Trompetta Clujului

September 1st, 2008 | by Vadim Cusnarencu |

Am asteptat sa vad pe cine va numi Clujul antrenor, inainte sa scriu cateva lucruri despre demiterea din scurt Andone. A venit momentul, asa ca merita spuse un lucru sau doua despre un lucru sau doua.


Despre Andone. Nu cred ca trebuia dat afara. Iar prin asta nu vreau sa se creada ca le cant in struna fanilor clujeni, in majoritate aflati in dezacord cu plecarea Falcosului.

Cateva argumente seci, pe care eu le vad contra demiterii lui Andone:

1. campionatul nu a ajuns nici macar la sfert.
2. principalele candidate la titlu se clatina serios, iar primele locuri contin multe nume fara sanse, echipe care se vor cerne curand.
3. dupa sase etape, diferenta dintre CFR si primul loc este de numai sapte puncte, iar la acest moment chiar nu conteaza in economia titlului.
4. CFR a beneficiat in editia trecuta de campionat de mai multe arbitraje favorabile, iar acestea acum nu mai vin. Clujul trebuie sa invete sa fie pe picioarele ei.
5. CFR putea sa dea mai mult cu Andone in Liga Campionilor, daca in campionat treburile nu le mergeau asa de bine, iar exemple din fotbalul mare cu astfel de situatii sunt numeroase.

Sa zicem ca tot ce e mai sus a fost trecut de vederea de patronii Clujului, acestora parandu-li-se abominabile seria de insuccese din primele partide si jocul slab al echipei.

Numele lui Hagi parea ca va aduce o catastrofa la Cluj, iar cel al lui Protasov lasa loc de mai bine. Luni a venit anuntul noului antrenor: Trombetta, zis si Trompeta. Nu va fi decat un alt experiment esuat in care un secund devine principal, din criza de timp si solutii.

A experimentat si Steaua cu un italian (Pedrazzini), a experimentat si Poli Timisoara cu Artimon. Pur si simplu au esuat, pentru ca secunzii nu raman decat secunzi.

E ca si cum ai trece la volanul masinii vechi, doar pentru ca cea noua se afla in Service lovita in bot, si ai sustine ca e mai buna.

Daca masina veche consuma mai mult, avea un motor mai mic si mai putini cai, spatiu mai putin si un design invechit, atunci de ce naiba ai mai dat banii pe un SUV?

Solutia Trombetta va arunca mai departe Clujul in deriva, Andone mai merita lasat sa faca treaba sau sa fie inlocuit numai atunci cand se avea solutia corecta si mai buna.

Pentru CFR Cluj, este un pas inapoi, intr-o serie de pasi inapoi.

  1. 37 Responses to “Trompetta Clujului”

  2. By andrei on Sep 1, 2008 | Reply

    nu stiu de unde ai tu senzatia ca majoritatea supoterilor clujeni sunt impotriva demiterii lui Andone… eu zic sa te informezi mai bine.

    argumentatia ta in 5 puncte e foarte slaba. puteai sa scrii despre vremea de la Cluj in cele 5 puncte si ar fi avut aceeasi putere de convingere.

    despre Trombetta nu stiu ce sa zic… doar ca ar trebui sa ai rabdare inainte sa tragi concluzii de genul asta.

    dar no, la ce te poti astepta de la un ziarist bucurestean decat de la un articol de genul asta? nu suportati CFR-ul si se vede din tot ce scrieti…..

  3. By presa de 2 lei on Sep 1, 2008 | Reply

    man…sa zicem ca ai dreptate…desi sunt exemple gen del bosque unde comparatia ta e cel putin idioata…ca sa nu mai zic ca maj antrenorilor au inceput treaba ca secunzi

    si inca ceva….ma socat ce ati facut cu dobos…ca e pe moarte…cand aia deja il stabilizasera…nu sunteti cu nimic diferiti de gsp…desi o perioada am crezut opusul

  4. By cip on Sep 1, 2008 | Reply

    comnetariu de copil de 12 ani. asta vad ca le stie pe toate.
    esti penibil amice.

  5. By Sebi on Sep 1, 2008 | Reply

    sunt perfect de acord cu cip.

