Un egal mare

August 15th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Dinamo a dus cu Lazio o batalie la baioneta pentru fiecare metru de teren si s-a ridicat la inaltimea unui adversar care a muscat pana la os. Dinamo merita un astfel de rezultat, daca dorea o confirmare pentru traseul aproape perfect din campionatul intern, sezonul trecut. Nu stiu care au fost cainii din meciul Dinamo – Lazio.


Nici spartanii nu stiu care au fost. Cele doua echipe au inceput o lupta surda, aproape pentru fiecare pasa, de aici multe greseli aparent ciudate. Ele au dat, insa, masura unui joc dus la limita.

Blay a inceput prin niste interventii bune in aparare si a terminat cu inca una care a impiedicat un 2-1.

Lobont a fost imperial. A fost el sau italienii, culminand cu acel penalty aparat. Chiar daca a scos mingea din plasa in partea secunda a partidei, nu i se poate imputa nimic. Lobont a tinut Dinamo in carca si a dat mare siguranta. Tragand linie dupa meciurile lui Lobont, de cand a venit la Dinamo, se poate spune ca si-a dat Masteratul cu Lazio si a aratat ca este alt om dupa traseul mediocru din Italia: un portar de valoare, constant, motivat si care poate face diferenta intr-un meci greu.

Danciulescu a fost cel mai italian. In timp ce Lazio tragea la poarta si ii facea cota lui Lobont, Danciulescu a trimis o singura data mingea spre portarul pensionar al gazdelor si acesta a fost gol. Pricum, nici Zenga in zilele bune nu ar fi putut para acel sut. Venerabilul Ballotta s-a suparat degeaba, nu a fost vina lui, ci numai a lui Danciu-gol.

Ramane un semn de intrebare: Dinamo a jucat cu o dubla superioritate numerica pe final de meci, pana la eliminarea lui Goian. Si nu s-a prea vazut. Rednic a criticat pe buna masura acest lucru, dupa fluierul de sfarsit, poate s-ar fi putut obtine mai mult. Numai jucatorii stiu daca nu au mai putut sa alerge la capatul unui meci sufocant sau daca, pur si simplu, nu au mai vrut sa riste. Mie mi s-au parut ambele.

Pe final presiunea si nervii italienilor au facut ca mai toata lumea sa nu mai stie pe unde este mingea si cine este cine. Goian a primit eronat al doilea galben, ceea ce l-a facut sa vorbeasca singur in drumul spre linia de tusa. Pe fondul unui joc dur si faulturilor pa banda rulanta ale gazdelor, Dinamo si-a pastrat nu neaparat calmul, cat luciditatea. Un semn bun, pentru ca asta inseamna ca pe teren Dinamo a tinut piept la fotbal, fortandu-i pe adversari sa isi arate altfel neputinta.

Un egal mare, cu atat mai mult cu cat este vorba de un meci cu mare miza, contand pentru o dubla mansa eliminatorie in care Dinamo joaca totul sau nimic. Ramane ca Dinamo sa dea tusa finala in retur si sa mearga cu Steaua de brat in grupele Ligii Campionilor.

  1. 35 Responses to “Un egal mare”

  2. By Gog on Aug 15, 2007 | Reply

    esti caine, asta stim, dar n-ai pic de decenta?

  3. By pustiu (cu ÅŸ) on Aug 15, 2007 | Reply

    Am tot urmarit cititorii tai care te-au injurat ca fiind anti-steaua. Acum le-ai dat si dovada. Esti dinamovist. In seara asta am tinut cu dinamo, pentru ca asa mi se pare normal, vreau, nu vreau, m-am nascut roman. Dar de la a tine pumnii unei echipe “de-a ta” si pana la a spune ca dinamo a jucat bine e cale luuuuuuuuuuuuunga rau de tot. Nu stiu jucatorii de la dinamo, dar in mod cert blay a fost degeaba pe teren, ca sa nu mai zic de faza golului lui lazio la care era dupa seminte. Sau banane, in functie de nationalitate. Zicu noroc ca a iesit repede ca altfel iara se facea de ras. Oprita a facut ce stia el mai bine, adica nimic. Danciu a avut o singura faza. Procentaj 100%. Ah, mai era un mijlocas … ceva cu i … care a jucat la fel de muci ca toata echipa per ansamblu. Dinamo a avut un noroc chior, lucru care ma bucura, are sanse sa intre in grupe. Dar te rog, nu-mi spune ca a jucat bine.

