Experienta europeana, o himera. E de munca…

September 18th, 2008 | by Vadim Cusnarencu |

Sapte echipe romanesti au jucat in aceasta saptamana in cupele europene. Au reusit sa castige sau sa faca egaluri cluburile care nu aveau deloc celebra “experienta europeana”. Ramane de vazut in urmatoarele partide ce domina la ora aceasta holurile echipelor romanesti: incompetenta sau inceputul de sezon insuficient pentru inchegarea unor reflexe ce poarta pe scurt numele de “fotbal”.


CFR Cluj a fost singura echipa din Romania care a castigat meciul de debut din cupele europene. Egaluri au bifat FC Vaslui si Unirea Urziceni, cu jocuri grele in deplasare.

Steaua, Dinamo si Rapid, echipe, nu-i asa, grele si cu experienta europeana, au fost toate invinse. Poli Timisoara a pus bomboana pe coliva. Buna coliva, nasol moment…

Daca Steaua si CFR Cluj abia au inceput campania in grupele Ligii Campionilor si mai au de jucat, celelalte cinci echipe romanesti se vor cerne repede in mansa a doua a Turului 1 al Cupei UEFA. Patru, cele cu sanse, vor juca  acasa. Fara sa dramatizam sau sa exageram, Dinamo si Rapid pot remonta fara probleme un gol, iar Vasluiul si Urziceniul au sanse reale dupa egalurile reusite. Unele pe hartie, altele din amintiri.

Cu speranta ca echipele noastre din Cupa UEFA au avut doar un inceput mai greoi, sa le mai lasam un tur si sa vedem ce pot. Discutii teatrale de genul ca avem numai doua puncte din 15 in urma partidelor de Cupa UEFA nu isi au locul, pentru ca in aceasta faza nu se joaca pe puncte, iar niste egaluri sau infrangeri in deplasare la un gol diferenta sunt apa de ploaie in perspectiva unui retur acasa.

Cluburilor noastre le ramane sa stranga randurile si sa arate mai multe in mansele secunde. Pe moment, senzatia mea e ca este de munca. Sau cel putin sper, pentru ca munca le ramane de obicei celor care nu si-au atins inca nivelul maxim de incompetenta.

  1. 6 Responses to “Experienta europeana, o himera. E de munca…”

  2. By taranul on Sep 19, 2008 | Reply

    Se pare ca echipele mult indragite si cu mare tamtam precum Steaua, Dinamo si Rapid s-au facut de rusine. Uite ca pana la urma criticile la adresa CFR, Urziceni si Vaslui nu sunt chiar asa intemeiate. Oameni buni, fotbal nu se joaca doar in Bucuresti!!! Toate cele trei echipe au aratat lipsa de daruire, incapabile sa construiasca ceva in atac. Cate goluri au inscris azi si ieri echipele din Bucuresti??? “ZERO” nada. Stiti este o vorba “mandria merge inaintea caderii”. Mai mult realism si daruire ar aduce mai multe victorii.

  3. By Bogdan on Sep 19, 2008 | Reply

    Un tramvai numit dorinta,ce arata a neputinta.Cam asta ar fi principala caracteristica a celor trei meciuri sustinute de Steaua,Dinamo,Rapid.In rest o glorioasa echipa din Cluj ce a incercat marea cu degetul si a ingenuncheat Roma,si alte doua ambitioase doamne ce se numesc,Vaslui si Urziceni.Poli sufera de pe urma problemelor,asa ca o saptamina fotbalistica care a inceput bine,si s-a terminat prost.

  4. By Mihai on Sep 19, 2008 | Reply

    O idee evidenta, o formulare jurnalistica jenanta. “Buna coliva, nasol moment …” … si nasol stil de a scrie, as zice.

  5. By snake on Sep 19, 2008 | Reply

    A fost prea mare tam-tam si se pare ca sa aratat adevarata valoare a fotbalului romanesc … speram ca si “noi” sa crestem din punct de vedere fotbalistic dar si mental caci nu stam bine nici la capitolu acesta!

  6. By Necrozat on Sep 19, 2008 | Reply

    La echipe de club, Romania a “agonisit” 5 puncte (1V 2E 4I) in 7 meciuri.
    La nivel de nationala, ne-am facut de rusine cu Lituania si am fost presati in propriul careu in ultimele 10 minute ale meciului cu Insulele Feroe (!?!).
    Cam asta este nivelul actual al fotbalului romanesc …

  7. By james crissilv on Sep 19, 2008 | Reply

    Desi numai romanesti nu se mai pot numi aceste doua echipe, trebuie totusi sa fim mandri ca sunt reprezentantele fotbalului romanesc in Europa.
    o seara minunata iti doresc

Post a Comment