De ce a scazut berea?

September 9th, 2010 | by Vadim Cusnarencu |

Am citit ieri articole in presa online despre “vestea proasta” a scaderii consumului de bere in Romania si explicatiile “berarilor” pentru acest lucru. Nu cred ca stau in picioare, cred ca berea facuta in Romania este pur si simplu proasta, indiferent de marca, iar criza si ploile nu au de a face cu scaderea consumului, asa cum sustin “berarii”. Cred ca romanul a devenit mai pretentios si prefera, in locul pisoarcei facuta in Romania, beri nu neaparat premium, dar produse in alte tari si la alte calitati.

Iti iei  un Heineken la un meci de Liga Campionilor si are gust de iti “limba plimba-n gura”. Nu stiu ce pun baietii aia in ea sau ce apa o avea, insa am baut recent un Heineken si mai mult de o gura nu am putut lua. Mi-a stricat meciul.

Am baut doua Ursus la mare, recent. Dupa prima m-a durut capul si am zis ca o fi de la vreme, dar cand a doua zi m-a luat capul chiar dupa ce mai bausem un Ursus am pus punct.

Despre berile adresate “talpii” gen Bergenbier sau Neumarkt (sau cum s-o scrie), nu am gustat, pentru ca ca nu intru in publicul lor tinta. Este posibil sa fie bune, dar ma indoiesc sa aiba gusturi mai bune decat cele de mai sus care ar trebui sa dea nota.

Am baut in ultmii ani numai bere de import si poate de aceea socul a fost mare. Berea ceheasca sau germana, facuta in aceste tari, fara etichete in limba romana, bere chiar fara pretenii de a fi premium, nu se compara cu ceea ce se afla pe piata autohtona. Diferenta este ca de la cer la pamant. Iti face placere sa o bei, nu e acra, nu e salcie, nu iti lasa pe gat un gust neplacut.

Nu cred ca sunt singurul care a migrat de ceva vreme pe berile straine. Asa ca “berarii” nu ar trebui sa arunce in spatele crizei sau a vremii ploioase :) scaderea de 150-250 de milioane de sticle din primul semestru al acestui an. In primele sase luni ale lui 2010 s-au baut 1,6 miliarde de sticle de bere de 0,5 litri, fata de 1,7-1-8 miliarde ingurgitate in primele sale luni ale lui 2009.

Or mai fi cateva sute de mii de romani ca mine care s-au prins ca atunci cand vor sa bea o bere, chiar beau o bere, nu pisoarca.

Iar despre “vestea proasta” a scaderii consumului de bere, nu vad unde e problema, este laudabil daca romanii consuma mai putin alcool. Ar fi fost o veste proasta daca romanii care nu mai beau bere ar fi tras in loc pe nas tanti coca.

  1. 56 Responses to “De ce a scazut berea?”

  2. By costica on Sep 9, 2010 | Reply

    Sefu’ esti fitzos :). Pui Pariu cu mine ca daca iti pun 3 pahare de bere in fatza din care 2 straine si una romaneasca nu esti in stare sa imi spui care e “pishoarca”?
    Oamenii aia au niste standarde de calitate pe care le aplica peste tot in lume, daca nu se conformeaza zboara toata conducerea din tara respectiva.
    Postul tau e in linie cu elucubratiile de genul “masinile straine facute pentru Romania sunt mai proaste”. Cred ca suferi de o boala romaneasca veche care te face sa strambi din nas la orice eticheta “made in Romania”.
    Pe bune…

  3. By Vadim on Sep 9, 2010 | Reply

    Tinem pariul…

    Ce sa zic cu masinile nu sunt adeptul acele teorii, dar sa se strice alternatorul la o masina scumpa, noua, dupa 2-3 luni de zile as fi indreptatit macar sa spun ca baietii de la noi lucreaza, nu neaparat ca aia de acolo le fac proaste.