  6. By cange on Sep 1, 2008 | Reply

    Mai bine scriai despre faptul ca in loc sa se scrie stiri despre fotbal de fapt se inventeaza stiri cu personaje care au legatura cat de cat cu fotbalul.
    Scrie despre coatele amenintatoare, din meciul cu Craiova, pentru care Moti nu a primit nici macar galben sau de lipsa cartonasului rosu pentru Lobont sau despre prezenta linistita a lui Alexandru Tudor in meciul Otelului cu vasluiul ca si cum nu a gresit deloc nescotand cartonasul rosu etapa trecuta!
    Astea sunt stiri demne de un jurnalist cu vana nu sa vorbim doar ca sa ne aflam in treaba.

  7. By 1 on Sep 1, 2008 | Reply

    CFR isusi e un experiment nereusit, e un balon de sapun fara valoare. Clujul e un oras universitar nu e nod feroviar, iar echipa asta nu intereseaza decat pe ratatii clujului, deci ideea ca majoritatea suporterilor clujeni nu sunt deacord cu plecarea lui Andone e gresita.Pe majoritatea suporterilor clujeni nici nu-i ntereseaza ce se intampla la clubul asta e cacao verde cu aroma de bani murdari.

  8. By DanCelRau on Sep 1, 2008 | Reply

    Majoritatea suporterilor NU IL MAI VROIAU PE ANDONE! Cat despre calitatile lui ca antrenor… Echipa care a castigat campionatul a fost formata de Bergodi.. echipa care era sa piarda campionatu a fost formata de Andone.

  9. By tifos CFR on Sep 1, 2008 | Reply

    Asta e dezavantajul internetului, ca ajung toti fraierii gen vadim sa-si dea cu pararea din pozitie oficiala.
    Stai linistit vadime, ca mutarea a fost bine gandita. Noi nu ne batem joc nici de Hagi, nici de Mutu, nici de alte personalitati, asa cum faceti voi pe-acolo. Tu scrii doar ca sa nu te plictisesti. Tu stii dinainte ce-i bine si ce nu!

  10. By cip tm on Sep 1, 2008 | Reply

    Trombetta,zis si Trompeta…era o poanta?fiica-mea de 12 ani face unele mai bune,cheam-o pe yoyo,aia rade la toate glumele tale…:)

  11. By jijel on Sep 1, 2008 | Reply

    bai vadime, ca de obicei scrii numai tampenii. esti total pe dinafara fotbalului. argumentele si exemplele tale sunt de-a dreptul penibile. iar chestia cu trompetta in loc de trombetta e de-un infantilism rar intalnit. mai bine ocupa-tte de chestii administrative si lasa-i pe altii sa scrie articole. esti jenant.

  12. By radugo on Sep 1, 2008 | Reply

    cred că intenţia celor de la Cluj nu era să-l demită pe Andone, ci să aducă un antrenor nou. probabil erau siguri că, odată ofertat, Protasov o să apară călare pe un cal alb, gata să ducă CFR-ul până în finala Champions’ League. aşa s-au ales cu Trompetta asta care într-adevăr pare a fi un fel de Pedrazzini.

  13. By cipTN on Sep 1, 2008 | Reply

    Acest individ, care poarta numele unui celebru dement, face misto de niste oameni care au pornit un fenomen in EUROPA.
    Daca au reusit ca in 6 ani sa duca cfr din “c” in “CL” cred ca stiu mai bine ce fac.
    Oricum, dezgustator articolul.

  14. By Radu on Sep 1, 2008 | Reply

    Cine ti-o pus pixu-n mana, mai ?
    Du-te domnule la OTV, ca n-are diaconescu oameni…

  15. By clujeanul on Sep 1, 2008 | Reply

    Fotbalul e un sport de maimutoi asa ca … orice comentariu mi se pare de prisos.

  16. By gica on Sep 1, 2008 | Reply

    Comentariu infantil!
    Ai mai incercat si inainte dar vad ca esti consecvent te mentii pe linia ta.Poate n-ar fi rau sa-ti incerci norocul in alt domeniu!

  17. By du hasst on Sep 1, 2008 | Reply

    ce tot vorbesti? ratati? bani murdari? asculta, sunt alti suporteri in cluj acuzati de omor, vatamare corporala grava, oameni care au mutilat, batut oameni pe strada (vezi grigorescu, clubul din centru, avram, cameramanul de la jandarmi) numai ca li s-au parut – LI S-AU PARUT, atentie! – a fi suporteri ai lui cfr. astia, ce sunt? mari clujeni? mari europeni? care oras universitar, cu criminali si batausi in galeria fanion? orbiti de ura si xenofobie, care urla numele lui funar, chiar daca nu merg la vot… vai de capul nostru.

