Romania TV, teparii teparilor: “Cutremur de peste 7 in 2013”

October 19th, 2013 | by Vadim Cusnarencu |

Nu exista in Romania probabil o televiziune care sa isi bata joc de oameni mai mult ca Romania TV. Sambata dimineata a fost inca un exemplu de bataie de joc crasa, de cea mai joasa speta.

Neavand un ceas la indemana sambata dimineata am nimerit pe Romania TV, ca sa vad ora. Era 10:30 si mi-a atras atentia un titlu mare scris, pe galben: “Jurnal ora 11: Seful seismologilor, dezvaluiri socante despre un cutremur in 2013”.

Era 10:30. Zic, hai sa stau, pentru ca voiam sa fac si eu un interviu cu cei de la I.N.F.P., poate nu mai e cazul sau au aparut lucruri noi si sa le stiu.

Dupa 30 de minute incepe jurnalul de la ora 11:00. Stiri despre o “nunta in tiganie”, despre un politist injunghiat, despre o amanta batuta de un amant, despre Becali care si-a schimbat duba cu care e dus la Tribunal, intra si Victor Ponta in direct de la nu stiu ce congres vreo 5 minute, apoi un incendiu la Pitesti intr-un apartament in urma caruia o persoana a fost intoxicata de fum.

Stiri de stiri. Se face 11 si 10 si 15 si 20.  Intre timp anuntul cu “seful seismologilor” si “anuntul socant” se plimba pe ecran in continuare si e intercalat cu un alt anunt de mare interes: “Casa unui mare artist scoasa la licitatie”.

Intra stirea cu casa unui mare artist scoasa la licitatie. De fapt nu e un mare artist, ci un fost mare artist pentru ca se dezvaluie numele acestuia: Gica Petrescu. Si de fapt nu e casa, ci un apartament darapanat de bloc de la care se face o discutie stupida ca ar trebui sa devina casa memoriala!

Se face 11:27 si intra stirea cu “seful seismologilor”. O ora a trecut de la anuntul de la 10:30! O ora.

Intra un titlu pe ecran care anunta un cutremur de 7 grade in 2013 si intra un material despre o predicitie facuta de Mircea Radulian. Stire despre un cutremur mare anul acesta, o stire dubioasa pentru ca la finalul ei se spune in trecere ca este de fapt vorba de fapt despre o predictie “facuta acum cativa ani”.

Intra si Radulian in direct pe telefon si spune ca afirmatiile facute nu sunt adevarate si ca acel studiu facut de el in 2008 are la baza o predictie, un calcul, o statistica. Si nu este vorba de un cutremur de peste 7 in 2013, ci unul de peste 7 la inceputul de secol, in mod generic. Prezentatoarea nici nu clipeste cand aude ca materialul anuntat timp de o ora este de fapt o minciuna, nu intreaba nimic pe subiect, ci schimba vorba catre lucruri banale.

Incredibil, va fi in Romania un cutremur de peste 7 la un moment dat, la inceputul acestui secol. Am stat o ora ca sa aflu ca la un moment dat va fi in Romania un cutremur major.

Nu m-am mai uitat la acest post de peste 6 luni. Am vrut sa scriu si atunci, dar nu am facut-o din lipsa timpului. La acel moment se anuntase tot asa pe galben un titlu “anunt socant despre vreme”, am stat tot o ora ca sa aflu de fapt ca vremea urma sa fie mai buna decat ceea ce fusese pana atunci. Anuntul socant anunta o vreme mai buna.

Cat de nesimtit poti fi sa faci asa ceva? Ce sculeri-matriteri se ocupa de acest post tv? De fapt, ce e asta?

  1. 14 Responses to “Romania TV, teparii teparilor: “Cutremur de peste 7 in 2013””

  2. By Tete on Oct 19, 2013 | Reply

    …domnule Vadim exact la fel se procedeaza pe site-ul PROSPORT si GANDUL.INFO ,asta este presa din ziua de azi din Romania!….mediocri,mediocri!…iti da senzatia ca este o stire de ultima ora ,ceva nemaipomenit si dupa ce citesti observi ca nu este decat un mare “part”,scuze pt expresie dar cum totul este bani ei in functie de vizitele pe site isi vand publicitatea recurg la astfel de mizeri fiind si ei un fel de mizerii in comparatie cu ziaristi onorabili din tara asta care mor de foame!

  3. By Dodel on Oct 19, 2013 | Reply

    Partea si mai trista e ca unii oameni chiar cred toate tampeniile debitate de cea mai mizera televiziune din Romania. Mai grav e ca aceasta televiziune poarta numele de Romania. Cum Dumnezeu de s-a permis una ca asta?

