Primele dosare pentru UE

April 10th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Astazi s-au depus primele dosare pentru fonturi UE (nu cele structurale), dar oricum incep sa se dea niste bani.


Este vorba de proximativ 320 de locuri pe principiul primul venit primul servit (daca dosarul este eligibil). Pentru fiecare loc se acorda o suma de proximativ 25.000 RON. Data a fost aleasa imediat dupa Paste pentru ca multi sa nu poata obtine documentele necesare in timp.

Sa vedem ce va iesi cu depunerile. S-au inscris deja mii de IMM-uri din zeci de orase din Romania. Sistemul informatic va stabili care au fost primii inscrisi, ordonand dosarele indiferent de oras, intr-o lista unitara.

  1. 2 Responses to “Primele dosare pentru UE”

  2. By Vadim on Apr 11, 2007 | Reply

    Firmele mici si mijlocii se pot lauda ca au epuizat, in numai 24 de ore, bugetul de peste 27 de milioane de lei al celor sase programe de finantare lansate de Agentia Nationala pentru IMM si Cooperatie. Dosarele depuse incepand de ieri, 10 aprilie, valoreaza, conform unei prime estimari, mai mult decat dublul banilor disponibili.

    Peste 3.200 de intreprinzatori au depus dosare de finantare pentru programele lansate de ANIMMC, la nivel national. In cinci din cele sase programe, solicitarile ar valora, conform estimarilor din cadrul Agentiei, mai mult decat dublul fondurilor alocate, adica 27,5 milioane de lei. Estimarile au la baza considerentul ca in fiecare dosar se solicita suma maxima disponibila pentru un proiect.
    Pentru un singur program mai erau inca fonduri disponibile, la momentul primei centralizari: cel referitor la rambursarea sumelor pentru profitul brut reinvestit, unde au fost primite numai 77 de cereri de finantare (pentru situatia tuturor programelor, click aici)
    “In momentul de fata primim coletele cu dosare depuse la
    oficiile ANIMMC din tara si le sortam in functie de biletul de ordine emis la inscriere. Apoi va urma selectia acestora, pe fiecare program in parte. In circa doua saptamani ar trebui sa avem si rezultatele”, a explicat pentru “euROfonduri” (EurActiv.ro – Hotnews.ro) Eduard Dragusin, purtatorul de cuvant al ANIMMC.

    Amintim ca licitatia pentru proiecte a fost deschisa ieri, 10 aprilie, la ora 9.00. Din cauza aplicarii sistemului “primul venit – primul servit” intreprinzatorii au luat cu asalt oficiile ANIMMC chiar inainte de deschiderea portilor. Este de asteptat ca situatia sa se repete cel putin inca o data. Amintim ca programul de interes maxim pentru firme, cel de finantare pentru investitii, va fi lansat cel mai probabil la inceputul lunii mai.

    Sursa: euractiv.ro

  3. By Yoyoyoi on Apr 15, 2007 | Reply

    presupun ca e vorba despre fonduri UE nu fonturi….

Post a Comment