Avionul care a prabusit Polonia

April 10th, 2010 | by Vadim Cusnarencu |

Polonezii au fost prea buni, aveau economia brici si nu aveau nevoie de nici un ban de la FMI. Pana astazi. Avionul care a cazut va aduce in viitorul apropiat efectele dorite. Stiu, ma veti acuza din nou de teoria conspiratiei, asa cum a fost si la 11.09.2001, insa la cativa ani distanta majoritatea cetatenilor SUA nu mai credeau nici ei in atentate. Asa va fi si cu Polonia.

Avionul cazut in Rusia avea la bord nu numai cei mai puternici oameni activi din conducerea Poloniei, presedintele, guvernatorul bancii, comandantul armatei etc, dar si nume implicate din umbra, in trecut, in sustinerea economiei si pastrarea tarii in topul Europei la toate capitolele.

Nu am auzit de o tragedie aviatica in care atatia oficiali inalti sa isi piarda viata. A fost una la un pas cu niste greci, care au scapat, dar nu erau nume similare ca pozitie cu cele de acum. Au fost tragediile din familia Kennedy, in mod cert orchestrate de sus. Dar, din ceea ce stiu, nici una in masa ca acum, sa ii rada pe toti.

Iar avionul nu era unul oarecare, ci unul mai mult decat verificat, testat si pazit.

Dupa praful in ochi de acum  ne vom limpezi in scurt timp si vom vedea ce se va intampla cu Polonia. Mizez ca in 2010 va cere si ea bani de la FMI, pentru ca toate tarile trebuie sa fie subjugate complet.

Cum adica, toti sunt in genunchi, iar Polonia avea cresteri la toate, masini, imobiliare, publicitate? Sunt sigur de fraza asta rosita de unii cu pumnul in masa. Cum era posibil asa ceva?

Era in Polonia o mana de oameni care stia sa faca treaba, prea tare sa fie rupta. Care a fost cel mai bun si iubit Papa din istorie? Ioan Paul al II-lea, era la origini polonez. Ii stiu bine pe polonezi, am lucrat cu unii cot la cot, nu vreau sa le fac apologia, dar sunt niste oameni puternici, inteligenti, verticali. Nu se prostesc, chiar fac treaba, sunt un fel de nemti mai umani si, din punctul meu de vedere, mai inteligenti, flexibili si care stiu ce fac.

Acum il inteleg pe Basescu atunci cand a spus ca nu avem nevoie de banii de la FMI, iar la nici o luna a anuntat ca totusi ne imprumutam. Nu a avut bani sa schimbe avionul sau poate s-a gandit ca il schimba degeaba. Polonezii au crezut ca o revizie completa in 2009 este de ajuns la aeronava prabusita acum. S-au inselat.

Astept acum ca democratia sa fie adusa in Polonia, cred ca are usa deschisa.

  1. 26 Responses to “Avionul care a prabusit Polonia”

  2. By cristi on Apr 10, 2010 | Reply

    E posibil sa fie ceva putred la mijlod, dar fara dovezi plauzibile e cam devreme. Apropo, parca la americani a fost 11 septembrie, nu noiembrie …

  3. By unknown on Apr 10, 2010 | Reply

    Nici eu nu cred in accidente de genul asta desi totusi parca nu pot sa cred in teoria asta a conspiratiei. In orice caz ciudat accident

  4. By Haiducul on Apr 10, 2010 | Reply

    ce sa intamplat la 11.11.2001, daca te referi la atyacul terorist sa iontamplat pe 11 septembrie si nu noiembrie 2001

  5. By vadim on Apr 10, 2010 | Reply

    Da, am corectat.

  6. By cristi on Apr 10, 2010 | Reply

    01 parca e ianuarie … hai ca poti, stiu ca poti, am incredere in tine :))

  7. By vadim on Apr 10, 2010 | Reply

    :) Hai ca mai incerc o data, nici nu conteaza e clar ca se stie despre ce e vorba. :)

  8. By delaparis on Apr 10, 2010 | Reply

    E corect ce pui aici … mai putin paralela cu SUA si 11/11 …acolo au murit civili inocenti apoi s-a intamplat pe 11/09 :) nu pe 11/11

  9. By db on Apr 10, 2010 | Reply

    Vadim,

    Daca scri pt. efect, e ok, dar ca articol serios, esti putin superficial. In primul rand, teoria conspiratiei de la 11 septembrie e o copilarie fara nici o baza in realitate, dar una care vad ca inca mai suscita interesul amatorilor de stiri tari. In al doilea rand, daca te vei informa obiectiv, vei vedea ca presedintele poloniei are puteri destul de limitate limitate, mult mai limitate decat ale presedintelui roman. Deci, pierderea nu este atat de tragica pe cat pare. Aparatul politic va functiona, desi s-a pierdut esalonul superior al armatei.

    Personal, iti admir sincer articolele si indrazneala din tema fotbalului. Un sfat umil: exceleaza acolo unde iti este darul!

  10. By White Shadow on Apr 10, 2010 | Reply

    Nimic nu e intamplator…

  11. By Polac on Apr 11, 2010 | Reply

    Vorbesti prostii. Habar nu ai ce se intampla in Polonia. Da, Polonia merge bine economic, dar in asta Kaczynski nu prea au nici un merit. mai ales in ultimul timp parca s-au tampit de tot cu obsesia lor anti-toata lumea. Masurile luate de ei cand au avut partidul lor (PIS) la putere s-au dovedit una dupa alta neviabile. In plus, guvernul condus de fratele lui a fost a fost cel mai corupt de dupa caderea comunismului. Polonia a rezista atat de bine in criza asta datorita masurilor luate de Donald Tusk si guvernul lui. Marele merit al fratilor Kaczynski este ca i-au facut pe polonezi sa fie mandrii de ceea ce sunt si sa nu se considere inferiori nimanui si intradevar, asta nu e de ici de colo.

