Elton, altceva

March 18th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

elton-mic.jpgJocul si golul lui Elton au inflamat sambata seara intreaga suflare stelista din Romania. Nu vreau sa par carcotas si nici sa le stric bucuria, mai ales ca am sustinut ca Elton poate fi un mare talent, ci le spun numai sa mai aiba rabdare inainte de a trage linie. Totusi, la primul meci, brazilianul a parut picat in luna pe un teren intr-o noapte de smoala din Craiova.

Calcaie, ‘craci’, driblinguri, pase, ‘pohta’, tehnica, spectacol, viteza, suturi, goluri. Multe dintre aceste calitati de fotbalist enumerate aici au lipsit Stelei aproape cu desavarsire, daca ne referim la ultimele luni de zile.

Multe dintre aceste calitati lipsesc de fapt intregului nostru campionat. Elton a aterizat cu un OZN sambata seara la Craiova si a dat o noua dimensiune Ligii 1. Cu totul altceva decat a artat dintotdeauna campionatul nostru. E normal, e brazilian, si unul bun.

S-a observat deseori in jocul Stelei ca jucatorii din atac au fost surpinsi de pase si modul rapid in care a reactionat Elton. L-a pus pe Paraschiv in situatie de gol, dar Dumnezeu iti da sacii fara sa ii urce si in caruta.

La prima actiune de gol pe care a avut-o s-a dus cu tupeu peste apararea Argesului, iar cand adversarii credeau ca va continua sau ca va cadea in careu (stil Iacob) a sutat atat de rapid (nu neaparat puternic), incat nici aparatorii nu au avut tip sa zica “pas” si nici portarul nu a avut timp sa sara, atingand insuficient mingea in drumul spre gol.

Acum, se poate vedea si cealalta parte a paharului. FC Arges este o echipa mai mult decat slaba cu jucatori adunati cine stie de pe unde. Ramane ca Elton sa arate in fata unor mijlocasi mult mai puternici ceea ce poate.

Pot aparea probleme cand Elton va avea in fata nu jaloane, ci jucatori masivi si care stiu cum sa ia un atacant. E drept, am vazut faze cu Elton in care trecea cu usurinta de aceste ‘dulapuri’, el printr-o parte si mingea prin cealalta, asa ca este posibil sa fie mai multa distractie…

Asadar, Elton exploreaza un teritoriu nou in Liga 1, cel al fotbalului de valoare, fotbal spectacol. Are toate sansele sa fie, asa cum am spus cand am vazut primele imagini cu el, cel mai bun jucator care a evoluat vreodata in Romania fie el strain sau autohton.

Steaua avea nevoie de un ‘Elton’, iar acesta putea fi gasit numai in Brazilia. Pericolul pentru el este sa nu se plafoneze in campionatul nostru atat de imobil si sters. Exista posibilitatea ca el sa ridice stacheta, insa aici ar trebui sa reactioneze rapid si celelalte cluburi.

Un articol publicat pe Onlinesport.

  1. 21 Responses to “Elton, altceva”

  2. By ham on Mar 18, 2007 | Reply

    adik e mai bun ca hagi? /:) masoara-ti cuv :)

  3. By Vadim on Mar 18, 2007 | Reply

    Da, cred ca e mai bun ca Hagi. Exact asta am vrut sa spun.

  4. By georgiana on Mar 18, 2007 | Reply

    Elton este un jucator foarte bun.

  5. By Vadim on Mar 18, 2007 | Reply

    Georgiana, tu ne-ai scris si pe mail. Multumim de mesaj! :)

  6. By georgiana on Mar 18, 2007 | Reply

    Eu ma bucur foarte mult pentru Radoi.Revine la forma pe care a avut-o inainte .Bravo Radoi & Elton.Forzza Steaua ..!!!

  7. By Yoyoyoi on Mar 18, 2007 | Reply

    Bravo Vadim, in sfarsit un articol la care sa nu am nimic de obiectat. Ai fost exact pe acceasi lungime de gand cu mine.
    Sper sa nu fie vorba de accidentare cum spui tu in final. Poate mai mult ar fi vorba despre faptul ca a schimbat clima si ora, neavand timpul suficient pentru a se adapta. A fost controlat la incheieturi de unii jucatori ai Argesului, dar a trecut cu bine peste. Sper ca va trece la fel de bine si peste controlul ortopedic al lui Rada sau Moti.

