Povestea unei stiri. Care e mai exclusiv, Onlinesport.ro sau Gsp.ro?

October 15th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Stirea posibilei plecari a lui Hagi la echipa turca Trabzonspor a aparut pe Onlinesport.ro la ora 19:19. Am pus inaintea titlului cuvantul “Exclusiv”, informatia fiind publicata in premiera pe Internetul din Romania. La o ora distanta, stirea apare pe siteul ziarului Gazeta Sporturilor, avand de asemenea inaintea titlului cuvantul “exclusiv”. Chiar daca onlinesport.ro are, conform datelor din septembrie de la BRAT, de trei ori mai putini cititori unici decat gsp.ro, nu putem minti 200.000 de oameni. Intre timp ma uitam zilele trecute la Realitatea TV si vedeam un mare sef de la Gazeta vorbind despre deontologie. Am dat din cap afirmativ. Avea dreptate. Dar deontologia o fac altii, aia care nu prea vorbesc despre ea.


Colaboratorul Onlinesport.ro din Germania, Gheorghe Laurentiu, ne-a oferit informatia de la ZDF despre oferta lui Trabzonspor pentru Hagi. A aparut luni seara la ora 19:19 pe Onlinesport.ro si a fost reactualizata la 19:40, apoi la 20:03 si cu siguranta va mai fi reactualizata. Redactorul Cristian Soitu s-a uitat pe celelalte siteuri mass-media din Romania si, cum informatia nu era pe nicaieri, a tinut sa semnaleze cititorilor nostri ca informatia este exclusiva, in titlu.

La ora 20:10 stirea pare pe gsp.ro, de asemenea purtand eticheta de exclusivitate in titlu.

Adjectivul exclusiv nu are grad de comparatie, dar intrebarea mea este: care e mai exclusiv, oul sau gaina? Ce obraz sa ai sa pui exclusiv cand la altii deja cerneala s-a uscat pe acelasi subiect? Nu ai vazut? Apuca-te de plivit florile, nu de stiri online. Chiar nu exista o limita de bun-simt in presa online din Romania?

Cititorii nu sunt interesati de aceste aspecte, stiu. Insa nu ma pot opri sa nu le semnalez. Chiar daca siteul gsp.ro are de trei ori mai multi cititori unici lunar decat Onlinesport.ro (218.273 – 0nlinesport.ro, 650.372 – gsp.ro, informatii oficiale de Biroul de Audit a Tirajelor din Romania pe luna septembrie 2007), asta nu inseamna ca vizitatorii nostri nu trebuie sa stie exact ca noi am fost cei care am oferit stirea in premiera si ca tot la noi vor gasi in viitor, din ce in ce mai des, multe alte informatii in premiera.

In ultimul an am luat o singura informatie in ziarul Gazeta Sporturilor, cea a posibilei veniri a unui jucator pe nume Ivic la Steaua. Eu am scris stirea. Am pus sursa “gsp.ro”. Puteam sa inchid ochii si sa ma fac ca nu vad ca pe siteul Gazetei informatia are eticheta “exclusiv”. La urma urmei, poate nu dadusem un F5, nu? Poate vorbisem si eu cu un prieten din Croatia?

Nu, pentru ca mie nu imi place plivitul florilor. Personal nu inteleg de este in capul celor de la gsp.ro cand isi mint cititorii. Vorbim totusi de niste siteuri de sport cunoscute in general de mai toti fanii sportului internauti din Romania. Nici nu conteaza daca Hagi pleaca sau nu la Trabzonspor. Doar intentia conteaza.

Nu imi place sa vorbesc de ce fac altii. Nu ma intereseaza ce fac altii. Dar cand e vorba de munca celor care lucreaza la Onlinesport.ro si de imaginea noastra fata de cititori mi se scoala parul de sub limba si nu pot lasa sa fie calcate in picioare de nimeni. Fiti siguri ca daca noi punem “exclusiv”, este exclusiv.
ols.jpg

gsp1.jpg

  1. 37 Responses to “Povestea unei stiri. Care e mai exclusiv, Onlinesport.ro sau Gsp.ro?”