  4. By Maria on Sep 9, 2010 | Reply

    Vadim ai dreptate berile romanesti sunt proaste sau au gust prost. Una singura o beau Ciuc, este buna. Daca nu ma insel o face tot un berar dintre cei amintiti de tine mai sus nu mai retin care, ursus sau heineken.

  5. By Anarky on Sep 9, 2010 | Reply

    Nu sunt in totalitate de acord cu cele afirmate in acest articol.
    Nu stiu pe ce se bazeaza afirmatile ca berea autohtona este proasta , dar eu sunt un bautor de bere de mai bine de 30 de ani si pot sa afirm cu certitudine ca sunt si sortimente de bere buna , nu dau nume de sortimente sau producator ca nu este cazul reclamei.
    Din alt punct de vedere al parerii aruncate si afirmate ca te-a luat durerea de cap dupa ce ai baut berea respectiva este discutabil. O afirm cu certitudine deoarece din intamplare cunosc foarte bine procesul de fabricare al berii respective si nu am motive sa cred cele afirmate mai sus.
    Asa ca mai lasa propaganda asta anti bere autohtona si pune mana si mai studiaza tot ce este legat de bere inainte sa iti dai cu parerea.
    A si inca ceva nu tot ce zboara se mananca !!!

  6. By de la metro on Sep 9, 2010 | Reply

    La Metro se gasesc beri straine eu iau de acolo nu stiu sa le scriu numele la cele germane ca sunt complicate dar sunt excelente. Nici eu nu mai beau beri romanesti si ma uit atent pe etichete sa nu fie in romana .

  7. By Vadim on Sep 9, 2010 | Reply

    Anarky – nu e nici o problema, da nume ca am dat si eu asa e corect. Nu facem nici reclama, nici antireclama, ci discutam amical sau personal despre bere…Ai o bere buna, pune aici ca o incerc si eu poate imi schimbi parerea. :)

  8. By asd on Sep 9, 2010 | Reply

    Ce bei Vadime, Corona?

  9. By Anarky on Sep 9, 2010 | Reply

    Incearca Sortimentul Timisoareana si daca spun timisoreana este berea produsa la ea acasa adica la Timisoara nu la Buzau.

  10. By Vadim on Sep 9, 2010 | Reply

    Am baut o data, sincer nu mi s-a parut cine stie ce. Dar o sa ii mai dau o sansa la vara viitoare, daca zici tu. :) Daca nu ma insel Timisoareana nu are ambalaj decat la litru si cutie? Nu am vazut la sticla de 0,33 sau 0,5.

  11. By dictatura barbatilor on Sep 9, 2010 | Reply

    Avem si noi bere buna dar berea de afara este mult peste la calitate. Aici ar trebui sa lucreze berarii de la noi in loc sa dea reclame la tv cu ursi vorbitori si muncitori care beau pe coltul trotuarului. Peronsl imi iau mereu din supermarket Clausthaler, la terase ti se baga in general pe gat berea romaneasca si prefer o apa plata in loc.

  12. By Marius on Sep 9, 2010 | Reply

    Ma uit pe posturile tv straine si Heineken are o multime de reclame interesante si haioase de ce la noi in Romania vedem doar reclame tampite la bere?

  13. By Anarky on Sep 9, 2010 | Reply

    Te inseli , Timisoreana are toate tipurile de ambalaj :sticla 0.5L,PET 1L si 2L,Doza 0.5L.
    Studiaza cota de piata si apoi mai vorbim.

  14. By Heineken on Sep 9, 2010 | Reply

    Pentru Marius: Ce conteaza reclamele, nu iti place Heineken?

  15. By Marius on Sep 9, 2010 | Reply

    Heineken, poate esti de la Heineken sau nu, iti spun ca imi place berea voastra, dar de ce la noi sunt reclame la bere pentru prosti si muncitori necalificati in timp ce in alte tari reclamele la bere au cu totul alte mesaje?

