Saltati-i acum!

September 6th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Mitingul ‘suporterilor’ de sambata, contra Legii privind Prevenirea si Combaterea Violentei in Sport, ar putea fi o buna ocazie pentru autoritati sa ii fotografieze si sa ii salte pe huliganii violenti. Nu isi inchipuie nimeni ca oamenii normali, fanii linistiti vor participa la acest miting. Interesul este numai al celor care stiu ca au calcat pe bec si vor sa se desfasoare mai departe.


Cred ca, daca Politia i-ar aresta pe toti oamenii prezenti sambata la acest miting si le-ar interzice prezenta pe stadion pe viata, majoritatea problemelor create de violenta pe stadioane in Romania vor fi rezolvate. Si in cel mai simplu mod posibil.

Vor fi la acest miting huligani de pe toate stadioanele tarii, mai toti cei care se bat in loc sa se uite la sport, toti cei care arunca pe teren cu diverse obiecte, toti cei care inainte de meciuri sau marile derbyrui se incalzesc pe strazi prin batai pe cinste, cu lanturi si asa mai departe.

Pornind de la premisa ca oamenii normali stau acasa linistiti si nu ies pe strada ca sa protesteze pentru o lege care i-ar alunga pe huligani de pe stadioane, nu cred ca ar putea exista o eroare mai mare de 5% daca toti protestatarii de sambata vor fi urcati in dube. In orice actiune de masa sunt si sacrificii, insa ar merita si toata lumea ar avea de castigat, de la suporterii normali si pana la persoanele care conduc fotbalul romanesc.

  1. 133 Responses to “Saltati-i acum!”

  2. By eu on Sep 6, 2007 | Reply

    @Vadim: Deci un huligan pentru tine e un om care vrea sa intre cu un steag la un meci? Sau cineva care are tupeul sa conteste un oficial, al federatiei sau a clubului sau, la un meci? Sau oameni care fac coreografii folosing panze albe? Cei care ocupa un alt loc decat cel pe care il au pe bilet? Esti total de acord ca toti acesti oameni trebuie sa faca inchisoara pentru mai multi ani? Ar fi cazul sa citesti legea respectiva, nu sa te iei dupa un nume care promite multe, dar de fapt incalca drepturi de baza al omului.

  3. By Mark on Sep 6, 2007 | Reply

    Smart thinking! Ai dreptate in mare masura! Huliganii vor fi prezenti la miting dar o data cu ei si huliganii in devenire, cativa pusti carora li se pare grozav faptul ca pot sa se dezlantuie pe stadioane si in afara lor, iubitori de sporturi de contact s.a.m.d. (unii chiar nu stiu nici in ziua de azi ca wrestling-ul a devenit un spectacol de teatru)

    Per total insa ar fi arestati printr-o mutare ca aceasta o mare parte a galeriilor, “ultas”-ilor (iar vom fi acuzati ca nu intelegem fenomenul ultras).

    Dar dupa cum stiti nimenea nu se va risca la o asemenea manevra stiindu-se bine faptul ca in galerie nu sunt doar vagabonti ci si copii/rude/cunostinte ale unor persoane influente

  4. By Claude on Sep 6, 2007 | Reply

    Evenimente extreme cer masuri extreme!

  5. By vitza on Sep 6, 2007 | Reply

    bha baiatule vezi-ti de treaba ta acolo mha!!U nu ai fost pe un stadion toata viatza ta si comentezi pe forumuri!!Hai sa-ti zic motivele noastre care au adus la acest miting
    1 incalca grav constitutia romaniei
    2 incalca grav si regulamentele Uefa( uitate sa vezi ca in CL si cupa UEFA ai voie si cu steaguri se mai aprind chiar si torte)
    3 o sa faca din acest sport un teatru in care actorii sunt jucatorii iar publicul o sa fie acei 100 de oameni de la tribuna 1 care o sa strige steaua steaua cu semintele in gura(ce urat sa vb cu gura plina)am dat exemplu asta ca sunt stelist.
    acestea sunt doar cateva motive din o mie pe care le avem!!Nu te cunosc nu vreau sa te judec da mentalitatea ta e o dezamagire pt toti cred;)

  6. By Larry79 on Sep 6, 2007 | Reply

    Pentru o torta sa face puscarie cat pentru violare de domicilui.
    Vreau lege dar una bine facuta nu o aberatie.
    Cum afara sunt permise si tortele si staegurile si la noi nu.
    De ce sa nu am voie sa il injur pe Mircea Sandu si pe Mitica.
    Ne intoarcem iar la cenzura si comunism.
    Sunt de acord cei care fac probleme sa vada meciul la sectie ca in Anglia.

  7. By LoL on Sep 6, 2007 | Reply

    Daca tot da o lege de genul asta ar trebui sa introduca si o anumita culoare in care sa vina imbracati suporterii ca sa nu mai existe diferente … asa nu or sa se mai poata recunoaste deci nu o sa mai iasa scandal

  8. By cretu69 on Sep 6, 2007 | Reply

    penal ii putin spus,omul asta nu are nici o treaba cu realitatea

  9. By MihaiC on Sep 6, 2007 | Reply

    Bai Vadime, n-ai nici o treaba cu ce inseamna sa fii suporter si cu ce inseamna sa fii huligan, ti-oi fi gasit niste prosti sa te plateasca pentru ineptiile pe care le debitezi si acum sustii cele mai mari tampenii.

    Nu mai bine facem un sacrificiu si ne scutesti de comentariile tale inteligente?

  10. By SneakyRussian on Sep 6, 2007 | Reply

    Lasa-l ma ca deaia are omu site online. Sa scrie ce vrea basca lui.

  11. By Cristi on Sep 6, 2007 | Reply

    E o prostie sa ii fotografieze autoritatile, sunt de acord…
    Mai bine sa ii arunce cineva in aer pe toti, ca tot se strang pitecantropii de bunavoie !!!

  12. By IL BulDog on Sep 6, 2007 | Reply

    .. pai daca ar veni huliganii .. asa cum zici tu .. s’ar lua la bataie intre ei ..

  13. By Daffy Duck on Sep 6, 2007 | Reply

    Vadim tata, suferi rau ca a picat comunismul? Cum e ma posibil sa accepti o lege creata de un infractor si trecuta ILEGAL prin Parlament?

    Poate o asemenea lege este necesara si poate scopul unei asemenea legi este NOBIL, dar ce facem noi aici? Nu ti-e ma rusine? Intr-o tara civilizata te dadeam in judecata pentru ce ai scris astazi si ti se dadea interdictie sa mai publici vreodata cu numele tau mai baiatule mai !!! Este incredibil ce am citit in anul de gratie 2007 pe blogul tau.

    Lasand deoparte ca ai ramas in continuare strain de notiunea de COMPUNERE !!!

  14. By ultrasi liberi on Sep 6, 2007 | Reply

    lasati chestia cu legea..nu trebuie sa ii explicam prostului de vadim..MAI GRAV E CE POATE EL SA SCRIE “SALTAT-I” , “BAGATI-I IN DUBE”…PAI CUM BA SA NE BAGE IN DUBE DOAR CA PARTICIPAM LA MITING?.

  15. By george on Sep 6, 2007 | Reply

    “saltati-i acum” Ce-ar fi sa o salte toti prezenti la mitingu de sambata pe ma-ta bai comunistule!Sunt stelist ,nu stau in galerie,ci la tribuna 1 ,dar nu sunt de acord cu unele puncte din legea asta,cum ar fi cea cu respectarea locului si faptul ca nu ai voie sa contesti pe mitica si mircea sandu.asta inseamna dictatura,comunism .un comunism din care faci parte.De ce nu iti pui o poza pe blog sa vada lumea ce comunist esti bai.nu ai mai iesi afara din casa pentru chestia asta

  16. By Cristian on Sep 6, 2007 | Reply

    Interesanta parere Vadime…

    Hai sa-ti maai dau un pont:

    Vezi ca in fiecare week end sa aduna ”descreierati” in cluburi si dicoteci.
    Si stii ce fac aia acolo:
    – beau
    – fumeaza
    – preacurvesc
    – se bat
    – danseaza obscen

    Cred ca este o mare oportunitate pentru autoritati sa curete tara asta de coruptie, violenta, drumuri proaste, lene si prostie.

    Daca ai stii cat imi este de scarba de tine Vadime si de toti cei ca tine….

  17. By skeptik on Sep 6, 2007 | Reply

    NICI O DATA NU AM FOST DE ACORD CU VADIM, CITEODATA INVENTEAZA NISTE ABERATII DE ATI VINE SA STRIGI! DAR AICI AI DAU DREPTATE!
    SE VEDE SI DUPA CEI CARE SCRIU, DE VOCABULAR, CA NUMAI EI SINT CEI CARE NU LE CONVINE, CEI CARE AU FACUT NECAZURI LA STADIOANE! OAMENI CIVILIZATI NU AU DE CE SA SE PLINGA!
    IN AL DOILEA RIND, SINTETI TOTI NISTE CRETINI , EL A ZIS NUMAI METAFORIC SA FIE SALTATI, NU PRACTIC! ASA CA O..GLUMA! DAR LEGEA TREBUIE PENTRU CA MULTI DIN VOI SINTETI CRETINI SI NU AVETI NIMIC CU FOTBALUL SAU A FI SUPORTER!

    CE FEL DE SUPORTER ASI PUNE ECHIPA MEREU IN SUSPENDARI DUPA SUSPENDARI SI AMENZI DUPA AMENZI? CE FEL DE SUPORTER VINE CU LANTUIRI SI BITE LA STADION SI RANESC OAMENI PE CARE NU I-AU CUNOSCUT NICIODATA , POATE SI FEMEI SI COPII? CE FEL DE SUPORTERI ASI DAU INTILNIRE PRIN INMTERNT LA MALL SI SE BAT CA SALBATICII RANIND SI LUME NEVINOVATA AFLATA LA CUMPARATURI? ASTIA SINTETI VOI CARE NU VRETI LEGEA SI IL INJURATI PE VADIM!! VOI NU AVETI CE CAUTA INTR-O SOCIETATE CIVILIZATA! VOI SINTETI HULIGANI PESTE TOT, NU NUMAI LA STADIOM, LA BARURI , RESTAURANTE, FURATI, INJURATI, LEGEA NU CONTEAZA PENTRU VOI!
    MITICA E UN DOBITOC, UN CRIMINAL DAR ACUM ARE DREPTATE! INTR=-O ZI IL VOR SALTA SI PE EL!
    LA PUSCARIE CU HULIGANII NECIVILIZATI!!!

    SI DACA MA INSULTATI SA MI=O ..SUGETI, ASA PE LIMBA VOASTRA!

  18. By FARA_HULIGANI on Sep 6, 2007 | Reply

    De acord cu “skeptik”, huliganii NU AU CE CAUTA PE STADIOANE !!!

    Stadioanele sunt pentru SUPORTERII ADEVARATI !!!

    LA PUSCARIE CU HULIGANII !!!

  19. By caesar on Sep 6, 2007 | Reply

    Vadim, articolul tau vibreaza de prea multa ura impotriva suporterilor violenti si de aceea ii descalifica mesajul anti-violenta.
    Apoi, desi nu am citit proiectul legii, faptul ca e creatia semianalfabetului Dragomir, imi ridica multe semne de intrebare referitoare la calitatile acesteia. As remarca tocmai prevederea prin care pot fi incriminate scandarile injurioase la adresa oficialilor (alde Dragomir, Sandu sau alti mafioti) si cred ca e o exagerare.
    Pe de alta parte, avem de-a face cu un caz clasic in care faptele unei minoritati antreneaza constrangeri asupra majoritatii. Daca aceste constrangeri sunt neconstitutionale sau si mai grav incalca drepturile omului, e datoria juristilor sa hotarasca. Ce pot eu sa spun insa este ca , marea majoritate a platitorilor de bilete pe stadioanele romanesti se vor multumi in continuare sa aplaude, sa scandeze si sa fluture niste fulare in culorile favoritilor fara coregrafii cu efecte pirotehnice. E adevarat ca pe multe stadioane din vestul europei sunt permise tortele sau steagurile dar ele ajung mai rar in suprafata de joc sau in capul jucatorilor si arbitrilor. Legile nu pot fi universale si daca legea romaneasca este extrema, este pentru ca violentele de pe stadioanele noastre au devenit extreme. De exemplu in austria sunt permise in perioada sarbatorilor o seria intreaga de materiale pirotehnice (petarde, artificii de mici dimensiuni) care in romania sund interzise publicului. Ei bine, nu am auzit inca de o avalansa de cazuri de raniti cu asemenea explozivi asa cum se intampla in fiecare an in romania? De ce? Poate e o chestiune de educatie.
    La noi sunt prea multi ratati, produsi ai unor medii violente, cat si copii de bani gata fara principii sau idealuri care isi construiesc o identitate in lupta fizica si verbala sub stindardul unei grupari sportive.
    Opinia publica trebuie sa inteleaga ca pentru acesti oameni, Steaua, Dinamo nu sunt decat pretexte. Nu iubirea fata de echipa de fotbal ii conduce in confruntarile violente cu alti suporteri ci nevoia de afirmare personala si de grup. Daca esti un amarat umflat cu naposim fara medalii de culturism, cu pumni dati si primiti dar fara medalii la box si bati pe un oarecine pe strada, nu esti decat un golan violent. Daca insa il bati pe respectivul pentru ca purta tricou visiniu iar tu tipi “Armata Ultra” in timp ce-i spargi fata, esti un ultras cu sange in el. Victoriile repurtate de suporterii violentri impotriva gruparilor similare ale echipelor adverse sunt pentru acesti oameni cel putin la fel de importante ca si victoria favoritilor de pe teren.
    Si vazand aceasta realitate, citesc mesajul unuia ca “vitza” si-mi doresc aplicarea rapida a legii pe toate stadioanele din tara!

