O cifra care spune totul

September 20th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Steaua a avut un singur sut pe spatiul portii, miercuri seara, la Praga. M-am uitat la rezumatele video ale Ligii Campionilor si, dupa prima mansa, se poate spune ca Steaua a fost cea mai slaba, pana acum. In momentul in care un bucatar sef centreaza si apoi se da gol, incepi sa iti pui probleme de ce altii se numesc jucatori profesionisti si nu isi iau un job cinstit pe linia 41.


Hagi i-a invatat bine pe jucatori sa joace rapid, sa trimita mingea dintr-o atingere. Este spectaculos, dar nu o poti face mereu. Acest tip de pasa nu are precizie. In afara de aceste executii si de niste centrari de pe dreapta ale lui Nicolita, Steaua nu a aratat ca ar sti mai mult pentru a pune o problema decisiva in careul praghez.

Portarul Slaviei a somat, nu a vazut tot meciul venind spre el decat o singura minge, iar pe aceea nu a putut-o para. De cealalta parte, Slavia a avut sase suturi pe spatiul portii si i-a dat nu numai o data ocazia lui Zapata sa se afirme. Portarul Stelei nu a gresit la nici un gol. Petre Marin si Rada au gresit la primul gol, Badoi si Ovidiu Petre la al doilea.

Steaua a avut posesia mai mare, dar in propria jumatate de teren, pentru ca atunci cand se trecea de linia aceea alba si lunga cu un cerc in mijloc, lucrurile se complicau, solutiile lipseau. Dar, ar putea intra Becali undeva la mijloc sa arate cum se face cu varza… Slavia a gresit in rarele ocazii cand Steaua a presat real, insa jucatorii nostri nu au stiut sa profite si nici sa repete jocul incisiv care evident le putea probleme adversarilor.

A simtit cineva ca in locul lui Golanski si Zaharia au jucat Badoi si Cristocea? Nu cred. Tot o apa si un pamant. Tot jucatori care nu stiu sa faca un dribling, tot o tactica prin care mingea ajungea chinuit in terenul advers, iar de careu ce sa mai vorbim.

O echipa buna nu se poate face in sclavie, nu se poate progresa cu un patron care stie tot – face tot. Daca asa este patronul, atunci antrenorul si jucatorii se fac si ei ca joaca, iar toata lumea e multumita. Mai putin fanii, extaziati inainte de meciuri si dezumflati la final. Cred ca, dupa experienta europeana din ultimele doua sezoane, suporterii au trecut la alta faza si nu se mai satura doar cu soneria Ligii Campionilor de pe telefonul mobil, ci chiar vor niste rezultate pe paine.

  1. 9 Responses to “O cifra care spune totul”

  2. By 1986 on Sep 20, 2007 | Reply

    Recunoaste ca cea mai mare pierdere a Stelei este MM Stoica, singurul care a preferat sa plece cand ciobanul a inceput derapajele.

  3. By Vadim on Sep 20, 2007 | Reply

    E posibil, poate ca MM avea un strop de libertate pe care acum nu il mai are nimeni la Steaua.

  4. By Mike on Sep 20, 2007 | Reply

    Nu sunt stelist, dar probabil ca pentru meciul de aseara putem acuza si absenta lui Golanski care cred eu…facea mai bine faza defensiva decat Badoi. E adevarat ca si prezenta lui Badoi s-a facut simtita, de la el plecand o multime de centrari si pase la intalnire. Parerea mea e totusi ca nu ii poti baga si pe Badoi si pe Nicolita pe aceeasi parte in acelasi timp. Exact cum zicea si comentatorul de Lovin si Ovidiu Petre… Cred ca prin mutarile astea Hagi a pierdut 2 jucatori…Banel si Badoi se incurcau unu pe altul si pe de alta parte Lovin si Petre se calcau si ei reciproc pe calcaie. Cu siguranta asta este o echipa facuta dupa chipul si asemanarea lui Becali, o echipa dezordonata, in care jucatorii nu sunt acolo unde ar trebui sa se gaseasca ei. Tind sa cred ca daca Hagi ar fi fost lasat in pace sa isi faca propria lui echipa, Steaua s-ar fi intors de la Praga cu un 0-0 sau chiar cu un tot intalnit 1-0, cu un joc slab, dar “pragmatic”… Probabil unora le va lua inca mult timp pentru a-si da seama ca nu le poti sti chiar pe toate…

  5. By Mihai on Sep 20, 2007 | Reply

    Nea Vadim si tu vi cu texte ca ale Bianco Rossi sau remy. Nea Vadim aceasta echipa plina de bucatari a trecut de Ajax Amsterdam care numai echipa de amatori nu e.
    De ce mama dracului vi cu texte din astea, pe zi ce trece imi dau seama ca forumul te influentiaza pe tine si nu invers.