  16. By Vadim on Sep 9, 2010 | Reply

    Anarky – nu m-a interesat Timisoareana pentru ca mi se pare o bere care i se adreseaza unui public mai larg. Nu lucrez in domeniul berii si nu ma intereseaza cota de piata sau cat vand sau nu altii. Vazand de exemplu pe strada multi muncitori care pleaca de la magazinul din colt cu sticle de Timisoareana am ramas cu ideea asta. Nu am vazut la terase oameni care sa savureze o Timisoreana la sticla, nu spun ca nu exista sigur sunt dar nu am vazut.

  17. By Heineken on Sep 9, 2010 | Reply

    Pentru Marius : scris Vadin de meciurile de Liga Campionilor avem acolo reclamele despre care spui tu, cu cei care canta in frigider de exemplu.

  18. By Vadim on Sep 9, 2010 | Reply

    Heineken – aveti cateva reclame in rest slab de tot ce sa zic pe internet nu v-am vazut mai deloc pentru voi acest mediu de comunicare nu exista in Romania. Poate “berarii” cred ca in Romania nu se bea bere pe internet, la fel cum cred ca vremea proasta a influentat cererea de bere. :)

  19. By Urban on Sep 9, 2010 | Reply

    Mai asteptati o vreme ca sa beti bere:

    http://www.urbaniulian.ro/2008/09/15/berea-din-romania-contine-aluminiu-care-provoaca-alzheimer/

  20. By radu on Sep 9, 2010 | Reply

    Vadim, cu postul asta ti-ai demonstrat in primul rand snobismul.
    Gandeste-te un pic daca am sau nu dreptate.

  21. By vadim on Sep 9, 2010 | Reply

    Habar nu am… nu sunt bautor de bere dar cand beau o singura bere maxim prefer sa imi face placere. E o chestiune de placere nu de snobism. Atata timp cat imi cumpar o bere ceheasca despre care nu am auzit niciodata in loc sa beau o bere premium, cu nume, nu cred ca asta e snobism. Din contra. Berea pe care o beau e poate cu 1 leu mai scumpa decat una de aici, iar la cat beau eu pe an…

  22. By bere on Sep 9, 2010 | Reply

    Heineken este excelenta! Paharul sus!

  23. By la ursi on Sep 9, 2010 | Reply

    Ba Ursus rulz!

  24. By Seba on Sep 9, 2010 | Reply

    Chiar crezi ca a renuntat romanul nostru la cantitate pentru calitate?Nu prea face sens…Poate a revenit la vechiul spirt tras prin paine…Eu unul sunt bautor de bere,nu incerc sa conving pe nimeni dar din cate stiu Beck’s-ul e cam singura bere care mai pupa un pic de fermentatie..Intr-adevar foarte buna dar nu-mi displace nici noua reteta Bergenbier

  25. By Vadim on Sep 9, 2010 | Reply

    Bere,
    la ursi:

    Bine baieti, o Skol pentru prietena mea! :) Va place reclama gratis pe net nu? :)

  26. By Vadim on Sep 9, 2010 | Reply

    Seba – In mod sigur unii au renuntat, cel putin cei din afara publicului tinta care privesc la tv reclama cu ursi care beau bere sau muncitori din reclamele Newmarkt… Si cred ca multi din afara acelui public se afla pe net.

  27. By Heineken on Sep 9, 2010 | Reply

    Nu sunt de la Heineken, mi-am pus numele asta pentru ca imi place berea asta.

  28. By la ursi on Sep 9, 2010 | Reply

    Heineken, nici eu de la Ursus, doar imi place echipa nationala. 😀

  29. By vv on Sep 9, 2010 | Reply

    a scris cineva aici ca berea straina e mai buna ca cea romaneasca, in gluma, si se facea o comparatie cu masinile straine facute pentru romania. nu stiu la masini, dar la bere gustul berii romanesti este mai prost, are ceva. cine isi permite si vrea sa dea putin mai mult pe o bere straina, va face diferenta.