  2. By Yeu on Oct 15, 2007 | Reply

    Mai, desi yo nu prea te consider jurnalist si chiar esti indezyrabil, aici pot spune clar:

    Stirea a aparut prima data pe Onlinesport si nu pe Gsp!
    FARA NICI UN DUBIU!

    DAR, va aparea si pe fanatik, cu exclusivitate si data de luni dimineata! Aia sunt si mai jegosi!

    M-am saturat de o stire care apare pe 5 site-uri de sport si TOATE SUNT EXCLUSIVE!

    Numai mincinosi si presari corupti!

    Aici e vorba de ziaristi care citesc celelalte site-uri, scriu stirea la ei si pun exclusiv!

    Si la astea garantez ca fanatik.ro e campion! Astia sunt cei mai mari spagari si nesimtiti! Copiaza stirile de la toti si le antidateaza!

  3. By io on Oct 15, 2007 | Reply

    Tipic romanesc.Imi place ca la fazele astea ai bun simt si ca te supara nesimtirea din jur dar(asta e pe langa subiect) in mare la multe stiri si in special la fotbal ai o atitudine subiectiva cu toate ca ai spus ca nu ai nici o formatie favorita in Romania.

  4. By Costi on Oct 15, 2007 | Reply

    Nu inteleg de ce te consumi atat. Site-ul gsp.ro arata ingrozitor. Informatiile pe site sunt aruncate ca de pe bloc. Nici macar ziarul nu este cumsecade. Cred ca au ceva pile la Biroul de audit, pentru ca nu-mi explic ce atrage asa de multi cititori online. Totul este murdar.
    Felicitari onlinesport.ro pentru obiectivitate si pentru site care arata impecabil.
    Am vrut sa ma inscriu pe msport.ro la ei, asa cum m-am inscris si pe sportstar.ro sa scriu si la ei ceva articole (de amator, bineinteles). Surpriza mare a fost ca nici in ziua de astazi nu am primit emailul de confirmare de la ei sa vad macar c se petrece acolo. Sunt oribili, in doua cuvinte!

    Felicitari inca o data… cei buni se vor mentine in top! Bafta in continuare!

  5. By FGJHG on Oct 15, 2007 | Reply

    CE???VA MAI MIRA CEVA DIN PARTEA UNOR ZIAR CARE ACTIONEAZA “LA COMANDA”…???-VEZI STIREA CU KARAMYAN…SI EU AM OBSERVAT CA GSP-UL ASTA ISI REZERVA PENTRU TOATE STIRILE EXCLUSIVITATE , CHIAR DACA ELE AU FOST DATE CU ORE BUNE INAINTE PE ALTE SITE-URI DE SPORT .
    N-ATI OBSERVAT CA TOATE STIRILE LOR AU INAINTE EXCLUSIV???…DAR ABSOLUT TOATE…

  6. By FGJHG on Oct 15, 2007 | Reply

    CAND SPUN CA TOATE STIRILE AU INAINTE EXCLUSIV MA REFER LA CELE “BOMBA”

  7. By RAPIDSTU on Oct 15, 2007 | Reply

    GAZETA FURA STIRI CA SI COMUNISTUL DE VOICULESCU.Acesti vizitatori ai onlinesport.ro,chiar daca sunt mai putini au un suflet mai mare decat comunistii de la gsp.BRAVO ONLINESPORT!

  8. By nicuman on Oct 15, 2007 | Reply

    Mai Vadime!
    Fii atent care-i faza. Acum vreo 2 luni, am promis solemn ca nu voi mai intra pe blogul tau dupa ce m-ai jignit, raspunzandu-mi ironic la criticile mele. Era undeva prin vara.

