Cateva lamuriri despre stirile Onlinesport, Prosport si Mediafax

March 26th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Am primit mai multe mesaje la redactie de la oameni care semnaleaza ca unele stiri sunt identice la Onlinesport.ro si Prosport.ro. O sa fac lamuririle de rigoare pentru a intelege cine copiaza de la cine sau cine pune sursa stirii sau nu, pentru ca este o chestiune de imagine care trebuie inteleasa de cititori.


Am primit un e-mail astazi de la un cititor care a remarcat ca o stire de pe Onlinesport.ro aparea identic pe Prosport.ro:

http://www.prosport.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=33335
http://www.onlinesport.ro/stiri/fotbal/fotbal-intern/cupa-romaniei/16092/becali-accepta-oferta-lui-marian-iancu.htm

Am verificat cu redactorul nostru ora la care a scris el stirea in cauza si ora la care a aparut pe Prosport. Stirea a fost publicata la noi la ora 20:23 si apoi luata cuvant cu cuvant pe prosport.ro dupa ora 21:00. Cunoscandu-i pe cei de la Prosport, i-am rugat sa specifice sursa, insa cum m-am lovit de un refuz categoric si de indiferenta unui angajat de la editia on-line, a trebuit sa scriu aceste randuri pentru a explica cititorilor si pentru a mentine intacta imaginea Onlinesport.

Legat de alte stiri si alte e-mailuri pe care le-am primit zilele trecute, mai ales legat de informatiile din Olanda despre meciul Romaniei. Aceste stiri identince erau de la Mediafax. Se poate observa ca Onlinesport.ro semneaza stirile Mediafax, iar aceleasi stiri apar si pe Prosport.ro (uneori taiate sau putin modificate), dar nesemnate.

Vreau sa ii asigur pe cititori ca nici Mediafax si nici Onlinesport.ro nu copiaza de la Prosport.ro, sa fie clar. Onlinesport.ro si Prosport sunt ambele abonate la fluxul Mediafax, numai ca diferenta este ca noi semnam agentia de stiri Mediafax, iar Prosport nu. Nu este treaba mea de ce Prosport da copy/paste de pe Mediafax si nu semneaza stirile Mediafax. Tot ce ii rog pe cititorii Onlinesport este sa observe in aceste stiri ca Onlinesport.ro semneaza sursa “Mediafax” la final.

Doresc sa va asigur ca niciodata nu luam stiri de la Prosport sau nici din alta parte, ba chiar nici nu accesam siteurile de sport din Romania. Nu prea ne intereseaza ce fac altii in Romania pe online-ul de sport. Sincer. Si cu atat mai putin sa copiem de la ei…

Strategia noastra editoriala este distincta, altfel am trage oblonul sau ne-am apuca de apicultura. Sper ca cititorii nostri sa sesizeze spiritul online pe care il avem in plus fata de altii si ca nu ne facem ca muncim. Treburile cu copy/paste si fara surse mergeau acum cativa ani (nu suntem nici noi usa de biserica aici), acum totusi am intrat in Europa si trebuie sa schimbam mentalitatile, mai ales ca exista posibilitati. Ii rog pe cititori ca inainte sa trimita mesaje gen ‘cine a copiat de la cine’ sa se uite pe sursele stirilor si sa faca singuri matematica. E foarte simplu.

  1. 52 Responses to “Cateva lamuriri despre stirile Onlinesport, Prosport si Mediafax”

  2. By andrei on Mar 26, 2007 | Reply

    bv sunteti cu o clasa peste prosport si gsp

  3. By Raul on Mar 26, 2007 | Reply

    Bravo Vadim! Ai foarte multa dreptate. Vad ca au si sters stirea de pe prosport.

  4. By danilovici on Mar 26, 2007 | Reply

    Nu numai prosport fura de la voi ci si gsp.
    Sunteti nr.1
    Bravo.

  5. By - on Mar 26, 2007 | Reply

    Smecherasule;)

  6. By Florin on Mar 26, 2007 | Reply

    De ProSport nici nu discut, sunt nesimtiti total!