  30. By Marky Mack on Sep 9, 2010 | Reply

    Va impartasesc o parare pe care o consider obiectiva; merg in ro in concediu cam de 2 ori pe an si bere facuta acolo mi se pare ca are cam acelasi gust, indiferent de marca. Difera doar gradul de acidulare si alcolemia. Care o fi motivul, nu stiu, dar empireul meu asta a constatat. Oricum, in strainatate se consuma foarte mult berea locala – chestie de traditie, asa ca recomand si eu un Mack celor care trec prin orasul meu. Face toti banii!

  31. By BERE on Sep 9, 2010 | Reply

    Ai dreptate Vadim, la aceasta concluzie am ajuns si eu, berea de import e de departe cu mult mai buna decat cea autohtona, cei care spun invers habar nu au ce gust are o bere germana sau ceheasca, dar na, isi dau si ei cu parerea. Diferenta la pret sa stii ca nu e mare intre ele, este undeva la 1-1,5 lei

  32. By daniel on Sep 9, 2010 | Reply

    Berea romaneasca nu mai e ce-a fost, clar ! Pai acum cativa ani era buna si aia ieftina, Sailer, acuma aproape toate s-au prostit; si mai e ceva ciudat, la unele beri difera gustul de la cutie la sticla si la PET; eu prefer Ciuc la 1l si mai era Ciuc Winter, care nu se mai gaseste si care cred ca a fost cea mai buna bere romaneasca…mai e buna si Stejar, dar nu prea mai apare iar la 2l este 8,5 lei !

  33. By x on Sep 9, 2010 | Reply

    timisoreana e cam singura bere buna romaneasca. incercati berile albe sau nefiltrate.

  34. By gheorghe on Sep 9, 2010 | Reply

    Matematic vorbind: sunt 50 de sortimente de bere romaneasca si 5000 bere straina. Sunt foarte mari sansele sa-ti placa o bere straina.
    Gusturile nu se discuta: decat sa beau un Carlsberg sau Tuborg, prefer Timisoareana sau Ursus. Stella Artois ramane nr. 1, dar nici cu Corona nu mie rusine.
    Berea nefiltrata la halba bate orice bere la sticla sau la doza.
    P.S. Cea mai buna bere e aia rece ca ghiatza 😛

  35. By Ionut on Sep 9, 2010 | Reply

    Din punctul meu de vedere, Vadim are dreptate. Una e sa bei un Heineken cumparat, sa zicem, din Franta, si alta e sa bei unul cumparat din Metro. Si, curios, pretul e tot cam acelas.
    Mie, de ex. imi place Becks dar parca nu mai e ca la inceput.

  36. By gogu on Sep 9, 2010 | Reply

    vadim are dreptate. la noi se face poshirca. bere la pet????? o imbecilitate, targetul probabil e Dorel sau Gheorghe de la coasa. ia incercati la noi Guinness sau Dab. cei care mai mergeti afara cereti cite un Paulaner, Hasseroder sau Radeberger. si cand vedeti ca sunteti serviti in tipuri diferite de pahare in functie de tipul de bere intrebati de ce. o sa va surprinda raspunsul. vedeti diferenta intre Dunkel sau Pils si mai meditati. Prost!

  37. By Radu on Sep 9, 2010 | Reply

    Vadim, nu sunt de acord. Vin in Romania vara, in concediu (cand apuc) si iti spun ca avem bere foarte foarte buna! Eu prefer Ciucas si Ursus. Skol e OK. Nu m-apuc sa beau Noroc sau Servus sau cine stie ce chestii, dar avem si noi berile noastre bune. Ciucas & Ursus sunt cele mai bune beri care le-am baut vreodata, si iti zic ca am baut multe feluri de la bere chinezeasca Tsingtao, la toate berile americane, la bere argentiniana, la bere din Rep Dominicana, etc. Dintre astea straine, El Presidente (Rep Dominicana) este ff buna, aia chinezeasca a fost surprinzator de buna, Quilmes (Argentina) iar e f buna, iar din astea europene imi plac Tuborg, Stella, Heineken si Amstel, cam atat (mai sunt unele Poloneze si Rusesti care iar sunt bune dar nu le stiu numele)! Deci nu mai critica berile romanesti inainte sa vezi cam cum sta treaba cu berea in restul lumii…opinia mea e ca avem bere extraordinara!! Poate daca te muti prin strainatate o sa ti se faca dor!

