Salariile lor si salariile noastre

July 25th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Suntem in plina campanie de transferuri, un final incins in Romania, dar si in restul campionatelor importante. Ca la Formula 1 sau la Turul Frantei, sprintul final este cel mai important… La noi se vorbeste mult si se fac putine. Cu toate astea nu se sufla un cuvant despre salariile jucatorilor. Steaua a transferat astazi doi jucatori, Rapid a luat unul cu imprumut. Cat vor castiga acestia pe an? Nu se stie. Stim, insa, cat iau pe sezon Ronaldinho sau Chivu, pentru ca e public, asa cum sta bine la semnarea unui contract in fotbalul modern. In cel cu bani albi…


Majoritatea romanilor au urmarit in ultimele saptamani negocierile lui Chivu pentru a pleca de la Roma. Trecand peste grotescul situatiei, la originea caruia se afla impresarul Victor Becali, pana la urma s-a ajuns la un acord. Totul a fost pe fata: se stie, s-a scris in presa italiana, Chivu va avea un salariu de 3,5 milioane de euro pe sezon, dupa ce a fost de acord sa renunte la un milion pe an.

In aceeasi zi, Steaua face doua transferuri: Zaharia si Rada. Nu se spune nimic despre salarii. Nu stim cat va castiga Rada pe sezon la Steaua si nici cat va lua Zaharia.

In plus, in Romania pana si sumele de transfer sunt niste gogosi. Vezi suma initiala anuntata de Rapid ca ar fi fost platita pentru Herea: 1,2 milioane de euro. A fost luata in ras de majoritatea cititorilor Onlinesport, atat la mine pe blog cand am scris zilele trecute despre acest transfer, dar si pe Forumul nostru… Romanii nu sunt prosti deloc, ba din contra. Nu mai conteaza apoi ca Herea, astazi cand trebuia sa semneze, a fost doar imprumutat. Pe alta suma. Asta e alta discutie, alt balcanism, alt ” ” las spatiu gol si puneti voi aici ce credeti, intre ghilimele…

De ce nu putem avea si noi sume de transfer reale in fotbal? De ce mai cred unii ca fanii sunt compusi numai din cei care inghit tot ce li se spune? Nu mai e asa, generatiile care vin sunt din ce in ce mai inteligente (daca nu macar mai precoce).

De ce nu avem si noi salariile jucatorilor la vedere, asa cum este in toata Europa? Toata lumea stie cat castiga Ronaldinho, dar nu stim cat au Herea, Zaharia sau alti corifei ai Ligii 1.

  1. 6 Responses to “Salariile lor si salariile noastre”

  2. By ghigs on Jul 25, 2007 | Reply

    Se lauda toti conducatorii de club ca arunca zeci de milioane dar cand e sa anunte ca Herea are 100 de mii de euro pe sezon toti tac ca pestii.

  3. By Cornel Oprescu on Jul 25, 2007 | Reply

    Vadime esti simpatic !

    Asa, ca sa dai un exemplu, nu vrei sa incepi prin a ne spune ce salariu ai tu ? Asa, sa fie totul la vedere, cum este in toata Europa :)

  4. By Gabi on Jul 25, 2007 | Reply

    La ora cand s-a scris articolul Rada nici macar nu semnase contractul. Ci era doar un acord verbal intre el, Rapid si Steaua. Daca stii sa citesti si alte publicatii si nu te uiti doar la pozele cu gacici dezbracate, vei vedea ca se mai spune care cat castiga. Si mai e inca ceva… sunt multe locuri de munca in Bucuresti unde salariul e confidential. Si crede-ma ca nici macar colegul de alaturi nu stiu cat are (si nici ca m-ar interesa….)

  5. By jos_cenzura on Jul 25, 2007 | Reply

    referitor la faza cu Chivu: nu-i chiar asa de sigur, poate ramane la Roma pe 1.8 milione…

  6. By jos_cenzura on Jul 25, 2007 | Reply

    nu ma intereseaza salariile jucatorilor atat cat ma intereseaza sursele de venit ale celor care imi confisca mie banii munciti cu greu (adica angajatii statului) – sa incepem cu transparenta aici

  7. By Tu on Jul 26, 2007 | Reply

    Salariile jucatorilor sunt semnul unui fotbal curat. In Romania stie toata lumea nu este cazul.

Post a Comment