Virginii

October 18th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Majoritatea jucatorilor care s-au calificat miercuri seara la EURO 2008 nu au mai vazut pana acum un turneu final. Altii au fost la EURO 2000, o amintire prea indepartata pentru a mai tine minte ceva. Si nici nu prea erau vioara intai la acea vreme ca sa se laude. In 2008, Mutu si Chivu nu stiu sa se bucure, pentru ca au muncit prea din greu pentru aceasta calificare, precum ‘tocilarii’ care trec fara probleme un examen.


Stafeta predata partial in 1998 de Generatia de Aur parea sa inceapa bine. O calificare la EURO 2000. Avea sa fie numai un start fals, pentru ca de atunci si pana acum sperantele unui turneu final au fost spulberate de trei ori la rand.

Regasim pe lista care a dus Romania la EURO 2008, comparand-o cu cea de la EURO 2000, nume ca Mutu, Chivu, Florentin Petre, Bogdan Lobont, Laurentiu Rosu, Dorinel Munteanu. Ei au pus umarul, dupa sapte ani, pentru o alta calificare. In acea formula amestecata a anului 2000 se regaseau in cap de lista greii Hagi, Popescu, Petrescu, Ilie, Lupescu, Belodedici, dar si regretatul Haldan.

Amestecul de generatii a adus in anul 2000 ultimul turneu final. Acum Mutu, Chivu si Lobont sunt vioara intai la echipa nationala si au fost motorul care a dus un lot nou spre o mare performanta, o calificare la EURO 2008.

Daniel Niculae, Marica, Ogararu, Goian, Dica, Tamas sunt numai cativa jucatori care vor da cu nasul pentru prima data cu o mare competitie. Mutu si Chivu au sansa de a conduce o echipa nationala asa cum o faceau pe vremuri Hagi si Popescu si sa ia pe cont propriu, pentru prima oara, un turneu final de la care se ridica mari asteptari.

Paradoxal, nici Mutu si nici Chivu nu stiu cum sa se bucure. Este o reactie normala. Exista o prima data pentru orice. Asa cum intri in sala de examen dupa o luna de invatat cu senzatia ca nu stii nimic, obtinand fara probleme la final nota maxima, la fel si Mutu si Chivu nu stiu sa se bucure. Pentru ca nu au avut timp sa se gandeasca la asta, pentru ca au tras mult ca sa ajunga aici si, poate, li se pare normal sa fie asa.

Iata mai jos loturile Romaniei de la CM 1998 si EURO 2000 (date statistice oferite de Sorin Arotaritei):

CM 1998:
Dumitru STÂNGACIU
Dan Vasile PETRESCU
Cristian Alexandru DULCA
Anton DOBOÅž
Constantin GÂLCĂ
Gheorghe POPESCU
Marius Mihai LÄ‚CÄ‚TUÅž
Dorinel Ionel MUNTEANU
Viorel Dinu MOLDOVAN
Gheorghe HAGI
Adrian Bucurel ILIE
Bogdan STELEA
Liviu CIOBOTARIU
Horia Radu NICULESCU
Lucian Cristian MARINESCU
Gabriel POPESCU
Ilie DUMITRESCU
Iulian Sebastian FILIPESCU
Ovidiu STÂNGĂ
Tibor SELYMES
Gheorghe CRAIOVEANU
Florin PRUNEA

EURO 2000:
Bogdan LOBONÅ¢
Dan Vasile PETRESCU
Liviu CIOBOTARIU
Iulian Sebastian FILIPESCU
Constantin GÂLCĂ
Gheorghe POPESCU
Adrian MUTU
Dorinel Ionel MUNTEANU
Viorel Dinu MOLDOVAN
Gheorghe HAGI
Adrian Bucurel ILIE
Bogdan STELEA
Cristian Eugen CHIVU
Florentin PETRE
Ioan Angelo LUPESCU
Laurenţiu Dumitru ROŞU
Miodrag BELODEDICI
Ioan Viorel GANEA
Erik Augustin LINCAR
Cătălin George HÂLDAN
Florin PRUNEA
Cosmin Marius CONTRA

  1. 6 Responses to “Virginii”

  2. By gsp on Oct 18, 2007 | Reply

    Din echipa actuală a României, 6 jucători au făcut parte din lotul României care a participat la EURO 2000, ultimul turneu final la care au luat parte tricolorii. Aceştia sînt:
    Lobonţ (portar de rezervă), Chivu (titular in toate cele 4 meciuri), Contra (titular in doua), Mutu (titular in doua), Fl.Petre (rezerva, a intrat cu Portugalia) şi Roşu (rezerva, a intrat cu Portugalia si cu Anglia).

  3. By Razvan on Oct 18, 2007 | Reply

    Prostii de articole…E ceva normal, sunt 8 ani de la ultimul turneu final…poate il luam pe Dorinel si va strica statisticile…

  4. By andrei on Oct 18, 2007 | Reply

    vadime iti multumesc pt acest articol de cacao

  5. By jos_cenzura on Oct 18, 2007 | Reply

    Noroc ca avem stelistii care au mirosit aerul Ligii Camionilor si nu mai tremura atata in fata unor vedete. Conteaza foarte mult prezentele la nivel inalt – poate chiar mai mult decat valoarea si forma momentului – pt ca (mai ales la romani) aspectul psihic este extrem de important.

  6. By trac on Oct 24, 2007 | Reply

    Noroc ca avem niste stelisti care le tremura chiloti in Spania , hahahahah!

  7. By Tetra on Oct 30, 2007 | Reply

    “Noroc ca avem niste stelisti care le tremura chiloti in Spania , hahahahah!” … frumos le mai legi…cati ani de scoala ai? 4?

Post a Comment