Robben, un tiganus priceput

March 24th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Arjen Robben s-a aflat in centrul unei actiuni nesportive, in timpul partidei jucate sambata seara contra Romaniei, in preliminariile EURO 2008.

Goian era intins pe gazon, incapabil sa isi mai mentina echilibrul si cunostinta dupa ce a receptionat o minge in figura, in minutul 33.

Olanda avea atac si posesie, mingea se afla la Robben, iar toti jucatorii gazda ii faceau acestuia semn sa opreasca actiunea.

Desi Robben il observa pe Goian accidentat in careul Romaniei si vedea rugamintile celor de pe teren de a opri jocul, a continuat faza si a incercat un sut de la distanta, puternic, prins de Lobont.

Adrian Mutu a fost autorul unei faze similare in Italia, in Serie A, din care a si marcat, fiind numit de presedintele clubului Palermo “un tiganus priceput” pentru gestul nesportiv de a nu se opri atunci cand un adversar se afla intins pe iarba. Oficialul lui Palermo nu si-a cerut scuze pentru acea expresie, explicand ca a avut numai conotatii pozitive.

Pentru a nu fi nevoiti noi sa ce cerem scuze, spunem de pe acum ca Robben este un tiganus priceput numai in sensul bun spus de presedintele lui Palermo.

Bogdan Lobont s-a enervat de reactia lui Robben si a avut o altercatie verbala cu acesta, primind cartonas galben. Adrian Mutu i-a luat apararea lui Robben, ca de la tiganus priceput la tiganus priceput…

Acest articol a fost publicat pe Onlinesport.ro.

  1. 28 Responses to “Robben, un tiganus priceput”

  2. By parazitu on Mar 24, 2007 | Reply

    fratzioare, ne scuzi, da pt moment nu putem comenta k ne uitam la meci

  3. By fariz on Mar 24, 2007 | Reply

    ai uitat sa pui niste ghilimele!!! subscriu la spusele lui parazitu, desi dupa mutarea f inspirata a lui Piti de a il schimba pe Marica nu cred ca mai avea de ce sa ne uitam la meci

  4. By MagicTouch on Mar 25, 2007 | Reply

    Mutu a devenit un tiganus priceput pentru ca a avut de unde invata – de la niste macaronari mafioti care au uitat cat de jegosi erau dupa razboi cand se milogeau de americani sa-i ajute sa ajunga in SUA.
    Nu va asteptati sa imi cer scuze, am spus-o cu conotatii pozitive:
    mafiotii au fost temuti si respectati, macaroanele sunt un aliment sanatos iar jegul….ei bine jegul nu se mai vede de la aparatia costumelor Giorgio Armani

  5. By mircea on Mar 25, 2007 | Reply

    Indiferent de modul in care vrem sa interpretam vorbele, raman faptele. MUTU inscris pornind de la mijlocul terenului si tribland doi fundasi disperati sa-l blocheze. Rooben inschimb a aratat prin gestul sau disperarea echipei sale si dorinta de a invinge peste orice idee de fair-plai.
    Italienii sunt prin realizarile lor extraordinari. Stiu construi, stiu fotbal, stiu canta, au istor, dar sa nu uitam nici oclipa ca sunt latini si pof fi jeguri unii dintre ei.

  6. By van halen on Mar 25, 2007 | Reply

    s-a vazut ca robben asta a vrut cu orice pret sa faca ceva
    da nu ia mers aseara
    HAI ROMANIA
    olandezi au jucat aseara si cu coatele, pumnii,picioarele, nesportivi si HENT voit nesanctionat, asta e luptam si cu arbitrii
    nu e nesportivitate e lipsa crasa de OMENIE
    mare p….

  7. By Paul on Mar 25, 2007 | Reply

    Sa fii “un tiganus priceput” are tot atatea conotatii pozitive, pe cat de pozitive sunt cele ale gandurilor mele pentru mama domnului presedinte clubului aluia sicilian.

    Pe de alta parte, Mutu e priceput. Roben nu s-a priceput. Roben era disperat, Mutu nu.

    Pe urma, fair play-ul intr-un sport ce are in spate atat de multi bani… Sa fim seriosi!

