Ronnie miroase rau de tot

October 17th, 2008 | by Vadim Cusnarencu |

Partida de vineri seara dintre Ronnie O’Sullivan si Judd Trump a mirosit rau de tot din punct de vedere a corectitudinii jocului. In ultimele doua frameuri, Ronnie si-a invitat adversarul de 19 ani sa castige, iar frameul decisiv a fost absolut flagrant.


La scorul de 4-3 pentru Trump (in sistem de cel mai bun din noua frameuri), Ronnie i-a dat adversarului sau trei sanse sa inchida meciul. De stangaci ce a fost, la propriu si la figurat, Trump nu a putut sa isi adjudece partida cu 5-3.

Situatia era egala, 4-4. In frameul decisiv, O’Sullivan a ratat aproape fiecare lovitura la care a intrat la masa, adica sapte din opt. Si nu numai ca a ratat, dar mereu (cu o singura exceptie) a lasat si bila alba astfel incat Trump sa poata juca direct la gaura. Ba mai mult, pe langa ca a lasat, a spart si bilele rosii astfel incat sa ii faca lui Trump munca si mai usoara.

De cealalta parte, Trump era autorul unor gherle pe masura, fortandu-l e Ronie sa fie si mai penibil.

Nu mai putin de patru greseli de incepator a facut Ronnie in frameul 9, cee ce l-a dus pe Trump spre un 41-0 facut in reprize. De acolo, O’Sullivan a mai facut inca trei greseli la fel de grosolane, pe fondul unui joc stangaci al adversarului incapabil sa inchida o masa pe care si un jucator mediu de snooker ar fi putut sa o termine cu atata mura in gura.

In cele din urma, Trump a castigat meciul si ultimul frame in care Ronnie a reusit doar un singur punct.

Un meci care a mirosit rau de tot si care naste mari suspiciuni asupra lui Ronnie O’Sullivan. Cine s-a uitat la aceasta partida si stie ceva snooker, nici macar avansat, nu poate sa nu fie de acord ca la asemenea nivel atatea coincidente nu pot fi reale.

Cred ca Ronnie castiga mult mai bine din activitati colaterale snookerului si asta face rau sportului.

  1. 34 Responses to “Ronnie miroase rau de tot”

  2. By fia on Oct 17, 2008 | Reply

    E pe undeva (poate youtube) frame-ul?

    Sincer sa fiu nu m-ar mira prea tare ca Ronnie sa fi jucat la pariuri impotriva sa, dar mai degraba sa nu mai aiba chef de joc, sa se retraga din turnei pentru ca nu ii placea camera de hotel sau mancarea.

    BTW, in ce turneu era jocul? Poate turneul il obliga sa participe din cauza locului in clasamentul mondial, dar lui nu-i placea 😀

  3. By haha on Oct 17, 2008 | Reply

    vadim se pricepe si la snooker.super tare

  4. By vadim on Oct 17, 2008 | Reply

    haha, nu ma pricep, dar din 1990 ma cam uit la sportul asta. E de rau?

    fia, abia s-a terminat, poate apare mai tarziu.

  5. By the on Oct 17, 2008 | Reply

    joci biliard pe jocurile alea de 2 megi….si te crezi specialist…..

  6. By catalin on Oct 17, 2008 | Reply

    Nu sunt de acord cu tine.Ca Ronnie a facut un meci slab…asta nu e nimic nou dar eu cred ca a reusit aceasta contraperformanta din neputinta si nu pentru ca s-ar fi lasat sau alte baliverne de genul asta.Ronnie castiga doar campionate mondiale nu are el nevoie de niste turnee amarate.

  7. By axxter on Oct 17, 2008 | Reply

    Ai vazut, vadime, si la curling, Norvegia a pierdut ultimele 4 meciuri desi e campioana mondiala. Nu inteleg de ce.