  4. By drusimus on Aug 15, 2007 | Reply

    Dom’le, eu nu am apucat sa vad meciul, dar multumita onlinesport am putut sa descarc fazele sa le urmaresc. La golul italienilor mai toata lumea visa. Lazialul care a centrat avea langa el doi de-ai nostri care ar fi putut sa il blocheze. Nici nu am vazut intentia. Apoi in careau s-au invitat toti care sa sara. Le era teama pesemne sa nu sara toti odata si, da, era si Blay acolo care s-a uitat chiar cu foarte mare seninatate, contempland venirea in atac, infiltrarea, saltul lui Mutarelli si privind cu ochii tampi cum mingea aia (despre care si-a dat seama dupa aia ca e obiectul muncii lui) se scurge in (propria) poarta. Execrabila lipsa de determinare. Since m-a dezgustat golul lor. Al nostru macar a fost muncit, cel putin asa mi se pare, foarte frumos. Eu sper ca macar in retur sa constientizeze pentru te traiesc si pe ce lume traiesc inainte de goluri si nu dupa.

  5. By bellagio on Aug 15, 2007 | Reply

    Traiesc in USA si..in orele premergatoare mecilui Lazio-Dinamo, am deschis pagina online a ziarului d-stra. Prima imagine aparuta sub sloganul cu…..,,noul Pro sport” era cea a lui Hagi care era citat..,,trebuie sa fim constienti de valoarea noastra” sau asa ceva….
    Ptr a afla ceva amanunte despre meciul ce avea sa inceapa intre Dinamo si Lazio a trebuit sa dau clicuri bune…
    Consider neprofesional un ziar care publica [fie si online] , partinitor, imagini despre o echipa implicata in aceelasi gen de lupta dar cu un adversar de care nu a auzit 101% , versus un meci ce ,,sta” sa inceapa de anvergura celui dintre Dinamo si Lazio….
    PRO[SPORT]-fesional? cred ca si realizatorii lui sunt tentatzi sa dea acelasi raspuns….NU.

  6. By Wholigan on Aug 15, 2007 | Reply

    Ahahaha, dinamo a jucat bine? Poftim?

  7. By Wholigan on Aug 15, 2007 | Reply

    Dinamo a dus cu Lazio o batalie la baioneta pentru fiecare metru de teren si s-a ridicat la inaltimea unui adversar care a muscat pana la os. Dinamo merita un astfel de rezultat, daca dorea o confirmare pentru traseul aproape perfect din campionatul intern, sezonul trecut.

    Cum sa zici ca s-a ridicat la inaltimea adversarului> CUm sa zici ca merita rezultatul? Ahahahaha.

  8. By florin on Aug 15, 2007 | Reply

    dinamo a avut in seara asta un portar in zi mare si un danciulescu norocos…in rest,radu stefan cam bezmetic, niculescu fricos, lucian goian prea tupeist and so on… ce a fost asa maret la dinamo? fara scanteia lui danciulescu si salturile lui lobont, dinamo nu depasea imaginea din meciul cu vasluiul…daca cumva a depasit-o…
    norocul ei a fost si lazio: zi slaba a atacantilor, zi slaba a aproape tuturor jucatorilor pe care i-au lasat nervii…
    mi-aduc aminte de meciurile lui dinamo care chiar au fost bune in ultimii 10 ani in cupele europene…si nu e greu,sunt cateva: dubla cu shahtior, returul cu spartak, victoria cu benfica (aia a lui vali nastase), victoriile cu leverkusen sau besiktas…am zis meciuri “bune” si atat… iar un meci cu adevarat MARE a fost cel cu everton.singurul!
    hai bafta!

  9. By unknown on Aug 15, 2007 | Reply

    E incredibil cat de ridicol e acest articol. Cum poti afirma ca s-a ridicat la inaltime, Dinamo ? Au fost absolut penibili, campioana Romaniei s-a aparat din minutul 1 pana in minutul 90. Daca era 4-1 nu cred ca se supara nimeni, inafara e lobont toti au fost zero, au facut ce-au vrut lazio. Doamne si Borcea cred ca e mai impartial ca tine.

  10. By caine batran on Aug 15, 2007 | Reply

    Care este ultimul rezultat al Stelei sau orice echipa din Romania contra unei din Italia ?