  8. By Teo on Mar 18, 2007 | Reply

    Am vazut si eu ca se cam tinea de genunchi dupa ce a fost schimbat… doamne fereste de vreo accidentare!

  9. By Bursucul on Mar 18, 2007 | Reply

    Vadim tata tie ti-ar trebui un sistem de comentarii la articolele scrise 😉

  10. By ... on Mar 18, 2007 | Reply

    Cat de mult va place sa exagerati.. n-am mai vazut asa ceva… mai rau decat gsp-ul ati ajuns si voi..

  11. By Sebi on Mar 18, 2007 | Reply

    Ce frumos….. Important e sa joci bine constant, nu doar in primul meci.. Vom vedea ce va face in continuare Elton.

  12. By Vadim on Mar 18, 2007 | Reply

    Yoyo, bine te gasesc si la mine pe blog. :) Imi pare bine ca ti-a placut, un compliment de la tine face cat 1000 adunate de oriunde. :)

    Bursucule, pai nu asta ai aici? Sau te referi la toate articolele de pe site? Daca da, atunci avem forumul pentur asta, unde exista toate subiectele posibile si imposibile, precum si observatii la site/articole etc.

    Bine, Sebi, imi pare bine ca esti si tu o data de acord cu mine. 😉

    ps: stie careva cum se schimba smileurile la blog? :)

  13. By cris_ncs on Mar 18, 2007 | Reply

    Sa il vedem dupa cateva etape,au mai fost jucatori care promiteau mult,si cu promsiunile au ramas

  14. By spikey on Mar 18, 2007 | Reply

    Sunt curios cum vor reactiona macelarii din campionatul nostru,la fineturile tehnice ale brazilianului.Avem deja un canditat care s-a autodenuntat la tv..Giulestenii stiu de ce!!

  15. By Vadim on Mar 18, 2007 | Reply

    Am inteles ca si craiovenii i-au pus gand rau.

  16. By Sorin on Mar 19, 2007 | Reply

    Va repeziti ca fata mare la maritat. A fost un meci. Poate ati vazut doar highlight-uri cu el nu si multele driblinguri pe care le-a incercat si a fost deposedat. E ridicat in slavi exagerat. Am zis la inceput cand a venit ca nu conteaza asa mult statura lui, sa asteptam sa joace ca s-ar putea sa fie bun.
    V-ati grabit de atunci cu critica iar acum dupa un meci va grabiti cu lauda.
    Ma mentin la aceeasi parere- sa il lasam sa mai joace vreo 5 meciuri si ne dam dupa aia cu parerea.

  17. By Vadim on Mar 19, 2007 | Reply

    Sorin, este exact ceea ce am scris si eu. A jucat bine, dar mai trebuie sa asteptam. Mai e o paine de mancat. In rest, pana acum, a aratat ca site bine cu varza. 😀

  18. By daniel iasi on Mar 21, 2007 | Reply

    nu stiu ce sa zic…..mie sincer nu mi a placut Elton as putea spune ca nu mi aplacut chiar deloc…..sa va spun si de ce:
    1.Steaua va juca cu un om om in minus [cate dueluri a castigat Elton?? niciunul ]
    2. Nu are clarviziunea necesara unui adevarat lider de echipa ,macar ceva in genul lui Linkar sau Panduru din vremurile lor de la Steaua
    3.Nu e bun la duelurile fizice unu la unu
    4.Lovitura de cap= ZERO!!!!
    Sa nu uitam ca am avut un adevarat lider la Steaua : ALIUTA un adevarat “brazilian” din toate punctele de vedere pe care din pacate un italian superdefensiv si un cioban l-a indepartat de la echipa

  19. By Vadim on Mar 21, 2007 | Reply

    Comparatia dintre Aliuta si Elton e ca cea dintre un avion biplan care arunca pesticide peste ogoare si un Boeing 777 transoceanic.

  20. By Bogdan on Mar 28, 2007 | Reply

    si mie mi-e frica tot de macelarii din campionatul nostru; nu pot uita meciul Stelei de la Iasi, cand s-a jucat numai la rupere de oase.

    parca e prea fragil, sper doar la prima vedere.

  21. By williamcoylung on Apr 21, 2009 | Reply

    bravooooooo….pacat ca se chinuie de 2 ani la arabi….nu joaca nici macar la jagiellonia byalistok …ca sa nu mai zic in alta parte a europei…inca unu pe care l ai nimerit bine

  22. By NeK on Apr 25, 2009 | Reply

    William esti pedianfara prietene

Post a Comment