  20. By gh on Sep 6, 2007 | Reply

    skeptik ,FARA_HULIGANI

  21. By Claude on Sep 6, 2007 | Reply

    Cine nu e de acord cu parerea autorului sa citeasca pe cei care il contesta… Bai baieti, voi va descalificati singuri

  22. By MINERU on Sep 6, 2007 | Reply

    De acord cu tine Vadime…Datorita acestor bolnavi psihici sportul in general si fotbalul in special a ajuns un mijloc de refulare a unor nebuni.Intr-adevar,poate nu neaparat puscaria,dar in mod cert spitalul de nebuni e o destinatie ideala pentru acesti psihopati.Asta pentru ca nu s-a legiferat eutanasierea nebunilor….INCA

  23. By andrei on Sep 6, 2007 | Reply

    asa “politicieni”.. asa “jurnalisti”.. asa tara..

    cateva franturi din legea lui mitica:

    Articolul 8, alineatul 1 – steagurile de orice tip nu vor mai putea fi folosite pe stadioane, fiind considerate “corpuri contondente” (logic..! nu..? ).

    Articolul 26, alineatul 1, litera c – interzice protestele sub orice formă la adresa oficialilor din fotbalul românesc (conducătorii de cluburi, oficiali ai LPF ÅŸi FRF), sub sancÅ£iunea amenzii de până la 1.500 de lei (asta e pe post de constitutie.. mai nou..)

    daca asta ti se pare tie normal draga vadime (tudor cumva?), atunci sa ma scuzi dar esti un idiot la fel de mare ca si dragomir corectul si cinstitul, aparatorul FANILOR adevarati

    andrei din Timisoara

  24. By vitza on Sep 6, 2007 | Reply

    Vadime(esti cumva ruda cu vadim ala de la PRM?? ca esti la fel de nebun)u cumva ti-ai luat bataie de la niste suporteri de esti asa??u stiai ca in aceasta lege o simpla bataie se poate pedepsii ca unu care a omorat un om???pai pe stadion dak te iei la bataie o sa faci puscarie dak te iei in afara stadionului iei doar amenda cum explici u asta?? ce face ca bataia de pe stadion sa fie mai grava decat una pe strada??
    ESTI PENIBIL!!Faci afirmatii fara sa gandesti( defapt u gandesti??)cum poti spune ca sa ne aresteze??? pai o sa fim mii de oameni u nu ai nici o treaba bha baiatule cu lumea reala!!Uitate un juru tau cate nenorociri se intampla in tzara asta si pe voi va preocupa mai mult o simpla bataie pe stadion si u la fel MINERE!!Uitati-va mha oamenilor in jurul vostru cate crime se produc cate nenorociri(oameni fara case oameni saraci, criminali nepedepsiti, violatori nepedepsiti oameni ai lumii interlope nepedepsiti si pe voi va preocupa sa ma bage pe mn lsi pe restul suporterilor adevarati la puscarie!!!!

  25. By Costi on Sep 6, 2007 | Reply

    Cum poti sa scrii asa ceva ?! Tu realizezi ce spui acolo ?!
    “nu cred ca ar putea exista o eroare mai mare de 5% daca toti protestatarii de sambata vor fi urcati in dube.”

  26. By Tudor 2 on Sep 6, 2007 | Reply

    Sunt doar doua variante:

    1) autorul articolului e platit de Dragomir

    2) autorul articolului n-are nici o treaba cu realitatea, n-a iesit in viata lui din casa, si isi traieste viate pe net.

  27. By FARA_HULIGANI on Sep 6, 2007 | Reply

    Probabil ca “legea lui Dragomir” nu e cea mai buna posibila (exista vreo lege foarte buna in Romania ???).

    Interzicerea steagurilor, bannerelor, sau a protestelor la adresa sefilor fotbalului romanesc mi se pare chiar o TAMPENIE.

    DAR HULIGANISMUL si HULIGANII TREBUIE SA D I S P A R A de pe stadioane !!!

    LA PUSCARIE CU HULIGANII !!!

  28. By Vadim psihopatul on Sep 6, 2007 | Reply

    Defapt gandesti ca un comunist,pentru ca asta esti.Eu nu am treaba cu spectacolul asta dar nu inteleg de ce nu li se permite oamenilor sa protesteze impotriva celor 2 ..dragomir si sandu…..Tu cum intelegi asta ?

  29. By Dan on Sep 6, 2007 | Reply

    Esti platit de Dragomir, asta e clar.

    Tu stii ca 3 ani de zile iei pentru violare de domiciliu NU PENTRU O TORTA APRINSA IDIOTULE!!!

  30. By MM on Sep 6, 2007 | Reply

    Bou ala de Mitica e la Romania MARE ,nu? Pai atunci de ce ne miram de el?L-o fi pus sefu’ Vadim…

  31. By Cristi on Sep 6, 2007 | Reply

    E clar ca legea aia trebuie data cat de repede… daca are ceva probleme mai poate fi revizuita (de ex. marit pedepsele).

    Vreau si eu sa merg la stadion fara sa ma simt la cheremul unor frustrati, drojdia societatii.

    Si nu am chef ca echipa mea favorita sa joace cu terenul suspendat sau sa fie penalizata, exclusa din competitii etc.

    Ma intreb ce parere au militantii pentru drepturile omului care au postat mai devreme de amenintarile de mai sus la adresa lui Vadim…

  32. By nu conteaza on Sep 6, 2007 | Reply

    doamne ce oameni …..
    ultrasi liberi

  33. By Arba Mihai on Sep 6, 2007 | Reply

    Ai citit macar ce prevede legea ?!?

  34. By Nea Vasile on Sep 6, 2007 | Reply

    Deci un huligan pentru tine e un om care vrea sa intre cu un steag la un meci?
    ——————————————–

    Steagul unui om (normal, eventual) care intra la meci poate deveni, in Romania de azi, obiect de dat in cap (vezi imaginile cu grasutul ala care lovea de zor pe la spate un jandarm in cap)

    Sau cineva care are tupeul sa conteste un oficial, al federatiei sau a clubului sau, la un meci?
    ———————————————

    Oamenii (fanii, suporterii, spectatorii) vin la stadion ca sa vada un meci de fotbal, nu sa indure “discursurile politice” ale ultrasilor. Ultrasii care vor sa demonstreze contra oficialilor o pot face organizat si aprobat de primarie, intr-o piata publica. Si in plus ne-am saturat de “m..ie cutare” dupa fiecare gol !

    Sau oameni care fac coreografii folosing panze albe?
    ——————————————–

    Acele “pinze albe” pe care sunt scrise obscenitati sau lozinci anti destepte rau, cu un singur scop, acela de a a-si bate joc si provoca galeria adversa? Nu, multumim.

    Cei care ocupa un alt loc decat cel pe care il au pe bilet?
    ———————————————-

    Orice spectacol de calitate (teatru, cinema, tenis, fotbal) necesita conditii de calitate si in consecinta o anume conduita a spectatorilor. A trecut vremea peluzelor cu locuri in picioare sau pe banci.

    Esti total de acord ca toti acesti oameni trebuie sa faca inchisoara pentru mai multi ani?
    —————————————

    Inchisoare sa faca idiotii care se bat pe stadion, care scandeaza obscenitati, care distrug scaunele si ce le mai cad in mina, care agreseaza trecatorii, care sar pe teren pentru a lovi portarul advers, care sar in apararea unui asemenea imbecil, etc etc.

  35. By Head Hunter on Sep 6, 2007 | Reply

    MAMA cate voturi se vor pierdeeeee!!!! sper ca te gandesti la asta Vadime!!!! arestati-ma ca sunt la facultate,lucrez si ca hobby am meciurile!!! Arestati-ma ca am puterea sa contest ceea ce nu-mi convine!!! Inca nu am scapat de comunism… NU O SA NE INCHIDETI NICIODATA GURA !!!!

  36. By roxana on Sep 6, 2007 | Reply

    cu sincere scuze de la inceput… o gandire mai proasta ca asta nu am crezut ca exista.De dreptul la cuvant care ne-a fost garantat de constitutie ai uitat? sau acum d-voastra impreuna cu toate “personalitatile” aveti cuvantul si noi suntem doar marionetele?ne oprimati practic dreptul de a gandi.V-ati gandit ca nu toti sunt hooligani? Stiti macar diferenta intre hooligani si ultrasi? poate cateodata o mai calcam si noi pe bec.Dar daca nu am fii noi cine ar mai face spectacolul? cine sunt cei care incurajeaza echipa non-stop? Daca noi o sa tacem ,stadionul va fii mut.Ne vreti inchisi ,dar spectacolul din peluza il vreti mort.NU suntem toti asa cum credeti ,majoritatea dintre noi au un job ,o familie,pe care de multe ori le neglijam datorita echipei,da noi suntem aia care mergem in deplasari in tara sau externe,cei care fac mii de kiometrii,sute de ore pierdute pe drumuri,pentru un club.De ce ? Pentru ca ne iubim clubul,iubim culorile ce ne vor reprezenta mereu,asta nu o sa intelegeti d-voastra iubirea pe care o purtam .Da noi dam torte ,dar si ce spectacol e(vezi supercupa Romaniei)Noi suntem cei care nu suportam comunismul,iar din legea asta devenim iar oameni fara identitate,ci doar maimute care pot spune ceea ce le indica mitica.
    In incheiere mentionez ca da sunt fata,si totusi ma duc la meeting asta inseamna ca ar trebui sa ma inchida si pe mine?pentru simplu fapt ca imi doresc sa fiu libera sa scriu (pe panza)ceea ce gandesc?
    Poate asta o sa va dea de gandit,dar ma indoiesc.

  37. By TOTI LA MITING!! on Sep 6, 2007 | Reply

    va obositi degeaba…astia gen mitica,vadim,buzarin…si multi altii au mentalitate militieneasca…comunista.nu au cum sa inteleaga!singurul lucru care as face pt ei…i-as bricegii!!!hai ca si asa mi-a stricat asta ziua… TOATA LUMEA LA MITING!! ULTRASI LIBERI!!!

  38. By TOTI LA MITING!! on Sep 6, 2007 | Reply

    TOTI LA MITING TOTI LA MITING TOTI LATOTI LA MITING MITING TOTI LA MITING TOTI LA MITING TOTI LA MITING TOTI LA MITING TOTTOTI LA MITING I LA MITING TOTI LA MITING TOTI LTOTI LA MITING A MITING TOTI LA MITING TOTI LA MITITOTI LA MITING TOTI LA MITING TOTI LATOTI LA MITING MITING TOTI LA MITING TOTI LA MITING TOTI LA MITING TOTI LA MITING TOTTOTI LA MITING I LA MITING TOTI LA MITING TOTI LTOTI LA MITING A MITING TOTI LA MITING TOTI LA MITING NG

  39. By psihopupu on Sep 6, 2007 | Reply

    Nu sunt huligan, nu sunt nici macar un fan al cluburilor (cum zicea cineva mai inainte).
    Dar faptul ca nu am acelasi mod de viata cu al celor de mai inainte nu imi permite sa nu accept ideea ca si ei au dreptul la a se exprima la fel ca si mine!
    Dragomire, in mod normal ar trebui sa fii demis si apoi judecat pentru aceasta crima pe care o propui! Limitarea dreptului la libera exprimare!
    Iar tu, Vadime, esti un veritabil comunist in gandire – toti cei care nu sunt de acord cu tine si cu Dragomir nu trebuie lasati sa se exprime, ci eventual exterminati!
    Pun pariu ca iti pare rau ca a picat Ceausescu!