  8. By bflorin on Mar 25, 2007 | Reply

    :))

  9. By Claude on Mar 25, 2007 | Reply

    Mai citesc pe onlineport si declaratia lui Van Basten, alt tiganus, cum ca noi jucam pina fluiera arbitrul. Si putin discernamint, la Mutu jucatorul advers a cazut “din nimic” (nu tu fault, lovire, pur si simplu a alunecat) in timp ce la Roben se vedea clar ca Goian era pe jos in urma unei loviri). Asa ca nu il fac pe Roben tiganus priceput, ci de-a reptul un jeg uman! Fara ghilimele! Bai Roben, sa-ti rupi gitul la Chelsea si sa mori uititndu-te cum adversarii nu vor sa opreasca jocul!

  10. By Grinco on Mar 25, 2007 | Reply

    Claude, ca ce chestie e Van Basten tiganus? Daca Robben a fost neam prost (la fel ca Mutu, cu Palermo), asta il face pe Van Basten tiganus?

  11. By Vadim on Mar 25, 2007 | Reply

    Claude, Van Basten a recunoscut fair-play ca Romania a progresat mult.

  12. By Grindina on Mar 25, 2007 | Reply

    Claude a descris corect diferenta enorma dintre cazul Mutu si cazul Robben.

  13. By Grinco on Mar 25, 2007 | Reply

    Claude, esti frustrat? De unde pana unde e Van Basten tiganus? Daca Robben a fost neam prost (ca Mutu cu Palermo) asta nu ii face pe toti olandezii tiganusi

  14. By Claude on Mar 25, 2007 | Reply

    Grinco, ai citit toate articolele de pe site? Ia uite aici declaratia lui Van Basten: “Referitor la faza din minutul 35, când Robben a ÅŸutat la poartă deÅŸi Goian era întins pe gazon în interiorul careului lui LobonÅ£, selecÅ£ionerul Olandei a precizat: “Robben a făcut ceea ce trebuia. Nu mi s-a părut lipsă de fair play. Noi jucăm până fluieră arbitrul”. Deci, eu nu sint frustrat iar van basten (fara litere mari!) ramine un tiganus batav 😉

  15. By Claude on Mar 25, 2007 | Reply

    Si inca o precizare, cu scuzele de rigoare ca umplu poate fara folos spatiul rezervat parerilor cititorilor: cind ai nostri gresesc sint foarte corect si ii sanctionez in parerile mele, acum insa neamul prost a fost cel olandez (nu a fost doar cazul Roben), ai nostri au jucat foarte bine si au obtinut ce si-au dorit: nu au pierdut in Olanda!

  16. By cip200 on Mar 25, 2007 | Reply

    N-a dat gol, deci nu e priceput. Scorul final conteaza.

  17. By maidan on Mar 25, 2007 | Reply

    hai ca esti dus, in primu rand vorbim de 2 faze total diferite, la palermo-fiorentina ,sicilianul a cazut singur nu l-a atins nimeni iar mutu a luat mingea si s-a dus cu ea spre poarta . aseara goian a fost lovit de o minge in fata, n-a cazut asa din senin iar robben l-a vazut in tot acest timp cazut pe gazon .. nu putem compara fazele chiar DELOC. Cred ca ai ceva cu mutu ….

  18. By XXX on Mar 25, 2007 | Reply

    Vadim Cusnarencu
    jurnalism online, sport, cultura, viata…
    Sunt curios despre ce cultura e vorba…poate cultura stazilor …a cartierelor… sau orice altceva.Domnul ‘ziarist’…sa nu ne fie cu suparare, dar nu este corect “incapabil sa isi mai mentina echilibrul si cunostinta”-decat in masura in care Goian a vrut sa isi mentina vreo cunostinta=prieten=cunoscut=amic in echilibru?!?! .Inca o precizare nu mentii CONSTIENTA,CI O AI=ESTI CONSTIENT.Cred ca formularea pe care cu disperare ati cautat-o,dl.’ziarist’ este “si-a pierdut constienta”, adica NU MAI ESTE CONSTIENT…Sa nu ne mai aruncam cu chestii gen cultura,jurnalism daca nu ne pricepem…Numai de bine…Felicitari tricolorilor pentru meciul de aseara…

  19. By Nandos on Mar 25, 2007 | Reply

    Si nu cu rautate. Pe bune. Apreciez munca ta de acolo, tocmai de aceea:

    http://nandos.wordpress.com/2007/03/25/sportonline-la-alfabetizare-fortata/

  20. By Vadim on Mar 25, 2007 | Reply

    Hehe, exagerezi, aia nu e greseala de gramatica ci din neatentie. Probabil autorul a vrut sa spuna ca “au revenit din Olanda”, si a omis sa schimbe “din” cand a pus Romania… :) Greselile de gramatica sunt altele, crede-ma, si deseori tu, dar si multi care scriu in presa de la noi, nici nu le observa. Oricum cand m-am uitat eu pe site ceea ce ai semnalat tu mai sus fusese corectat, probabil nu a stat mult.