  38. By gogu on Sep 10, 2010 | Reply

    ui ce scrie Vadimescu :shock:… “Habar nu am… nu sunt bautor de bere dar cand beau o singura bere maxim prefer sa imi face placere. E o chestiune de placere nu de snobism. Atata timp cat imi cumpar o bere ceheasca despre care nu am auzit niciodata in loc sa beau o bere premium, cu nume, nu cred ca asta e snobism. Din contra. Berea pe care o beau e poate cu 1 leu mai scumpa decat una de aici, iar la cat beau eu pe an…”

    in cazu asta, du-te mei la pascut iarba si nu mai baga strambe, lasa profesionistii sa vorbeasca.

  39. By Vadim on Sep 10, 2010 | Reply

    Gogu – ce inseamna la tine ‘profesionist’?

    Asta?

    http://www.libertatea.ro/stire/a-murit-in-somn-dupa-ce-a-castigat-un-concurs-de-baut-alcool-302939.html

    Adica daca breau 1-2 beri pe saptamana inseamna ca trebuie sa beau posirca? Nu. multumesc.

  40. By xolv on Sep 10, 2010 | Reply

    Sunt de acord. Daca nu vreti dureri de cap de la prima bere, incercati de import. Cel putin la Heineken diferenta e de la cer la pamant.

  41. By ROMEO on Sep 10, 2010 | Reply

    Salutare.Eu locuiesc in franta de ceva anisori si am avut ocazia sa merg cu multi prieteni francezi in Romania..Acolo am incercat mai multe marci de bere si nu a fost una care sa nu le placa..pentru ca ei nu au bere de productie autohtona PILS.la ei sunt doar pishorci sau beri aromatizate
    Vadime inceteaza sa mai denigrezi Romania prin tot ce are ..aca nu e chiar asa..daca era asa de rau nu cred ca mai erai ziarist in Romania
    Ar trebui sa mergi prin strainatate …nu doar in locurile turistice …ar trebui sa vii prin ghetourile din franta sa vezi ce inseamna ghetou …..E adevarat Romania e saraca ..dar a devenit mai saraca prin gura presei

  42. By Catzel on Sep 10, 2010 | Reply

    Eu nu mai beau bere romaneasca. Cea mai placuta surpriza este berea din China Tsing Tao , am baut si la New York si nu se compara cu nicio bere romaneasca

  43. By Vadim on Sep 10, 2010 | Reply

    ROMEO – Departe de mine gandul sa denigrez Romania. Berea nu e Romania. Am inventat noi berea ca sa spui ca pun la pamant vreo traditie? Am zis eu sa inchidem cluburile de oina? Nu, am zis si nu sunt sigurul de pe aici dupa cum vezi, ca berea romaneasca e proasta si am dat alternativa de scadere de care berarii nu au pomenit in explicatiile docte legate de starea vremii.

    Am fost chiar pe unde spui tu din intamplare, iar parerea mea daca ai atins subiectul este ca noi suntem mult mai bine fata de Europa de Vest din majoritatea punctelor de vedere: oameni, viata, libertate. Inca suntem, nu stiu ce va mai fi.

    In Franta mi-au dat ghionturi in mazagine zeci de negri fara sa zica pardon, la noi inca se mai zice. In Franta cazi pe strada si lumea te ocoleste, la noi mai ai sanse sa te ridice cineva.

    Minusurile noastre sunt cultura (si aici nu spun de carti citite si ce pricepi din ele, dar mai ales de sapte ani de acasa, gastronomie, finete etc) si nivelul economic general.

    Apreciez in mod special francezii si poate in general europenii din vest pentru modestia si curatenia lor, sunt lucruri in care as vrea sa cred ca ma regasesc. Cand vezi un strain pe strazile din Romania il vezi imediat ca e strain, atitudinea si imaginea spun totul.