    Acum insa revin pt ca mi se pare o mare magarie a celor de la Gsp ..si din pafcate ai dreptate, iar unde e dreptate, este..asa ca Bravo tie..OLS are informatia

  9. By rock on Oct 15, 2007 | Reply

    Doar nu te astepti acu’ sa recunoasca faptul ca i-ai prins cu fituica in maneca …
    Bunul simt e o floare rara …

  10. By :)) on Oct 15, 2007 | Reply

    knd doi se cearta al treilea castiga:))acu se cearta care a dat stirea mai repede:))
    intrati pe http://blog-de-sport.blogspot.com !stirea a aparut aici cu mult inaintea online sport sau gsp!site’ul e facut de niste tineri!va dau clasa la toti!!!

  11. By :) on Oct 15, 2007 | Reply

    Exclusiv: Hagi aproape de o intoarcere in Turcia

    Fostul antrenor al Stelei, Gica Hagi, este dorit de gruparea turca Trabzonspor, echipa eliminata de Otelul Galati in Cupa Uefa Intertoto si, din cate se pare, “Regele” si-a dat deja acordul verbal si se va intoarce in Turcia unde a mai antrenat Bursaspor si Galatasaray!!!!

    la 19:25 0 comentarii

    la 19:25 :) cu muuuuult inainte……oare pe site-ul ala nu cumva 99% din stiri sunt copiate?

  12. By Vadim on Oct 15, 2007 | Reply

    La Onlinesport.ro a aparut la 19:19, o ora care dupa ceasul meu pe care il intorc cu minutiozitate in fiecare seara e cu 6 minute mai devreme decat 19:25. O alta stire exclusiva fasaita. Dar macar de la baietii astia de care spui tu nu are nimeni nici o pretentie, pot ei sa scrie la zid ce vor.

  13. By :)) on Oct 15, 2007 | Reply

    cred k ar fii bn sa ne apreciati munca…fara promovare…fara sa ne ajute nimeni…suntem in primele 100 de bloguri de pe trafic.ro

  14. By delaparis on Oct 15, 2007 | Reply

    interesant esta daca GSP rectifica sau eventual precizeaza sursa … aici vom vedea profesionalismul lor printre altele.

  15. By anonim on Oct 15, 2007 | Reply

    am intrat si eu de curiozitate pe http://blog-de-sport.blogspot.com vazand un post mai sus…si mi s-a parut super intersant proiectul acelor tineri ziaristi…cred ca mass-media ar trebui sa-si indrepte atentia si asupra celor care vin din urma!!!!

  16. By crysty on Oct 15, 2007 | Reply

    To YEU:
    Mare dreptate ai!
    Nu te cunosc, dar imi vine sa zic vorba aia romaneasca:”Gura pacatosului adevar graieste!”
    PS: Bine ca n-ai zis “PRIMUL”! :)

  17. By Buleanu on Oct 15, 2007 | Reply

    Hai mai Vadime!
    Serios, nu mai pune si tu atat suflet pentru orice rahat.
    In acest an premiul Nobel pentru fizica a fost luat de 2 fizicieni, unul din Franta si altul din Germania, pentru aceeasi descoperire. Crezi ca nu se poate a avea exclusivitate in doi? Daca sunt doi martori la un eveniment si unul fuge mai repede acasa si o pune mai repede pe site, inseamna ca celalalt nu mai poate sa o puna pentru ca a fost mai lent si asa a pierdut exclusivitatea. Sa fim seriosi.

  18. By baixinho on Oct 15, 2007 | Reply

    1. “Cititorii nu sunt interesati de aceste aspecte, stiu. Insa nu ma pot opri sa nu le semnalez”. Atunci macina mai departe ca o moara stricata. Cine te opreste?
    2. Ce te face sa crezi ca onlinesport este atat de important incat sa fie citit/lecturat/accesat de catre cei de la gsp sau orice alt ziar?
    3. Pana la urma cum e cu baiatul ala din galeria stelei care a murit acum doi ani dupa o bataie cu jandarmii la meciul cu dinamo de pe stadionul din Sos. Stefan cel Mare? “Nu mai infirmam ca a murit, pentru a trecut mult timp si, in plus, lumea a citit in alta parte ca a fost o informatie falsa” (citat aproximativ). Recunosti raspunsul, domnule Vadim?