  21. By Nandos on Mar 25, 2007 | Reply

    :) A stat, crede-ma ca a stat. In fine. Eu am zis ca nu vreau sa fiu rau, de aceea m-am oprit doar la asta. Si ar mai fi ceva. E pacat ca munca pe care ai depus-o sa fie “stricata” de greseli gramaticale, inacceptabile de altfel in presa. Cu atat mai mult cu cat noi, romanii, suntem vanatori de greseli. :) Am cautat acum un comment pe care l-am citit pe un blog dar din pacate nu l-am gasit. Era cu copy paste dintr-un articol de pe onlinesport. Vai, cum era scris! 😛

  22. By Vadim on Mar 25, 2007 | Reply

    E principala problema cu care acum ma lupt. Nu e vorba de greseli gramaticale, ci de greseli de tastare si de faptul ca articolele sunt date mai repede online inainte de a fi recitite. Dar se schimba…

  23. By Nandos on Mar 26, 2007 | Reply

    Bafta! :)

  24. By Cristi on Mar 26, 2007 | Reply

    E o mare diferenta intre ce a facut Robben si ce a facut Mutu.

    In cazul lui Adrian, adversarul s-a prabusit (fara sa il atinga nimeni) dupa ce a pierdut mingea, parerea mea e ca a fost o simulare ordinara. Apoi, faza nu putea fi influentata intrucat ala se zvarcolea pe la mijocul terenului, de altfel fundasii nu s-au oprit nici o secunda, ci nu au fost in stare sa il opreasca pe Mutu.

    In cazul lui Robben, eu zic ca era evident ca Goian nu simula. Fotbalistii olandezi din careu cereau insa mingea. Doar cei din afara careului (inclusiv cel care l-a “torpilat” pe Goian) voiau sa se opreasca jocul. Faptul ca Goian era intins pe jos in careu le putea oferi un avantaj olandezilor. Oricum de vina e atat Robben cat mai ales arbitrul, care trebuia sa fluiere, intrucat a vazut perfect ce s-a intamplat.

  25. By maidan on Mar 26, 2007 | Reply

    @Cristi nu incerca sa-i explici lui vadim ce s-a intamplat , omu nu stie sa faca diferenta intre o simulare si o accidentare reala.

  26. By Bog on Mar 26, 2007 | Reply

    Bey baiatule nu esti sanatos? Goian a primit o lovitura violenta in plina figura, iar adversarul lui Mutu din meciul cu Palermo si-a dat cu stangul in dreptul!!! Priveste mai intai fazele si dupa aceea scrie si tu un articol bun, nu ca asta de acum!

  27. By Bogdan on Mar 27, 2007 | Reply

    din cate stiau in acel moment, atat roben, cat si arbitrul partidei, Goian putea fi mort pe teren, putea sa-si inghita limba, si ei erau mai disperati dupa un gol – care cu siguranta ar fi fost super-validat…
    rusinica!

  28. By Bogdan on Mar 27, 2007 | Reply

    a, si daca dadea gol, mai era si adulat in presa olandeza; neamuri proaste!

  29. By K-Pax on Mar 28, 2007 | Reply

    Desi e cam tarziu comentariu, totusi doresc sa imi exprim parerea.
    Diferenta dintre cei doi este ca Mutu nu l-a vazut pe adversar la pamant, pe cand olandezul avea toata echipa in fata care ii facea semne disperate.
    Acum intervine partea interesanta dupa parerea mea. Conform ultimilor reglementari, jocul nu se opreste decat daca se aude fluierul albitrului (sau daca jucatorul trimite mingea in out). Deci din punctul asta de vedere Robben era legitim.

    Dar ramane caracterul.

    p.s. Lobont la experienta lui oare ce credea ca obtine daca ii cere socoteala ?

Post a Comment