  4. By loro on Oct 19, 2013 | Reply

    aceeasi stire am asteptat-o si eu ,dar candam vazut ca nu mai apare ,m-am lasat la mana mea si am schimbat postul .
    Nu e prima oara cand cei de la Romania TV fac asta ,anunta informatii despre o stire bomba ,stai ca prostul si astepti ,dar ea vine peste 1-2 ore .
    E chiar bataie de joc ,ar trebui sanctionati drastic pt asta

  5. By john smith on Oct 19, 2013 | Reply

    Romania TV va da o lectie de marketing si voi va ofticati in loc sa invatati si voi cum se face banu :))

  6. By vadim on Oct 19, 2013 | Reply

    john smith, cum se face banu’? Prostind lumea? Pai sa stea langa piata la alba-neagra, nu sa faca stiri. Uita-te pe posturile straine de stiri (BBC, CNN) sa vezi daca acolo e asa? Aia sunt prosti, nu fac bani? Aia nu fac marketing, nu au idei?

    Tete, nu pot si nu vreau sa imi dau cu parerea despre siteurile enumerate de tine pentru ca intru deloc foarte rar pe ele, insa e clar ca pe internet la noi majoritatea siteurilor de stiri au un continut destul de slab si pacalesc lumea prin titluri de dat teapa. Insa, la fel ca si la RTV cred ca vor agata din ce in ce mai rar oameni, cui ii place sa fie zilnic prostit? Doar prostilor. E in regula si asta, trebuie sa fie pentru toata lumea posturi tv, siteuri si asa mai departe, la urma urmei statistica arata ca 90% din oameni e formata din prosti, e mai greu sa faci ceva pentu restul de 10%.

    Dodel, cine sa creada? E vorba cui ii place sa fie pacalit asa? Sunt unii masochisti poate.

    Loro, nu e prima oara am mai scris si eu la final despre o stire similara. Atunci rarut sau deloc, pacat ca mai incerci sa te uiti la tv si vezi lucruri care nu merita.

  7. By un roman on Oct 19, 2013 | Reply

    Bai john shit smith, zici ca-i o lectie de cum se face banu’ ha?! altceva mai ai in cap, tu si manelistii tai!? pentru voi nu conteaza scoala conteaza doar banu’, nu-i asa ?! Dar te intreb, ce dracu faci cu banii daca nu ai ce sa mai cumperi? Pentru ca ce-i CU SCOALA, CARACTER si CONSTIINTA fac masinile, laptop-urile, smartphone-urile, casele, soselele, avioanele, televizoarele etc., aia cu scoala iti dau tie curent electric, apa calda, mancare … de nu ti-ar mai da! Boule!

  8. By 01st1 on Oct 19, 2013 | Reply

    Si totusi… domnul John Smith are dreptate.
    Intr-o tara de legume, care accepta asa tratament de la niste golani ca aia de la RTV, asa se face banu’. In tarile civilizate nu se face asa pentru ca acolo sunt legi, si sunt respectate.
    Iar dumneata, domnule Vadim, ar fi trebuit sa stii vorba aia:
    Daca m-ai pacalit odata, esti vinovat; daca m-ai pacalit si a doua oara, sunt vinovat.

  9. By 01st1 on Oct 19, 2013 | Reply

    Buna observatie.

  10. By 01st1 on Oct 19, 2013 | Reply

    credeam ca “Buna observatie” va fi un raspuns la postul domnului Dodel.

  11. By Vadim on Oct 20, 2013 | Reply

    01st1 – ai dreptate sunt vinovat, dar credeam ca dupa 6 luni au msi schimbat ceva. Cand o sa mai uit la tv ca sa vad cat e ceasul, poate peste sase luni iar, o sa aleg alt post.

  12. By presa on Oct 20, 2013 | Reply

    eu am renuntat la tv de cativa ani, ma multmeam cu ce citesc pe net, insa nici asta nu mai fac. acum cand vad titluri de genul asta nici macar nu mai obosesc sa dau clic pe ele, stiu ca-s stiri de doi bani.

  13. By elena ely on Oct 24, 2013 | Reply

    Probabil domnul Vadim nu a privit cinci minute la Antena 3,pentru ca atunci ar fi laudat pana si fostul otv.!!!.Rtv este televiziunea de casa a psd-ului,iar Antena 3 este televiziunea turnatorului.Doua posturi infecte.

  14. By Vadim on Oct 25, 2013 | Reply

    Nu ma uit nici la posturile psd-ului si nici ale pdl-ului. Nu ma intereseaza, disputele sunt mult prea scazute in argumente, fapte, replici si ce vrei tu.

    Am mai fost criticat aici, sunt responsabi ca am facut greseala ca dupa sase luni sa dau un post de “stiri”. Nu mai dau, nu mai comentez, treaba lor, sa se spele cu manelistii pe cap.

  15. By Gabriel on Nov 4, 2013 | Reply

    Proști sunt ăia care se uită la așa ceva! Și, din păcate, sunt o mulțime! Și eu am fost prost și m-am uitat la diverse posturi, până am realizat că nu mai ai la ce să te uiți și ajungi la vorbele scriitorului Umberto Eco: „Televiziunea e o instituție care îi culturalizează pe proști (mai află și ei cum arată Parlamentul, una, alta) și îi imbecilizează pe cei deștepți (îi fac legume care înghit borăturile altora care se autointitulează jurnaliști)”.

    PS: Sunt jurnalist (unul serios, nu de tabloid), deci chiar și mie îmi e scârbă de ce a ajuns presa de astăzi.

Post a Comment