  40. By psihopupu on Sep 6, 2007 | Reply

    Cristi, politistii si jandarmii sa ii aresteze pe aia care fac prostii si justitia sa ii condamne!
    Dar nici un om care nu e vinovat sa nu aiba de suferit pentru faptele altuia!
    In alta ordine de idei, esti de acord cu punctul 3 al legii?
    Daca da, ai mari probleme, ti-as recomanda sa te muti in Mongolia sau in China.
    Unde ii poti preaslavi in liniste pe marii si luminatii conducatori.

  41. By psihopupu on Sep 6, 2007 | Reply

    Si ala care, in virtutea dreptului la libera exprimare, zice: “JOS DRAGOMIR, JOS SANDU”, e un huligan, nu?
    Misto moment, ziceti-ne si noua atunci ce ode trebuie sa invatam pe de rost!
    Doamne, voi nu meritati sa traiti intr-o tara libera!
    In Asia cu voi, bolsevicilor!

  42. By alin on Sep 6, 2007 | Reply

    draga vadime daca iti este dor de comunism ma ofer sa iti sponsorizez biletul pana in coreea de nord ,singura conditie este sa nu te mai intorci.cu oamenii ca tine e clar de ce nu merge tara asta spre bine.

  43. By lordliv on Sep 6, 2007 | Reply

    eu sper ca articolul lui vadim are o tenta ironica la ceea ce pregateste fostul detinut de drept comun,dragomir!

    pot sa va spun ca parlamentarii de dolj,mai putin colegii de partid ai domnului dragomir,doamna olga vasilescu si domnul matusa ,nu vor vota o asemenea lege ,care intra in contradictie cu drepturile omului si cu prevederile constitutiei!

    ps. huliganii,pot fi identificati si pedepsiti si fara aparitia acestei legi care aminteste de regimurile totalitare!

  44. By Adrian on Sep 6, 2007 | Reply

    Uitaţi-vă la TOTI LA MITING!! ce scrie. Ok, Vadim îi consideră pe toţi vinovaţi pană la proba contrarie, ceea ce este o greşeală dar omul cu înjuraturile nu e tocmai normal la cap, are o frustrare, nu aş sta langă el pe stadion, m-aş simţi mai în siguranţă cu el în afara stadionului, evident ca o să mă ia la injurături, că atata poate, deci, chiar daca e gresit vrea Vadim din păcate este adevărat ca la miting se vor duce cei care au un potenţial de violenţa (din diverse motive: lipsa jucăriilor cand erau mici, dragoste parintească la conservă, prea multe filme cu karate la video, femei lipsă, etc.) şi atunci, cred că mare parte din cei care se vor duce acolo se gândesc ei să dea cu un lant în cap dar încă nu ştiu asta. Baieţii, trageţi aer în piept si spune-ţi: gusfraba

  45. By ARAD on Sep 6, 2007 | Reply

    VADIME,ESTI UN COMUNIST BOLNAV…FARA NOI “HULIGANII” MECIURILE DE FOTBAL VOR FI MOARTE,NU VEZI CA STADIOANELE SUNT GOALE?DACA M-AI FURATI SI SPECTACOLUL DIN PELUZA NU VA MAI VENI NIMENI PE STADION..SPER SA MURITI ODATA TOTI COMUNISTII

  46. By lordliv on Sep 6, 2007 | Reply

    ministerul justitiei: in privinta acestui proiect de lege,nu se acorda importanta cuvenita modalitatilor de prevenire accentuand DOAR LATURA REPRESIVA!

    ps. din cate stiu eu,proiectul de lege este blocat la senat…

  47. By toti on Sep 6, 2007 | Reply

    ASTEPTAM PE TOATA LUMEA CARE NU VREA LEGEA LUI DRAGOMIR(CARE INCALCA SI CONSTITUTIA ROMANIEI) SAMBATA LA ORA 11 PE SOSEAUA KISELEFF IN ZONA RONDULUI DIN PARC, LA 100 M DE PIATA VICTORIEI…VENITI!!!!!!! SA-I ARATAM RECIDIVISTULUI CU SHECHELE COMUNISTE CA COMUNISMUL A MURIT!!!

  48. By TOTI LA MITING!! on Sep 6, 2007 | Reply

    ASTEPTAM TOATA LUMEA CARE VREA SA PARTICIPE LA MITING SI CARE NU VREA LEGEA RECIDIVISTULUI CU SHECHELE COMUNISTE,INFRACTORULUI CONDAMNAT MITICA ZIS SI “CORLEONE”…SAMBATA ORA 11 PE SOSEAUA KISELEFF, IN ZONA RONDULUI DIN PARC,LA 100 DE METRI DE PIATA VICTORIEI…VA ASTEPTAM PE TOTI!!!!

  49. By adrian on Sep 6, 2007 | Reply

    Cel ce ocupa un alt loc decit cel prevazut pe bilet este un huligan. Cu atit mai mult cu cit devine agresiv si violent atunci cind cel indreptatit la locul respectiv ii cere sa se ridice.

    Legea este buna, domnilor, iar sugestia lui Vadim nu este de lepadat.

  50. By Joker on Sep 6, 2007 | Reply

    Cate generatii de sacrificiu vor fi nevoie pentru a avea o tara LIBERA????
    NU SE CERE DREPTUL DE A FI LIBER

  51. By DECEMBRIE '89 on Sep 6, 2007 | Reply

    NU SE CERE DREPTUL DE A FI LIBER

  52. By Quinzelle on Sep 6, 2007 | Reply

    Daca tot stergi mesajele astea pe care eu ti le scriu de 5 minute intr-una de ce nu il stergi si pe ala de mai sus in care te injura????

    Vrei sa-ti zic de ce??? Ca sa vada lumea ca tu nu editezi comentarii si nici nu moderezi! Adica la tine pe blog toata lumea are dreptul la o parere! Atunci de ce mie imi stergi comentariile????

  53. By DECEMBRIE '89 on Sep 6, 2007 | Reply

    sa vina securitatea…lunetistii…sa ii impuscam pe toti…

  54. By Vadim on Sep 7, 2007 | Reply

    Quinzelle ,

    Il scapasem pe ala, s-a rezolvat, multumesc. :)

  55. By TOTI LA MITING!! on Sep 7, 2007 | Reply

    ASTEPTAM TOATA LUMEA CARE VREA SA PARTICIPE LA MITING SI CARE NU VREA LEGEA RECIDIVISTULUI CU SHECHELE COMUNISTE,INFRACTORULUI CONDAMNAT MITICA ZIS SI “CORLEONE”…SAMBATA ORA 11 PE SOSEAUA KISELEFF, IN ZONA RONDULUI DIN PARC,LA 100 DE METRI DE PIATA VICTORIEI…VA ASTEPTAM PE TOTI!!!!

  56. By omu de pe margine on Sep 7, 2007 | Reply

    Stimate domn,

    Este trist ca in anul 2007 mai exista oameni ale caror opinii ma fac sa cred fie ca momentul de gratie 1989 nu s-a produs fie ca acesta s-a produs degeaba…

    In cateva cuvinte: legea lui Mitica Dragomir este tot atat de buna pe cat este de profesionista si liga pe care o pastoreste…

    Se pare ca dumneavoastra nu ati auzit inca de mai multe lucruri: prezumtia de nevinovatie va spune ceva? libertatea de expresie va sugereaza ceva? Si apropo de aceasta lege, le regasiti cumva reflectate in textul acesteia?

    Sigur ca – pentru a da cateva exemple – trebuie sanctionat un suporter care arunca o piatra pe stadion, care distruge o tribuna sau agreseaza pe cineva… Dar de ce trebuie sa fie pedepsit suporterul care protesteaza afisand un banner impotriva domnului Dragomir? Au, cumva, domnii Dragomir, Sandu, Lupescu sau etc. de la lepefe / ferefe imunitate fotbalistica?

    Mai cititi o data ce spune legea despre ce si cum se sanctioneaza si apoi revedeti-va materialul – un pic cam deplasat… – pe care l-ati postat…

    Si nu uitati: legea lui Mitica este exact atat de buna pe cat este de profesionista liga pe care o pastoreste…

  57. By adrian on Sep 7, 2007 | Reply

    Expresia “fraiere” defineste animalul implicat in bataia celui ce isi revendica locul desemnat pe bilet. Loc pentru care a platit.

    Expresia “fraiere” defineste canalia care baga intii mina in buzunarul altuia (ocupindu-i locul platit) si apoi pumnul in fata celui ce indrazneste sa-si revendice dreptul.

    Imi doresc ca mesajele scrise pe asa-numitele “banner”-e sa fie interzise in cazul in care sint injurioase.

    Sint suporter rapidist. Va mira? Sa nu va mire.

    1989. Securitatea impinzise stadionul. Lui Mincea i se luase buletinul de catre caralii. Bannere? Gluma!…Totusi, la meciul din semifinala Cupei Romaniei, Rapid-Steaua 2-3, tribuna rapidista din Regie a gasit modul civilizat, romanesc pur si legal sa protesteze: a inceput sa cinte “Desteapta-te romane!”. Securea a ramas masca si legenda Rapidului a mai primit o fila de legenda…

    Legea lui metica e buna!

  58. By ..... on Sep 7, 2007 | Reply

    nea adriane de cand mergi matale pe stadioane te-a batut vreun “huligan” pt loc??sau ti-a luat cineva locul???venind vorba de bannere nu cerem sa ne lase cu injurii…dar legea interzice ORICE FEL DE BANNER

  59. By skeptik on Sep 7, 2007 | Reply

    PENTRU ALA CARE TOT DA ADRESA LUI VADIM, NU FACI DECIT SA CONFIRMI CEEA CE A SCRIS! SI EU! SPER CA NISTE JAVRE LASHE CA VOI SA SE ARATE PE LA BLOCUL LUI CA SA VA IA DRACULUI MASCATII SI SA VA PUNA UNDE VETI FI ‘LOGODNICELE’ UNUI CRIMINAL CARE FACE VIATA!

    ACOLO MERITATI CU ASA GINDIRE! DACA ESTI ASA VITEAZ, MA ‘MUIE’ DE CE NU PUI ADRESA TA, CA DESI SINT IN STATE , ZBOR SI TE MANINC, RAHAT PE BAT CE ESTI! NU -TI FACE PROBLEME , DAU EU ADRESA TA CA O STIU:

  60. By Alex on Sep 7, 2007 | Reply

    D-le Vadim,

    Imi exprim profunda dezaprobare cu privire la articolul dumneavoastra.

    Modalitatea in care ganditi m-a dezamagit profund.

    Ca si mijloc de protest, nu voi mai reveni NICIODATA pe site-ul dumneavoastra ca vizitator. Puteti sa si urmariti IP-ul de pe care tocmai postez, acesta nu va mai pasi pe site-urile dumneavoastra.

    Alex

  61. By Zengu on Sep 7, 2007 | Reply

    Bravo Vadim!

    Corect si echilibrat!

    Oamenii civilizati nu trebue sa se lase infranti de huligani!

  62. By ilie on Sep 7, 2007 | Reply

    Am citit comentariile facute aici si nu-mi vine sa cred!!
    Toti handicapatii pot sa spune ce vor, ca-i democratie. Se cam vede ce sint acesti “suporteri” din manifestarile de pe stadioane si de pe forumuri.

    Poate legea este imperfecta, dar, normal se poate imbunatati. Sint total de acord cu a astfel de lege si cu sanctiuni dintre cele mai drastice pentru cei ce o incalca.

    Acum, as avea citeva comentarii la discutiile de aici.

    1. 90% din cei ce posteaza fac referire la “cenzura”, “comunisti”, etc. – Fac pariu ca acestia au undeva intre 15-30 de ani. Deci nici unul dintre ei nu stie ce-i aia cenzura, comunism sau mai stiu eu ce. In 1989 erau prea mici pentru asa ceva.

