Una alba si unea neagra cu sponsorul Ligii 1, RDS/RCS

October 23rd, 2013 | by Vadim Cusnarencu |

Sponsorul Ligii 1, RDS/RCS/Digi, cea mai mare companie de cablu din Romania si principalul detinator al drepturilor tv ale Ligii 1, nu are decodoare pe stoc de luni de zile, in ciuda cererilor si contractelor semnate. Pe partea de servicii internet, insa, sta bine.

Abonatii recenti ai RDS/RCS nu pot intra in posesia unui decodor digital “High Definition”  si nici a unuia “Standard Definition”, chiar daca doresc sa plateasca pentru ele. Practic nu poti vedea canale HD la RCS/RDS si nici posturile HBO decat daca ai card in televizor.

In cererile telefonice sau cele realizate fata in fata la punctele RDS/RCS, persoanele care intreaba de ce nu li se ofera decodorul primesc acelasi raspuns, de altfel polticos: “in cel mai scurt timp posibil il veti avea” sau “sunati maine pentru a vedea actualizarea stocurilor”. Cand se suna pentru “actualizarea stocurilor”, raspunsul este mereu acelasi: “stocul s-a actualizat si este zero, sunati maine”. Si tot asa. Daca intrebi care este totusi in mod real termenul pentru “cel mai scurt timp posibil”, se spune ca nu se poate spune, dar sa stai linistit pentru ca vei fi anuntat… in cel mai scurt timp posibil.

Oficial nu se spune de ce nu sunt decodoare si de cand nu mai exista pe stoc. Neoficial, acestea nu mai sunt aduse de RDS/RCS din luna mai 2013 si “vor fi aduse in cel mai scurt timp”. Adica nu se stie cand.

Daca pe partea de decodoare sta prost, compania care a investit aproape 80 de milioane in Liga 1 si care face credite de sute de milioane de euro are un plus la internetul fix. Merge foarte bine. In contract scrie 100Mbs si atat are. Nu se intrerupe. La abonamentul de 39 de lei ofera si un stick de internet mobil care functioneaza decent in Bucuresti si zonele limitrofe cel putin. Am scapat de stickul Vodafone, crima si pedeapsa, mereu cu probleme la interfata de conectare, mereu cu probleme cand il puneam in laptop trebuind sa ii dau add/remove din Device Manager.

Suportul telefonic este de asemenea foarte bun la RDS/RCS. Cei de acolo stiu despre ce e vorba mereu, nu pocesc numele, te transfera rapid daca vrei si sunt printre putinii care pot repeta de 10 de ori daca e cazul poezia ca aduc decodoare HD “in cel mai scurt timp posibil”, pe acelasi ton calm, fara sa te poti supara pe ei.

Altfel, citeam prin presa financiara ca RDS/RCS vrea sa mai ia 300 de milioane de euro din diverse operatiuni. S-o pregati de Liga 1, licitatia pe trei ani din 2014?

Post a Comment