Comparatie poloneza

July 13th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

CFR Cluj si Steaua au intalnit campioana si respectiv vicecampioana din Polonia. Clujenii au defilat invins fara mari probleme cu 2-0, Steaua s-a chinuit cu 2-2.


Dica a salvat ieri seara pe Steaua de la o infrangere fara drept de apel in fata vicecampioanei din Polonia, GKS Belchatow. Un cap al lui Dica si un sut frumos de la distanta al aceluiasi jucator au facut ca Steaua sa revina de la 0-2 si sa termine la egalitate. Jocul elevilor lui Hagi nu a convins, nu a stralucit, dupa o prima zi de cantonament in Olanda in care Hagi s-a dat in barci cu jucatorii la loviturile libere pentru a avea cu ce sa apara in presa. Daca Hagi cu asta isi umple timpul liber la antrenamente…

De cealalta parte, CFR Cluj jucase cu o zi inainte impotriva lui Zaglebie Lubin, campioana Poloniei si viitoarea adversara a Stelei din Liga Campionilor. Echipa lui Andone nu a fortat, dar a marcat de doua ori, o data in fiecare repriza, in acelasi timp fara a da sperante de revenire adversarilor.

O simpla privire asupra celor doua rezultate ar putea arata un adevar ingrijorator pentru Steaua: Zaglebie le va pune probleme celor din Ghencea mai mult decat GKS Belchatow. Si de data aceea totul va fi pe bani in preliminariile Ligii Campionilor.

Apoi, privind jocul lui CFR Cluj, mai ca tind sa ii dau dreptate lui Iuliu Muresan, care spunea zilele trecute ca echipa sa se va bate numai cu Dinamo pentru titlu.

  1. 17 Responses to “Comparatie poloneza”

  2. By cata on Jul 13, 2007 | Reply

    da tu chiar te uiti la fotbal sau comentezi de dragul de a scrie si tu ceva??????????

    daca iti aduci aminte nici dinamo nu avea sanse anu’ trecut sa ia campionatu si totusi l-a luat
    ii acuzi pe alti si uite ca tu esti cel care trebuie acuzat tu chiar crezi ca asta conteaza jocurile amicale!!!!!!!!!!!!! pai acolo suntem campioni mondiali!!!!!
    numai meciurile oficiale cinteaza !!!!!!!!!!!!!!!

  3. By John_Doe on Jul 13, 2007 | Reply

    Dupa acest material parca vad o avalansa de critici dure, dar prieteni…evidentele sunt evidente, oricat am vrea sa ne consolam cu gandul ca ‘domne sunt meciuri amicale’. Dintre echipele cu pretentii la titlu trebuie admis ca Steaua a facut cele mai slabe achizitii si are cel mai nesigur joc in pregatire. Oricat am fi noi de stelisti, de patrioti si mai ales ‘becalizati’ in gandire si viziune, daca suntem realisti vedem ca Steaua cu Hagi este cu mult mai slaba decat cea cu Olaroiu. Mi-e teama ca jucatorii sa nu ramana tot campionatu cu uluiala ca sunt pregatiti de Marele Hagi si sa se trezeasca pe vreun loc 7-8.
    In ceea ce priveste CFR-ul..nota zece pentru ce fac oamenii de acolo. Fara agitatie prea mare in presa, fara sa bage mana pana la cot in buzunarul de la spate si fara sa se implice fizic in antrenamentele echipei, conducatorii CFR-ului tac si fac. Si au facut ceva…spre deosebire de altii care doar produc agitatie si gunoi mediatic.

  4. By Dan on Jul 13, 2007 | Reply

    Sa ne aducem aminte ca in pauza de iarna Steau a castigat la pas toate amical-urile si dupa abia a scos locul 2 in campionat si a mancat bataie fara drept de apel de la Fc. Sevilia. Dinamo nu a avut o pauza asa de buna ca steaua si am vazut ca a maturat cu toti pe jos in adoua parte a campionatului. In concluzie cred ca meciurile amicale nu sunt foarte semnificative. Dar daca scot aia Steaua din turul 1, si nu prinde steaua nici macar UEFA, ar fi belea mare. Sunt chiar curios daca ar avea Hagi curajul sa-si dea demisia, sau poate poate Gigi sa-l dea afara. Personal cred ca Dan Petrescu ar fi fost o alegere mult mai buna pe banca stelei, sau chiar Bergodii, am vazut toti ce treaba buna a facut la Cluj.

