare default argentinienilor si sa mergem mai departe. Avem un stadion, ramane de vazut ce vom face cu el.

  1. 8 Responses to “Argentina ne-a dat ‘default’”

  2. By a on Jul 26, 2011 | Reply

    da, mare lucru sa termini un stadion la suma asta colosala, pe bani publici. Bravo, din cauza astora ca tine nu ii penalizeaza nimeni pe hoti. Ca e plin de din astia care se entuziasmeaza la orice rahat. Ca vesticii faceau 2 stadioane cu banii astia nu mai conteaza.

    De vreme ce vin pe banda rulanta artisti in Romania, inseamna ca avem unde tine concerte, chit ca locatiile nu sunt perfecte.

  3. By vadim on Jul 26, 2011 | Reply

    In trecut pe mult mai multi bani publici nu s-a facut nimic. S-au furat toti.

    La noi in Romania nu conteaza cati bani publici se fura, ca se fura oricum, important e cand se face ceva cu ei. Asta e lucrul rar.

  4. By william.... on Aug 9, 2011 | Reply

    Retras din activitate în 2001, Gheorghe Hagi detine în momentul de fata recordul celor mai multe goluri marcate pentru echipa nationala, 35 în 125 de partide. Actualul atacant al primei reprezentative, Adrian Mutu, mai are nevoie de doar trei goluri pentru a egala recordul lui Hagi, el marcând pâna acum de 30 de ori în cele 69 de meciuri disputate în tricoul echipei nationale a României.

  5. By Vadim on Aug 10, 2011 | Reply

    E stirea noastra, e ceva gresit?

  6. By william.... on Aug 17, 2011 | Reply

    hmmm…..oare este?

  7. By william.... on Aug 17, 2011 | Reply

    Plecat de la Steaua, Marius Bilasco traieste clipe de glorie in China, unde este adulat de fanii lui Tianjin Teda.

    Forum: ■ Stranieri

    Bilasco a marcat in ultimul minut in meciul pe care Tianjin Teda l-a terminat la egalitate, scor 1-1, in deplasare cu Shaanxi Chanba, si i-a cucerit pe chinezi.

    “Astept de mult timp acest gol, parca de-o viata! Este foarte important pentru mine, vreau sa-l dedic suporterilor, colegilor si antrenorilor. Ma simt din ce in ce mai bine aici si sper sa o tin tot asa. Stiu ca voi fi din ce in ce mai bun!”, a spus Bilasco.

    Acesta a fost primul gol pentru Bilasco la Tianjin, motiv pentru fostul stelist sa spere ca fanii il vor ierta dupa ce la precedentele trei aparitii a dezamagit.

    “Stiu ca unii suporteri erau nemultumiti de mine, dar nu inteleg de ce, am jucat doar cateva minute pana acum. Ar trebui sa fie mai blanzi cu mine”, a adaugat Bilasco.

  8. By william.... on Aug 17, 2011 | Reply

    si asta e la fel…dovada de gazetarie profesionista….sus e zeu, jos de fapt erau nemultumiti…nu zice nimic de fani ca acu l au iertat macar…ca si cum costea nu juca nimic in primele 3 etape si acu da gol sa zicem cu moiveniul… 1 1 …si fanii stelisti (chiar si cei de 13 ani care il idolatrizeaza pe gigi becali) l au iertat deja….

  9. By william.... on Aug 19, 2011 | Reply

    wa vadim….vezi ca roma a luat bataie la bratislava…vai ce rusine! e concediu acolo la voi wa….

    Cealalta echipa din capitala Italiei, AS Roma, la care Bogdan Lobont nu a fost nici macar rezerva, s-a impus la limita in deplasare cu Slovan Bratislava.

Post a Comment