Hamilton, accident sau sabotaj?

July 21st, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

hamilton.jpgAm urmarit in direct calificarile Marelui Premiu al Europei si accidentul lui Luis Hamilton. Lider mondial, pilot de culoare, incomod, podium dupa podium, record dupa record… Un moment bun sa nu ii strangi cum trebuie un surub la roata. Sau pur si simplu un accident stupid. As vrea sa stiu si parerea voastra.


Nu am crezut ca Hamilton va mai iesi intreg din masina. Am avut un deja-vu la acest accident cu cel al lui Senna de la Imola. Numai ca acolo Senna a avut mai putin loc de franare si viteza mai mare. Hamilton a avut numai 200km/h, spre deosebire de Senna care a suferit un impact la 300km/h.

In rest, directia virajului, momentul in care s-a petrecut pierderea directiei, lipsa controlului masinii si unghiul de impact au fost aproape identice.

Formula 1 a evoluat mult. Pilotii au acum acele aparatori laterale la cap. Senna nu avea. Si multe alte sisteme de siguranta. Hamilton a scapat cu bine, insa ramane cel putin discutabil de ce nu a fost strans cum trebuie acel surub la roata.

Este un episod care putea fi provocat cu buna stiinta. Personal nu am auzit niciodata in F1 despre o astfel de neglijenta.

  1. 22 Responses to “Hamilton, accident sau sabotaj?”

  2. By cahoots on Jul 21, 2007 | Reply

    Nu e vorba de sabotaj . Cine sa saboteze un englez la o echipa din Anglia ? Mai ales pe Hamilton care defila prin campionat precum Schumacher in zilele lui de glorie . Si nu cred ca i s-a desprins roata . Daca te uiti cu atentie pe reluare , inainte sa iasa in decor , iese un fum alb pe interiorul rotii , dovada clara ca s-a rupt ceva la suspensie . Sa nu uitam ca anul trecut McLaren au avut mari probleme de fiabilitate – imi aduc aminte de o cursa in care lui Raikkonene i se intampla aceleasi lucru in ultimul tur pe cand conducea curs fiind la mare batalie cu Alonso pt titlu’ mondial .

  3. By cahoots on Jul 21, 2007 | Reply

    Erata :)))
    *acelasi
    *Raikkonen
    *cursa

  4. By Vadim on Jul 21, 2007 | Reply

    Nu iti face probleme ca nu se tipareste la ziar. :)

    Cei de la McLaren au spus ca pistonul pneumatic al suspensiei a cedat din cauza unui surub nestrans, ducand la taierea cauciucului pe interior. In imagini s-a vazut cum ceva roade acolo (acel fum alb de care spui) si apoi pneul cedeaza.

  5. By Zarzavat on Jul 21, 2007 | Reply

    sa fim seriosi. teoria conspiratiei.
    banuiesc ca cel care l-a sabotat avea o telecomanda si fix in virajul ala a apasat pe buton cu scopul de al nenoroci nu? s-au intamplat chestii si mai penibile in istoria formulei 1, chiar cea recenta. sunt lucruri care se mai intampla.

  6. By yo on Jul 21, 2007 | Reply

    voi nu aveti ce scrie si tot o dati in diverse supozitii !!

  7. By yooo on Jul 21, 2007 | Reply

    hai sa nu exsageram, sabotaj??? hmm… un cuvant cam “greu”.

  8. By Peace on Jul 21, 2007 | Reply

    Un defect la cheia pneumatica ce a strans surubul.Declaratia oficiala celor de la McLaren.Nu afli mai nimik da la TVR.Slabestene cu sabotajele ci asculta declaratiile la cateva minute dupa cursa dar tu nu ai rabdare sau ai lacune in limba engleza sau germana……….

  9. By ion on Jul 21, 2007 | Reply

    iar cautati senzationalul…

  10. By mandea on Jul 21, 2007 | Reply

    sabotaj? bai mai da-o incolo nu faci sabotaje care sa se lase cu moarte de om. inteleg, teoria conspiratiei, dar nici chiar asa.
    putina ratiune, totusi.

  11. By aphelyon on Jul 21, 2007 | Reply

    Nu e vorba de sabotaj …cine putea sa il saboteze?… echipa il are la suflet, plus ca este favorit la titlu (acum ii scade drastic avantajul daca nu concureaza).Altcineva din afara echipei nu cred ca avea cum sa faca acest lucru.Daca era sabotat de unde stiau sabotorii unde ,cand si in ce fel se va intampla accidentul?Putea sa fie mai rau pentru pilot.
    A mai fost un astfel de incident anul trecut (mi se pare).I s-a intamplat lui Alonso …mecanicii nu au strans bine roata dreapta fata si spaniolul a fost nevoit sa abandoneze dintr-o neglijenta a mecanicilor.