  5. By Dan on Jul 13, 2007 | Reply

    P.S
    Daca Hagi nu reuseste nici acum cu Steaua .. e terminat ca antrenor. Nu vad cine o sa-l mai ia la echipa. Poate peste multi ani de acum incolo sa0i mai reusesca o revenire daca reuseste sa aduca o echipa din Liga 2 si sa faca minuni cu ea in Liga 1

  6. By romano on Jul 13, 2007 | Reply

    asa e olaroiu o fi fost el antrenor defensiv da se documenta foarte bine stia sa puna echipa in teren.apararea la steaua care era stalpul echipei, acum luam cate 2 3 goluri pe meci.nu stiu ce cauta ovidiu petre in aparare da mai bine zis ce cauta la steaua.hagi sa aiba grija ca nu prea s a afirmat ca antrenor si nu cred ca e bine sa se faca experimente pe steaua acum cand trebuie sa intre in ch.l.

  7. By snake_eye on Jul 13, 2007 | Reply

    Respecte Vadim in primu rand! un alt articol reusit:)
    De steaua ce e mai de spus amicalele le-a cam pierdut desii meciuriile astea nu-s relevante DAR totusi chiar asa?dupa ce si vasluiu ia spulberat pe polonezi cu un scor banal de 5-0….Hagi e fost un “mare” jucator, dar ca antrenor e pur si simplu PRAF,ce a realizat?o cupa in turcia dupa ce galatasaray a avut aceeasi echipa timp de 2 ani,deja a fo un lot “omogenizat”,la burssaspor NIMIK si la Poli iar 0 barat!
    Cfru’ iar tace si face si zic ca e ok asa si se va bate la titlu mai “aprig” decat Poli!Oricum is curios sa vad ce va face Hagi cum va demisiona sau cum va zbura, o sa fie iar o stire ce vom auzii la tv si pe net timp de 2-3 sapt…dar poate ce nu va reusii hagi va reusii becali prin aranjamente…si sa fim realisti is niste echipa in Div A care is “fetitzele” lui dinamo si steaua!

  8. By Marga on Jul 13, 2007 | Reply

    Hagi experimenteaza, iar Andone joaca pentru rezultate. Asta e simplu de vazut, la fel de simplu cum zona din centru a apararii steliste este vraiste.

    Daca te bazezi pe amicale sa tragi concluzii din astea elaborate atunci hai sa lasam fotbalul si sa trecem la cronici de curling! :-)

  9. By Mihai on Jul 13, 2007 | Reply

    Un articol numai bun de publicat in editia de duminica a ziarului libertatea.
    Eu inteleg ca vrei sa fii acid dar mai gandeste un pic inainte de a da “send”.Antrenamentele Stelei de ieri au fost inchise iar loviturile libere le-ai vazut deoarece antrenamentul era unul de relaxare deschis presei. Steaua sufera evident in aparare deoarece Ov Petre nu e fundas iar Cernea e mediocru. Subscriu totusi la folosirea lui Radoi ca mijlocas defensiv in detrimentul lui Petre.
    Echipa poloneza de ieri a fost superioara in dubla mansa cu cei de la Zaglebie iar Steaua anul trecut a invins de doua ori CFR care prezenta cel putin 7 jucatori dintre cei care au jucat in amicale.
    Din pacate oierul sef doreste cu orice pret sa- si saboteze Nasul si sa-l privezez de o atmosfera favorabila in randul suporterilor.

    P.S La prima impresie Dinamo si Cluj par mai in forma dar daca aplicam principiul primei impresii nici eu nu ar trebui sa ti mai citesc articolele vreodata.