  7. By Yoyoyoi on Mar 26, 2007 | Reply

    interesant ca la Prosport “articolul selectat nu exista in baza de data” dar comentariile la articol au ramas, deci articoul a existat, doar ca a fost sters miseleste :))))))

  8. By Faby on Mar 26, 2007 | Reply

    Ori çine ar çopia tot voi sunteti nr 1 😉

  9. By fia on Mar 26, 2007 | Reply

    da aici ai dreptate.. unii nu specifica sursa… dar pe de alta parte ols are foarte rar articole proprii… abunda in stiri luate de pe fluxurile de stiri si despre opinii personale… nu exista reporteri in adevaratul sens al cuvantului.
    Aduce mai mult cu un portal de stiri de sport adunate de pe agentii + un blog in care cateva persoane isi exprima parerile lor despre ce au vazut la tv (si rar rar de tot live) intr-un eveniment sportiv.

    Inca tine tipul asta de site, si tre sa recunosc ca ols stie sa fie in pas cu moda… dar pe de alta parte nu prea vad viitor.

  10. By Paco on Mar 26, 2007 | Reply

    Mie nu mi se pare ca la Sporturi cu motor, Snooker, Tenis sau Baschet exista stiri de pe agentii. Eu vad ca mai toate sunt sub semnatura. Cat despre reporteri ‘in adevaratul sens al cuvantului’ nu stiu daca este cineva acreditat la Mastersul de la Miami sau la Openul Chinei de snooker. Pana la urma toate publicatiile din lume lucreaza cu surse, ceea ce face parte din cutumele jurnalismului, indiferent de natura lui. Comparatia ta cu un portal de stiri nu mi se pare ok, atata timp cat vedem niste oameni care semneaza o serie de materiale, bune sau mai putin bune.

  11. By Vadim on Mar 26, 2007 | Reply

    Fia, onlinesport are reporteri si inclusiv pe partea de foto. Si va avea din ce in ce mai multi. Asta la plus tot ce ai zis mai sus ca face. Stai linistit, exista un ritm de dezvoltare care se urmareste exact. Oricum, iti spun eu, la marile ziare se cam lucreaza cu cronici de meciuri vazute la tv, din multe motive. Evenimentul se vede oricum live, iar reporterul de la stadion poate da un plus. E ceea ce facem noi. Nu imi trebuie om care sa scrie pe genunci la stadion o cronica pe care o vad si eu la tv. Omul de la stadion vine cu altele. Un exemplu mai recent? Stirea cu Ganea care l-a pocnit pe Baird a fost data in exclusivitata de noi, de omul de la stadion… Nu imi spune mie cum face onlinesport stirile, ca iti spun eu exact cum sta treaba. Si, in rest, asa cum spune si Paco mai sus avem multe stiri semnate de noi pe intern si extern. Avem un mare continut original. Nu omite ca Yahoo sau Marca, sa dau doua exemple, au stiri in majoritate de pe agentii de stiri (AP, Reuters – yahoo, EFE – marca). Chiar daca am stiri de pe agentii, ele sunt stirile valabile pentru care se plateste si sunt un mare plus. Onlinesport are de toate si va avea din ce in ce mai multe. Se pot face putine lucruri in plus. Apoi, remarca de blog, blog e aici, nu pe Onlinesport. Daca un om isi da cu parerea despre un eveniment pe care l-a vazut, ala nu e blog, se numeste articol. :) Daca te referi la reportaje, genul acesta de presa e ca si inexistent la noi, in Romania, desi e genul meu favorit si probabil cel mai dinamic. Insa nu confunda a vedea un meci din tribune cu un reportaj. Pun pariu cu tine ca multi care merg la stadion scapa multe (de la faze litigioase la altele). Iti zic din experienta, se scrie mai bine pe un meci din redactie. Cred ca nu esti de meserie, ia de bun ce iti zic. Si, stai linistit, viitorul suna bine. Niciodata ocupat, niciodata in ”call waiting”…