    2. Se vor proteste impotriva FRF, M. Sandu, Dragomir, si altii – Cu ce drept vreti voi sa protestati? FRF, Liga si cluburile sint particulare. Sint oameni care baga bani mai multi sau mai putini. Cluburile formeaza FRF si isi aleg conducatorii pentru reprezentare.
    Sa veniti voi sa protestati impotriva unuia sau altuia este o aberatie. Voi nu bagati nici un ban in nici o echipa. Nu va forteaza nimeni sa mergeti la meciuri.

    3. Inainte ’89 erau derby-uri (cuplaje bucurestene) care sa jucau pe actualul stadion National. Erau tribunele arhipline si nu era nici un scandal. Tin minte a fost un cuplaj in care au fost peste 100.000 de spectatori. Au stat si pe pista de atletism. Nu s-a intimplat nimic. Ia incercati asta acuma. Ca iasa WW III.

    4. Toti tembelii de asda zisi suporteri nu fac scandal doar la fotbal. Nu, eu tin cu echipa aia, ma duc si la alte sporturi daca clubul are echipa. Ma duc la baschet, handbal, hochei si ce o mai fi. Nu conteaza ca nu stiu sportul respectiv, joaca, ma duc si fac scandal cit pot.

    Cam atit, cu toate ca ar mai fi multe de spus.

    PS – Apropo de libertatea de exprimare, de care tot ziceti. De ce nu va convine ce spune Vadim. Combateti-l logic si frumos nu cu injuri si injuraturi. Aha, nu va duce biluta la chestii din astea. Pacat, nu cred ca mai aveti salvare.

    La revedere ca am treburi mai importante de facut.

  63. By Lava on Sep 7, 2007 | Reply

    Comunistuleee!!!! daca ma duc acolo vreau sa fiu tratat ca un cetatean al acestei tari care vrea sa se exprime liber despre o lege pe care eu o consider neconstitutionala, privatoare de libertati individuale, si care sigur va lasa loc de abuzuri ale fortelor de ordine! nu inseamna ca sunt vreun luptator de strada blindat cu lanturi si bricegte pt oricine ma enerveaza sau nu tine cu echipa mea! Probabil tu vADIME nu ai inteles mai nimic din ultimii 17 ani dacat ca acuma baga mai des conserve la alimentara!

  64. By Alex G on Sep 7, 2007 | Reply

    L-ai lasat pe un alt distins nomenclaturist sau turnator la securitate numit “ilie” ca sa ne aduca noua aminte de faptul ca ramaneam fara curent electric, nu aveam apa calda, stateam la cozi ore intregi si nu apucam nimik, ne era frica sa deschidem gura caci poate si prietenii erau turnatori…au fost oare uitatzi atat de rpd cei impuscatzi la Timisoara si dusi apoi la crematoriu ? …
    Cred ca acest “ILIE” nu-si merita nici makar supra-numele de JAVRA…!!

  65. By lowguard on Sep 7, 2007 | Reply

    vai de mama lor…nu stiu cati dintre ei au citit actul normativ, dar vad ca la vocabular de malu’ Dimbovitei stau FB.
    As vrea sa-l duc pe fi-miu la meetingul lor sa vada motivul exact pentru care nu-l duc pe stadion…
    Libertatea prost inteleasa. De la democratie la anarhie se vede ca nu este decat un pas mai mic decat calificarea lui Dinamo in UEFA.
    Vor sa rupa lanturile constrangerilor necesare functionarii unui stat democartic. Sa fi inteles ei ca e vorba de lanturile lui Tweety?
    De ce sa fie ei mai liberi decat noi, oamenii normali? Da, nu vreau nici torte, nici sa-mi ocupe locul unul imbracat in tricoul echipei favorite si nespalat de la ultima ploaie care l-a prins la carciuma, la “varice”, facandu-si curaj inainte de planificata incaierare cu jandarmii.
    Mai este nevoie de bannere cand citesti>

    By TOTI LA MITING!! on Sep 7, 2007 | Reply

    ASTEPTAM TOATA LUMEA CARE VREA SA PARTICIPE LA MITING SI CARE NU VREA LEGEA RECIDIVISTULUI CU SHECHELE COMUNISTE,INFRACTORULUI CONDAMNAT MITICA ZIS SI “CORLEONE”…SAMBATA ORA 11 PE SOSEAUA KISELEFF, IN ZONA RONDULUI DIN PARC,LA 100 DE METRI DE PIATA VICTORIEI…VA ASTEPTAM PE TOTI!!!!

    Daca vrei sa fii respectat, repscta-i intai tu pe ceilalti. Fiti suporteri nu hooligans…
    Legea Talionului nu este un instrument democratic…
    Sau, pe limbajul vostru, ciocu’ mic si joc de glezne…

  66. By TOTI LA MITING!! on Sep 7, 2007 | Reply

    ASTEPTAM TOATA LUMEA CARE VREA SA PARTICIPE LA MITING SI CARE NU VREA LEGEA RECIDIVISTULUI CU SHECHELE COMUNISTE,INFRACTORULUI CONDAMNAT MITICA ZIS SI “CORLEONE”…SAMBATA ORA 11 PE SOSEAUA KISELEFF, IN ZONA RONDULUI DIN PARC,LA 100 DE METRI DE PIATA VICTORIEI…VA ASTEPTAM PE TOTI!!!!!!

  67. By Pancone84 on Sep 7, 2007 | Reply

    Trebuie protestat impotriva abuzurilor si impotriva celor care interzic spectacolul. Nu e un mars al huliganilor, e un mars al dreptatii.

  68. By Adrian on Sep 7, 2007 | Reply

    Agresivitatea asta a limbajului dovedeste deja ceva. Nu impartasesc parerea lui Vadim cum ca toti sunt vinovati pana la proba contrarie dar nici voi, cei care ardeti de nerabdare sa va duceti la miting nu sunteti altfel decat va descrie Vadim. Nu am citit textul legii presupun insa ca se poate lua modelul din Anglia iar daca asa este atunci legea este buna, a creat efectele dorite. Sunt de acord cu Ilie ca cei mai multi habar n-aveti ce a insemnat comunismul si ca deja a devenit un cliseu pe care voi il folositi ca nu aveti prea multe idei.

  69. By Vadim on Sep 7, 2007 | Reply

    Daca aveam eu ieri si azi o duba cred ca o umpleam cu ‘suporterii’ care au scris aici. 😀

  70. By Anonymous on Sep 7, 2007 | Reply

    Legea e o tampenie. Motive:
    – ocuparea altui loc decat cel de pe bilet: daca vin si sta altcineva pe locul meu, ce fac? il ridic, chem politia, il chem pe mitica? asta e prima cauza de violenta! se poate ajunge la bataie din cauza locului de pe bilet? daca o fi vreun tigan venit cu banda, il ridic pe ala de pe scaun!? nu, ma duc si stau in alta parte unde nu am bilet! si o sa iau amenda de 200 ron! ma indoiesc ca tiganului o sa i se intample ceva!?!?
    – accesul cu torte – bai, mitica cap de sticla! pai, daca isi face jandarmeria datoria si perchezitioneaza, ce amenda sa mai iei!? incompetenta alora care nu vad ce trebuie sa vada, cum se plateste? cate accidente au fost in romania cu torte pentru a fi interzise?
    – steagurile. steagul este sfant. e un simbol. e tara ta, e echipa ta. si atunci cand mori se merge cu un steag in fata. cand se obtine o mare performanta, ce arata camerele? steagul si lacrimile sportivului!? sa plangem avem voie???
    – scandarile impotriva oficialilor din fotbal – IATA ADEVARATUL MOTIV AL ACESTEI LEGI.

  71. By beznawarrior on Sep 7, 2007 | Reply

    “NICI O DATA NU AM FOST DE ACORD CU VADIM, CITEODATA INVENTEAZA NISTE ABERATII DE ATI VINE SA STRIGI! DAR AICI AI DAU DREPTATE!
    SE VEDE SI DUPA CEI CARE SCRIU, DE VOCABULAR, CA NUMAI EI SINT CEI CARE NU LE CONVINE, CEI CARE AU FACUT NECAZURI LA STADIOANE! OAMENI CIVILIZATI NU AU DE CE SA SE PLINGA!
    IN AL DOILEA RIND, SINTETI TOTI NISTE CRETINI , EL A ZIS NUMAI METAFORIC SA FIE SALTATI, NU PRACTIC! ASA CA O..GLUMA! DAR LEGEA TREBUIE PENTRU CA MULTI DIN VOI SINTETI CRETINI SI NU AVETI NIMIC CU FOTBALUL SAU A FI SUPORTER!”

    Intr-adevar se vede dupa vocabular:
    1) regula scrisului cu “i” din “a” n-o cunosti (se scrie cu “a doar in interiorul cuvantului”);
    2) “nici o”, “nici un” se scriu mai nou legat “nicio” “niciun”
    3) “CA NUMAI EI SINT CEI CARE NU LE CONVINE” logica si exprimare de militian…Cu tot vocabularul de care dispun va spun ceva de dupa blocuri “Muriti comunistilor!!Va iau mortii si mamele in pula”

  72. By beznawarrior on Sep 7, 2007 | Reply

    P.S. Nu sunt ultras si n-am participat niciodata la incidentele intre fani, dar voi fi prezent la miting pentru dreptul la libera exprimare castigat si spalat cu sange de niste “nebuni” acum 18 ani. MOARTE COMUNISMULUI!!!!

  73. By beznawarrior on Sep 7, 2007 | Reply

    Pardon 8…matematica asta!!!Punctul meu tare la scoala a fost cultura civica 😀

  74. By ALex on Sep 7, 2007 | Reply

    fmm de terminat fenomenul a fost este si va continua

  75. By Cristi on Sep 7, 2007 | Reply

    @beznawarrior: maestre, corect era niciodata (nu nicio data). Mai lasa iarba si mai ia DEX-ul…

  76. By ;) on Sep 7, 2007 | Reply

    TRAIASCA COMUNISMUL!!!!!!!!! MOARTE HULIGANILOR!!! TRAIASCA PRESA LIBERA!!!!!!

  77. By Seldon on Sep 7, 2007 | Reply

    Vadime, ceea ce ai scris tu acolo e o mare prostie. A trebuit sa citesc de mai multe ori sa imi dau seama ca nu e o gluma proasta.
    Cum adica sa ii aresteze pe toti suporterii prezenti la un miting, chiar daca e un miting contra Legii privind Prevenirea si Combaterea Violentei in Sport, dor pe banuiala ca ei sunt cei care vor face probleme in viitor? Cum ar fi daca arbitrul, inca de la primul fluier, ar arata cartonase rosii unor jucatori, doar pe motiv ca el crede ca acei jucatori ar fi mai nesportivi si ca fara ei s-ar evita unele probleme? Cum ar fi sa iti suspende tie permisul de conducere, doar pentru ca s-ar putea, nu-i asa, sa creezi si tu probleme in trafic?
    Din fericire, lumea nu e asa cum vrei tu, Vadime! In lumea asta a noastra, rea si urata cum e, o pedeapsa se aplica numai dupa incalcarea unei regul, nu dinainte, preventiv, ca asa viseaza cineva!

  78. By anti tot, utra nationalist on Sep 7, 2007 | Reply

    Nu cred ca masurile drastice anuntate vor putea potol focul galeriilor. Uitati-va in Argentina…pana la urma politia nu a mai intervenit si lucrurile au intrat in normal …oarecum. Inca ceva…nu iti trebuie neaparat stadion a te bati cu politia, jandarmeria, suporterii rivali. Si atunci ce lege va fi data…daca ai fular la gat si tricou pe tine esti pasibil de inchisoare pentru ca poate, repet, poate esti n pericol la adresa societatii.
    Si unde ajungem.
    Exemplul de la Cluj cu factiunea maghiara KVCS 1907 si incidentele provovate de ei la adresa suporterilor stelisti inainte si dpa meci au scapat nepedepsite. Asa ca…daca vrei lege…lege sa ai…

  79. By vadimoaremica on Sep 7, 2007 | Reply

    hai sterge si postu #3

    nu fi trist! mai sunt sigur inca cativa care o au mai mica

  80. By titans_rulez on Sep 7, 2007 | Reply

    amice, de data asta ai intrecut orice masura…
    ESTI UN IMBECIL…

  81. By Cristi on Sep 7, 2007 | Reply

    Pentru amatorii care vor sa faca o vizita la adresa vehiculata pe acest blog, ii anunt ca pe strada Dezrobirii se afla Sectia 21 Politie…

  82. By ;) on Sep 7, 2007 | Reply

    sa mori tu Cristi??ba esti nebun wooowwww auzi ma sectia21…mamaaaaa nici nu stiu daca o sa mi dorm la noapte!!ati auzit ma sectia 21!!!!

