Herea, un milionar retrogradat

July 20th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Steaua si Rapid s-au batut pe Herea de parca ar fi fost vreun Messi. Herea nu a jucat mai nimic sezonul trecut, iar echipa sa a retrogradat. In schimb si Copos si Becali au ofertat pentru el sume de peste 1 milion de euro. Un pret umflat si un transfer pentru care Iacov are toate meritele.


Constantin Iacov a stiut cum sa ridice constant pretul lui Herea. A anuntat ca nu il da pentru mai putin de 2,5 – 3 milioane de euro. Apoi a plusat cu oferta inexistena din strainatate, pentru a pune pe jar Steaua si Rapidul, doua echipe care deja se interesau oficial, real.

Iacov stia ca Steaua are nevoie de un mijlocas central, dupa plecarea lui Paraschiv la Rimini, asadar terenul era propice. Chiar daca, din declaratii cel putin, Steaua a oferit 1,7 milioane pentru Herea, jucatorul a ajuns la Rapid pentru 1,5 milioane.

O diferenta de bani care se poate explica prin bunele relatii dintre Iacov si Bergodi, cei doi fiind mana in mana la FC National. Bergodi i-a crescut cota lui Herea si acum l-a adus la Rapid, salvandu-l poate de la un an chinuitor in liga secunda din care nu se stie cum mai iesea.

Herea nu este jucator de peste 1 milion de euro. Trecand, insa, peste valoarea transferului care poate crea aprecieri subiective, acest jucator ar putea fi un castig pentru Rapid prin plusul de viteza pe care il poate aduce.

Comparatiile cu Sapunaru si Griffiths pe care vad ca le fac fani ai Rapidului sau ai echipelor adverse nu isi au locul. Chiar daca acestia doi au fost niste esecuri, Herea poate reusi din plin. Ramane, insa, talentul lui Copos de a arunca sume de milioane pe jucatori care nu sunt consacrati.

  1. 6 Responses to “Herea, un milionar retrogradat”

  2. By rayden on Jul 20, 2007 | Reply

    copos si-a tras iar o teapa,insa nu cum a fost cazul griffits…griffits nu a aratat nimic ptr suma imensa care s-a platit ptr el.herea este talentat dar…sa fim seriosi…nu merita mai mult de 1 mil de dolari[nu euro]…nu a facut mari performante la nivel de club…ar fi fost bun la steaua,insa relatiile copos-iacov au fost mai importante[poate intra si un iacht in afacerea asta]
    doua intrebari am ptr tine vadim:1.se aude ca de fapt herea nu ar fi transferat definitiv,ci doar imprumutat. 2.ai vreo informatie despre transferurile de la steaua?cine vine,cine pleaca?

  3. By Miril on Jul 20, 2007 | Reply

    In aparenta asa este, Herea este “un milionar retrogradat, care a jucat mai nimic la National, in sezonul trecut, dar cine a facut-o? Si totusi, este unul dintre cei mai buni produsi ai generatiei sale, chiar daca acesta generatie nu exceleaza prin stralucirea…aurului. Este un jucator, ca si Sapunaru, polivalent, putand juca pe orice pozitie, in linia mediana si chiar si in atac, plus ca are doar 22 de ani. Un motiv in plus care ma face sa cred ca banii nu vor fi aruncati pe fereastra, este ca va fi antrenat de Bergodi, italianul stiindu-i foarte bine calitatile. Pe final, o paranteza in ceea ce-l priveste pe Sapunaru, el nu a dezamagit deloc la Rapid, numai ca, in sistemul lui Razvan Lucescu, nu avea loc, dar atunci cand a intrat s-a dovedit sufletist si a jucat ceea ce i s-a cerut, facand-o bine. In schimb, Griffiths a fost cu adevarat o… petarda, lucru care pe noi progresistii nu ne-a mirat, singurul lucru care ne-a facut sa ridicam din sprancene fiind suma pe care a reusit, daca este asa in…acte, s-o scoata Costi de la Copos. Bafta, Herea!

  4. By Alex on Jul 20, 2007 | Reply

    Daca tu crezi CA COpos a dat 1 500 000 e clar. Pai asta e jucator de 1 500 000? Bine ca nu s-a fraierit Becali cu el ! Se vede ca are stofa si nu pica in capcanele utecistului si lui iacov. Sa isi vanda intre ei jucatorii la pret de televizor ca in particular mai mult de 500000 nu a primit idiotul de Iacov!

  5. By Vadim on Jul 20, 2007 | Reply

    Rayden, pentru ultimele informatii si raspunsuri la intrebarile tale urmareste http://www.onlinesport.ro

  6. By lordliv on Jul 20, 2007 | Reply

    sumele vehiculate in transferurile din fotbalul romanesc sunt false!

    in criza de noi vedete autohtone,ziaristii au trebuit sa fabrice ei cate ceva…
    si herea este un produs,facut de ziaristi & co!

  7. By MoRRiS on Jul 20, 2007 | Reply

    Herea nu valoreaza nici macar 600.000 … IACOV ala i`a umflat prea tare pretzul shi eu pun pariu k Herea n`o sa faca nimic la Rapid .. O sa fie exact cum a fost Lazar la inceput … Lazar a facut 1-2-3 meciuri bune, dup`aia s`a plafonat .. Mazilu la fel … Cand era la Sportul Studentesc, Mazilu era golgeterul Ligii 1, la Rapid insa nu a demonstrat mai nimic … Bine k nu a dat Becali banii aia pe el … Adi Ilie a zis destul de corect k Herea nu face atatzia bani … In fine … Sa faca Copos borsh cu Herea lui cu tot :) .. Forza Steaua

Post a Comment