Intre Piti si cer

March 24th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

victor-piturca-si-jucatori-n2750-copy.jpgNu cred in meciul din aceasta seara in Mutu sau alti jucatori. Este meciul lui Piturca, in care tot raul de pana acum in ceea ce il priveste se poate sparge, daca Dumnezeu mai este pe acasa.

Tot bla-blaul de dinainte de partidele Romaniei cu Olanda incepe deja sa plictiseasca pe toata lumea. Toate privirile indreptate spre Mutu ca spre sfintele moaste atunci cand jucam cu Olanda au ramas mereu fara ecou. Lumea deja se asteapta la o noua infrangere, fara a pierde insa speranta. Vechiul proverb chinezesc care spune ca “mingea e rotunda” este stiut si agreat de majoritatea.

Inainte de meci, Piturca a anuntat ca il va folosi probabil pe Lobont in poarta, lasandu-l rezerva pe cel mai bun portar roman actual, Danut Coman, care are mai putine pile. Declaratiile “fara emotii” ale lui Lobont dau deja fiori reci. In general lipsa emotiilor nu duce la nimic bun. Sau probabil ca Lobont este atat de sigur ca va tine poarta fara gol, incat stie ca nu va clipi atunci cand va fi fata in fata cu Robben, la locul faptei.

Apoi, Piturca a anuntat ca si un punct in Olanda e bun. Coroborat cu antrenamentele cuminti din Olanda, axate pe aparare, nimic nu pare sa ridice asteptarile unui meci mare.

Am vazut mai mereu in ultima vreme ca minunile nu mai vin in fotbal. Au aratat-o echipele noastre in cupele europene, a aratat-o Romania cand a dat cu piciorul galetii cu lapte in meciul cu Bulgaria. Ba, din contra, minunile vin la altii cand joaca impotriva noastra, e adevarat si cu marele concurs pe care il dam cu atata talent dramatic…

Este destul de degradant si o gandire la scara mica sa stai mareu cu mana intinsa la minuni si sa ii incurajezi pe jucatorii echipei nationale, mereu inaintea meciurilor tari, ca si cum nu ar avea un picior sau o mana sau ar fi bolnavi de in faza terminala. Fotbalistii nostri au tot ceea ce le trebuie. De ce nu vedem aceleasi incurajari si in presa olandeza. Oare asta sa fie diferenta de atitudine dintre amatorii balcanici si profesionistii vestici? Ei castiga mereu, iar noi mai ‘si’ castigam?

Meciul cu Olanda din aceasta seara nu va fi al jucatorilor, ci al lui Victor Piturca. Poate dupa marele sau necaz si decesul tatalui sau, acolo sus cineva ii va pune o vorba buna unde trebuie. De aceea, daca Dumnezeu nu va fi plecat la munte in acest weekend, Romania va avea o sansa in plus in fata Olandei. Dar nu ne va baga nimeni sacii in caruta.

Acest articol a fost publicat pe Onlinesport.ro.

  1. 10 Responses to “Intre Piti si cer”

  2. By Yoyoyoi on Mar 24, 2007 | Reply

    Daca tot e sa vorbim de divinitate, eu vad lucrurile chiar pe dos. Adica nu ca Dumnezeu “ar pune o vorba buna” pentru Piti si implicit pentru nationala. Ci chiar cred ca-l va bate Dumnezeu pe Piti pentru toate tampeniile pe care le-a facut in aceasta functie. Incapatanarea cu care refuza sa-i dea o sansa lui Ogararu, macar pentru un meci amical, indiferenta fata de performantele deosebite ale lui Sergiu Radu si Vlad Munteanu, explicatiile penibile pe care le da in momentul cand este acuzat de oficiali sau suporteri ca nu a luat deciziile cele mai bune. Toate astea si multe altele vor aduce asupra echipei o aura neagra, de ghinion.
    Eu deja m-am resemnat la gandul ca atata timp cat va fi el acolo, atata timp cat selectiile se fac “pe interes” si nu pe merit/valoare, nu avem nici o sansa.
    Si daca printr-un noroc stupid reusim sa ne calificam, eu zic ca nu avem ce cauta la o competitie de asemenea anvergura. Mai bine ne facem de rusine, ca de obicei, ca nu ne-am calificat, decat sa ajungem acolo si sa fim ciuca batailor.

  3. By Vadim on Mar 24, 2007 | Reply

    Asa e, lama are doua taisuri.

  4. By maidan on Mar 24, 2007 | Reply

    Bai omule sincer nu te inteleg , cum adica e coman cel mai bun portar roman ? cu ce e coman peste lobont? ce anume te face sa crezi ca lobby nu va face un meci bun ? din cate stiu eu coman e cel care a gafat ultima data, chiar in meciul cu vaslui.. cred ca ai tratat destul de subiectiv problema postului de portar, din moment ce ai idei pre-concepute despre un portar sau altul… esti stelist sau rapidist? ca dinamovist nu esti sigur… macar de-ai fi cu adevarat suporter al echipei nationale..

  5. By Vadim on Mar 24, 2007 | Reply

    Coman a facut mult mai putine gafe decat Lobont. Lobont a facut show cat a fost la Fiorentina. Nu e nici un om serios. Danu Coman are mult mai multe calitati de portar, dar si umane. Nu am zis ca Lobont va face un meci rau. Am semnalat ca mi se pare deplasat ca inainte de acest meci sa nu aiba nici o apasare, cand toata Romania sta cu sufletul la gura. Stii, vorbeste de parca el ar fi Mike Tyson la 20 de ani si ar lupta cu Bute…

  6. By ghiocel on Mar 24, 2007 | Reply

    O mica observatie relativa la acest material in special si – in general – la toate cele ce apar pe onlinesport: ar prinde bine putina atentie la greselile (nu ma indoiesc – de cele mai multe ori – datorate neatentiei) de redactare/ortografie/topica si la toate derapajele la “intorsaturile de condei”. Mai aveti un pas foarte mic pana sa ajungeti sa scrieti profesionist si ar fi pacat sa nu-l faceti. Cade, din cate stiu eu, in sarcina editorului si a corectorilor sa vada si sa revada articolele inainte de publicare, dar nici redactorului nu-i strica putin sarg.

    Cele bune!!

  7. By Vadim on Mar 24, 2007 | Reply

    Ai dreptate erau ceva scapari de litere, corectura e libera in weekend. :)

  8. By Anonymous on Mar 24, 2007 | Reply

    rahat de articol.

  9. By Adrian332 on Mar 24, 2007 | Reply

    Ba tata poate te duci tu sa aperi poarta nationalei ca ai “mai multe calitati umane”… Lobont e un jucator cu experienta care da siguranta celorlalti jucatori. Daca tu cerzi ca jucatorii trebuie sa intre cu un sentiment de frica sau de resemnare pe teren atunci esti vai de capu tau.

  10. By Vadim on Mar 24, 2007 | Reply

    Nu ai inteles nimic. Daca faceai sport stiai ce inseamna emotia la un eveniment la care joci direct. La aia m-am referit, nu la emotia de a cere autograf lui Robben. Iti zic eu, daca nu ai acea emotie “pozitiva” cand intri pe teren ai sanse mult mai mari sa nu fi concetrat cum trebuie.

  11. By Andrei on Mar 25, 2007 | Reply

    Vadime, pentru ca te-ai inselat, te rugam sa iti ceri scuze!
    Lobont nu a luat gol, Arjen a fost anonim, iar portocala a fost una de sera. Halal “anticipatie”!
    Toti sunteti la fel!
    Pa.

Post a Comment