    Plecati la culcare si maine uitati-va la rezumat …. poate pricepeti ceva din articolul asta …. pffssss

  11. By cristachitza on Aug 15, 2007 | Reply

    Dinamovistii s-au cam facut pe ei de frica la gandul ca intalnesc o echipa din Serie A. Apoi, cand au vazut ca lazialii ii iau si un pic tare la joc, cre ca toti vroiau schimbare pt inlocuirea pampersilor uzati.
    In sfarsit, pana la urma rezultatul ramane si Dinamo are o sansa buna sa ajunga in Grupe dar tare imi e ca isi vor da cu stangul in dreptul la Bucuresti si iar o sa faca pe ei, ca vai, ghinion, au intalnit o echipa f. puternica, bla bla bla.
    Dinamo s-a aparat f. mult dar, pana una alta, rezultatul le este favorabil si scopul scuza mijloacele.
    Sa vedem cum vor aborda returul, daca joaca la 0-0 cred ca vor gresi si vor fi penalizati pe final, cand le va fi f. greu sa revina.

  12. By Catalin on Aug 15, 2007 | Reply

    Pentru câine bătrân: 0-0 la Sampdoria acasă, grupele Cupei UEFA, ediţia 2005-2006. Şi Steaua nu s-a apărat tot meciul.

    Hai să nu mai băgăm Steaua în oală şi să fim români o seară. Şi da, sunt de acord că Dinamo n-a jucat deloc rău aseară. În cea mai mare parte a timpului, Lazio n-a făcut decât să domine steril, încheind cu şuturi slabe în lipsă de alte idei.

  13. By Costin on Aug 15, 2007 | Reply

    Bun rezultatul pentru Dinamo, de acord, dar jocul mi s-a parut foarte prost, mai prost decat Steaua cand a jucat acasa cu Lyon sau Real. Nu au avut tupeu deloc ,insa au avut noroc .O sa se faca de ras daca o sa se califice si o sa joace la fel si in grupe .

  14. By Horea on Aug 15, 2007 | Reply

    Hentul Vadime :)

    De hentul lui Radu Stefan ce zici? Mie mi s-a parut destul de stupid – noroc ca a aparat Lobont penaltiul. Iar Dinamo a jucat chiar slab, nu a fost in stare sa domine nici cu doi oameni in plus. Sper sa nu le para rau peste doua saptamani cand Lazio vine la Bucuresti intr-o forma sportiva mult mai buna.

  15. By unknown on Aug 15, 2007 | Reply

    Eu zic c-ar fi trebuit sa le puna filmul ‘300’ inainte de meci, ar fi jucat mai curajos, cu mai multa determinare.

  16. By Cristi D on Aug 15, 2007 | Reply

    Lucrurile sunt simple…egalul este meritul lui Lobont…lui Danciulescu i-a cazut mingea-n cap, si a sarit in poarta, ala s-a crezut pentru o fractiune de secunda Maradona, si a crezut ca o sa loveasca mingea cu mana fara sa vada cineva…Niculescu a fost in plus…iar in preajma careului toti se tavaleau pe jos doar doar o primii acelasi Niculescu vreo lovitura libera…probabil ca de asta a si fost introdus…ca poate cade vreo lovitura libera din afara careului…cine zicea ca nu are Dinamo noroc?
    Echipele romanesti au jucat cat de cat bine atunci cand nu au avut ce pierde…dar in momentul in care au avut ceva de aparat s-a terminat smecheria…vreti sa facem pariu ca la Bucuresti primim un gol in primele 10 min, inca unul prin minutul 30, dupa care Lazio isi va face antrenamenul pt urmatorul meci din IL CALCIO…si parca il si vad pe Rednic declarand dupa meci…am primit gol foarte repede, care ne-a pus plumbi in ghete…daca nu era golul ala aveam sanse sa ne calificam…propun sa inceapa meciul cu minutul 15, ca sa depasim pragul psihologic…

  17. By ATI on Aug 15, 2007 | Reply

    Lobont si atat, Vadime. Si Pulhac. Danciu – bine.
    Restul – ecarisaj!!!!!!!!!!!!!!! Ridicati-i in slavi. Rusine. Au stat Lazio calare pe ei tot meciul, sa nu mai zic si de minutele in care italienii au fost in inferioritate numerica.
    E grele.:p Sa ne spuna noua, Procuroru’ cum se joaca treaba asta cu mingea. Astia aseara au jucat biliboaca. Haideti tov. Dinu, iesiti la raport si povestiti-ne in sfertodocta cum sta treaba si ce bine a jucat binamu aseara…

  18. By BigSmall on Aug 15, 2007 | Reply

    Dinamo a jucat penibil si efectiv nu ar fi corect sa se califice. Au jucat cu o frica absoluta, morcovul pluitind tot meciul in aer. SI cand eram cu 2 jucatori in plus , nu eram deloc sigur macar de egal.Cu 2 oameni n plus Rednica trebuia sa ordone atacul si astfel se transa calificarea macar pentru pariori. Cand o echipa tremura si ne da senzatiile specifice unei echipe mici si complexate, nu are ce cauta in grupe. Inca ceva, cei de la PRIMA TV aveau comentariul putin inainte ceea ce a fost groaznic . Ei stiau toate reactiile si apoi auzeau si telespectatorii. Parca era la RADIO. Penibil tot .