  83. By TOTI LA MITING! on Sep 7, 2007 | Reply

    ASTEPTAM TOATA LUMEA CARE VREA SA PARTICIPE LA MITING SI CARE NU VREA LEGEA RECIDIVISTULUI CU SHECHELE COMUNISTE,INFRACTORULUI CONDAMNAT MITICA ZIS SI “CORLEONE”…SAMBATA ORA 11 PE SOSEAUA KISELEFF, IN ZONA RONDULUI DIN PARC,LA 100 DE METRI DE PIATA VICTORIEI…VA ASTEPTAM PE TOTI!!!!!!..

  84. By danutzzz3 on Sep 7, 2007 | Reply

    Dar de ce nu se da o lege pentru jandarmi…ei sa faca puscarie…pt ca sunt platiti sa faca ordine.
    De ce un club trebuie sa plateasca f multi bani din cauza suporterilor care produc pagube…ar trebuii platite de jandarmeria romana pt ca ei au un angajament de a pastra ordinea…si a stopa vioelentele si pagubele facute de suporterii violenti…in fine…
    Legea lui Mitica este de tot CACATU` si incalca constitutia…Traim in Romania si orice este posibil…ESTE POSIBIL pt ca un fost puscarias face legi in romania!!!

  85. By Cristi on Sep 7, 2007 | Reply

    Eu zic asa: in loc sa pierdeti vremea cu mitingul ala, mergeti naiba direct la Politie si rugati-i sa va bage la zdup… ca tot acolo o sa ajungeti dupa ce se da legea…

    Majoritatea dintre voi, vreau sa zic, ca au mai postat pe aici si unii fraieri de buna credinta care nu inteleg ca 95% din cei de la miting vor doar sa fie liberi sa crape capete in continuare.

    In alta ordine de idei, sunt de acord ca protestul civilizat la adresa ‘oficialilor’ nu ar trebui pedepsit. E adevarat ca este vorba despre cei care baga banii sau reprezentantii lor, dar un club e mai mult decat suma investitiilor facute in el. Suporterii sunt si ei importanti, dar tocmai de aceea huliganii trebuie indepartati.

  86. By FARUL on Sep 7, 2007 | Reply

    MURITI COMUNISTILOR! LIBERTATE PENTRU ULTRASI! FARUL suntem NOI!

  87. By Suporter on Sep 7, 2007 | Reply

    Test la “legea Mitica”
    Sa ne imaginam cam cum s-ar derula evenimentele de la stadion daca “legea Mitica” va intra in vigoare.
    Vine omul la stadion iar din obisnuinta isi ia si steagul cu el, ajungand la poarta stadionului se loveste de un baraj de jandarmi, “Unde te crezi domne’ de vii cu steagul? Aici e stadion de fotbal, ce nu ai inteles? Scoate batul inainte sa scoti ochii cuiva cu el” .Omul putin socat arunca batul de la steag intr-un morman ce se stransese langa poarta de acces,se impatureste cu materialul si pleaca mai departe.Se ingramadeste mai rau ca de obicei si in cele din urma isi face loc intrand in arena. “Doamne ce deranj!!” exclama acesta punandu-si mainile pe cap. Lumea in loc sa isi ocupe un loc se perinda nedumerita prin tribuna de parca ar pasi pentru prima data in tribunele stadionului. Omul gaseste un loc la intamplare,mai mult din obisnuinta, isi sterge constiincios scaunul, si asteapta inceperea meciului. Lumea vine, si tot vine. La un moment dat vine un om la el putin nervos de situatia creata “ce faci ba pe locul meu? Hai scoala pana nu iti dau astia amenda”. Se uita mai atente pe bilet, isi cere scuze si pleaca si el in cautarea locului. Se ingramadeste prin multime si printre randurile stramte, ghiontit si usor ametit ajunge in cele din urma la locul lui.
    Incepe meciul. Se canta imnul si cum nu se mai pot flutura steaguri nu-i mai ramane de facut decat sa agite fularul in aer. La un moment dat se aprinde o torta in galerie. O gramada de oameni in negru navalesc in mijlocul galeriei iscand o bataie mai mare decat daca s-ar fi intalnit doua galerii rivale. Cu nervii intinsi la maxim inca de la intrarea in stadion oamenii isi pierd cumpatul si sar in apararea suporterului. Omul nostru si asa sacait de atatea restrictii incepe si scapa o vorba de duh la adresa lui Dragomir. Ghinion, langa el vine repede un jandarm sa il amendeze. “Am auzit bine sau dumneata chiar il injuri pe Mitica Dragomir?” , omul nostru incearca sa se scoata “Nu domne, era vorba de vecinul meu Mitica, care tine cu echipa rivala”. Degeaba, acesta este amendat iar pe langa el alte cateva zeci de suporteri. Nervii par sa cedeze, situatia devine insuportabila si tot stadionul fierbe. Nu mai conteaza ce se intampla pe teren, suporterii nu mai rezista ca dupa 18 ani de cand au scapat de sub comunism sa fie iar tratati ca pe acea vreme. Incepe o noua revolutie ,de data aceasta in fotbal.
    Libera exprimare e calcata in picioare!
    Bataia nu e rupta din Rai. Cand vezi ca el da, nu incepi si tu sa dai.
    Educatia pe stadioane nu consta in pedespse si bastoane.
    Fiecare padure isi are uscaciunile ei, ca sa o cureti nu tai toata padurea.
    Cei din loje, cei cu bani , ii incita pe golani
    Daca am avea conducatori cu gura mica, n-am avea nevoie de “legea Mitica”

    ps: Dumitru Dragomir daca era baiat destept nu pleca din tara ci convoca o adunare cu toti liderii de galerii din tara ( nu numai de la cele mai puternice echipe) si cadea de-acord asupra unor amendamente.
    De ce nu se creaza un comitet al galeriilor care sa se uneasca odata pe luna, alaturi de un reprezentat al LPF, unul al FRF si unul al Jandarmeriei? In aceste intruniri sa se vorbeasca deschis de protectia suporterilor ce efectueaza deplasari, de masurile de securitate necesare unui meci de fotbal…

  88. By Razvan on Sep 7, 2007 | Reply

    Este clar ca este imperios necesara o lege impotriva huliganismului pe stadioane,dar nu cea data de securistul Dragomir este cea mai potrivita.Cum sa pedepsesti lumea de pe stadion pentru faptul ca are “curajul” sa protesteze impotriva unor oficiali ai federatiei, multi dintre ei fara pic de onoare sau demnitate.
    In schimb nu contest faptul ca ar trebui aspru pedepsiti cei care nu vin la meci decat sa rupa scaune sau sa se “omoare” cu suporterii echipelor adverse.Acestia ar merita de-a dreptul sa fie macelariti fara pic de mila de catre autoritati si jandarmi.

  89. By Cristi on Sep 7, 2007 | Reply

    Sincer, cred ca gigi becali, mitica dragomir, copos, padureanu, netoiu si multi, multi altii nu au ce cauta in fotbal. Bine, gigi nu are ce sa caute in libertate, dar mi-e din ce in ce mai greu sa imi dau seama daca locul lui e la inchisoare sau la balamuc.

    Mitica e primul care ar trebui sa ajunga la ‘mititica’. Totusi, legea aia trebuie data. Ca sa nu se simta singur acolo.

    Cat despre seminte, protest si fetele care participa la el, inca nu am uitat cat de umilit m-am simtit cand Steaua juca cu Real Madrid si o intreaga Europa (planeta ?) a putut sa vada suporterele steliste care spargeau la seminte in Champions League ca la ele in Ghencea in scara blocului. Nu stiu de ce, dar simt ca tot ele vor veni si la protest.

  90. By anti tot, utra nationalist on Sep 7, 2007 | Reply

    O ultima aintrebare fiind ca este ultima data cand voi lasa un mesaj pe acest blog: De ce instigati la violenta?

    Aveti in fata reteta brevetata la noi. Odata ajuns sef, patron, propietar al unui brand sau a unei afaceri, ne dam cu parerea public. Incercand cu disperare sa se faca cunoscut, sa devina o persona publica, detinatorul acestui blog a ajuns as instige. Nu doar la violenta si nu numai acum, in acest post. imi pare rau sa o spun, jurnalismul, fie el sportiv este intitnat tot mai mult dee redactori de felul dumneavoastra.

    Oy yeah and let me guess: “your comments awaits moderation”

    Un gust amar…atat imi lasa acest blog.

  91. By eu on Sep 7, 2007 | Reply

    un comunist convins esti cred ca in sufragerie ai tablou mare cu Nea Nicu

  92. By TRAIASCA COMUNISMU!! on Sep 7, 2007 | Reply

    cand au facut bulangii miting n-ati mai luat foc!!!ati dat in presa ca au fost atacati saracutii homosexuali de niste huligani de niste bestii!!da suntem niste bestii niste huligani care gandim liber si nu poate sa ne interzica nimeni asta…comunismul a murit dar spiritu a ramas in tara!!!

  93. By De acord cu Nea Vasile on Sep 7, 2007 | Reply

    La puscarie cu toti ratatii care
    vin la stadion sa se refuleze si sa se dea
    rotunzi ei find un ZERO barat in viatza
    de zi cu zi…..

    Stati pe locurile voastre handicapatilor, asha e civilizat

  94. By Onu on Sep 7, 2007 | Reply

    comunismul din romania a cazut in ’89
    idei din astea de-a dreptul idioate putea spune si un copil de 7-8 ani. da si aia au mai multa minte

  95. By Georgero on Sep 7, 2007 | Reply

    Dl. Cusnarencu, ati dat-o serios in bara si nu este pentru prima data.

    Agentia de Monitorizare a Presei tocmai a condamnat vehement anumite stipulari din proiectul de lege initiat de deputatul Dragomir Dumitru.

    „AMP respinge vehement unele din propunerile cuprinse in aceasta lege, propuneri care constituie un atac la adresa unor drepturi fundamentale ale omului garantate de Constitutia Romaniei”

    Saltati-i si pe ei, d-le Cusnarencu!!!

  96. By Georgero on Sep 7, 2007 | Reply

    AMP atrage atentia asupra pericolului pe care unele din masurile propuse de aceasta lege le reprezinta pentru valorile democratice si cere parlamentarilor sa tina cont de drepturile omului si de prevederile constitutionale in procesul adoptarii acestei legi.

  97. By marius on Sep 7, 2007 | Reply

    Draga domnule vadim,
    trebuie sa stiti ca nu toti cei care vor veni maine la miting sunt huligani. Nu puteti cataloga oamenii fara probe, doar dupa parerea dvs. In alta tara pentru afirmatiile dvs ati fi platit scump acum si ma gandesc aici nu la “violenta” cum credeti dvs ci la un proces in care sa pierdeti foarte multi bani. Eu consider articolul dvs DISCRIMINARE. Sper ca aceasta lege sa fie adoptata cu unele modificari si sa se adopte si o alta lege care sa interzica articole de genul scris azi, dupa care sa fiti dat in judecata pentru ce scrieti si afirmati.

    M-ati dezamagit, o zi buna!

  98. By Ghebalusi on Sep 7, 2007 | Reply

    Cretinilor …. in caz ca nu asta mai este o noutate pe voi LUMEA NU MERGE LA MECI SA PRIVEASCA NISTE CRETINI CARE FLUTURA STEAGURI SI APRIND TORTE …. lumea merge la meci sa priveasca JOCUL ….. cu voi sau fara voi FOTBALUL tot FOTLBAL este …. mai stati naibii pe acasa si mai privitzi si voi la Nemtzi Englezi … si vedetzi si voi cum se comporta lumea la meciurile din afara …… stau FRUMOS pe SCAUN si se uita la MECI …. nu sunt steaguri tortze …. daca vretzi coregrafie …. scrietzi la echipa sa va regimenteze ca CHEERLEADERS … akolo pe margine cum se face la AMERICA sa va da-ti si voi in spectacol CRETINILOR…. eu unul cind merg la meci nu vreau sa stau cu frica ca vreun idiot imi da cu BATUL de la STEAG in cap … ca no vezi so umflat muschii pe el si nu mai incape in pene…. vretzi sa va bate-ti …. intilnire pe camp dupa meci si rupeti-va capu CIOBANILOR …. INCA odata poate pricepetzi si voi MAJORITATEA MERGE LA MECI SA VEDEM MECIUL NU MERGEM SA VEDEM MECIUL NU SA OBSERVAM CRETINI in cautare de ATENTZIE

  99. By Georgero on Sep 7, 2007 | Reply

    Sunt curios oare cine ar trebui sa raspunda contraventional sau chiar penal pentru faptele sale?
    Un grup de oameni care au dreptul fundamental de a se aduna pentru a demonstra sau un individ care profita de o anumita calitate pentru a instiga la violenta?