  6. By Alex G on Sep 20, 2007 | Reply

    Pb Stelei este ca ii lipseste finalizarea…oricum mie mi s-a parut mai degraba ca Slavia a jukat in deplasare, prin faptul ca s-a aparat mai mult si a contraatacat periculos; e greu de zis ce e de facut,dar crd ca Hagi nu reuseste sa isi aseze jucatorii cum trebuie in atac…oare ce s-a intamplat cu Steaua f activa a lui Olaroiu ? Din pacate echipa asta reuseste goluri mai mult din faze fixe decat din actziune si asta spune multe ! Iar tu Vadime, vad ca ai reinceput sa iritzi lumea prin aprecieri cinice si uneori hazardate…

  7. By Horea on Sep 20, 2007 | Reply

    Cred ca oricum o luam, de o singura schimbare are nevoie Steaua -> sa plece Hagi. Lotul Stelei e f valoros acum in ciuda accidentarilor, dar Hagi nu are cum sa ii ajute.

    Nu e un antrenor grozav si nu mai are nici personalitatea care sa-i inspire pe jucatori, si-a compromis-o in conflictul cu Becali.

    E nevoie de un antrenor mai bun azi la Steaua, unul care sa inspire respect ciobanului prin ceea ce a relizat inainte ca antrenor (e.g. Piturca, Rednic etc)
    Becali nu are nici un respect pentru Hagi ca antrenor, de aceea isi permite sa faca orice cu el, luandu-i astfel singurul atu : acela de rege al fotbalului pe care absolut toti jucatorii il respectau.

  8. By Cristi on Sep 20, 2007 | Reply

    Mai grav e ca asa prost cum a jucat Steaua tot a fost cel mai bun meci al ei in sezonul asta. Era sa zic ‘in era Hagi’ dar e mai mult decat oricand vremea lui Becali acum.

    In rest, eu nu stiu daca si ce vina are Hagi (in afara de faptul ca nu pleaca de la Steaua cand vede ca nu poate sa isi faca meseria). Echipa e facuta de accidentari si Becali. Sa o luam pe rand:

    Zapata – OK

    Petre Marin – mic de statura si destul de lent, nu are valoare de Europa
    Goian – OK (desi cam lent si cam lipsit de inteligenta)
    Rada – rezonabil, mai gafeaza (posibil din cauza ca a schimbat sistemul de joc)
    Badoi – nu e fundas, in general nu reuseste sa joace in alt sistem decat cel al lui R Lucescu.

    Cristocea: mic de statura, nu face faza defensiva. In plus, revenit dupa accidentare
    Ov. Petre: pur si simplu nu are valoare. Nu e jucator de Europa, cu atat mai putin de nationala.
    Lovin: OK, a crescut de la sezon la sezon. Totusi nu prea face faza ofensiva.
    Nicolita: nu are deloc sut, nu exceleaza la centrari. Compenseaza cu viteza si daruirea. Rezonabil pana la urma.

    Dica: jucator de dispozitie. Nu face faza defensiva, nu are viteza dar compenseaza cu tehnica excelenta si simtul jocului si al portii. Una peste alta, putin peste OK.
    Iacob: revenit dupa accidentare, nu a putut mai mult. OK pentru 30 de minute. In trecut, jucator OK.

    Croitoru: pur si simplu nu are valoare. Nu e jucator de Europa.
    Surdu: complet neintegrat in jocul echipei. Deocamdata nu se poate trage nici o concluzie despre el. Nu trebuia bagat aseara.
    Badea: revenit dupa accidentare. A facut destule pentru primul meci. Inainte de accidentare, jucator mai mult decat OK, intr-adevar de nivel CL.