  12. By Emanuel on Mar 27, 2007 | Reply

    In urma cu vreo saptamina, ati preluat de la Amos News o stire care, in finalul ei, continea o enormitate. Am vrut atunci sa intru pe un blog al dvs. pentru a va semnala pocinogul. Textul de acum imi da oarecum ocazia.
    Asadar stirea ce se referea la NHL se incheia cu precizarea:
    Cu aproximativ 13 etape înainte de finalul sezonului regulat, programul provizoriu al primului tur din play-off ar arăta astfel: Buffalo Sabres – Calgary Flames, New Jersey Devils – Minnesota Wild Cats, Tampa Bay Lightning – San Jose Sharks, Ottawa Senators – Dallas Stars, Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings, Atlanta Thrashers – Vancouver Canucks, New York Islanders – Anaheim Mighty Ducks, New York Rangers – Nashville Predators. Nici baietii de la FRF, cu sistemul lor de “tragere la sorti” n-ar fi potrivit-o mai bine. Acum, din doua una: ori s-a intors hockey-ul american cu fundul in sus, si n-am aflat eu, ori baietii de la agentia aminitita au avut ideea originala de a “imperechea” echipele din Vest cu cele din Est.

  13. By Vadim on Mar 27, 2007 | Reply

    Era semnata? :)

  14. By Marius on Mar 27, 2007 | Reply

    Da, am remarcat si eu ca sunt texte identice in mai multe ziare de sport, si am dedus ca sunt texte de la agentiile de stiri. E normal sa se specifice sursa, oriunde pui ceva ce nu e de la tine, nu esti tu autorul, trebuie sa specifici. Eu am cateva sute de articole ca referinte la teza mea de doctorat, e ceva normal, altfel poti fi acuzat de plagiat (domeniul meu e din stiintele exacte, n-are a face cu sportul:)). In cazul ziarelor on line e vorba de prestigiul lor in fata cititorilor.

    Realistic vorbind, nu poti fi in zeci, sute de locuri ca sa faci reportaje, multitudinea de evenimente care se petrec simultan face imposibila practicarea reportajului pe scara larga. Insa, acolo unde se poate, eu prefer reportajul oricarui articol de analize tehnico-tactice sau stirilor gen “SOC:…”. Cred ca am si eu destula minte sa imi dau seama daca o stire este sau nu senzationala, nu am nevoie sa mi se spuna “Soc”. Pe astea de fapt le evit, e bine ca sunt atentionat din titlu ca sa nu le citesc.
    OLS a ramas, cam de vreo doi ani, singura sursa de stiri din sport pentru mine, si le-am trecut pe toate prin sita. Va rog sa nu va molipsiti de la alti colegi de breasla si sa nu incepeti cu stiri in care ni se spun ce culoare au pantofii lui Mutu, ce masina si-a cumparat nu stiu cine sau ce au cumparat fotbalistii cand au fost sa se relaxeze la arhicunoscuta si de acum celebra plimbare prin mall inainte de ziua meciului. Si nici cine pe cine a batut la biliard nu conteaza.
    Faptul ca dati stiri din alte sporturi ma bucura, mai ales faptul ca sunt adaugate stiri zilnic, nu ca aveti rubricile de forma. Un lucru va rog: faceti un articol-reportaj despre oina, sportul nostru national. Eu habar nu am despre reguli, cate cluburi sunt in Romania, daca exista in primul rand, e o rusine sa spunem ca e sportul nostru national si noi nu il cunoastem. M-a intrebat deunazi un coleg cum se joaca oina, ca i-am spus ca e sportul romanesc national, si i-am zis ca e un fel de baseball. Atat. Mi-a fost jena, si stiu ca suntem majoritatea in necunostinta de cauza cand vine vorba despre oina.
    Bafta!

  15. By meHIGH on Mar 27, 2007 | Reply

    Onlinesport e de departe cel mai bun site de stiri sportive din Romania.E cel mai rapid actualizat, de multe ori dau un refresh la pagina dupa jumatate de ora dupa ce am mai intrat, si vad ca apare o stire noua.Intram in urma cu cateva luni si pe gsp.ro si pe prosport.ro, dar nu apareau stirile atat de repede, ceea ce poate dovedeste doua lucruri…1.baietii de acolo se misca mult mai greu(poate n-au talent la a scrie la taste;) ) ai 2. poate stau si trag cu ochiu la Onlinesport sau si in tre ele sa vada ce se pune, ca sa scrie si ei ceva ;))
    Parerea mea si despre noul design e ca este foarte ok si se incarca repede.
    In final as vrea sa intreb cum as putea in legatura cu cineva de la Onlinesport cui sa explic despre un proiect de-al meu ce-l derulez la Timisoara de 3 ani de zile.E vorba de un campionat de baschet/streetball – i-am spus eu StreetBall Competition – si am ajuns la a III-a editie.
    Multumesc, si va salut!