  100. By marius on Sep 7, 2007 | Reply

    prietene mark esti pur si simplu penibil. nu stiu de ce iti expui parerea. te rog ramai in lumea ta de gheata

  101. By jay tm on Sep 7, 2007 | Reply

    Incredibil te numesti jurnalist? poate doar pe banii tai.. Legea aia interzice existenta suporterului de fotbal pur si simplu, e usor sa comentezi din fata calculatorului cu laptopul in poala.. dar nu stii nimica. Cand mergi intr-o deplasare doar sa-ti sustii echipa favorita esti tratat ca cetatean de clasa a 2-a! Urmez facultatea de jurnalism sper sa ajung sa contrez astfel de “opinii”. Presa ieftina se cheama ce avem noi in capitala.. in loc sa fie contestati mitica si sandu, s-a renuntat de fapt la acea campanie. Practic o infrangere pt. presa asta toata.

  102. By Budezz on Sep 7, 2007 | Reply

    Intr-adevar, total lipsit de inspiratie acest articol. Speram ca a fost un moment nefericit in viata dvoastra, altfel nu-mi explic cum un ziarist poate gandi astfel, n-am crezut vreodata ca voi vedea asemenea atitudine din partea unui ziarist. SI eu voi fi la miting desi nu vin cus teag la stadion, nici fular, nici torta, nici benere, si imi ocup si locul de pe bilet. Insa toate enumerate mai sus m-au determinat de zeci de ori sa bat sute de km sa vad spectacolul din teren si din tribune. Vreau sa am norocul sa le vad in continuare, altfel acest sport, “sportul rege”, isi va pierde din farmec.
    Multumesc.

  103. By broasca on Sep 7, 2007 | Reply

    vadime nu ai avea ce scrie daca nu ar fi ei baieti pe care tu ii cataloghezi huligani.lupescu ne da exemle cum este afara ,noi iti dam exemple cum este afara uitate si la posturi straine sau pe www sa vezi si cum este afara la noi este joaca de copii comparativ cu afara insa voi unu daca omoara un tantar deja este crima nationala mai bine dute uitate in oglinda si spune de 3 ori ba esti stupid .numai de violente va legati dar de spectacole dc nu va dati cu parerea(ex poli rapid finala de anu asta)

  104. By TOTI LA MITING! on Sep 7, 2007 | Reply

    ASTEPTAM TOATA LUMEA CARE VREA SA PARTICIPE LA MITING SI CARE NU VREA LEGEA RECIDIVISTULUI CU SHECHELE COMUNISTE,INFRACTORULUI CONDAMNAT MITICA ZIS SI “CORLEONE”…SAMBATA ORA 11 PE SOSEAUA KISELEFF, IN ZONA RONDULUI DIN PARC,LA 100 DE METRI DE PIATA VICTORIEI…VA ASTEPTAM PE TOTI!!!!!!..

  105. By marinica on Sep 7, 2007 | Reply

    vadime cam vorbesti din spatele tastaturii..esti genul de om care si o fura cand era mic…rau…vrei sa fii radical in ceea ce spui, dar incearca macar sa fii pertinent…cam toti juranilstii adevarati, cunosc prevederile constitutiei, vad ca nu este cazul tau…
    esti probabil frustrat pentru ca nu ti dadaeau colegii de clasa oracolul sa le scrii in el…ma rog…nu ma intereseaza sincer…stiu ca mitingul de maine va avea succes…e vorba de drepturile omului in fond…

  106. By ULTRASI NU INFRACTORI on Sep 7, 2007 | Reply

    Buna ziua,
    Va prezentam, in proiectul de lege initiat de Dumitru Dragomir, aspectele cu care nu putem fi de acord.

    In primul rand vrem sa subliniem trecerea mult prea brusca si absurda de la contraventional la penal – prevazand pedepse pentru fumigene si torte echivalente cu cele pentru furturi, talharii si posesie ilegala de arme de foc. Suntem perfect de acord cu pedepse drastice in cazul in care un spectator se foloseste de o torta pentru a rani un alt spectator, caz neintalnit pana acum pe stadioanele din Romania. Gasim mai potrivita folosirea tortelor si a fumigenelor intr-un cadru legal, cu raspundere individuala si numai cu aprobarea si indrumarile unei firme specializate si autorizate.

    Art. 17, punctul 2 – Ce s-ar intampla daca fortele de ordine sau personalul de securitate ar intentiona sa identifice cei 1900 suporteri Dinamovisti inainte de inceperea unui derby, suporteri care primesc an de an bilete in sectorul-oaspete de pe Ghencea?
    Sau ce s-ar intampla daca oamenii de ordine vor intentiona sa identifice suporterii oaspeti care s-au deplasat de la Bucuresti la Timisoara, mai ales daca acestia au facut deplasarea cu trenul si depind de orarul acestuia la intoarcere?

    Art. 18, punctul d – Consideram absurda aceasta prevedere, intrucat exista mai multe cazuri in care un spectator escaladeaza gardul, dar nu are nici cea mai mica intentie de a ataca pe cineva sau de a intrerupe meciul. (De cele mai multe ori liderii galeriilor dau tonul de pe gard; escaladarea gardului ca manifestare sincera de bucurie, la fel ca in cazul jucatorilor care marcheaza; aranjarea coregrafiei sau a steagurilor de gard)

    Art. 18, punctul f – prevedere care este mai potrivita unei sali de teatru decat unui stadion, mai ales in cazul stadioanelor care au vizibilitate redusa, nu au tribune acoperite pentru vreme nefavorabila sau care rareori se umplu. Asta ar insemna ca galeriile vor afisa coregrafii doar atunci cand tribunele vor fi arhipline. De subliniat este ca nici un club din Romania nu ofera suporterilor sai posibilitatea de a-si alege (de a-si rezerva) dupa bunul plac un loc anume pe stadion.

    Art. 18, punctul k – aceasta prevedere si sanctiunile care decurg din ea sunt cel putin absurde in conditiile in care campionatul intern se desfasoara chiar si in luna decembrie, primavara europeana incepe de fapt in februarie, iar sfarsitul de campionat se deruleaza pe caldurile clasate anul acesta cu cod portocaliu sau rosu.
    Astfel, sanctiunile pentru ascunderea fetei « cu articole de imbracaminte sau alte accesorii » nu tin cont ca un guler inalt sau un fular, o gluga, o sapca si o pereche de ochelari sunt absolut necesare in unele perioade ale anului.

    Art 21, punctul 2 – prevede o sanctiunea abuziva prin care se poate ajunge in situatia de a lipsi de pe stadioane timp de 180 zilei fiind nevinovat – asta tinand cont de gravele si desele incriminari prin procese verbale nefondate (vezi procentul de 6% reprezentand procesele verbale achitate).

    Art. 10, punctul s – cu aceasta prevedere se incearca eliminarea steagurilor de pe stadioanele din Romania, dupa modelul englezesc, netinandu-se cont de exprimarea calda specifica rasei latine. Nu intelegem cum steagurile noastre pe gard ar fi problema, din moment ce gardurile stadioanelor din Romania sunt impanzite de bannere publicitare la alcool, casinouri,etc.
    Un alt argument logic care demonstreaza ca aceasta prevedere este nejustificata se leaga de normele Uefa – obligatorii pentru toate cluburile din tarile afiliate – privind cele 10% din capacitatea oricarui stadion ce trebuie lasate libere. In toate sectoarele stadionului spectatorii aleg natural sa lase libere scaunele din partea inferioara a tribunei, unde vizibilitatea este oricum redusa.

    Legea aplica sanctiuni exagerate pentru trivialitati. Nu sunt justificate asemenea sanctiuni intrucat orice fotbalist sau antrenor dracuie si injura daca jocul nu decurge cum si-ar dori. Suntem de acord cu sanctionarea celor care pornesc si instiga la astfel de scandari. Nu noi am inventat injuraturile si nu noi le mentinem in viata sociala – in toate paturile sociale se injura (cum ar fi ca un sofer care injura intr-o intersectie sau seful de stat sa munceasca 100-300 ore in folosul comunitatii pentru o injuratura ?)

    Intelegem amplasarea camerelor de luat vederi ca masura de identificare a potentialilor turbulenti, dar atragem atentia ca suntem probabil ultima tara din UE care trimite pe stadioane jandarmi care nu au pe uniforme un element de identificare. Si asta in conditiile in care de ani de zile suporterii se plang de grave abuzuri “cu autor necunoscut”.

    Va multumim pentru atentia acordata acestor randuri si speram ca il percepeti pe Dumitru Dragomir asa cum este, un recidivist cu sechele comuniste, un personaj inca ancorat in tristul trecut al Romaniei, care vine dintr-o lume din care realitatea de jos nu se vede, si care propune ca unice rezolvari dictatura si opresiunea.

  107. By Alex G on Sep 7, 2007 | Reply

    O intrebare :
    Unde gasesc intregul proiect de lege ?

  108. By Anti FRFR on Sep 7, 2007 | Reply

    Romania 1976 – barbugii fac puscarie….
    Romania 2007 – puscariasii fac legi….

    Domnule Vadim cu asemenea stiri, vetzi primi doar ameninzari nu si flori !

  109. By jos_cenzura on Sep 7, 2007 | Reply

    pentru Vadim: nu stiu daca generalizarea ta se aplica, s-ar putea ca multi dintre protestanti [sic] sa fie impotriva articolului care cenzureaza publicul, nu pentru violenta neaparat

    pentru toti: intr-adevar, exista articol de cenzura, insa intr-un loc privat (de ex stadion) se pot impune orice reguli, chiar cele care incalca constitutia – de exemplu, eu in casa mea sau magazinul meu am voie sa impun regula ca nimeni sa nu ma injure, si sa dau afara pe cei care nu respecta regula impusa de mine

  110. By Anonymous on Sep 7, 2007 | Reply

    nu-mi vine sa credk a existat un astfel de articol.

  111. By eu on Sep 7, 2007 | Reply

    bah….stai dracu` in banca ta!

  112. By un pusti de 16 ani on Sep 8, 2007 | Reply

    Cea mai mare porcarie pe care am putut sa o citesc in viata mea :)
    Eu cred ca voi nu ganditi cand scrieti
    Pai acum sincer este mai bine sa stau in coltul strazi , sa ma duc sa ma pastilez in cluburi sau sa imi distrug viata pe net , decat sa ma duc pe stadion sa imi sustin echipa peste tot in tara, sa flutur un steag si sa ii injur pe cei ce strica fotbalul ?

    pai eu ca suporter iti zic sincer ca m-am saturat de conducatorii din Romania,
    nu se mai joaca fotbalul pentru spectacol
    tot vor sa scoata bani din fotbal (inafara de suporteri,care spre deosebire de Mitica, ei investesc cumparand bilete si articole de la fanshop) au inceput sa scoata bani pana si din numele unei competitii…..
    oricum pana una alta maine o sa fim la miting sa ne spunem punctul de vedere.

    PS: Ultrasii nu sunt niste bestii cum povestiti voi peste tot, sunt oameni care stiu sa se distreze cu prieteni si care iubesc ceva(un club), spre deosebire de tine vadim care iubesti doar barfa si te distrezi pe net vorbind cu prietenii tai virtuali.