  18. By cipTN on Sep 1, 2008 | Reply

    vadim=trompeta onlinesport.

  19. By George on Sep 1, 2008 | Reply

    Eu nu inteleg de unde poti sa tragi asa concluzii?
    Ala-i slab ca e secund. Pai eu ce sa zic, ca tu nu ai habar de fotbal dupa un articol de genul asta? Putem sa continuam sa tragem concluzii: dupa nume, Trombetta e mafiot, doar e italian. Muresan ar fi bun la baschet, doar il cheama ca pe Ghitza. CFR nu mai poate sa ia campionatul deoarece nu exista o echipa in istorie sa fi luat de doua ori campionatul la rand si numele sa inceapa cu “C”. Alt motiv ar fi ca are stadionul pe un deal, iarasi nu exista in istorie o echipa cu un stadion pe deal sa fi luat campionatul de doua ori.

  20. By detzu on Sep 2, 2008 | Reply

    Ciudat, va luati toti de om cand e greu de crezut ca nu are dreptate. Ca sa fii in liga campionilor e cazul sa arati ca meriti sa fii in prima suta de antreonori ai europei ( 32 echipe + sa ma zicem 32 de echipa tari de club + ceva nationale ) . Pai omul asta n-a fost antrenor principal niciodata si deodata hopa merge in liga campionilor.
    Oricum clujul a aratat ca este un accident in fotbalul romanesc. A reusit sa castige un campionat slab anul trecut si nu va face nimic anu asta cu un campionat tare – tare. Nu mai merge cu meciuri aranjate ca in afara de bistritza nu prea mai vad cine sa vanda meciuri. Pacat ca din cauza unor copii cu bani din cluj s-a ajuns ca singura data cand mergem in CL direct sa avem o echipa de 3 lei.

  21. By d(r)ac_impielitzat on Sep 2, 2008 | Reply

    mare greseala demiterea lui ando!

  22. By crs on Sep 2, 2008 | Reply

    Subscriu intru totul la ceea ce a spus Andrei.
    Cat despre Trombetta eu zic sa nu judecam omul pana nu vedem de ce e in stare.
    Hai CFR.

  23. By fdsa on Sep 2, 2008 | Reply

    esti trompeta omule!

  24. By alk on Sep 2, 2008 | Reply

    Eu nu inteleg ce-i tot siluiti numele italianului asta? Tie ti-ar conveni cineva sa-ti spuna Vacadim? Sa nu-mi spui ca ai vrut sa bati un a propos din titlu, de moment ce l-ai scris cu doi de “t” nu ai facut decit sa-ti bati joc de numele omului. Ce vina are el?
    Ce jurnalism jenant!

  25. By Irina on Sep 2, 2008 | Reply

    Mari destepti astia care ataca autorul fara sa aduca argumente pro sau contra celor scrise in articol…

  26. By horea on Sep 2, 2008 | Reply

    Toţi amicii mei sunt de părere ca Ando nu trebuia înlocuit…CFR a început mai greu, dar meritul din anul trecut tot antrenorului îi revine…de bun simţ era să rămână Ando cel puţin până la primele meciuri din Champions League…echipa avea şanse să-şi revină…până la urmatorul meci din campionat mai erau 2 săpt…urma primul meci din CL…baietii erau mai motivaţi şi poate se schimba ceva…mie personal îmi pare rău pentru Ando si continuitatea la echipă !

  27. By Suca on Sep 2, 2008 | Reply

    Intodeauna am spus ca noul sistem de invatamant romaneasc este absurd si supra solicita copiii dar asta a depasit orice masura. Auzi, sa dai teme de ziaristica celor de la gradinita. Aveam ceva banuilei dar acum m-am lamurit. Inteleg de ce tii cu Chicago Bulls – ai fi mascota lor ideala. Lasa-te de ziaristica si incerca o loterie a vizelor. Daca ajungi acolo sigur te angajeaza aia. Numai ai grija sa nu dai si pe acolo cu oistea-n gard.

  28. By Kurany on Sep 2, 2008 | Reply

    Vadime esti penal!
    Se vede ca esti stelist de la o posta!