  16. By Emanuel on Mar 27, 2007 | Reply

    Stirea era pe site-ul Onlinesport, cu precizarea sursei.

  17. By Marius on Mar 27, 2007 | Reply

    Va multumesc pentru articolul despre oina. Acum stiu si eu cate ceva.:) Si multumesc pentru promptitudine.

  18. By maximus3ad on Mar 27, 2007 | Reply

    Ce imi place la onlinesport este ca are doar stiri sportive si nu femei goale si barfe ca la celelate site’uri de sport. Sper sa o tina tot asa, tot ce ma intereseaza este sport.

  19. By cristi on Mar 27, 2007 | Reply

    Dl. Vadim, apreciez onlinsport.ro in primul rand pentru ca este altceva decat prosport.ro si gsp.ro insa lipsa dvs. de diplomatie imi lasa un gust amar!
    Din ce am citit mai sus nu am putut sa nu observ aroganta si infatuarea cu care va transpuneti gandurile in pagina, si asta s-ar putea sa dauneze in primul rand onlinesport.ro.
    Doriti cumva sa v-i se inchine osanale? Detineti adevarul absolut?
    “Nu imi spune mie cum face onlinesport stirile…” sau “Cred ca nu esti de meserie, ia de bun ce iti zic.” sunt replici mai degraba becaliene si in nici un caz demne de un jurnalist!
    O critica trebuie privita ca un semnal de alarma mai ales cand vine din partea unui cititor!

    In rest numai de bine.
    Apreciez in mod deosebit promptitudinea de care da-ti dovada in furnizarea informatiilor precum si modul mai familiar si mai prietenesc in care sunt scrise articolele onlnesport.ro!

  20. By Vadim on Mar 27, 2007 | Reply

    Cristi, motivatia replicilor pe care le-ai citat mai sus este cu totul alta si porneste de la sursa direct. Este putin deranjant pentru mine sa imi explice cineva care nu are nici o treaba cu Onlinesport cum se fac aici stirile. E ca si cum ti-as spune eu acum tie ce faci la locul de munca, un loc de munca despre care nici nu stiu mare lucru si nici nu am cunostintele profesionale necesare. Crede-ma ca apreciez criticile fondate, asa cum este cea cu greselile care apar pe site din neatentie si graba de a furniza o stire. Cred ca deja se vede asta.

  21. By marius_v on Mar 27, 2007 | Reply

    felicitari onlinesport

  22. By Alex on Mar 27, 2007 | Reply

    Onlinesport e un site ok.Singurul de sport pe care-l citesc…cateodata mai dau pe stelisti.ro,dar rar.Imi plac multe dar are si minusuri.Cel mai deranjant si despre el vreau sa amintesc este ca sunt foarte multe greseli in articole,inclusiv pe prima pagina.Inteleg ca trebuie sa fiti prompti,dar pt 30 de secunde cat ar dura sa dai o privire iute peste articol…S-au rarit,dar inca am impresia ca vad cuvinte scrise ‘prostt’ sau ‘gersit’ :) Uneori si in titluri apar erori.Daca ar fi rar,n-as baga in seama…
    PS: Este un site local,nu ii dau numele,care ia permanent majoritatea stirilor de pe onlinesport.E amuzant ca le iau cu greselile alea cu tot cateodata.

  23. By Claude on Mar 27, 2007 | Reply

    Tot inainte! Eu pe voi va citesc, nu fac compartii cu altii! Vreau sa citesc ceva si de pe gsp sau prosport, o fac. Si cu asta basta! Gasitorii profesionisti de nod in papura se gasesc peste tot. Daca v-ati fi acuzat reciproc intre publicatii, mai zic. O zi buna

  24. By catalinmz on Mar 27, 2007 | Reply

    Poate ati fi OK daca nu ati umfla atat Salteaua, care e si asa foarte umflata de toata lumea…mai multa atentie si chiar mai respect echipelor din afara bucurestiului ar fi binevenit…succes!!