  113. By radus2k on Sep 8, 2007 | Reply

    vezi Vadime ca ai inceput sa devii un “yesman” cand interesele o cer. Adica o lege stramba trebuie sa indrepte mai multe lucruri cu mult mai strambe. Legea e clar ca nu e buna dar lupti pentru ea. De ce? Pai incearca sa indrepte lucruri care au sarit peste limitele bunului simt si te lovesti de o gramada de bine-simtiti care lupta pentru dreptul lor. Adica sa iti rup ei tie dreptul ca sunt mai tari. Asta e logica lor. Cum era stadionul la meciul Craiova-Bayern si ce este azi la meciuri?
    Oamenilor, decembrie nu a schimbat definitia libertatii, este aceeasi doar ca scursurile din politica si din cartiere v-au invadat si v-au INDOCTRINAT (Vadime, asta este) iar acum sunteti biete marionete. Puteti sa ma injurati oricat dar cei cu cele mai putine optiuni in viata tot voi sunteti. Stirile de la ora 5 v-au invadat viata, incet sunteti parte din scenariu. Si asa a inceput blestemul pe care vi-l frenodati singurei. O lege cretina poate face mai mult bine decat bunul simt al fiecaruia. Asta e drama si cearta de asta seara. Nu aveti termen de comparatie si atunci model devine becali, bahmuteanca si virinel. E piscul spre care se aspira.
    Aveti idee cat este de trist sa afli injuraturi noi de la pusti care joaca sotronul sau de-a v-ati ascunseala? A-ti vazut asta in jurul vostru? Sau e normal violul din colt caci si nu stiu unde a nascut o fata de 13 ani? Sau e buna legea ca da voie sa poti purta cutter la tine? E la fel si pentru cei din Militari care au fost desfigurati pentru 200 de lei(s-a intamplat saptamana trecuta Vadime nu in epoca de piatra si rusinea lor era ca veneau de la munca si aveau bani)? Sau incalca drepturile oricarui cetatean sa interzica portul in buzunar de cutter? Si atunci tot stupida ar fi legea si tot ar ingradi libertatea cetateanului? Dar daca nu ti se intampla tie e corect?
    Asta este. As scrie o gramada dar ar fi numai oful meu si nu-mi dau seama cum nu vedeti. S-au facut multe in tara, multe lucruri bune si frumoase dar viata a ramas tot un ascunzis de realitati si fuga din calea primejdiei. Un intreg paienjenis din care nu iesi intreg niciodata, mereu pierzi cate ceva: demnitate, onoare, respect, bani sau cel mai rau chiar si viata. Iar acum cand se lupta impotriva unui rau care de fapt a devenit pericol in ochii celor din UEFA (de acolo vin presiunile nu de la adormitii nostri de senatori) luptam impotriva legii si nu impotriva erorilor ei. Gasiti o forma de a aduce amendamente , de a schimba ce e rau (dreptul oficialilor la ode de exemplu) voi vreti sa o ingropati? Si cu cei raniti, cu amenzile si penalitatile cum ramane SFINTE CETATEAN TURMENTAT, LIBER CUGETATOR SI DATATOR LA GIAOLE? Dreptul e doar al tau? Ceilalti au doar stang???????????

  114. By radus2k on Sep 8, 2007 | Reply

    si sunt sigur ca ma veti injura in primul rand pentru un a lipsa si o cratima in plus; sensul randurile pot usor sa cada rapuse in fata unor greseli gramaticale. Si asta e un dialog frecvent intr-o lume nedreapta? O forma de lupat – forma cfara fond

  115. By Sorin on Sep 8, 2007 | Reply

    Dumneata vrei sa spui ca eu daca ma duc la meci cu un steag, banner sau torta sunt huligan.Eu am la momentul actual vreo 5 meciuri pe stadion si sunt suporter rapidist.De fiecare data ma duc la meci cu steagu si cu fularul meu.De aici rezulta ca sunt huligan?Daca e asa atunci sunt mandru de asta, sunt cel mai mare huligan:)).Daca as fi din bucuresti as participa cu cea mai mare placere la miting=>sunt huligan:)).

  116. By Marilena Bara on Sep 8, 2007 | Reply

    O campanie anti-violenta se face prin educatie, prin cultura, prin modele si daca trebuie curatate stadioanele noastre de ceva trebuie inceput cu conducatorii, finantatorii si chiar antrenorii care, incepand cu limbajul si terminand cu comportamentul mitocanesc, nu fac altceva decat sa alimenteze cu subiecte pseudoziaristi sportivi asa ca tine .
    Te asteptam vadim: intai la Sala Palatului vineri 14 septembrie la concertul unui pianist rapidist, in cadrul festivalului Enescu si apoi pe stadion la meciul Steaua – Rapid in galeria visinie sa ne cunosti cu adevarat!
    Ai curaj!????

  117. By fananonim on Sep 8, 2007 | Reply

    numai un cretin isi poate imagina un asemenea scenariu. pe ce baza sa fie toti manifestantii arestati ? de dreptul la libera exprimare ai auzit? dar de o carticica numica Constitutia Romaniei? Iti fac eu una cadou, cu o singura conditie: sa mergi sa scrii in cuba sau un coreea comunista. acolo sigur ai ai avea parte de intelegere. si legat de legea mitica, oamenii linisiti vor sa ia amenda de 2oo de lei pentru ca nu au respectat locul pe scaun? iar un suporter care a aprins o torta, fara sa o arunce in teren, va fi coleg de celula cu un criminal si un violator, cel din urma avand sanse sa stea mai putin decat el dupa gratii ? Daca asta e lumea pe care ti-o doresti, eu zic sa ti-o bagi in cur si sa te masturbezi cu gandul ca ai luat atitudine, TOVARASHE !

  118. By joker on Sep 8, 2007 | Reply

    http://youtube.com/watch?v=PH5a59R2_nQ
    mitingul a trecut.Pasnic, frumos, colorat. Asta e cel mai important…culoarea. Romatismul fotbalului dincolo de huligani si mentalitati de lemn. Nu a fost nimeni “saltat”.
    Romania merge inainte.
    NU SE CERE DREPTUL DE A FI LIBER

  119. By Mihai on Sep 8, 2007 | Reply

    Ingrozitoare gandire ai, stimate Vadim. Sunt absolut uimit de lipsa de autocenzura care iti permite a X-a oara sa publici aberatii de genul acesta.

    Ca pentru copii mici, da-mi voie sa te lamuresc de ce e total de lipsit de bun simt articolul tau:

    Gesturi normale pentru un suporter:
    1. Sa intre cu steaguri pe stadion;
    2. Sa aprinda torte pe stadion;
    3. Sa vina imbracat in culorile echipei favorite;
    4. Sa isi incurajeze echipa prin scandari, lozinci, cantece, etc;
    Sper ca intelegi si esti de acord cu punctele 1-4.

    Gesturi anormale pentru un suporter:
    1. Sa instige la violenta pe stadion (si in afara lui);
    2. Sa comita gesturi violente pe stadion (si in afara lui);

    Ai nevoie de o lege care sa sublinieze faptul ca prima categorie e permisa iar a doua e interzisa pe stadion. De fapt, a doua categorie e interzisa oricum de legile existente, doar ca trebuie legiferata reactia autoritatilor la incalcarea acestor prevederi.

    Oamenii au dreptul la demonstratii intr-un stat de drept, simpaticule Vadim. Chiar si criminalii, chiar si talharii si, culmea, chiar si suporterii. Cand primaria Bucuresti iti permite, conform legii, sa protestezi importiva unei initiative legislative, o face pentru ca asa prevede Constitutia, scumpule. Iar daca cineva ii ia pe demonstranti si ii suie in dube sau ii fotografiaza intentionat pentru a ii aresta ulterior, asta violeaza flagrant drepturile omului.

    Nici pe vremea comunistilor nu s-a indraznit un asemenea gest din partea autoritatilor. Desigur, intre ei nu existau specimene indraznete ca tine.

  120. By OctombrieNegru'06 on Sep 8, 2007 | Reply

    articolul tau imi provoaca greata… semeni din ce in ce mai mult cu uN alt W.C. celebru!

    JOS COMUNISMUL!

    EROII NU MOR NICIODATA!

    1989-2007

  121. By detzu on Sep 8, 2007 | Reply

    DUMNEATA INCALCI LEGEA INSTIGAND LA ARESTAREA UNOR OAMENI PRESUPUS NEVINOVATI. CE FACI DUMNEATA SE NUMESTE ORI FASCISM ORI COMUNISM, CELE 2 SISTEME CARE NU AVEAU LEGE. CUM POTI IN NUMELE LEGII SA CERI UNOR OAMENI CARE SE EXPRIMA INTR-UN MITING SA FIE ARESTATI ?

  122. By cezar on Sep 8, 2007 | Reply

    ba ce scarba mi-e de tine ba.
    sa stii si tu, de 18 ani nu mai e comunism!
    apropo, daca tu ai putut din gao…casa ta mica cu un closet si un calculator, in care culmea socializezi, sa scrii asemenea ineptii si sa mai fi si platit pentru ele…suporterii normali nu s-ar duce acolo…tu nici nu stii ce e aia bha! tu nici nu stii ce e ala stadion bha! legea aia incalca regulamente internationale! intr-adevar, unele lucruri trb interzise, ptc sunt prea multe suspendari de stadioane, dar legea aia este chiar prea mult! iar daca un ratat fara viata sociala, cu IQ-ul mai mic decat masura la pantofi, a putut sa debiteze aberatiile alea, atunci chiar te compatimesc. pardon. nu te compatimesc. si sa stii si tu, oamenii aia pe care ii numesti huligani sunt pur si simplu oameni care vor spectacol. nu numai o mana de batranei in treninguri care mananca seminte si striga “hai rapid!”. tu nu poti sa intelegi. asta e. iar cat despre eroarea de 5% care s-ar face in cazul arestarii tuturor participantilor, iti spun ca s-ar face o eroare de 5% maxim daca te-am lua pe tine la p*la. si inca ceva, cred ca n-ai auzit de insitgare la violenta…asta faci tu. apropo, inca ceva. esti un idiot. si daca vrei sa vezi ce inseamna un blog pe care nu iau niciun ban, dar care este in totalitate fara asemenea idiotenii gandite de un individ ratat, te invit pe http://despair-and-die.weblog.ro.

  123. By addytzoo on Sep 8, 2007 | Reply

    esti idiot mai baiatule….cum poti sa pupi in dos un infractor si sa preaslavesti o lege care incalca flagrant drepturi garantate de constitutie…cum adica sa nu ai steag in culorile clubului?cum sa nu ai torte?asta e gindire comunista in totalitate…..pai in cazul asta facem asa cum era acu 17-18 ani daca are steaua meci acasa si nu se umple stadionul bagam un batalion de soldati care la comanda striga “URAAAAA”…..

  124. By joker on Sep 9, 2007 | Reply

    mai multe aici http://quinzelle.ro/2007/09/09/mitingul-ultras-–-vazut-din-lateral.html

  125. By bull_boy rapidistu' on Sep 9, 2007 | Reply

    bai desteptule!!!!!!!!!!!!care sunt oamenii normali in opinia ta?aia care violeaza copii si care jefuiesc batrani?suporeterii adevarati sunt aceia care iasa in strada de cate ori e nevoie sa\si aprere drepturile!!e dreptul nostru sa mergem pe stadioane…sa ne sustinem favoritii,chiar pana la moarte daca e nevoie….esti o persoana care,fac pariu ca nu ai iesit in decembrie 89′ in strada…ai stat sub fusta mamei si ai tremurat(lucru firesc). si aceia sunt tot huligani?sau derbedei? de ce pe stadioane nu de pun camere video?cine arunca sa fie scos si sanctionat,cum se face in germania?conducatorii nostrii mai bine fac turnee cu nationala in sua sa-si revada fiica si ginerele decat sa cheltuie banii in alte scopuri care fac bine tuturor ,nu doar unora?esti platit bine pentru prostia ta?esti o persoana care incita lumea si creaza o stare de confuzie prin declaratiile si articolele tale….sunt de acord in toate privintele cu DarkLady

  126. By stelist24/24 on Sep 11, 2007 | Reply

    Mitica la puscarie!!

  127. By fananonim on Sep 12, 2007 | Reply

    Inca de la “marea eliberare” ,cand s-a dat drumul liberii exprimari, un grup de mahalangoaice masculine au hotarat sa cladeasca, dupa model occidental desigur, presa de scandal ! Au aparut, pe rand,afaceristi, sporitvi, politicieni si tot felul de neaveniti care pozeaza in show-meni pentru a castiga un plus de notorietate. Si cine oare sa le serveasca acestora daca nu mereu dornicii de senzatioal, acei re(d)actori , buni numai de a exploda odata cu un scandal si de a-si expune parerea, de multe ori inutila, marii mase . Au distrus pe rand persoane, traditii, legende …
    Atata timp cat societatea civila intrazie sa dea un raspuns clar sau o reactie pe masura, rezultatele vor lipsi cu desavarsire. De aici insa am sa ma refer la asa-numitii “monstrii stadionaelor”, “bestile”, “huliganii” etc…cei care , grupandu-se , apara valorile lor, apara ceea ce cred ei ca este demn de aparat ! Daca un politician s-ar lupta cu acceasi desavarsire pentru tara sa, am fi departe ! Nu doresc sa generalizez, in presa sunt multi oameni de certa valoare, care nu urmaresc nici un interes meschin,insa majoritatea sunt aserviti unor persoane ! Ori suporterii patimasi cui sunt oare aserviti inafara de idealului lor ?
    Atunci cand suporterii mai multor echipe rivale s-au strans pentru eliberarea unui fan a lui Dinamo, presa era absenta si uimita cum se face ca nu se cearta nimeni ! Pana si gorillaz nu stiau incotro, oare sa se bata intre ei ? Un fapt despre care intr-o tara normala s-ar fi scris o carte a fost la noi ascunsa la “diverse”.
    Cand o sa realizati ca a fi jurnalist nu inseamna numai a critica incontinuu si a vana scandal, d-abia atunci miile de randuri tiparite zilnic vor capata un sens, deocamdata ele sunt doar niste reclame agasante .