  8. By mage on Oct 17, 2008 | Reply

    ma baitule habar nu ai despre ce vorbesti; stiu putin snooker, si din putinul pe care il stiu eu pot sa spun foarte sigur pe mine ca probabil esti un fan fotbal infocat si nu intelegi snookerul absolut deloc;

    daca ai fi urmarit snooker si te-ar fi interesat fenomenul ai fi stiu despre Ronnie ca este unul dintre cei mai schimbatori jucatori existenti in Main Tour; l-am vazut jucand mult mai prost in primele tururi ale unor turne…

    ma rog e clar ca discut degeaba pentru ca nu stii despre ce e vorba, vroiam doar sa iti atrag atentia ca arunca cu gunoi intr-un sport atat de nobil cum e snookerul fara nici o urma de dovada si fara macar a avea bunul simt sa te intrebi daca Ronnie ar fi vrut sa piarda de la 2-0 pt advesar si la 4-3 tot pentru adversar ar fi dus jocul in decisiv, este o dovada de , cum sa ma exprim bland, stupizenie… dar nu e mare bai ca asa sunt majoritatea blogurilor unde toti sunt specialisti in toate;

    oricum fraza cu” cine se pricepe cat de cat e de acord cu mine” urca pe culmile gloriei fenomenul explicat mai sus… intreaba si tu pe orice forum de snooker unde lumea se pricepe si vezi cati iti dau dreptate…aiurea

  9. By B.O. on Oct 17, 2008 | Reply

    Ce de “specialisti” de cacao…la fiecare articol scris de Vadim se gasesc 4364326 de specialisti (a se citi “degeaba”) care sa isi dea cu parerea referitor la abilitatile jurnalistice ale mai sus mentionatului, sau sa isi dea cu parerea referitor la cunostintele tehnico-sportive ale aceluiasi personaj…
    Criticile sunt constructive atunci cand sunt obiective domnilor…din nefericire 99% din tot ce am citit de-a lungu` timpului pe acest blog in materie de critici, nu sunt decat refularile unor oameni neputinciosi in conditiile lor sociale si intelectuale reduse…
    O seara placuta in continuare…

  10. By Cronicarul on Oct 17, 2008 | Reply

    Paul Pandea, meciul conta pentru sferturile Grand Prix-ului din Glasgow.

  11. By bombo on Oct 17, 2008 | Reply

    pt.cine a vazut meciul (in direct pe eurosport) e clar ca “pute”-
    sunt curios sa aflu cati bani s-au jucat la pariuri pe victoria lui trump-mai ales in asia

  12. By vio on Oct 17, 2008 | Reply

    100% de acord cu ceea ce a spus “mage” –
    “oricum fraza cu” cine se pricepe cat de cat e de acord cu mine” urca pe culmile gloriei fenomenul explicat mai sus… intreaba si tu pe orice forum de snooker unde lumea se pricepe si vezi cati iti dau dreptate…aiurea”

    oricine e liber sa isi dea cu parerea … insa nici macar un specialist evita sa spuna ceea ce a spus tu cu … …. cine se pricepe … e de acord cu mine ..

  13. By Cristi Banat on Oct 18, 2008 | Reply

    http://www.youtube.com/watch?v=jUei-cc7Stw

    aici e ultimul frame…

    Mai bine ramai pe comentarii referitoare la Liga lui Mitica…acolo gasesti tot timpul supozitii, fante de lumina, conspiratii si “flagrante”…

    Sportul asta nu merita sa fie murdarit cu astfel de articole…

    Citeam cu interes onlinesport pt verticalitatea si bunul simt al articolelor, dar dupa chestia asta cred ca imi caut alt site cu stiri din sport…

  14. By fia on Oct 18, 2008 | Reply

    Mda, se pare ca proba video nu confirma articolul…
    Oricum meciul era in sferturi, deci nu era primul tur, sa zici ca nu vea ROnne chef de joaca.

  15. By Vadim on Oct 18, 2008 | Reply

    Cristi Banat, linkul de pe youtube incepe de la scorul 36-0 pentru Trump. Pune unul de la 0-0 sa se vada si primele greseli. Blat pe fata. Iar despre banuielile unor partide aranjate de snooker, sunt altii mai mari care le-au mai facut despre alte meciuri, nu sunt eu nici primul nici ultimul. Chiar zilele trecute era pe BBC un articol despre Federatia de Snooker care dezmintea un blat al lui Ebdon. Asa ca sa nu dramatizam. Blaturi au fost si vor fi in orice sporturi, fie ele nobile sau nu. Meciul Ronnie – Trump de la Glasgow ramane un exemplu clar de partida aranjata, ultimul frame fiind absolut flagrant. Problema in meciul asta a fost ca Trump a jucat atat de rau in ultimele doua frameuri, incat Ronnie a trebuit sa frizeze limitele penibilului.

  16. By ge0rgian on Oct 18, 2008 | Reply

    Poate ca pentru Ronnie turneul nu era asa de important si a preferat sa-i ofere o sansa la celebritate unui pusti desi metoda pe care a ales nu-i prea face cinste.