  10. By relansat on Jul 13, 2007 | Reply

    Vazut`am toate meciurile, mai putin cel cu Belchatow. Poate p`aici nu s`a auzit, insa vicecampioana Poloniei e mai buna decat Zaglebie, cea care a castigat campionatu` printr`o “conjunctura”. Cred ca va fi o lupta`n 3 (Dinamo, CFR, Steaua) – ordinea nu este aleatoare. Ramane de vazut.

  11. By noname on Jul 13, 2007 | Reply

    de accord

  12. By Toshiro on Jul 13, 2007 | Reply

    Bre, vadime, asculta-i pe cei care-ti zic sa te lasi de scris.
    Nu ma leg atat de neglijenta exprimarii – “Clujenii au defilat invins fara mari probleme cu 2-0, Steaua s-a chinuit cu 2-2.” sau “Dica a salvat ieri seara pe Steaua de la o infrangere fara drept de apel”, pentru ca m-am convins cat de priceput esti in ale limbii romane. O tratezi cam ca Alexa turloaiele adversarilor…
    Vroiam sa-ti remarc preocuparea aproape exclusiva pentru soarta Stelei, pe care o cainezi de parca ar fi Jiul sau Pandurii. Nu-ti face probleme, nu mor caii cand vor cainii…

    Ca sa tragi niste concluzii ca ale tale dupa doua meciuri amicale, apoi asta-i de tot rasul. Deci:
    – Zaglebie e campioana, deci – implicit – e superioara locului 2 (Belchatow)
    – Ecomacsii i-au batut pe campioni, si nici macar n-au fortat, pe cand, vai, Steaua a scapat de o infrangere fara drept de apel (?!?) de la vicecampioni. Ergo, CFR e net superioara Stelei.

    Bravo, bre, atunci tre’ sa-mi tremure chilotii cand ma gandesc ca vine Vasluiu’… Ca’z doara i-au batut pe mineri de le-a sunat apa-n cap…

    Pana si pe Hagi l-ai citit: “s-a dat in barci cu jucatorii la loviturile libere pentru a avea cu ce sa apara in presa. ” Chiar crezi ca lui Hagi ii trebuie de-astea ca sa apara-n presa?

    Ceea ce tu treci cu vederea (sper sa fie doar atat) e faptul ca amicalele nu seamana cu oficialele. Asa ca speranta ta – “un adevar ingrijorator pentru Steaua: Zaglebie le va pune probleme celor din Ghencea mai mult decat GKS Belchatow.” – poti sa ti-o agati in cui. Ala al lui Pepelea…

    Ca de altfel si teoria muresana, imbratisata cu atata entuziasm de tine: “CFR … se va bate numai cu Dinamo pentru titlu”.

    A bon entendeur, salut!

  13. By Michigan on Jul 13, 2007 | Reply

    In sfarsit ai si tu dreptate.Cred ca asta e domeniul tau ,sportul,nu avioanele sau sistemul de sanatate american .Bravo!

  14. By Toshiro on Jul 14, 2007 | Reply

    Alarma-n Voluntari!
    Zaglebie – Unirea 2-1. Potrivit logicii vadimice, Dan Petrescu si ai lui sunt un pic sub Steaua, mult sub CFR si vor pierde… fara drept de apel la Vaslui!!!
    Oare Dinamo stie ca pericolul vine de la porumboi? Puriule, ai grija, ti se pregateste ceva…

  15. By Vadim on Jul 14, 2007 | Reply

    E bine ca bate si Zaglebie pe cineva, are valoare. :)

  16. By Toshiro on Jul 16, 2007 | Reply

    Da’ Sparta Praga cum e? Are sau n-are?

  17. By jos_cenzura on Jul 16, 2007 | Reply

    Din cate vad eu, Steaua experimenteaza in momentul de fata; vom putea vorbi doar dupa prima mansa cu polonezii de la Zaglebie.

    In acelasi timp, Hagi nu prea imi da sperante pt viitorul Stelei (si sper sa gresesc aici).

  18. By Paltan on Jul 17, 2007 | Reply

    Mie mi se pre foarte pertinent comentariul. Nu are rost sa ne gandim ce va face steaua in meciurile oficiale, etc, vorbim strict despre ce se intampla acum. ce va fi, vom vedea si vom comenta atunci.

Post a Comment