Cum a muscat Becali tarana

November 27th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Trambitat in sondaje cumparate chiar cu 30% din simpatia politica, alaturi de PNG-ul cu 10-15%, Becali a vazut rezultatele reale la alegerile europarlamentare: un 4% mediocru, un nivel pe care il atingea aproape si in 2004.


Alegerile europarlamentare au aratat doua lucruri: unul este ca romanii nu sunt miscati de clasa politica nici la indemnurile lui Basescu de a face curatenie. Putini mai pot fi mintiti ca se va face corect. Pe vorbe toti sunt zmei, in realitate biroul platit din impozitele oamenilor este gazda afacerilor personale. Indiferent cine vine la putere in Romania tot se fura din greu, iar pe strada, pentru lume, se inghite praf, nesimtirea si imbuibarea autoritatilor, grija acuta de zi cu zi.

Al doilea este ca sondajele facute de-a lungul timpului despre preferintele electorale sunt niste minciuni sfruntate, care au rezultate contrafacute. Un exemplu este “esecul” PNG si al lui Gigi Becali. Am pus ghilimele pentru ca esecul nu e nimic surprinzator. Minciunile din sondajele comandate au iest acum la iveala, iar procentele de 15-30% ale lui Becali au aratat de fapt un sec 4%, cat sa nu conteze nici pentru europarlamentare.

Zecile de milioane aruncate de Becali i-au adus 248.000 de voturi, cu doar 7.000 mai mult decat in anul 2004 cand a intrat in politica.

Inainte de alegerile europarlamentare, sondajele de opinie pe tema preferintelor politice au inceput sa scada cifrele lui Becali, pentru a nu se face complet de ras, insa nimeni nu uita cotele de acum nici 12 luni, de-a dreptul hilare.

  1. 7 Responses to “Cum a muscat Becali tarana”

  2. By Piorel on Nov 27, 2007 | Reply

    E… nu ÅŸtiu dacă sondajele au fost atât de mincinoase. Sunt foarte mulÅ£i care spun votez cu GIGI, gigi e tare… ÅŸi la urnă, în momentul ăla când sunt doar ei cu buletinul de vot se gândesc ”bă cum să-l votez pe tâmpitul ăsta?”. Pe de altă parte, scăderea procentelor lui gigi este cauzată ÅŸi de imensul scandal cu Hagi, respectiv faptul că el e ”cel mai deÅŸtept” de la Steaua. Sincer, prefer ca autentic să fie primul argument, nu ăsta din urmă. Cât despre sondaje umflate… se practică, se ÅŸtie, dar rog a se vedea opiniile expuse mai sus.

  3. By basescu on Nov 27, 2007 | Reply

    si totusi ce legatura are asta cu sportul de il afisezi pe onlinesport.

  4. By Tolo on Nov 27, 2007 | Reply

    mai vadime, altu’ care n-a trecut pragul, asta cu sondajele nu a fost gogoasa! Se cam subestimeaza puterea Stelei si a stelistilor!

    Daca nu avea iesirile porcesti poate ca omul avea vreo 10%! Dar, ce a facut cu Hagi, suporterii, jucatorii si ceea ce e Steaua l-a costat totul!

    Cresterea in sondaje a fost reala, dar comportamentul de incult si bogatas l-au adus inapoi!

  5. By Toshiro on Nov 27, 2007 | Reply

    Esti de coma, Vadime…
    Abia ti-ai revenit dupa dublul uppercut Rapid/Steaua, udat din belsug de lacrimile Shakirei din Groapa si ai gasit un subiect gras de… sport… :-) :-) :-) Macar sa-l fi bagat la alta categorie, “Hahalere etc….”. Dupa cum vezi, stelistii n-au pus botul la indemnurile psihologului grizzly, mai degraba l-au votat zabrautenii…

    Astept inca articolul despre rautatea de chihuahua a spartanilor… 😉

  6. By ULTRAS LIBERI on Nov 27, 2007 | Reply

    Asta înseamnă că Becali a fost votat de 248.553 de persoane din totalul de peste cinci milioane care s-au prezentat la urne şi ar mai fi avut nevoie de încă 7.140 de voturi (0,14 la sută). Peluzele stadionului Ghencea au cîte 5.940 de locuri, în timp ce tribuna a II-a are 7.600 de locuri. În urma repetatelor declaraţii agresive pe care Becali le-a făcut la adresa fanilor roş-albaştri, aceştia au afişat în mai multe rînduri bannere prin care îl avertizau că nu-l vor vota.

  7. By cristi on Nov 27, 2007 | Reply

    Din cocos nu faci gaina,nici din cioban nu faci politician!!!!!!! Sa atea linistit cu STELUTA lui in frunte, sa vorbeasca numai noaptea in somn, iar la urmatoarele alegeri va ajunge la 4,98 in sondaje!!!!
    Sa nu fiu inteles gresit, nu am nimic cu el, este simpatic BKLi, dar sa nu uite de unde a plecat!!!!!

  8. By radus on Nov 27, 2007 | Reply

    bravo romani! becali a primit ceea ce merita…la fel si vc tudor alt nebun de legat…

Post a Comment