    Oricat ai vrea tu sa nu se intample, ma cioflingare, cfr-ul termina tot in fata stelei anul asta…

  29. By Liteanul on Sep 2, 2008 | Reply

    Este mai bine mai repede decat prea tarziu !!!

    Andone a demonstrat in editia trecuta ca nu reuseste sa duca echipa un retur intreg spre victorie. Inca nu a demonstrat nimic. Nici nu stia care este primul 11.

    Trompeta va ramanea tot trompeta. Clujenii stiu bine ca acum Protasov (sau oricare altul) va lasa din pretentii cand vor negocia.

  30. By gogu on Sep 2, 2008 | Reply

    tu esti prost de urlii :)) … “masina veche” , “suv” comparatii de clasa a II-a

  31. By yoo on Sep 2, 2008 | Reply

    1. campionatul nu a ajuns nici macar la sfert.

    abia a inceput. dar problemele din retur au inceput demult.
    2. principalele candidate la titlu se clatina serios, iar primele locuri contin multe nume fara sanse, echipe care se vor cerne curand.

    no comment
    3. dupa sase etape, diferenta dintre CFR si primul loc este de numai sapte puncte, iar la acest moment chiar nu conteaza in economia titlului.

    chiar ca conteaza, prin prisma moralului
    4. CFR a beneficiat in editia trecuta de campionat de mai multe arbitraje favorabile, iar acestea acum nu mai vin. Clujul trebuie sa invete sa fie pe picioarele ei.

    hai sa lasam o data cu acestea. voi din Bucuresti nu va plictisiti nici o data? si altii au beneficiat de arbitraje favorabile.
    5. CFR putea sa dea mai mult cu Andone in Liga Campionilor, daca in campionat treburile nu le mergeau asa de bine, iar exemple din fotbalul mare cu astfel de situatii sunt numeroase.

    se poate, dar campionatul este prioritar

  32. By yoo on Sep 2, 2008 | Reply

    eu am un singur pro schimbarii (si nu demiterii!!) lui Ando: echipa joaca din ce in ce mai slab.
    echipa se sufoca cu Ando, si asta s-a vazut cel mai bine din stadion, din spatele lui cu 15 metri.
    Si asta nu de 5 etape ci de 20 de etape. In rest numai respect pentru Andone.

  33. By raul on Sep 2, 2008 | Reply

    bai rusofonule,sunt curios ce comentariu faceai daca era adus protasov….ca doar e unul de-al tau…pe de alta parte,nu stiu cu iti permiti sa-ti bati joc de numele acestui om !! al tau e mai frumos !? nici vorba,bai stalin al presei !cat despre cfr,se vede ca nu-i suporti,asta pentru ca esti un mitic,caractrul tau fiind probabil unul indoielnic…hai sictir !

  34. By radugo on Sep 5, 2008 | Reply

    băi, majoritatea de pe-aici! faceţi un reload la grădiniţă şi la clasa I. habar n-aveţi să vă exprimaţi româneşte şi mai şi înjuraţi omul.
    dacă vedeam la mine pe blog aşa nişte comenturi inteligente, vi le ştergeam cât ai zice peşte.

  35. By Horea on Sep 17, 2008 | Reply

    Mda, ce mai zici acum :)

  36. By Tamas on Oct 18, 2008 | Reply

    Nu stiu cine e Vadim C. Din intamplare am ajuns la acest articol. Acum, dupa aproape 2 luni cu Trombetta, si succesele din CL si Liga, imi dau seama, ca susnumitul habar nu are de fotbal.
    N-are rost, sa mai citesc alte articole de pe aici…

  37. By stecora on Oct 18, 2008 | Reply

    bai frate,tocmai te-am prins cu hent-ul in articolul despre ronnie si dau de o penibilitate mai mare,cel cu trombetta !!!
    pai mai oracol cibernetic,ce s-a adeverit din previziunile tale sumbre :”Solutia Trombetta va arunca mai departe Clujul in deriva”,”Pentru CFR Cluj, este un pas inapoi, intr-o serie de pasi inapoi”.
    pai eu credeam ca macar la fotbal te pricepi !
    vai de mama noastra in ce tara traim !!!

  38. By williamcoylung on Apr 21, 2009 | Reply

    da………………..asta e o capodopera……..

Post a Comment