Intai unghiute si apoi ochisori

August 30th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Steaua nu are cel mai bun joc, insa sub comanda lui Hagi este lider in Liga 1 si calificata in grupele Ligii Campionilor. Niste rezultate care nu lasa loc de comentarii. Steaua este pentru al doilea an la rand singura echipa din Romania care ne duce in elita fotbalului european. In grupe ar fi de indicat inteligenta in locul erosimului sortit pieirii.


Becali deja a inceput sa se imbete cu apa rece si cere ca Steaua sa cada in grupe cu Barcelona si Chelsea. Ori stie ca Steaua nu va trece de grupe, ori are o ambitie nemasurata. Dinamo a cerut Lazio si i s-a dat, acest lucru fiindu-i fatal. Steaua ar putea avea o grupa mai usoara, cu echipe mai slabe din Anglia sau Germania si, astfel, sanse mult mai mari de a trece de grupe. Barcelona, Chelsea si alte nume mari ar face numai sa incite spiritele inainte de meciuri, dar nu si dupa cand se vor linge ranile. Mai stiti scenariul?

Nu ar fi mai inteligent ca Steaua sa aiba o grupa lejera? Ce i-ar incalzi mai mult pe fani: o noua infrangere pe Santiago Bernabeu sau o calificare in sferturile de finala? Cu siguranta, a doua varianta. Exemplul viu este Dinamo. Mai intereseaza pe cineva ca dinamovistii au murit ca niste eroi cu Lazio? Nu. Toti suporterii ros-albi sunt negri pentru ratarea calificarii.

La tragerea grupelor este o paine de mancat. Sunt acolo echipe din Scotia, Grecia, Olanda mult mai accesibile decat numele mari in fata carora, sa judecam la rece, Steaua are sanse infime. Vorba lui Hagi: Steaua castiga timp. Dar timpul nu se castiga la sabie cu cei mai mari, ci la baioneta cu cei mai mici. Vorba bancului: intai unghiute si apoi ochisori. Marile batalii ar fi mai bune spre final decat la inceput. O grupa cu doua nume mari nu ar face decat ca Steaua sa se bata cu emotii pentru un loc in Cupa UEFA.

Steaua a avut niste adversare accesibile in preliminarii, insa au fost niste meciuri grele. Hagi si jucatorii au scos ce au putut mai bine, iar la final, cand se trage linie, conteaza numai rezultatul si performanta.

Felicitari Stelei pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor si succes la tragerea la sorti!

  1. 19 Responses to “Intai unghiute si apoi ochisori”

  2. By Nexus on Aug 30, 2007 | Reply

    Dinamovistii nu au murit ca niste eroi cu Lazio. Au murit in genunchi , fara a crea nicio ocazie in a doua repriza.

    Scuze, au cersit un penalty. Atit.

  3. By panghe on Aug 30, 2007 | Reply

    Steaua a avut noroc ca intotdeauna si poate o sa i se infunde aici! Becali vrea echipe tari ca sa aiba scuze cand o sa fie umilit iar in Ghencea, pentru ca nu trece Steaua de grupe, indiferent de adversar.

    In alta ordine de idei, despre ce banc vorbesti?

  4. By Nelu catzelu on Aug 30, 2007 | Reply

    Sunt stelist da-s constient ca nu avem cum sa trecem in optimile CL cu oricine am cadea din primele doua urne.

    Asa ca daca tto e bairam macar sa vedem si noi Chelsea si Barca pe viu 😀

    Obiectivul a fost indeplinit adica cel de a intra in grupe … de acu sa vedem spectacol, si sa ne axam pe campionat.

    Tre sa fii batut in cap sa crezi ca in momentula sta vre-o echipa din Est ar putea ajunge in optimi. Mai intai trebuie ca un campionat din Est sa ajunga la valoarea unuia din cele bune din vest. Poti sa ai jucatori supermeseriasi. daca nu au unde sa joace .. nici in Europa nu vor sparge gura targului.

  5. By nyk 23 on Aug 30, 2007 | Reply

    Stimate d-le Vadim ,nu avem cum sa cadem cu Barcelona si cu Chelsea in grupe pentru ca amandoua fac parte din prima urna valorica.Poate cu una dintre ele in grupe si cu cea de-a doua ,in cazul in care iesim din grupe si ne calificam in optimi. AM DREPTATE ?

  6. By raku on Aug 30, 2007 | Reply

    chiar asa ti s-a parut tie ca dinamovistii au murit ca niste eroi? 😀 😀 😀

    toata lumea a vazut ca au jucat ca niste fatalai si nu au ce cauta in Liga campionilor.
    Ei nu sunt in stare sa-i bata pe Mioveni si vor in CL. Cred ca radu stefan il viseaza si acum pe baietasul ala de la mioveni, HApaina parca il cheama

  7. By mannu on Aug 30, 2007 | Reply

    Steaua trebuie sa-si joace sansa pe care o are si care ar fi mai mare intr-o grupa cu nume mai putin sonore. Asa ca sa ne rugam pentru noroc si apoi intelepciune mult curaj stelistilor, ca se poate!

  8. By marc on Aug 30, 2007 | Reply

    ungiute, ochisori – ce timpenie mai e si asta ? e incredibil ce ineptii poti citi pe forumuri.