  25. By myth_R on Mar 27, 2007 | Reply

    onlinesport face o treaba foarte buna si ar fi trebuit sa aiba o reactie mult mai dura la cele intamplate. foloseste ca orice publicatie agentiile de stiri dar are deasemenea si reporteri proprii +corespondeti locali. gg onlspt

  26. By catalin anton on Mar 27, 2007 | Reply

    Vadim, una la mina: nu scuipa unde ai pupat odata. Nu uita ca ai fost angajatul ProSport.
    Apoi, nu cred ca site-ul ProSport nu se bate cu Onlinesport. Uita-te pe trafic.ro si vezi care este diferenta. Ca sa nu te mai obosesti iti spun eu cifrele: vizitatori – 470.000 la 104.000, pentru ProSport desigur. Afisari: 5.816.000 la 770.000, tot pentru ProSport. Asa ca nu cred ca poate fi o concurenta. Sau este ca un meci intre o reprezentanta a Ligii I cu una din Liga a IV-a.
    In rest, iti urez succes in munca pe care o prestezi.

  27. By catalin anton on Mar 27, 2007 | Reply

    PS Citeste in loc de “ProSport nu se bate cu Onlinesport” “ProSport se bate cu Onlinesport”. Scuze.

  28. By sportiv on Mar 27, 2007 | Reply

    Din pacate va contrazic. Ati copiat articole intregi din Editie Speciala si niciodata nu ati specificat sursa, lasand sa se inteleaga ca materialele respective va apartin.
    Sa speram ca nu se va mai intampla!

  29. By orac (tg jiu) on Mar 27, 2007 | Reply

    adevarul e altul. onlinesport are abonament rompres, dar niciodata nu semneaza la urma sursa. de ce? semneaza la mediafax sau newsin, fiindca acolo apar cateva “free” si cer la schimb sa scrie sursa. am vazut multe articole ale asa zis redactorilor onlinesport, care copie ceva din presa locala si inlocuieste cateva cuvinte. sa nu mai zic de rubrica “ro mercato” care e luata cu nesimtire de pe spor365.ro. e drept ca onlinesport se vrea a fi ca pro sport sau gsp, dar nu au cum, fiindca acolo sunt profeionisti adevarati, iar la ols “redactori” care pentru 50 ron pe luna, scriu cate ceva… si inca ceva: vad ca ii manzjesti pe cei de la pro sport cu rakhat, uitand ca ai mancat o paine acolo, fara a face mai nimic…

  30. By EUcuMINE on Mar 27, 2007 | Reply

    vadimash, vadimash taaare te mai lauzi cu maaaarile tale realizari. ce te intereseaza pe tine sunt banii. nu exista litera in site-ul asta care sa nu fie pusa pentru bani. in legatura cu super reporterasii tai care transmit dircet de la stadion ce sa mai zic. am reusit sa observez ca imediat kum incepe meciul nu prea mai vezi africani vanzand seminte.probabil s-au facut reporteri.se castiga mai bine. sau nu?apropo, cat ia un “riporter” la voi? din ala de trebuie sa faca sa fie clar pentru o tara intreaga daca a dat Thereau cu cotul sau nu…

  31. By livut on Mar 27, 2007 | Reply

    http://www.onlinesport.ro/stiri/fotbal/fotbal-intern/cupa-romaniei/16092/becali-accepta-oferta-lui-marian-iancu.htm

    stirea aceasta e newsin. deci daca a preluat-o pro spot, ce te freaca pe tine “de ce”? oricum acel cozma nu exista ca ziarist in petrosani, ii cunosc pe toti de aici.

  32. By Alin on Mar 27, 2007 | Reply

    Livut se pare ca nu ii cunosti chiar pe toti. Nici nu cred ca ai atatea relatii in acest domeniu. Nu cred ca asta era problema cine e Sebastian Cozma, ci faptul ca Prosport a preluat acea stire cuvant cu cuvant de pe OLS fara sa precizeze sursa, asa cum a facut acest site. Ce e asa greu de inteles?