  128. By UltrasGranata on Sep 16, 2007 | Reply

    In Italia fenomenul ultra’ a aratat un grad de autonomie atata de mare fata de originalul “hooligan” englez incat, de-a lungul anilor 1980, a devenit, la randul sau, exemple pentru alte tari europene(in particular pentru tarile din jurul Marii Mediterane ca Spania sau Grecia, pentru tarile din fosta Iugoslavie, Franta si pentru cateva state baltice).

    In Italia nasterea ultrasilor s-a desfasurat intr-un context politic foarte disputat. Italia arata o trasatura speciala care a atins apogeul intre al doilea razboi mondial si sfarsitul anilor 1970.Politica implica toate categoriile sociale; evenimentele sportive si culturale erau vazute ca un prilej de a-ti exprima adeziunea fata de viziunea conservatoare a lumii(care in anumite cazuri particulare poate fi considerata pro-fascista) si o viziune avand legatura cu stanga comunista.
    Aceasta opozitie era evidenta de asemenea si in fotbal, in asemenea grad incat este posibil sa subliniem diferente la echipe in functie de baza sociala a suporterilor si de aria geografica unde diferitele idei politice erau mai mult sau mai putin puternice. In Milano , Milan reprezenta echipe clasei muncitoare (in special lucratorii de la cai ferate), deci era considerata de stanga, pe cand Inter era echipa clasei mijlocii din Milano si era considerata a fi mai apropiata de ideile conservatoare. De asemenea tendinta politica a unei regiuni influenta automatic majoritatea echipele importante, astfel incat in Emilia comunista echipa Bologna avea, inevitabil, suporteri cu idei de stanga, in timp ce Verona era simbolul conservatoarei regiuni Veneto.

    Aceasta regula s-a aplicat chiar si primelor grupuri de suporteri, la inceputul anilor’60, organizate de anumite persoane care se ocupau de vanzarea de bilete si organizarea deplasarilor. Asa ca mai multe grupuri de suporteri ale lui Inter, organizate de Servello, reprezentantul Miscarii Sociale Italiene si respunzator de managementul echipei, erau mai apropiate de ideile conservatoare, pana in situatia in care grupul Boys a aparut din separarea unui grup de tineri suporteri care apartineau Miscarii Sociale Italiene. Niste suporteri ai lui Torino nu si-au ascuns simpatiile lor de stanga, ei afisand cateodata bannere cu sloganuri politice si adesea incepand certuri cand dadeau peste intruniri fasciste. In 1964 clubul”Fedelissimi”, sustinator al lui Torino, a atacat un miting fascist in 1964.

    Intr-un context foarte politicizat, avantul tinerilor rebeli in anii’60 avand ca consecinta logica nasterea grupurilor ultra’ nu este numai o expresie a unui comportament social si cultural, ci are si o imfluenta puternica a situatiei politice.
    In Anglia, subculturile stradale, conectate cu muzica rock, au contribuit la nasterea si dezvoltarea unui sistem de reguli care este baza huliganilor organizati(legatura stransa cu teritoriul, reguli de acces stricte, aparare impotriva intrusilor, comportament agresiv si asa mai departe). Aceste reguli s-au intins si in alte tari europene prin diferite canale. In Italia, unele din aceste stiluri ale tinerilor au castigat putere si importanta chiar in timpul anilor protestelor studentesti(1968-1969) si a revoltelor muncitorilor din marile uzine si au fost puternic influentate de ele. In Italia miscarea de protest nu a fost legata numai de studenti, ea includea si multi tineri muncitori. Multi tineri se intalneau in grupuri, cateodata si in mici partide, organizate pe ideile leniniste. Aceste grupuri ocupau strazile si pietele din Italia, infruntand opozitie din partea politiei si a grupurilor organizate de dreapta. Aceste grupuri(cele de stanga) controlau exact locurile de intalnire unde subcultura stradala era in floare. Asadar noile stiluri stradale si motivele politice au inceput sa se implementeze in aceste grupuri. De asemenea ,in interiorul acestor grupuri, noile subculturi importate din Anglia s-au combinat cu rebeliunea tipica varstei . Acesta a fost si cazul pentru grupurile”ultra”. Primul din aceste grupuri s-a numit “La Fossa dei Leoni” si s-a format in 1968 in Milan. Dupa aceea , Boys Inter , impreuna cu alte grupuri care si-au luat numele direct din limbajul politic (incepand cu “ultras” in 1969 la Sampdoria si continuand cu Fedayn, Vigilantes etc…).

    Toate aceste grupuri erau in mod clar fascinate de modelul hooliganului englez, iar cand suporterii englezi si cei italieni se intalneau pentru un meci, aveau ocazia sa faca comparatii: primii ultrasi italieni au inceput sa se identifice cu un anumit tip de imbracaminte si cu o anumita sectiune a stadionului care automat devenea interzisa pentru ceilalti spectatori. Isi sustineau echipa cu cantece fara sfarsit pe parcursul intregii partide si se comportau violent cu suporterii rivali. Totusi, ultrasii italieni mai admirau si alt model social, cel al micilor grupurilor politice extremiste care ocupau strazile si pietele, care reprezentau un model foarte vizibil de aderenta, ardoare si duritate.
    Este clar ca grupurile ultra au avut tendinta sa adopte stilul acestor grupuri politice, formandu-si propria organizatie si caracteristica structurala. Influenta poate fi vazuta in aderenta spontana a unor ultrasi la grupuri de extrema stanga, chiar daca extremistii n-au dus niciodata campanii sistematice de recrutare in stadioane. Cazul grupurilor ultra’ formate de grupuri de extrema dreapta e diferit. Acesta a fost cazul la Verona, Lazio si Inter. In aceste cazuri se pare ca Miscarea Sociala Italiana, interzisa in strazi si piete, a incercat sa preia avantajul rebeliunii anti-sociale a tinerilor suporteri din fotbal, care se adunau in peluzele stadioanelor,pentru a le influenta comportamentul. Astfel in Milano, membrii cheie in Miscarea Sociala Italiana erau fondatorii Boys Inter si in Roma era un numar foarte ridicat de extremisti de dreapta in randul ultrasilor laziali.

    Era o combinatie intre o cultura a fotbalului si grupurile politice care a dat stilul special al miscarii ultra’. Aceasta miscare nu era exclusiv bazata pe comunitatea clasei muncitoare(cum erau huliganii englezi), ci reprezenta mai multe clase sociale. Miscarea ultra’ era compusa si din oameni care au experimentat violenta in masa in domeniul politicii(nu numai clasa muncitorilor ci si clasa de mijloc, nu numai partizani de dreapta, ci si de stanga)dar si de oameni care au experimentat violenta in implinirea nevoilor de zi cu zi(gastile locale).

    Hiadeti acum sa examina mai in detaliu anumite caracteristici care au diferentiat grupurile italiene de cele europene in aceasta perioada. Vom vedea ca amestecul dintre sustinerea fotbalistica si activitatea politica a fost absorbit de grupurile ultra’, si acest amestec a imfluentat modul lor de a se comporta si structura lor organizatorica.

    Desi grupurile ultra’ erau atrase de violenta(ca si verii lor englezi) si erau prieteni sau rivali a altor echipe urmand traditionalele prietenii sau rivalitati dintre diferitele echipe, tendinta politica a influentat aceste prietenii sau rivalitati. De exemplu, suporterii de stanga ai Bolognei au devenit ostil fata de cei de dreapta a Veronei si au devenit prieteni cu cei ai lui Milano, care le impartaseau ideile de stanga. In plus, ultrasii au adoptat direct aceleasi haine ca grupurile politice stradale: geci de camuflaj de lupta care purtau emblemele echipelor, blugi, sepci si altele, care l-au facut pe ultras sa para ca un luptator de gherila urban. In plus, in stadioanele italienesti, suporterii au inceput sa bata tobe din aluminiu similare cu farfuriile imprumutate de la demonstratii, folosindu-le pentru a insoti cantecele. Sloganurile pe care suporterii le cantau fara incetare la meciurile de fotbal erau de asemenea imprumutate din politica. Bannere si steaguri imense ,tipice pentru demonstratiile si marsurile politice, au inceput sa apara si in stadioane.
    Grupurile ultra’ erau de asemenea mult mai deschise spre lumea exterioara decat grupurile de huligani; din cauza tendintei contraculturale, grupurile ultra’ acceptau un numar remarcabil de femei(absente in grupurile europene) si implicau direct activitatea membrilor, ca in recrutarea politica, intentionata pentru a creste numarul membrilor(pe langa activitatile de autofinantare). Toate aceste caracteristici subliniaza o diferenta organizatorica substantiala intre aceste grupuri din Italia in comparatie cu modelul englezesc. In timp ce englezii sau alti suporteri europeni in principal preferau o sustinere spontana, neplanuita si neorganizata dinainte(cum ar fi cantecele, spectacolele facute prin ridicarea fularelor si toate lucrurile care se puteau face in ziua meciurilor), suporterii italieni au simtit ca activitatile colaterale imprumutate din politica si facute cu scopul de a extinde si de a mari sustinerea din peluza erau o reala prioritate. Aceste activitati au creat o organizare care mergea cu mult mai departe de meciul de duminica si care implica sedinte in mijlocul saptamanii unde suporterii lucrau la crearea si punerea in practica a fluturarii steagurilor, menite pentru a atrage pe toti ceilalti suporteri din peluza
    P.S. : FOTBALU SUNTEM NOI FARA NOI NU E NICI SPECTACOLUL DIN FOTBAL FOTBALUL E UN SPIRIT PE CARE PROSTI CA TINE SI CA MITICA DE LA LIGA NU O SA IL INTELEGA VREODATA

  129. By nicu on Sep 16, 2007 | Reply

    sunt impotriva violentei pe stadioane dar acest vadim, un om care gandeste la 3 zile dupa e apare articolul considera ca legea se aplica dupa ce se scrie in ziare. este imposibil sa arestezi o masa de oameni doar pt faptul ca isi spun parerea. orice om are dreptul la opinie. intradevar sunt violente pe stadion si asta da un semn de intrebare pt conducatorii de cluburi si de galerii.oare nu este tot un spectacol in tribune daca fiecare galerie isi sustin favoritii prin cantece, lozinci, benere etc in care nu jignesc pe cei din jur? daca eu ii sparg capul suporterului de la echipa adversa favoritii mei castiga mai multe puncte? si eu sunt un suporter care se bucura si sufera la esecuri dar supararea are o limita pt toata lumea. va salut pe toti si imi cer scuze pt cei ce se simt jicniti la afirmatiile mele.HAI ROMANIA!

  130. By Lobby on Sep 17, 2007 | Reply

    pentru argumente pro si contra acestei “legi” pe http://s3.gladiatus.ro/game/c.php?uid=36201

  131. By Dulaul on Sep 25, 2007 | Reply

    cred ca nu mai e nimic de adaugat; Collettivo, postul tau tine loc de “ceea ce trebuia demonstrat”. Din partea mea, sa nu va mai primeasca niciodata pe stadioane, daca va dati in petec. Iar supercoregrafiile de care vorbesti, nu sunt apreciate decit de voi, cei care le faceti. Eu, ca si 99% din cei ce se uita la meciuri nu dau doi bani pe prostiile voastre cu bannere si torte. Ai vazut meciurile din anglia? sau cel de la nurnberg? ai vazut ca nu aveau garduri ? de ce oare ????

  1. 3 Trackback(s)

  2. Sep 7, 2007: ARHI » Libertatea de a fi liber
  3. Sep 7, 2007: Ce a schimbat Decembrie `89 ? | Quinzelle`s Heaven
  4. Nov 18, 2009: despair-and-die » Blog Archive » Lege anti-huliganism

Post a Comment