  9. By anti tot, utra nationalist on Aug 30, 2007 | Reply

    io vreau sa urez intai si intai bafta CFR-ului si Galatiului carora le doresc sa intoarca rezultatul si sa se califice in turul 1.
    Asta ar fi un castig pentru noi.
    Bravo Stelei, mai putin bravo lui Dinamo.
    Dupa sezonul trecut e intr-un fel logic calificarea consecutiva in grupe. In mod normal nu in mod normal romanesc. Despre modul in care se v acomporta Steaua acolo…vom vedea. Ar prinde bine cele 5 puncte de anul trecut. Apoi de Dinamo vrea sa aduc aminte ca Steaua a rata si ea o sansa uriasa cu Rosenborg. Iar apoi au mers in semifinala Uefa…poate reusesc si ei calificare in primavara europeana.
    Bafta la toate. Sigur, se putea si mai mult…si mai bine…

  10. By baixinho on Aug 30, 2007 | Reply

    Vadim, pe ce lume traiesti? Liderul Ligii I este FC Vaslui. Sau, pentru tine, a fi pe locul 5 inseamna ca esti lider?

  11. By Rapidist Altruist on Aug 30, 2007 | Reply

    Steaua nu e lider decat daca bate in etapa pe care nu a jucat-o deci e un lider ipotetic in momentul de fata.
    Cat despre ce echipe sunt in urne, Vadime, este imposibil sa picam cu Barcelona si Chelsea, poate cu Barcelona sau Chelsea pentru ca sunt in aceeasi prima urna. Este imposibil sa picam cu Lazio, pentru ca vor fi in aceeasi urna cu noi. Nu vor fi 2 nume “mari” in grupa pentru ca este imposibil. Va fi doar o echipa de categoia 1. Am putea totusi sa cadem cu Valencia, Lyon, Sevilla care nu sunt cu mult prejos echipelor din prima urna. Asta nu scuza faptul ca nu esti informat sau faptul ca nu informezi.

  12. By Daffy Duck on Aug 30, 2007 | Reply

    Mai Vadim, cum poti sa spui “echipe usoare din Anglia sau Germania”?

    Pai daca las un pic deoparte Germania si iau Anglia, zici ca nu Chelsea. Atunci care din Manchester United, Liverpool si Arsenal sunt echipe usoare din Anglia? Avand in vedere ca doua din ele au jucat semifinalele anul trecut, iar una chiar finala?

    Cat despre nemti, nu compara tu ce-a facut Leverkusen cu nemtii din grupele Champions League … Din urna 1 nu avem cu ce echipa sa picam incat sa ne socotim mai norocosi sau mai ghinionisti.

    Iar din urna 4, poate doar Rosenborg ar fi un adversar facil.

    Asa ca nu va mai ganditi voi sa picam cu adversari “accesibili” ca sa putem trece de grupe. E o minune ca suntem unde suntem al doilea an consecutiv, chiar mai trebuie sa treaca 5-10 ani sa trecem de grupe …

  13. By Spart-Anus Miau Miau on Aug 30, 2007 | Reply

    Un dinamovist merge împreună cu cîinele său într-un bar pentru a vedea un meci de campionat al favoriţilor. La fiecare gol al roş-albilor, patrupedul schelălăia de mama focului, se ridica în două labe şi ţopăia, dădea din coada, sărea bucuros pe masa, făcea tumbe.

    Uimit nevoie mare, barmanul îi zice stăpînului: “Dom’le, incredibil ce cîine ai! N-am mai văzut aÅŸa ceva! Dar, spune-mi ÅŸi mie, dacă se bucură la modul ăsta la un meci de campionat, cum se manifestă în Liga Campionilor?”.
    Replica omului: “Nu ÅŸtiu, că îl am doar de 15 ani!”.

    MIAU MIAU MIAU
    

  14. By caine rosu (de plans) on Aug 30, 2007 | Reply

    care eroi? femeiustile alea?

  15. By dansor on Aug 30, 2007 | Reply

    Vadime, esti fantastic, omule! abia astept articolele tale sa mai vad pana unde duce “profesionalismul” unui “jurnalist obiectiv”…Dinamovistii au murit ca niste eroi? Daca eroi sunt cei care se sinucid pentru raul personal, atunci ai mare dreptate. Pana si Dinu a recunoscut ca dinamovistii au fost paraleli in a doua repriza de la Bucuresti…Oricum, vreau sa-ti spun ca ai depasit orice asteptare cu aprecierile tale cum ca Arsenal, Liverpool sau Man Utd ar fi mai slabe ca Lazio…dormi in pace!!!

  16. By eu on Aug 30, 2007 | Reply

    vadimeeeeeee
    am trait si ziua asta. sa fiu de acord cu tine.
    de data asta te felicit.
    ai dreptate Steaua nu joaca nimik. este lider pentru ca nu a avut adversari de calibru. stai sa vina echipe serioase. atunci sa vedem valoarea lui hagi. (ca echipa este buna – parerea mea – pentru ce poate avea Romania acum)

  17. By eu on Aug 30, 2007 | Reply

    cu dinamo ai cam dat-o pe alaturi
    este drept au jucat super 3 reprize (ma uitam la ei si imi doream sa poata juca si steaua asa), dar in repriza decisiva s-au incat ca romul la mal.

    tipic dambovitean

  18. By Vorpal on Aug 30, 2007 | Reply

    (OFFTOPIC)Salutare Vadim… incerc sa dau de tine dar nu reusesc. Lasa si tu un mesaj, un mail ceva

  19. By Toshiro on Aug 31, 2007 | Reply

    Spre deosebire de spartanii lui Turcu, care au murit ca niste eroi, in acceptia vadimiana, echipa care nu are cel mai bun joc are sanse infime. E drept, la masa bogatilor, nu la strugurii acri…

    Miaugh! Miaugh! Miaugh!

  20. By Plornt on Nov 5, 2009 | Reply

    tramadol [url=”http://www.captainsquartersusvi.com/tramadol.htm”]tramadol[/url] http://www.captainsquartersusvi.com/tramadol.htm >:[ accutane [url=”http://www.captainsquartersusvi.com/accutane.htm”]accutane[/url] http://www.captainsquartersusvi.com/accutane.htm :PP

Post a Comment