CFR, cei mai buni dintre romani

September 17th, 2008 | by Vadim Cusnarencu |

CFR sunt cei mai buni dintre romani. Cu ‘a’ sau cu ‘â’, acelasi lucru inseamna.

Ca sa va imaginati frustrarea italienilor de la AS Roma, atat pe teren, cat si in tribune, va propun un exercitiu de imaginatie. Sa ne inchipuim ca vine o echipa de club din Africa pe Ghencea si bate Steaua si la scor si la fotbal. Cam asa a fost si victoria lui CFR la Roma.

Nu a auzit nimeni in Italia, niciodata, de echipa din Cluj. Numele “CFR” rasuna tot atat de bizar in tribunele Stadionului Olimpic din Roma precum sunetul unei cutii de bere desfacute intr-o biserica, inainte de slujba de Paste. Iar scorul de 2-1 de pe tabela, a fost pur si simplu o blasfemie in ochii rosii (de la sudura) ai fanilor italieni.

Stangul mai precis decat orice drept al lui Culio, patru suturi, trei pe poarta si doua goluri, au dus CFR-ul peste Roma. Clujul a obtinut cea mai stralucitoare victorie a unei echipe romanesti de club din formatul recent al Ligii Campionilor.

In repriza a doua, Culio putea sa fie si impuscat in cap de un lunetist din tribune, iar arbitrii tot nu ar fi vazut fault. Apoi, la final, patru minute de prelungire. Vi s-au parut multe? Doar vi s-au parut…

Argumentele ca Roma nu a jucat sau nu e ce ar trebui sa fie nu stau in picioare, pentru ca mereu la un meci de fotbal (sau in sport in general) sunt pe teren doua forte, doua echipe, iar actiunile fiecareia se regasesc pozitiv sau negativ  in randamentul adversarei. Aici CFR a impus.

La Roma, am vazut din nou o echipa a CFR-ului pe care personal o admiram sezonul trecut de campionat, disparuta ulterior misterios, precum dinozaurii. Pase frumoase, suturi adevarate si mentalitate in atac. Goluri, victorie.

Clujenii, iar aici ii numesc deopotriva pe jucatorii romani, portughezi si sud-americani aflati sub comanda antrenorului italian cu patroni romani si unguri, au sters cu buretele un inceput de sezon mediocu printr-o victorie care se poate eticheta fara complexe ca una pura, de Liga Campionilor.

Tot ce le doresc este ca mai departe sa mearga cel putin la fel de bine, iar totul sa nu fie un foc de paie precum Dinamo Kiev – Steaua. Nu ar trebui sa fie cazul, pentru ca nici AS Roma nu e Dinamo Kiev si nici Steaua nu e CFR Cluj.

Pe moment, CFR sunt cei mai buni dintre romani. Urmeaza Chelsea. Vivat Trombetta!

  1. 28 Responses to “CFR, cei mai buni dintre romani”

  2. By ardeleanul on Sep 17, 2008 | Reply

    Bravo CFR Cluj! Felicitari pentru un meci de vis.
    In sfarsit sper ca acum am reusit sa inchidem gurita asta a lui Vadim care tot timpul si-a batut joc de CFR Cluj.
    Vadime asteptam niste scuze din partea ta. Ti-ai batut joc de noi si de nou antrenor. Cred ca trebuie doar sa te uiti la articolele tale nu de mult scrise.
    Inca odata se vede esti partinitor si eu iti recomand sa nu iti mai bati joc atata de ardelenii nostri.

  3. By Alyn on Sep 17, 2008 | Reply

    Jos palaria CFR. Desi Roma nu se afla in forma, iti trebuie cohones sa ii bati la ei acasa

  4. By White on Sep 17, 2008 | Reply

    Onlinesport.ro va prezinta fiecare jucator din cei 14 pe care Maurizio Trombetta i-a folosit IN REMIZA ISTORICA OBTINUTA de campioana Romaniei, CFR Cluj, de pe Olimpico, in fata legendarei AS Roma…………

    sunteti penibili………

    daca era vb despre steaua cu siguranta nu aparea aceasta greseala…….

  5. By Irina on Sep 17, 2008 | Reply

    ce sa-ti povestesc White… o greseala minora si deja te bagi in acuze aiurea.
    Greseli au fost si la Steaua si la Rapid si la Dinamo, si pe Onlinesport si pe GSP si pe Prosport…

  6. By skiller on Sep 17, 2008 | Reply

    In repriza a doua, Culio putea sa fie si impuscat in cap de un lunetist din tribune, iar arbitrii tot nu ar fi vazut fault.