    Toate cele bune
    baicsu

  19. By ionut on Oct 15, 2007 | Reply

    n-o sa comentez subiectul acesta. Si Onlinesport a pus exclusiv la niste stiri care erau de mult (vezi cazul Rednic la Rapid).

    pentru cei de la`http://blog-de-sport.blogspot.com: pe tine, individule, te paste o instiintare de a te prezenta la tribunal. ai copiat la stiri fara sa precizezi sursa de nu stiu cate ori.

    ionut, redactor ziare.com

  20. By ionut on Oct 15, 2007 | Reply

    apropo, la stirea cu “Steaua, amical cu CSM Focsani” e o greseala intentionata, care apare “surprinzator” si la tine pe site.

    surprize, surprize. Tare curios sunt sa vad cum o sa scuzi asta:D

    Dupa cum vezi, Vadime, mie mi se copie stiri cuvant cu cuvant, ba chiar se mai si lauda ca el le-a facut. Asta-i Romania.

  21. By ionut on Oct 15, 2007 | Reply

    Vreau sa multumesc OnlineSport pentru modul curat in care lucreaza. Pot sa spun ca este singurul ziar electronic de sport din Romania, curat, care nu are poze si file porno, nuditate, si porcarii, asa cum au celelalte. De aproape doi ani de zile nu mai merg la gsp.ro sau alte situri de astea murdare, care au mai multa nuditate decat sport.
    Inca odata va multumesc pentru ca tineti situl curat, si sper sa il tineti tot asa.
    Imi place formatul sitului. Un pic e c-am incet cand este vreun meci important, dar no ce sa faci. De asemenea filmuletele nu prea merg de loc pentru mine. Dar poate in viitor o sa aveti o solutie mai buna pentru filmulete.
    mersi mult
    si tineti-o inainte, nu va murdariti.

  22. By Cucu on Oct 15, 2007 | Reply

    Cred ca audienta celor de la gsp si celor de la onlinesport e diferita. Uni vor stiri sportive, altii scandal si imagini porcoase.

    Mai bine sa ramaneti un diamant ascuns decat sa dea toti tarani de site-ul vostru si sa-l inunde cu prosti.

    La mai mare si cui ii pasa ca e exclusiv sau nu la urma urmei? important e sa se stie sursa

  23. By gheorghe on Oct 15, 2007 | Reply

    nu stiu de ce se face atat tam-tam cu “exclusiv-ul”. intr-o stire e mai important e corectitudinea datelor!

    am renuntat sa mai citesc GSP in momentul in care am citit pe prima pagina ca ei au fost primii care au prezis ca Hagi va pleca de la Poli!

    sper sa nu se intample si cu voi! lasati “laudele” deoparte si concentrativa asupra esentialului! numai bine!

  24. By smokin aces on Oct 15, 2007 | Reply

    big dil, absolutamente neinteresant … hai ca ma duc sa ma culc

  25. By kukulika on Oct 16, 2007 | Reply

    frectii la picior de lectie … stii nene ziarist ce inseamna “exclusiv” ? nu inseamna cine e primul pe net cu stiere e “exclusiv” …

    exclusivitatea inseamna ca negociezi (de obicei ziarul plateste) cu cel catre este sursa stirii (in cazu asta hagi si clubul turc) ca numai tu sa dai stirea in ziar samd .. celelalte ziare au interdictie la stirea asta … dar cum asa ceva nu s-a pomenit si nici nu se va intimpla in romania, nu va mai omoriti cu exclusivitatea atita.

    mai bine vedeti-va de treaba si gata … va citeam mai mult decit pe porcii de la GSP, care numa timpenii pun pe site, dar daca deveniti paranoici, atuncea veti pierde si pe cei 200 de mii cititori, care-i aveti.

    multam si toate bune
    Exclusivule !