  33. By Gabriel on Mar 28, 2007 | Reply

    Catalin, asta nu justifica nespecificarea sursei. Ti se pare neglijabila sau mica diferenta de 4 ori pe care o are acum prosport.ro fata de onlinesport.ro? Mie nu. Mi se pare extrem de mica. Tine cont ca acum 2 ani era de 20 de ori. Mai vorbim peste 1 an si peste 2. Repet, chiar daca e cum spui tu asta nu justifica altele. Si daca e cum spui tu niste pustani de 20 de ani adusi cine stie de pe unde la Prosport nu trebuie sa dea copy/paste de aici si sa semneze.

  34. By mercenarul on Mar 28, 2007 | Reply

    mai usor baietica ia-ti luat maul lui vadim, sau nu mai are cuvinte (nici nu a avut) sa u e botezat de VCT de ro-mare si tare

  35. By DiabLo on Mar 28, 2007 | Reply

    ce de atotstiutori pe aici. orac, stii tu ce contracte are ols ? newsin si mediafax moca ? esti praf tata :-) vadim, mai bine-i stergi mesajul pentru ca induce lumea in eroare.

  36. By meHIGH on Mar 28, 2007 | Reply

    de fapt induce lumea in oroare 😉
    ols is the best…nu ma iau dupa vizite…ma iau dupa calitatea infomatiilor de pe site…Hai sa fim seriosi…m-am saturat de divizii sexy, si alte shituri … ei numa prin asta atrag … pe ols e un continut de informatii clare si interesante…

  37. By orac (tg jiu) on Mar 28, 2007 | Reply

    Ce e greu de inteles? Ma tu chiar esti cretin. Acea stire era NewsIn! Primul a pus-o acel Cozma, dar si el a luat-o de pe NewsIn, NU ERA FACUTA DE EL!
    il rog pe vadim sa-mi raspunda: de ce nu scrie la stiriel rompres (care-s 80%) – sursa?

    acele stiri mediafax si newsin sunt MOCCA. intra pe http://www.newsin.ro/ViewContent.aspx?cid=03fec086-2619-4a2d-9c98-5672f4f2de32 si o sa vezi ca zilnic, sunt MOCCA 2-3 stiri. se pot lua de onlinesport, dar sa puna sursa. de aia o scrie. dar la rompres, nu o mai scrie…

    # Alin Says:
    March 27th, 2007 at 9:11 pm

    Livut se pare ca nu ii cunosti chiar pe toti. Nici nu cred ca ai atatea relatii in acest domeniu. Nu cred ca asta era problema cine e Sebastian Cozma, ci faptul ca Prosport a preluat acea stire cuvant cu cuvant de pe OLS fara sa precizeze sursa, asa cum a facut acest site. Ce e asa greu de inteles?

  38. By Alin on Mar 28, 2007 | Reply

    mai Orac, tu esti dus cu pluta. Pai bineinteles ca a luat declaratia lui Iancu de pe NewsIn, ca doar au avut-o ei in exclusivitate, nu putea sa scrie di burta lui. Nu stiu de ce vorbesti doar ca sa nu taci. In plus, OLS plateste abonament (unul scump pentru tine) pentru a publica acele stiri. Fii si tu informat cand mai vorbesti. Ciocu mic si joc de glezne

  39. By Seby23 on Mar 28, 2007 | Reply

    Prosport iar isi da in petic. Cica a fost singurul site care a transmis fazele partidei Bulgaria – Albania. Cel mai tare din parcare da iar exclusivitati care au aparut si pe alte site-uri (de exemplu OLS). Off, valoarea asta….

    http://www.prosport.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=33627

  40. By gica contra on Mar 28, 2007 | Reply

    Vadime, la critici nu mai raspunzi? Cand te pupa lumea in poala popii imediat sari cu multumiri, la critici dispari, oare esti cu copilul in parc? Sau dai copy/paste?