    Dar ar trebui sa te obisnuiesti sa nu mai vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti…

  12. By nicu on Apr 11, 2010 | Reply

    dar in 1939 cand rusii le-au omorat ceva mii de ofiteri prin impuscare in ceafa tot coincidenta a fost

  13. By nicu on Apr 11, 2010 | Reply

    lasa-i vadime ca de astia au nevoie cei din conducerea lumii:umili,servili pregatiti sa inghita orice gogoreata la prima mana.asa da maimutelor,nici macar sa va puneti o intrebare in legatura cu ce se intampla in jurul vostru.lasati-i pe altii sa gandeasca in locul vostru plantelor

  14. By Koszczusko on Apr 11, 2010 | Reply

    Bine, ca gandesti asa ceva, Vadime, e una. Dar sa mai si scrii? Sau, poate, iti place sa te faci mereu de ras…

  15. By Claudiu on Apr 11, 2010 | Reply

    Mda… se leaga toate…
    Hazliu articol. Heh se pare ca trebuie sa le inghitim si pe astea ca sa putem sa citim Onlinesport-ul.

    PS: Pe Mutu tot CIA-ul l-a lucrat! Parerea mea…

  16. By adrian on Apr 11, 2010 | Reply

    Chiar asa, Vadim, sa te legi de sfinta uniune care ne-a dat la toti salarii de 1500 de euroi pe luna…care ne-a saturat de fumat dar ne incurajeaza sa facem dragoste fara sa tinem seama de sex…care ne finanteaza tot ce vrem in schimbul unei cotizatii absolut derizorii…ntz, ntz, ntz…

  17. By Virtual Man on Apr 11, 2010 | Reply

    Azi totul este o afacere: o piesa de teatru, un meci de fotbal, un razboi. Un accident aviatic de ce nu ar fi, nuuuuu????

  18. By lauraw on Apr 11, 2010 | Reply

    imi pare rau de polonia prin simplul fapt ca a pierdut atatia oameni . chiar daca nu erau presedinti sau mari generali oricum este o tragedie sa moara atatia oameni . condoleante sincere poloniei cat si familiilor decedatilor .

  19. By laura on Apr 12, 2010 | Reply

    Vad ca stii cine i-a omorat pe polonezi. Astept sa imi spui si unde a disparut Elodia si jur ca renunt la OTV. Te citesc pe tine.

  20. By Boris Trajkovski on Apr 13, 2010 | Reply

    Un alt şef de stat şi-a pierdut viaţa într-o catastrofă aviatică. Pe 26 februarie 2004, avionul în care se afla preşedintele macedonean, Boris Trajkovski, s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă din sudul Bosniei-Herţegovina.

    Boris Trajkovski se deplasa la o conferinţă pe teme economice care urma să se desfăşoare în Bosnia-Herţegovina, iar mai apoi trebuia să ajungă la Dublin, pentru a se întâlni cu premierul irlandez.

    Toţi pasagerii şi membrii echipajului au decedat. Accidentul a avut la bază eroarea umană, cei doi piloţi au interpretat greşit datele furnizate de către aparatele de zbor.

    Trajkovski avea 47 de ani la momentul impactului şi a fost ales preşedinte, în 1999. El se bucura de respect în Macedonia pentru atitudinea sa neutră în cadrul fostei Iugoslavii.

  21. By Boris Trajkovski on Apr 13, 2010 | Reply

    vadim Nu am auzit de o tragedie aviatica in care atatia oficiali inalti sa isi piarda viata.

    uite mai sus. daca nu ai auzit tu, inseamna altceva. ca a fost recent, in era internetului… habar n-ai de nimic…

  22. By Vadim on Apr 13, 2010 | Reply

    Boris, stiu de presedintele macedoniei, insa daca vei citi exact ce am scris (si cred ca ai citit, pentru ca m-ai citat corect) acolo sccrie negru pe alb “atatia oficiali care sa isi piarda viata”. Nu cred ca se compara.

    Poate cele doua cazuri se aseamana doar la capitolul “eroare umana”.

  23. By laura on Apr 13, 2010 | Reply

    Din cate am inteles, “cineva” a vrut sa cada acest avion si polonezii vor intelege adevarul abia peste cativa ani. Acum vorbesti de capitolul “eroare umana”. Maine ce ipoteza mai avansezi? Ai fi bun de meteorolog, le “ghicesti” de minune” :))

  24. By Vadim on Apr 13, 2010 | Reply

    “Eroare umana” era la misto. In ambele cazuri.

  25. By Ivan on Apr 14, 2010 | Reply

    nu a nimerit un gunoi in carburator si so glust avionul

  26. By Boris Trajkovski on Apr 15, 2010 | Reply

    acum o dai dupa cires. stiai… da sigur, de aia ai amintit… pai tu crezi ca presedintele mecedoniei calatorea singur? sau era cu femeia de servici?

  27. By mirc on Apr 18, 2010 | Reply

    astia sunt praf cu stirie!!:)

Post a Comment