    Nu e fault la impuscare in cap de cineva din tribune 😉

    Citeste regulamentul :)))

  7. By vadim on Sep 17, 2008 | Reply

    White, cred ca eroarea a stat pe site nici 1 minut, dar ai observat-o. Multumim ca ne citesti febril si ca ne ajuti sa facem un continut mai bun.

  8. By White on Sep 17, 2008 | Reply

    Irina..nu ma intereseaza ce scrie pe GSP, pe Prosport sau in alte locuri pt ca eu doar pe acest site intru sa citesc stirile sportive si e dreptul meu ca si cititor sa critic aceste greseli pe care doar niste amatori le pot face…

    Vadime..eroarea a stat pe site 8 minute si 37 de secunde…si in nici un caz mai putin de un minut…

    Felicitari CFR si felicitari Panin..felicitari aradene….

  9. By tifos CFR on Sep 17, 2008 | Reply

    Vadim, acum 2 saptamani scriai penibilul articol “Trompetta Clujului”. Acuma esti extaziat. Ce penal!

  10. By Suca on Sep 17, 2008 | Reply

    ” Sa ne inchipuim ca vine o echipa de club din Africa pe Ghencea si bate Steaua si la scor si la fotbal. Cam asa a fost si victoria lui CFR la Roma.”
    Sa ne inchipuim ca de departe pari prost si cand te apropii ne convingem.
    Lasa-te omule de comparatii ca esti varza. Nu e prima si (DIN PACATE) am o vaga banuiala ca nu e nici ultima. Incerca un comentariu la Fefeleaga, poate iti va fi mai usor.

  11. By relansat on Sep 17, 2008 | Reply

    cam brutal in iesprimare vadime, la fel ca acum o saptamana cand ai scris din “greseala” trompeta in loc de trombetta 😀

  12. By relansat on Sep 17, 2008 | Reply

    …. daca nu te`as cunoaste as zice ca esti amnezic :)

  13. By eu on Sep 17, 2008 | Reply

    Vadime, esti o trombetta!

  14. By Dinu on Sep 17, 2008 | Reply

    Bravo CFR ! o victorie frumoasa, dar sa nu exageram – Dinamo a dat un 3-0 lui Hamburg, atunci cistigatoare a cupei campionilor, Steaua a cistigat cupa campionilor iar, mai recent,a dat in deplasare 3-0 Sevillei sau 4-1 lui Dinamo Kiev…oricum, CFR ne-a facut o frumoasa surpriza. Sper ca si alte echipe romanesti sa cistige si sa aduca puncte pt. Romania.

  15. By sandel on Sep 17, 2008 | Reply

    HAI ROMANIA!!!!!!

  16. By cipTN on Sep 17, 2008 | Reply

    bai vadime, nu mai e asta trompeta???? esti o javra inculta si agramata. problema cea mai mare e ca habar nu ai de sport………………..
    as vrea sa vad o poza cu mutra de de panarama,,,,,,,,,,,,,,Cere ti scuze mai mufina

  17. By cipTN on Sep 17, 2008 | Reply

    “:Vivat Trombetta!” atitudinea ta , dezvaluie prostitutzia din presa romaneasca

  18. By cipTN on Sep 17, 2008 | Reply

    eu am tinut cu roma……un antrenor roman turna fundasi si terminau jocu cu un sistem 1-9-1

    sau 8-1-1

  19. By ultraviola on Sep 17, 2008 | Reply

    Bravo ungurilor.

  20. By Bogdan Adrian Anca on Sep 17, 2008 | Reply

    Ieri,marti, 16 septembrie 2008 pe stadionul Olimpico din Roma a rasunat TromPetta in notele lui Il Silenzio pt. Romani.Gladiatorii nostrii au invins legendarii imparati Romani,ba mai mult l-au facut pe Traian sa se rasuceasca pe coloana ,la reactia de nesupunerea lui Decebal de la Cluj.S-a putut sai facem sa simta gustul amar al infringerii chiar la ei acasa,si de catre cine, o echipa cotata ca fiind outsider! Bravo Clujului pt. acest elixir al victoriei in fata infatuatilor de la Roma.Nu pot sa tin cu romanii,pt. ca inainte de toate sunt romin,iar apoi nu pot sai sufar pe macaronari de aceea am ales sa traiesc in State si nu in Italia. Bravo Clujul,bravo Trombetta pt. aceasta partitura interpretata magistral intr-o seara magica a fotbalului romanesc.