  41. By gheorghe contra on Mar 29, 2007 | Reply

    bai, Alin/vadim/elgreco, sau cine dracu esti, cate lume stie ca ai lucrat la Prosport si in paralel faceai onlinesport? Pt. cine nu cunoaste, se poate pune un carnat angajat la un trust de presa, care face un site concurent, cu acel trust? Se pare ca Vadim e exceptia, l-au tolerat aia, a furat stiri (sa nu-mi spuneti ca fura Prosportul de la nou aparutul site, Onlinekk), a calcat totul in picioare, problema e ca nu le-a deschis nimeni capul celor de unde a lucrat, poate o face vreunul dintre voi. TREI ANI de la incheierea contractului NU AI VOIE SA FACI CEVA CONCURENT, el a facut in paralel.

    gica de la scularie proudly powered by ouale lui!

  42. By gheorghe contra on Mar 29, 2007 | Reply

    Vadim, azi am aflat, sa-ti traiasca fetita:) Iti spun asta din suflet si ii doresc sincer sa nu semene cu tine! Sa fie OM!

  43. By gheorghe contra on Mar 29, 2007 | Reply

    iaca stire pe ols, te c…aci pe tine, e greu fara copy/paste:
    http://www.onlinesport.ro/stiri/fotbal/euro/euro-2008/16171/albania-l-a-dezumflat-pe-stoichkov.htm
    “EURO 2008
    Actualizat: Miercuri, 28 Martie 2007, 20:14:30
    Albania l-a dezumflat pe Stoichkov”

    v-ati prins? l-a dezumflat! a dreaq limba, de cand scrie marean la voi?
    mai sus o dadea de gard cu profesionismul, onanie trista:(

  44. By Vadim on Mar 29, 2007 | Reply

    Gheorghe Contra vise, vise…

    Ce are acel titlu? Nu e nimic incorect, consulta DEX-ul. Verbul e a “dezumfla”, asa cum scrie si la noi. Ai grija ca onania afecteaza grav sanatatea. :)

  45. By gheorghe contra on Mar 29, 2007 | Reply

    Am consultat DEX-ul, desi nu asta se consulta in astfel de cazuri:) Ref. la onanie… te cred, bine ca te-ai insurat.
    La faza cu dex-ul… m-ai prins, ce zici de postarile de mai sus?

  46. By Seby23 on Mar 29, 2007 | Reply

    Bravo giCA COntra!!! Ai incercat si tu sa critici, dar vad ca nu ai reusit. Mai mult, ai demonstrat ca ai un grad de cultura extrem de scazut. S-a gasit cine sa vobeasca despre dictionarul limbii romane :))))

  47. By Bogdan Adrian Anca on Mar 29, 2007 | Reply

    Am avut rabdarea sa citesc toate postarile, legate de problema cine a scris, cind a facut-o, de ce si multe altele. Nu sint jurnalist, sint un simplu cititor de stiri sportive online. Faptul ca traiesc de mai bine de 6 ani in SUA nu ma opreste sa iubesc regele sporturilor, fotbalul. Adevaratul fotbal cu care m-am nascut si am crescut, cu bucuriile si esecurile idolilor nostri.Sincer , nu ma prea intereseaza fotbalul american, hocheiul lor, base-ball-ul si ceeace joace astia pe aici. Din ce am citit mai sus, cu umila mea parere as putea spune, daca ne uitam la fiecare copac pierdem notiunea de padure. Adica ne pierdem in detalii inutile, si uitam scopul pt. care citim articolul respectiv. Eu unul am nevoie de informatie, si nu citesc sursa deoarece nu ma intereseaza.Datele tehnice tin de profesionalismul jurnalistului care redacteaza o stire. Este mult mai important ca redactorul sa fie echidistant, si nu ghidat de propriile opinii.Din ce am citi un articol se face respunzind la cei 7 W. Iar referitor la faptul ca domnul Vadim ar fi fost la ProSport, si ca nu ar avea dreptul sa-i critice, dar daca spre exemplu, dl. Cristoiu scrie de maine la un alt ziar si are opinii diferite decit ale Evenimentului Zilei, nu are dreptul sa o faca? Oare nu avem dreptul la opinie? Adevarul este cel cre deranjeaza, sau nu mai putem asculta si alte opinii, cre pot fii critice. Acceptarea ideii ca nu detinem adevarul absolut, sintem supusi greselii deoarece nu sintem perfecti . Din pacate sintem dominati mai mult de sentimente si trairi launtrice decit de rariune,pune o amprenta destul de clara in opniile personale. Faptul ca Becali este proprietarul Stelei, trebuie sa ascultam punctul sau de vedere,chiar daca felul in care o face este de o maniera mioritica.Asta nu da nimanui dreptul sa-i publice opiniile, iar cel ce o face nu inseamna ca le si sustine. Acel om isi face doar meseria de jurnalist. Poate o lume fara un Becali, Adrian Paunescu, Vadim Tudor, etc ar fi mult mai trista si monotona. Faptul ca nu sintem capabili sa acceptam opnii diferite de ale noastre, faptul ca unii oameni din sport, si alte domenii isi exprima punctul de vedere de o maniera diferita decit altii denotind grotescul tine de propria imagine a persoanei care face remarca respectiva. Toate astea fac parte din principiile democratiei, si reprezinta reguli care trebuie respectate si aplicate de toti oamenii de bun simt din toata lumea.Dl. Vadim orice a-ti face nu puteti impaca pe toata lumea, adevarul spus direct deranjeaza pe unii care va acuza de lipsa diplomatiei , eu cred ca v-ati dedicat jurnalismuluicu sufletul si de aceea cuvintele ranesc. Cu mult respect un roman de departe de tara, Bogdan