    Lotul Stelei e cel mult mediocru. Daca ii recupereaza pe toti accidentatii (mai putin Radoi si Plesan) poate obtine 4 puncte si sa iasa din grupa un UEFA. Optimile CL sunt imposibil de atins anul asta, cu sau fara Hagi.

    In locul lui Hagi as muri cu Gigi de gat.

  9. By Razvan on Sep 20, 2007 | Reply

    A fost un meci slab. Daca ar fi sa dam note, ele ar arata asa:

    Zapata – bun, desi am avut emotii la fiecare minge in careu, poate din cauza ca ma asteptam sa gafeze – 5

    Petre Marin – a imbatranit, nu mai are viteza, nu mai are daruirea din anii trecuti, rareori util – 4.5

    Goian – bun, dar lent si neinspirat in plasament in faza defensiva; golul a salvat o prestatie mediocra – 5.5

    Rada – inca in stagiu de adaptare, a avut o interventie excelenta in fata unui atacant ceh scapat singur spre poarta, faza la care Goian precis ar fi ramas mult in urma – 6

    Badoi – absent; a jucat ieri? – 4

    Ovidiu Petre – vezi Badoi – 4

    Lovin – incearca multe, din pacate tehnica nu il ajuta; este tipul de jucator muncitor care iese in evidenta la o echipa gen FCM Bacau sau Ceahlaul, dar nu la Steaua – 5

    Dica – marea dezamagire a serii de ieri; ma asteptam la ceva mai mult de la el, asteptam zvacnirea la fiecare atingere, nu a fost sa fie – 4.5

    Cristocea – poate mai mult, inca in revenire de forma – 5

    Nicolita – alta dezamagire a serii de ieri, a incercat multe, parca a pierdut tehnica si viteza de alta data – 5

    Iacob – se asteptau multe de la el, nu a reusit nimic, s-a batut fara succes cu defensiva ceha, greoi – 5

    Surdu – ma intreb ce cauta la Steaua – 4

    Badea – revenit dupa accidentare, a incercat multe, nu a reusit mai nimic – 5

    Croitoru – la fel ca Lovin – 4.5

    Hagi – ma intreb cate meciuri ii trebuie ca sa observe ca Steaua nu poate juca 4-2-3-1…Lovin si Petre nu se pot integra intr-o astfel de schema ptr ca nu ajuta suficient faza ofensiva, asa ca Steaua arata mai mult a 6-3-1…in plus, Dica juca mult mai bine in fata portii decat in spatele varfului, Nicolita ajuta numai pe aripa dreapta dar nu se duce spre centru, etc etc…De ce se incapataneaza Hagi sa nu joace un 4-4-2 clasic? In plus, schimbarile au fost total neinspirate…oare ce se astepta de la Surdu si Croitoru? De ce nu l-a introdus pe Bicfvali in locul lui Ovidiu Petre??? De ce nu l-a introdus pe Badea mai devreme? De ce a facut 2 schimbari in acelasi timp, desincronizand total jocul echipei la mijlocul terenului??? Pentru ca nu este un antrenor mare…. – 4

  10. By pintenogu on Sep 20, 2007 | Reply

    cristi, te-am cautat in blog ca sa-ti raspund.. nu mai scrie la nervi !
    uita-te ca echipa e facuta prost, si incearca sa iei in considerare ca:

    – petre marin e cea mai buna solutie din tara pe postul de fundas dreapta
    – badoi nu e fundas ! badoi e mijlocas dreapta, are oricum cele mai bune centrari din campionatul nostru. nicolita face fata si pe stanga !
    – croitoru si cristocea s-au remarcat la alte echipe ca mijlocasi centrali, si de-asta au fost transferati. cum sa-i pui in margine ?
    – ce echipa vezi tu azi ca joaca cu doi mijlocasi la inchidere, care practic se calca in picioare, in momentul in care ai in spate doi fundasi centrali si un portar care-s cei mai siguri din echipa ?
    – exista vreun pasator la mijloc ? cum ajunge mingea la dica si la iacob ? si maltezii pot sa faca egal cu steaua, stie toata lumea ca steaua ataca doar pe dreapta. in rest noroc cu fazele fixe.

    cum poti sa incropesti o echipa fara sa cunosti jucatorii ?

Post a Comment