  26. By maptzoli on Oct 16, 2007 | Reply

    asa fac tto timpu cei de la carpeta … si azi cu poli, il dau transferat pe karamyan la steaua , chiar a dat iancu un comunicat in care ii desfiintzeaza pe site-ul oficiala al clubului , numindu-i fitzuica de perete

  27. By 1986 on Oct 16, 2007 | Reply

    eshti o mizerie de om kktule
    nu te mai baga in seama cu un gigant ca gsp
    javra roshie si imputita, asta eshti

  28. By 1986 on Oct 16, 2007 | Reply

    mooye cujnarencule

  29. By Catalin on Oct 16, 2007 | Reply

    Ba eu, cititorul, sunt foarte interesat de aceste aspecte. Îmi confirmă că am ales bine să citesc onlinesport.ro și să nu mai trec pe la gsp.ro.

  30. By Ionel on Oct 16, 2007 | Reply

    1. Nu citesc niciodata gsp si nu intru pe site-ul lor, fiindca m-am edificat de mult. Nu utilizez insa exclusiv onlinesport.

    2. Unii fac pe aici reclama la blogspot. Consider ca sunt spameri. Administrez si eu un forum mic fara legatura cu sportul si in fiecare zi spameri incearca sa-mi umple forumul cu linkuri cu blogspot. Si cum din principiu nu cumpar niciodata de la spameri nu voi intra niciodata pe acel site.

  31. By Zengu on Oct 16, 2007 | Reply

    1. GSP: necinstiti. Este bine ca astfel de lucruri sa fie spuse, sa stim si noi.

    2. GSP: pornografi. GSP este un site sportiv-pornografic. Daca ai bun simt, are sa-ti fie sila de murdaria pornografica GSP.

    3. ONLINESPORT: N-ar fi greu sa va mariti tirajul – fara pornografie. Adaugati video la articole, cat mai mult video, si cresteti bandwidth-ul. Treceti la un format video mai accesibil, cel de acum e cam greoi si nu merge pe unele masini.

  32. By con on Oct 16, 2007 | Reply

    oricum site-ul vostru e cel mai bun

  33. By gheorghe on Oct 16, 2007 | Reply

    completare la Zengu: la fel de important e sa nu puneti publicitate peste articole! Am intalnit site-uri in care nu puteam citi articolul din cauza ca banner-ul dansa pe mijlocul ecranului!
    Mai mult, ma luptam sa il inchid si de fiecare data cand reuseam aparea din nou!

    Numai bine!

  34. By Mario Di Lazi on Oct 17, 2007 | Reply

    poate la gazeta cuvantul exclusiv inseamna altceva :))

  35. By Vadim on Oct 17, 2007 | Reply

    Yeu – e dreptul tau sa consideri oe cine vrei cum vrei. Pana una alta in presa sunt putini care au diplome de jurnalism sau studii superioare in domeniu. Eu macar le am pe astea, am un punct de pornire. Stiu ca asta am vrut sa fac in viata.

    Nicuman – nu imi aduc aminte sa te fi jignit. Daca am raspuns uneori ironic, asta e altceva, dar vezi si din mesajele celor care scriu aici nu toate sunt cele mai ortodoxe.

  36. By Buleanu on Oct 22, 2007 | Reply

    Bute a fost contactat de managerii lui Oscar De La Hoya pentru un posibil meci.
    Este exclusiv sau nu?
    Cautati pe net ziarul Metro din Montreal.

  37. By colaborator on Jan 24, 2016 | Reply

    excellent post, very informative. I wonder why the other experts of this sector
    do not notice this. You should continue your writing. I’m sure, you’ve a huge readers’ base already!

  1. 1 Trackback(s)

  2. Oct 16, 2007: Adrian Apostol » Onlinesport taxeaza GSP

Post a Comment