  48. By Vadim on Mar 29, 2007 | Reply

    gheorghe contra – ti-am raspuns mai sus la postarile de mai sus. Vise, adica mai concret lucruri care nu au legatura cu realitatea, folclor sau rautati…

    Cum spune Bogdan Adrian Anca ce a fost a fost, iar daca e ceva de aparat apar indiferent unde as fi si ce as face. Ce voiai sa mor de foame dupa ce am plecat? Am plecat la mai bine. Nu fii aberant, toti jurnalistii care pleaca pleaca la publicatii concurente. Cum sa stai 3 ani sa mori de foame ca ai lucrat nu stiu unde? Cum ar fi cazul tau sa zicem ca lucrezi la PC Magazine si iti dai demisia pentru ca iti ofera Chip mai multi bani. Preaviz, pleci si gata.

    Stai linistit, eu nu sunt de principiul timpul trece leafa merge. Am dat ce am avut mai bun. Dupa fix 3 ani am tras linie si am spus ca e timpul pentru o schimbare. Si am facut-o fara nici un regret si fara sa imi reprosez nimic.

  49. By gigel on Apr 4, 2007 | Reply

    Apropo de ce ziceai tu mai sus: ” live, iar reporterul de la stadion poate da un plus. E ceea ce facem noi. Nu imi trebuie om care sa scrie pe genunci la stadion o cronica pe care o vad si eu la tv. Omul de la stadion vine cu altele. Un exemplu mai recent? Stirea cu Ganea care l-a pocnit pe Baird a fost data in exclusivitata de noi, de omul de la stadion… Nu imi spune mie cum face onlinesport stirile, ca iti spun eu exact cum…”’

    Am si eu o mica curiozitate, daca se poate, cate meciuri ai vazut tu la stadion in umtimii 2 ani? si intreb asta pentru ca nu te cunosc, dar banuiesc ca daca mergeai pe stadion vedeai si tu ca nu se mai scrie pe genunchi de mult.

  50. By Vadim on Apr 15, 2007 | Reply

    Gigel: cred ca sute de meciuri. Care e recordul mondial?

    Se scrie pe genunchi… Se da cu laptopul de banca… si la case mai mari. Nu imi zice mie ca nu e cazul. Tu la cate meciuri ai fost?

  51. By gigel on Apr 26, 2007 | Reply

    Intrebarea ”Care e recordul mondial?” ma face sa cred ca ceva este putred in raspunsul tau :(.
    Nu la foarte multe, recunosc, dar pe unde am fost am vazut ca presa poate sta civilizat la o masa.

  52. By ivaqdz on May 13, 2007 | Reply

    Hi My Name Is ivapyk.

  53. By Ethanael on Apr 9, 2011 | Reply

    WhLTvx AFAICT you’ve covered all the bases with this answer!

Post a Comment