  19. By VENITIAN on Aug 15, 2007 | Reply

    PT…….BELLAGIO…..

    si eu traiesc in USA

    Ziarul asta se numeste ‘ONLINE SPORT’ iar tu il critici pe Vadim de ce ai citit pe prima pagina la alt ziar care se numeste ..PRO SPORT! Ai vrut sa fii inedit, si ai fost ridicol!

  20. By aetius on Aug 15, 2007 | Reply

    nu sunt anti dinamo dar nici pro dar sa recunoastem :
    1. lobont a salvat echipa
    2. fundasi execrabili in multe momente , nu au fata de uefa dar de ch league !!!
    3. mijlocasi inexistenti, oprita varza a la cluj !!!
    4. atac doar cu danciulescu , niculescu somn de voie !!!
    5.antrenor fricos si fara mentalitate de invingator , nu e un spartan adevarat !!!!

  21. By Razvan on Aug 15, 2007 | Reply

    Mare noroc pe Dinamo…Nu numai ca Lazio a avut 2 eliminati, dar s-au accidentat si Stendardo si Cribari, cuplul central…Golul lui Danciu a fost norocul prostului, golul lui Mutarelli a aratat cine a fost mai buna aseara….In locul vostru as critica mai degraba lauda…daca jucati la fel, Lazio bate lejer la Bucuresti 11 contra 11…

  22. By MoRRiS on Aug 15, 2007 | Reply

    Vadime Vadime !! A jucat bine Dinam0, a ? La ce meci te`ai uitat prietene ? Autobaza lui RedMic a fost PRAF aseara. Au facut antijoc. SINGURUL FOTBALIST de la Dinam0 care s`a vazut aseara pe teren a fost Lobontz. Chiar daca eshti dinam0vist, fii macar impartzial amice , nu de alta dar itzi iei un sac de injuraturi aiurea.

  23. By SKEPTIK on Aug 15, 2007 | Reply

    Tu crezica stii fotbal, mai ales fotbalul modern, de astazi, cind se joaca pentru sume enorme, cind se lasa spectacolul pentru un razboi de 11 la 11 , cistigind cel care sint mai multi inca in piciare si nu au ajuns inca la spital?

    nu e timp sau risc pentru spectacol, e supravietuire, ceea ce Dinamo a facut cu bine si cu putin noroc, asa cum a observat si vadim! Si eu nu am fost niciodata de acord cu vadim, dimpotriva, dupa declaratiile sale despre americanii pe luna, 9/11, avion care nu ‘zboara’, samd…..eu cred ca e un nincompoop, dar aici a avut dreptate!

    Asta nu a fost un meci de fotbal, a fost un razboi , promulgat mai mult de niste italieni care au vrut sa ne arate ce cred ei despre romanii care au speriat Italia!!

    Nu am vazut asa ura de mult ! dar Dinamo a supravietuit, la fel cum or sa faca , si au facut in trecut, si alte echipe, mult mai mari decit Dinamo! Its survivor of the fittest, you moron, has nothing to do with football anymore!

    Si esti gresit si cu ce gindesti acum, habar nu ai ….eu nu tin cu Dinamo, dar sint roman!
    echipa mea e MAN U, si desi e printre cele mai bune din lume, si ai mai se califica citeodata fara sa sclipeasca!

  24. By MoRRiS on Aug 15, 2007 | Reply

    “By caine batran on Aug 15, 2007 | Reply

    Pentru cei mai frutrati dintre “cititori” :

    Care este ultimul rezultat al Stelei sau orice echipa din Romania contra unei din Italia ?

    Plecati la culcare si maine uitati-va la rezumat …. poate pricepeti ceva din articolul asta …. pffssss”

    *******************************************

    Tu crezi ca daca e echipa din Italia e neaparat super-mega-ultra tare ?? Lazio e ceva de genu` Otelu` Galati. Rezultatul e bun pentru DInam0, dar ca meci, a fost anti-joc din partea dinam0vistilor. AUTOBAZA.