  17. By stecora on Oct 18, 2008 | Reply

    una e sa faci un comentariu personal asupra unui eveniment,oricare ar fi el,si alta este sa dai verdicte ,precum :blat,ca cineva anume “miroase rau de tot”.etc.nu stiu daca cineva este cu adevarat indreptatit sa o faca,dar cu tot respectul draga Vadim,cu siguranta nu esti tu acela.
    daca te-ai mai interesa un pic despre snooker,ai vedea ca este un sport de gentleman-i,si ca urmare ,cautand motive de barfa,vei risca sa cazi in penibil,lucru care dealtfel,s-a si intamplat.

  18. By Alex Stelistu on Oct 18, 2008 | Reply

    Sunt fan Ronnie O’Sullivan,iubesc jocul lui,dar ca profesionalism este 0.
    Iar acum voi fi un pic reticent,este un mare nesimtit,inadmisibil ce s-a intamplat la partida cu Trump.Acest om(Ronnie) daca ii dai o sansa,cand vrea si la orice ora,iti inchide masa.
    Ronnie miroase de sezonul trecut 8-5,8-9 cu Selby.
    Imi pare rau,dar Ronnie este un nesimtit,isi bate joc de fani.

  19. By ovy on Oct 18, 2008 | Reply

    Mai si eu sunt fan al lui R.O. dar in acest turneu trebuie sa recunoastem ca a avut mult noroc de a ajuns pana aici, pentru ca in partidele anterioare a jucat slab la fel ca si in aceasta partida. E si el om si poate sa fie si el iesit din forma, nu cred ca fost vorba de blat sau aranjament.

  20. By Ionut on Oct 18, 2008 | Reply

    Jenant articolul. Sunt speculatii ce merg la o samanta in tribuna de fotbal, nu in sporturi precum snookerul. Ii recomand dlui Vadim sa urmareasca mai des turneele de snooker. Poate va intelege ca nu e un sport jucat de robotei, iar inconstanta lui O’Sullivan e deja proverbiala. A se vedea si “blatul” de la ultimul turneu, cel de la Shanghai, in finala pierduta cu Walden.

  21. By teo.energy on Oct 18, 2008 | Reply

    Nu prea sunt de acord cu parerea ta vadime! Cam toate meciurile pe care le-a jucat la Glasgow, in afara de cel cu Marco Fu pe care l-a castigat categoric cu 5-0, Ronnie a jucat foarte prost, o lipsa de inspiratie de care a mai dat dovada si la alte turnee, dar foarte rar! Plus, jucatorii de snooker nu au caracter roman, incat sa se gandeasca asa repede si des la blaturi cum o facem noi….cum ceva nu iese asa cum ne dorim inseamna ca sigur e blat! Blaturile se fac in mare acolo unde sunt implicati jucatori romani (gluma cu sambure de adevar)!

  22. By rebekah on Oct 18, 2008 | Reply

    :)) mie imi pare ca vadim e un prea infocat fan al lui ronnie, still in denial :D. Ronnie n-are cum sa fie invins! E un zeu! Daca pierde, e musai ca a facut blat :)))))))))))
    Sa fim seriosi! Adica si Perry a facut blat? Iar Dot si-a fracturat degetul in mod absolut indoielnic. Tre ca e o conspiratie…

  23. By stecora on Oct 18, 2008 | Reply

    MARE ATENTIE !dati-mi voie sa va dezleg enigma:credeti voi ca un jucator ca si ronnie,poate fi in asa hal de idiot incat daca ar vrea cu adevarat sa faca un blat,sa-l faca in asa hal de stangaci incat pana si un comentator de “liga lui mitica” sa-l poata deconspira ?
    vadime,stiu ca trebuie sa castigi si tu o paine,dar in cazul acesta ai facut hent in careu,ofsaid mare,ai plimbat valiza in fata dna-ului.mai ia si tu o pauza,co-i fi surmenat.

  24. By T'bone on Oct 19, 2008 | Reply

    A fost cel mai slab fraim din cariera lui Ronnie. Orice e posibil, inclusiv sa fi fost un blat, asa cum spune Vadim.

  25. By sylvyku on Oct 19, 2008 | Reply

    du-te la PREMIUM LIGA sau LIGA LU MITICA, pt ca numai acolo sunt supozitii si scenarii d-astea murdare. ronnie a jucat incerdibil de slab in tot turneul pana la meciul cu trump! LASA-TE!!!!