  12. By stiridestiri on Jul 21, 2007 | Reply

    Cred ca ar trebui sa o lasati mai usor cu teoria conspiratiei si cu stilul bombastic al stirilor. Comparati cum e prezentata stirea pe onlinesport.ro si cum e prezentata pe F1.com.

  13. By dan on Jul 21, 2007 | Reply

    Ce ai ma? Caldura mare, mon cher!

  14. By fanatick36 on Jul 21, 2007 | Reply

    sabotat de cine ? k mashinile alea sunt pazite mai bine decat presedintele americii…..accident stupid…nimik nu e perfect…dak i se intampla lu weber mai itzi puneai problema de sabotaj?

  15. By John_Doe on Jul 21, 2007 | Reply

    La cat de mari sunt interesele in Formula 1 nu trebuie sa ne mire nimic. Orice este posibil. Cei de la McLaren au mai patit-o o data tot la Nurburgring, cand i s-a desprins roata stanga fata lui Raikkonen (ultimul tur in 2005).
    Apropo de ciudateniile din F1, va mai aduceti aminte de cursa din Japonia (1999), cand lui Eddie Irvine i s-au adus doar trei roti?

  16. By xiorel123 on Jul 21, 2007 | Reply

    dupa parerea mea nu a fost sabotaj, iar de la voi, cei ce spuneti ca a fost sabotaj, nu m-as mira sa ziceti ca sabotajul pe care-l banuiti, a fost planificat de echipa Ferrari, sau de Alonso care lupta sa castige punctele ce le mai are de recuperat si care spunea ca echipa McLaren il prefera pe Hamilton, oferindu-i acestuia o masina mai buna decat a lui.

  17. By vali on Jul 21, 2007 | Reply

    Domnule Vadim, nu e de mirare ca nu ati auzit de erori in Formula1…probabil urmariti aceasta competitie de…ieri!? Doar ca sa va amintesc…s-au mai vazut masini plecate cu furtunul de alimentare, cauciucuri din seturi diferite puse pe o masina, ba chiar piese contrafacute (si chiar la MCLaren!)Nu pot sa cred ca cineva care scrie despre F1 nu a aflat inca, ca marele Senna a avut doar ghinionul ca viziera sa-i fie strapunsa de o parte a suspensiei si nu lipsa aparatorilor laterale.

  18. By costa geagea on Jul 22, 2007 | Reply

    dah dom’le, curat sabotaj. Am auzit ca i-au dat aia sa manance fasole cu carnati, sa fie balonat si s-o tina tot in partzuri. Sigur nu va prinde podiumul.

  19. By and on Jul 22, 2007 | Reply

    oricum nu vom sti ce a fost. Totusi e putin exagerata ideea cu sabotajul acum dar nu imposibila…Formula 1 are si ea dedesubturi murdare…

  20. By stiridestiri on Jul 22, 2007 | Reply

    “Imediat dupa impact, din imaginile video vazute din masina, Hamilton a scuturat spasmotic din picioare. Nu a putut iesi singur.” Voi macar ati vazut accidentul? Sau povestiti din auzite?
    Va recomand sa vizionati: http://www.youtube.com/watch?v=ky4O2SorpXk
    Cam dupa primul minut (01:00) puteti vedea cum se ridica singur din masina si se aseaza pe margine in timp ce primul oficial alearga spre el, isi scoate manusile si apoi vorbeste cu respectivul oficial.

  21. By sorana on Jul 22, 2007 | Reply

    nici vorba de sabotaj, cine sa o faca daca se tot zice ca Hamilton e favorit la echipa lui.si astia de la TVR au niste comentarii total impartiale.vorbesc cu mari laude de favoritul comentatorului si despre ceilalti ni zic nimic de meritele lor.Sa lase pe altii k m-am saturat de ei

  22. By sorana on Jul 22, 2007 | Reply

    La TVR chiar nu se mai gasesc alti comentatori de F1 k eu urmaresc aceste campionate de 3ani si tot ei comenteaza….le sugerez sa gaseasca pa altii mai impartiali.

  23. By stefan dinescu on Jul 23, 2007 | Reply

    dan alexandrescu, dan alexandrescu, el ce a zis, ce a zis dan alexandrescu, el trebuie sa ne lamureasca, pentru ca a mers la un spritz de vara cu hamilton

Post a Comment