  44. By Radu on Sep 10, 2010 | Reply

    Deviati de la subiect…Vadim, pana la urma, este OPINIA ta ca berea romaneasca e proasta…dupa cum vezi, opinia majoritatii e ca e buna. Stau la NY de 12 ani si mi-e dor de berea noastra, care mie-mi place chiar foarte mult si nu mi se pare pishoarca….

    Ce pot sa-ti spun este ca e diferenta intre bere la sticla si berea la cutie sau la plastic. Atuncia da, nu e buna…dar la sticla e divina! Ti-am zis, Ciucas si Ursus :)

  45. By Vadim on Sep 10, 2010 | Reply

    Radu, da in articol este parerea mea, normal nu e a lui tata. :) In rest din ce am citit eu, majoritatea par sa spuns ca berea romaneasca nu e prea ok, dar fiecare e cu parerea lui. Sport la Ciucas si Ursus! :)

  46. By Pricop Alexandru on Sep 16, 2010 | Reply

    Buna ziua, va trimitem acest mesaj in speranta ca aveti nevoie de un contor al traficului in timp real, este vorba de http://wtstats.com.

    De ce WTStats? Pentru ca ofera urmatoarele statistici 100% gratuit:

    – statistici live (arata in timp real vizitatorii site-ului monitorizat, ex: click aici)
    – contorizarea statisticilor si afisarea lor pe zile / saptamani / luni.
    – statistici despre referreri: cei mai buni referreri
    – statistici despre sistemul de operare folosit de vizitatori: cele mai folosite sisteme de operare
    – statistici despre browserul vizitatorului: cele mai folosit browsere
    – tara de provenienta a vizitatorului: un top cu tara care trimite cei mai multi vizitatori (bazat pe IP)
    – statistici legate de rezolutia vizitatorului: cele mai folosite rezolutii
    – detalii legate de extensiile instalate la browser: ex. Java si Flash, Java sau Flash, niciuna.
    – adancimea culorilor: ce adancime de culori foloseste vizitatrul
    – cele mai bune motoare de cautare: un top cu motoarele de cautare care trimite cei mai multi vizitatori
    – cuvinte cheie: cele mai bune cuvinte cheie prin care vizitatorii ajung pe site-ul monitorizat
    – top pagini: arata care sunt cele mai vizitate pagini de catre vizitatorii site-ului
    – statistici private: toate statisticile pot fi ascunse de ochii curiosi ai vizitatorilor.

    O zi placuta.

  47. By gogu on Sep 18, 2010 | Reply

    vedeti, asta o beut bere straina!!! :))

    mei baiatule, aci se vb. de beut bereee!

  48. By El Bimbo Tropical on Sep 21, 2010 | Reply

    Aia care au spus ca berea romaneasca e buna si chiar extraordinara(!!??) sufera de un patriotism prostesc si exagerat.Tipic.Sint aceiasi care spun ca Steaua bate la Liverpool sau echipa nationala bate Albania si Bielorusia,sau ca pilotii romani sint cei mai buni din lume(aud de mult, de mic copil ,aberatia asta, care vad ca, continua).Serveste la ceva exagerarea unei mindrii nationale?Pina si la bere sintem mai buni?E de ris. Vine unu’ din Franta si zice ca berea romaneasca e mai buna…Atita naivitate sau rea vointa….Daca macar ati stii cum se falsifica la noi pina si berea (prin procesul de productie), de vin.. nu mai vorbim de multi ani.Sau cumva si vinul romanesc este cel mai bun din Europa sau poate din lume?
    Terminati cu prostiile si bagati mina mai adinc in buzunar si beti o bere Radeberger , sau Konig Pilsner, Warsteiner,Bittburger,Budwar,Grolsch,poate Gosser 0,33 ml de import,toate gasindu-se la noi …si faceti o comparatie, pe loc, cu timisoreana ,ursus,silva,golden brau,chiar si cu stella artois.Si observati si durerea de cap de dupa berile romanesti.
    Observati ca n-am zis inca nimic despre Heineken si Becks…
    Asa cum nu avem valabil sau competitiv,in tara asta :guvern,industrie,turism ,strazi/autostrazi,sanatate invatamint …etc. de ce am avea bere (valabila)?
    Sa auzim de bine.