  25. By gelu on Aug 15, 2007 | Reply

    Recent: Parma-Steaua 0-0
    Mai vrei?
    Uite si din Spania:
    Betis – Steaua 0-3
    :)
    potaile nu ies din groapa nici anu` asta!

    PS: Vadim, v-ati cam pus si voi pe cenzura! Mai rau decat comunistii!

  26. By ioana on Aug 15, 2007 | Reply

    ati fost dominati timp de 90 de minute de polonezi ai desculti de care nu a auzit nimeni.

  27. By unknown on Aug 15, 2007 | Reply

    De pe site-ul UEFA.com:

    ‘FC Dinamo 1948 Bucuresti have a great chance of reaching the UEFA Champions League group stage for the first time after coming away from S.S. Lazio with a draw and an away goal.’

    restul este…

  28. By cata on Aug 15, 2007 | Reply

    Dinamo n-a jucat nimik a asteptat sa apere lobont
    in rest nimik noroc ca au jucat aia slab asa ca…..

  29. By cata on Aug 15, 2007 | Reply

    ioana

    ai vazut alt meci poate l-ai confundat cu ala de aseara

    STEAUA4EVER

  30. By anti tot, utra nationalist on Aug 15, 2007 | Reply

    Salutare domnule Vadim Cusnarencu.

    Sa stiti ca marea majoritate dintre cei care au comentat articolul de aici mai sus au dreptate…
    Dinamo nu a jucat aseara nu stiu ce…Au fost forte penibili mai ales cand Lazio ataca in 9 oameni si Dinamo se apara pe trei linii in 11 oameni…la 1-1.

    Dar rezultatl conteaza si vom vedea ce se intampla la Bucuresti in 2 saptamani…
    In rest bafta Steaua, CFR, Rapid si Otelul…Meritam si noi sa ne integram Europa fotbalistica..

  31. By Piratul67 on Aug 15, 2007 | Reply

    H A I D I N A M O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  32. By Anonymous on Aug 15, 2007 | Reply

    domnule vadim,
    de radu stefan nu ziceti ca e barzaune fara cap? sau un hent in careul propriu e mai “inteligent” decat unul in careul adversarilor?

  33. By Vadim on Aug 15, 2007 | Reply

    Anonymous –

    Ba da, Radu Stefan are mari sanse sa fie barzaunele fara cap al lui Dinamo, dar mai trebuie sa confirme macar o data.

  34. By Vadim Diaconescu on Aug 16, 2007 | Reply

    Domnilor, domnilor, zau! Toata lumea o da pe cat de penibili au fost Dinamo. Nu stiu, am stat la o terasa in Regie si am vazut meciul impreuna cu dinamovisti, stelisti, craioveni si timisoreni. Stiu ca de suferit si tremurat, am suferit si tremurat TOTI! Era o echipa ROMANEASCA! Penibili? La Rovine si Calugareni tot PENIBILI am fost cu armata noastra desculta de 2 bani. So what? Suntem toti ROMANI si ne bucuram. Si ultimii care ar trebui sa vorbeasca sunt stelistii: fotbalul pe care il joaca Steaua lui Hagi e cel mai slab din ultimii 10 ani! Unde e Steaua lui Zenga si Protasov?! S-a bagat Razboinicul Luminii peste antrenori si jucatori pana a scos o echipa care s-a ….. pe ea in fata unor echipe ca aia poloneza (nu pot sa-i retin numele) sau aia bielorusa (cu bate si crivatz), echipe cu care Steaua lui Zenga facea vreo 5-0 pana la pauza!!! Asa ca hai s-o lasam. Cu “forma” si “calitatea” cu care se lauda Steaua acum, la Lazio ar fi fost macel! Serios, mai bine aveti grija de returul cu Bate. Oricum, cu polonezii ati avut bafta si n-ati meritat calificarea.

  35. By fella on Aug 16, 2007 | Reply

    un ziar de calitate este unul care e neutru. asta e limpede ca nu e neutru si e si enervant.de ce e asa de greu sa scri un adevar pe care l-a vazut toata lumea(jocul slab al lui dinamo)? da ma, steaua a jucat slab. da nu poti zice ca dinamo ‘s-a ridicat la inaltimea unui adversar care a muscat pana la os.’ este absolut penibil! fi corect si vei avea succes. bafta!

  36. By garibaldi on Aug 16, 2007 | Reply

    pentru toti stelistii de mai sus:
    Care egal e mai de apreciat? al nostru sau al vostru?

Post a Comment