  21. By m8k on Sep 17, 2008 | Reply

    :)

  22. By sorin on Sep 17, 2008 | Reply

    Fain! Clujul a stralucit, revenindu-si exact cand a trebuit dupa inceputul slab de campionat. Sincer, nu am crezut ca Maurizio Trombetta va reusi sa resusciteze CFR-ul. Ma bucur ca a reusit. Si ma bucur ca jucatorii au fost la inaltime.
    PS: Italianul nu merita sa fie atacat de atatia oameni in felul in care a fost atacat. Il cheama Trombetta, e un ilustru necunoscut, dar de-aia nu trebuia sa-i fie terfelit numele. Este genul de atac asupra unui om care te apropie mai mult de varsta claselor I-IV decat de varsta maturitatii!

  23. By alexdelpiero on Sep 17, 2008 | Reply

    Premiile de la concursul cu Farul le mai trimiti Vadime ????

  24. By tifos CFR on Sep 17, 2008 | Reply

    Vadime, zi-le la astia de la onlinesport sa scoata articolul asta de pe site. Tu ai scris acum 2 saptamani articolul “Trompetta Clujului”. Asta e un articol fals, voi nu tineti cu CFR-ul.

  25. By White on Sep 17, 2008 | Reply

    tifos CFR..ai perfecta dreptate in tot ce ai scris acolo…

  26. By cititor on Sep 17, 2008 | Reply

    Mentalitate in atac!!! Ce mentalitate? In rest articolul denota.

  27. By Tifos exantematic CFR on Sep 17, 2008 | Reply

    Victorie clara a CFR-ului, o echipa fara nume (CFR-ul e nume?), fara renume (cu doar o cupa si-un campionat, nu e Steaua, Dinamo, Rapid, Universitatea Craiova. Nu e nici macar Ripensia Timisoara, UTA, Petrolul Ploiesti sau FC Arges), fara antrenor (principal), fara jucatori (Culio?, Trica? etc, hai sa fim seriosi), fara istorie, fara nici un liant psihologic, fara constanta in joc (vezi campionaltul) a reusit sa invinga AS Roma pe Olimpico!!! E o minune. Dar orice minune nu tine decat trei zile. O intamplare frumoasa. Sansele sa se repete sunt minime. Hai sa fim realisti.

  28. By White on Oct 2, 2008 | Reply

    Onlinesport.ro va prezinta fiecare jucator din cei 14 pe care Maurizio Trombetta i-a folosit IN REMIZA ISTORICA OBTINUTA de campioana Romaniei, CFR Cluj, de pe Olimpico, in fata legendarei AS Roma…………

    astazi…2 octombrie dupa un alt rezultat bun obtinut de CFR apare alta greseala

    CFR Cluj A REMIAT PE TEREN PROPRIU cu londonezii lui Abramovici, scor 0-0, la capatul unui meci foarte bun si echilibrat, in care Trica a avut cea mai mare ocazie, o bara.

    din nou va aparea Irina si va scrie “o greseala minora si deja te bagi in acuze aiurea”

    si din nou va aparea Vadim si va scrie : “White, cred ca eroarea a stat pe site nici 1 minut, dar ai observat-o”

    si din nou am sa apar eu si am sa scriu :

    “Irina..nu ma intereseaza ce scrie pe GSP, pe Prosport sau in alte locuri pt ca eu doar pe acest site intru sa citesc stirile sportive si e dreptul meu ca si cititor sa critic aceste greseli pe care doar niste amatori le pot face…

    Vadime..eroarea a stat pe site 8 minute si 37 de secunde…si in nici un caz mai putin de un minut”

    si gata

  29. By car insurance quotes on Jun 4, 2016 | Reply

    Skal si du er kjapp, jeg har ikke fått sett på mønsteret til den genseren enda og så er du plutselig ferdig !! Flott ble den også, nydelige farger.Kjolen din har jeg vært så heldig å se i rl og den er bare så nydelig. Med alpelue og leggvarmere til blir det nok en skikkelig velkledd frøken. Akkurat som om hun ikke er det fra før :))Ha en fin uke videre Jane.

Post a Comment