  26. By black on Oct 19, 2008 | Reply

    eu am pariat la pariuri pentru o sullivan si am vazut meciul, am pierdut 200 lei din cauza lui, cred ca a fost blat sigur, ala cu care a jucat era f.f.f.f slab

  27. By Marius G. on Oct 19, 2008 | Reply

    A fost blat, sunt fan Ronnie si NICIODATA nu am vazut la el un frame atat de slab si cu greseli la fiecare lovitura. Inadmisibil!

  28. By tot eu on Oct 19, 2008 | Reply

    vadime tre sa-ti spun ca esti urat

  29. By Opposite on Oct 20, 2008 | Reply

    Ca tare multa stiinta-ti mai trebuie ca sa te uiti la biliard…ah, da, tre sa stii fizica de-a noua ca sa-ti dai seama unde se duce bila.

    Ce oameni modesti comentatorii astia, dom’le…

  30. By Cristi on Oct 21, 2008 | Reply

    Salut,

    Sunt fan Ronnie si urmaresc si eu snooker de cativa ani. Cei care nu cred intr-un “blat” inseamna ca nu stiu nimic de Ronnie … nu stiu din ce familie provine, ce antecedente are in familie si tot asa. O fi snooker-ul un sport nobil dar Ronnie nu e nobil deloc. Atunci cand pleaca el de la masa ca nu mai are chef de joc vi se pare NOBIL ? Hmmm … ma indoiesc. Atunci cand nu da autografe la fani, la copii … vi se pare nobil ?
    In conditiile in care acest om nu mi se pare NOBIL deloc … de ce ar fi exclus sa faca “blat” ?
    Din ce stiu eu … mama sa a fost acuzata de evaziune fiscala si tatal sau parca s-a sinucis … cam cat de nobil putea sa iasa un copil din asa parinti ?

    Toti cei care l-au criticat pe Vadim … sunteti ca italienii care ii critica pe romani … cum ca, numai romanii pot sa ucida si sa faca rele dar am citit ieri cum un italian in stare de ebrietate a omorat in Italia o tanara romanca care era in excursie in peninsula. Ar fi bine sa va mai ganditi domnilor.

    Va doresc o zi buna la toti!

  31. By eucronicar on Oct 21, 2008 | Reply

    In continuare celor spuse mai sus de Cristi as adauga ca acest Ronnie O’Sullivan a depasit de mult barierele bunului simt si ale nobilului sport numit snooker. Snookerul e nobil, Ronnie nu prea, de cele mai multe ori. Asta daca in descrierea sportului cu tac si bile nu intra cumva consumul de stupefiante sau glumele proaste la adresa jurnalistilor (vezi conferinta de la Openul Chinei 2008 si faza cu ‘give me a nosh’), ca sa nu mai spun de gestul parasirii arenei in meciul cu Stephen Hendry (UK Championship 2006 – sferturi de finala).

  32. By Dorin Spoaller on Oct 21, 2008 | Reply

    Am vazut meciul live si mi s-a parut ca Ronnie facea un joc execrabil. Un LIVE BET facut de ceva prieten impotriva lui Sully i-ar fi adus un profit considerabil. Mai ales daca l-a facut dupa frame-ul 5, la scorul de 3-2 pt Ronnie. O cota de cel putin 20. Ronnie deja nu mai are ce sa demonstreze. E cel mai bun din istorie, chiar daca Hendry are cele mai multe trofee.
    Chiar daca Ronnie nu e cel mai elegant jucator, relatia lui cu FIS fiind tensionata de multi ani, momentan nu exista un jucator mai talentat decat el. Daca are chef, da, chef, nu il bate nimeni. Fara el snookerul nu era ce a ajuns azi sa fie.

  33. By Dorin Spoaller on Oct 21, 2008 | Reply

    Ganditi-va ce cota de victorie avea Bate Borisov la pauza, in deplasarea de la Madrid, cand spaniolii conduceau cu 2-0. A inceput cu 15 si mai mult ca sigur la pauza avea cel putin dublu.
    Asa si emo-ul ala.

  34. By team building on Oct 27, 2008 | Reply

    ai dreptate dorin, fara Ronnie, snookerul nu ar fi fost azi ceea ce este…si eu ii urmaresc talentul mereu

  35. By mes que un club on Nov 16, 2008 | Reply

    Omul oricum e plictisit de snooker, a declarat-o de mai multe ori. Cat despre meciul in cauza, poate ca pur si simplu l-a placut pe tanarul emo si a vrut sa-i insufle putina incredere 😀

Post a Comment