  49. By xolv on Sep 22, 2010 | Reply

    Lasa ipocrizia ca nu facem nimic bun, ca uiti de handbal, gimnastica, si altele.

    Berea o fac multinationalele in Romania, nu romanii. Si daca vrei vin romanesc facut cum trebuie, incearca Davino sau Agricola Stirbey. De la inaltimea emigrantilor, nu mai vezi copacii din cauza padurii. E bine in strainatate ?

  50. By El Bimbo Tropical on Sep 22, 2010 | Reply

    @xolv sper ca nu mi-ai raspuns mie chestia asta cu ipocrizia..Unde e ipocrizia?Ca n-am pomenit de handbal si gimnastica?Himm!Ultima mea grija din lume -astea doua…Tocmai ai zis pe 10 sept ca daca nu vrei dureri de cap sa incercam cu bere straina .Ceea ce si fac (mereu).Nu vad unde e conflictul.Sint nativ bucurestean si pina acum nu am fost in strainatate decit in concediu (ca sa incerc diferite tipuri de bere).Ce-ti veni cu emigrarea?E bine aici ! Nu e bine? :)

  51. By matei on Oct 16, 2010 | Reply

    la Tg Mures in Real se bea cea mai buna bere din tara facuta undeva langa Reghin, proaspata si nefiltrata este excelenta

  52. By pancho on Dec 8, 2010 | Reply

    ieri nu am avut ce face si am cetit pe aici diferite elucubratii. Am zis hai sa beau si eu ceva ce considera unii “calitativ”.. si am renuntat la pishorcile mele de zi cu zi, nefiind fanul unui brand anume (becks, heineken, timisoareana, ursus, ciuc, cateodata un silva black) in favoarea unei grolsch si a unei paulaner. Un motiv in plus de a ma convinge cat de snobi si pervertiti sunt unii dintre forumisiti, sa nu mai vorbesc de bloggerul sef Vadim. Nea Vadime, ai afirmat ca atunci cand vezi muncitorii la coltul strazii cu berea Timisoareana te gandesti ca e bere de loseri? Ca mata esti mai cu mot, si na, bei numai pishorci straine? bea monser.. fa ce vrei cu viata ta, dar nu ne mai impartasi noua[ celor care dam intamplator pe blogul asta(unde-ti citim fantasmagoriile de automobilist, bautor de bere, mancator de icre si mai stiu eu ce cacaturi), trimisi de un site de sport] snobismul tau.

  53. By mata on Dec 27, 2010 | Reply

    o bere din cadere nu vrei?

  54. By Marius on Dec 27, 2010 | Reply

    O bere din picioare nu vrei?

  55. By Tax on Jan 6, 2011 | Reply

    La multi ani, baieti!
    Din pacate multi isi dau cu parerea dar putin cunosc. Mi-ar placea sa ascult pe un baiat priceput in bere care sa ne spuna care e diferenta dintre o bere straina si una de-a noastra (daca este!). Ce formule magice (a se citi tehnolgie/retete) folsesc cei din afara si nu le folosesc aceeasi producatori (SAB, Heineken, Bergenbier, ..) in Romania?!

    Pana la urma toata problema e de gust! Cat despre dureri de cap, aveam un coleg care dupa ce a baut bere cu alune pana a cazut in cap le spunea tuturor ca e de la alune… Bafta!

  56. By Drinkman on Oct 23, 2011 | Reply

    Avem numai vome de beri decand a pus hainichen monopol Adevarate vome! salcii,nici spuma nu mai fac cum trebuie.Singura sansa sunt berile straine de la supermarchet cu etichete straine.Cine mai afirma ca romania are bere buna e un cacat pansat care nu a depasit granita.

  57. By branza on Dec 15, 2012 | Reply

    @drinkman : esti beat sau asa prost te0a nascut mamitica ta?

Post a Comment