Madalina Manole, o alta moarte suspecta?

July 14th, 2010 | by Vadim Cusnarencu |

Madalina Manole a fost gasita moarta, cu capul spart, intr-o balta de sange. In jur exista un miros persistent de substanta chimica. Ce spun organele de ancheta mi se pare incredibil, fiind replici care se incadreaza in acoperirea unor morti suspecte. Nu poti incadra un om la sinucidere la nici cateva ore dupa ce ai vazut scena si nu ai verificat nimic: amprente, alte dovezi, declaratii, alibiuri, autopsie. Logica interzice asta, nu trebuie sa fii de profesie criminalist. Update: pe siteul mediafax.ro un user pe nume ‘luk’ a scris un mesaj interesant cu multe indicii, sters ulterior de editorii siteului, semn ca incep sa se cenzurese si parerile oamenilor care nu convin. Il invit pe autor sa il scrie la mine pe blog ceea ce a scris pe mediafax.ro.

Orice om normal care gaseste pe cineva intr-o balta de sange nu se poate gandi la sinucidere, chiar daca langa un cadavru se afla un bidon cu o substanta chimica si un SMS a fost trimis la ora 2 noaptea. Cu atat mai putin Politia, care are atata experienta. Nu isi poate inchiui Politia ca acel om a primit o lovitura in cap, iar apoi criminalul a incercat sa se acopere prin diverse metode, aruncand praf in ochi cu un SMS si indicii false?

Ce se spune in presa: “Artista  a fost găsită de soţul ei lângă baie, într-o baltă cu sânge, cu capul spart. Lângă ea s-a găsit un bidon cu o substanţă chimică, pe hol mirosea puternic a această substanţă. Se merge pe varianta sinuciderii, fara sa exista suspiciuni de omor. De altfel, pe corpul artistei nu au fost gasite urme de violenta”.

Cum sa nu existe suspiciuni de omor? De unde spui asta din primele ore de ancheta, dupa ce vezi un om intr-o balta de sange? Tocmai ca exista suspiciuni. Nu trebuie exclusa nici o pista daca vrei sa afli adevarul.

Nu cred ca Politia este incompetenta. Cred ca mereu in mortile suspecte, ale caror motive nu se afla niciodata pentru ca exista niste interese, se merge pe varianta sinuciderii servita pe tava direct de autoritati, din primul moment. Asa e in Romania. Asta e scenariul. E gasit aruncat in piscina goala? Autoritatile spun dupa prima vizita: sinucidere. E gasit spanzurat in casa? Verdict din prima: sinucidere. E intr-o balta de sange in baie? Iar sinucidere. Verdictul este dat din primele momente, fara a urma caile unei anchete si fara a suferi modificari.

Sa nu uitam ca s-a mers pe varianta sinucierii si atunci cand Erbasu a fost gasit aruncat in piscina goala de la Snagov. Nici acum nu uit animatiile 3D facute de ProTV la stiri in care ni se explica intr-un mod alambicat cum cazuse Ierbasu in cap de la balcon. La fel si in cazul magnatului gasit spanzurat in vila din cartierul Baneasa. Mereu, dupa prima cercetare s-a servit declaratia ca prima ipoteza este sinuciderea. La Tinu prima ipoteza a fost accidentul, desi era clar din primul moment ca totul era cusut cu ata alba. Verdictele date de anchetatori din start au ramas finale. Insa, toate cazurile au ramas polemice si indoielnice pentru orice om care a incercat cu capul lui sa se uite cum a fost de fapt,fara sa ia servit verdictul antepronuntat al Politiei, emis prin televizor. In cazul Tinu ati vazut cat au plans la OTV fosta sotie si baiatul lui. In alte cazuri s-a tinut ciocul mic.

Sa luam cazul Michael Jackson, gasit mort. Au declarat anchetatorii dupa primele investigatii ca se merge pe varianta sinuciderii”? Nu. S-a spus asa cum este normal, atunci cand vrei sa afli cu adevarat ce s-a intamplat, ca se analizeaza toate scenariile posibile. Asta e replica normala, cinstita, corecta, logica. Era simplu la Michael: luase o supradoza de medicamente, era deprimat, obosit, avea datorii. Deci sinucidere, nu a mai suportat omul. Nu a fost asa. Autoritatile au mers de la primele declaratii pe toate pistele, nu au exclus nimic. Asa este normal in orice caz in care gasesti un om mort in casa, anchetatorii trebuie sa dea semnalul din primele declaratii ca orice e posibil. Apoi, dupa zile, autopsii, studiere de piste se poate spune: se merge pe varianta sinuciderii sau se merge pe varianta omorului sau accident etc.

La noi in Romania,  mortile suspecte se pot sesiza din start: prima ipoteza sinucerea, desi sfideaza orice bun-simt si logica. Cred ca moartea Madalinei Manole va ramane una polemica, suspecta, nu doar dupa cat de incurcat se prezinta cazul din indicii, cat si dupa modul in care autoritatile il abordeaza.

Update: Deja primele semne de cenzura apar in presa ca urmare a mortii Madalinei Manole. In articolul Bio al Madalinei Manole de pe siteul Mediafax se afla un mesaj scris de un user in care se faceau mai multe referiri la adresa mortii cantaretei, scris de o persoana care semna cu numele ‘luk’. Nu l-am citit, doar am gasit o trimitere spre el in subsolul altui articol de pe Mediafax.ro. M-am dus sa il caut acolo unde era indicat, numai ca nu era. La cateva minute distanta a disparut si mesajul care facea referire la el.

  1. 34 Responses to “Madalina Manole, o alta moarte suspecta?”

  2. By fane dediu on Jul 14, 2010 | Reply

    bai nene, ai auzit vreun politist/ procuror sa declare ca ea s-a sinucis? NU. Sunt doar speculatii de presa.

    dar tu, in stilul ala puleancur bagator de seama faci pe avocatul poporului.

    hai pa

  3. By relansat on Jul 14, 2010 | Reply

    vadim, necrologul de serviciu 😀
    tu revii pe blog de fiecare data cand moare cineva

  4. By zooropa on Jul 14, 2010 | Reply

    vezi update-urile privind “… capul spart, intr-o balta de sange”.

  5. By vadim on Jul 14, 2010 | Reply

    Da-mi link sunt multe siteuri si nu citesc decat cateva.

    Oricum nu are legatura neaparat cu diverse amanunte de la fata locului, ci de abordarea directa a autoritatilor. Chiar daca o gaseau intinsa acolo fara nimic langa ea prima varianta nu are voie sa fie sinuciderea.

  6. By cristi on Jul 14, 2010 | Reply

    Mai devreme un ofiter de presa de la Politia Ilfov, sau ceva de genu, a zis ca treaba cu balta de sange si capul spart e speculatie de presa si ca nu e adevarat ca ar fi fost gasita astfel … adica cu capul spart si intr-o balta de sange.

  7. By a on Jul 14, 2010 | Reply

    ei chiar asa, nu avea voie sa fie sinuciderea prima varianta? ca ce chestie? unde scrie asa ceva? adica orice moarte e default prin ucidere sau cum? 😀

  8. By vadim on Jul 14, 2010 | Reply

    Default orice moarte trebuie cercetata, iar pana la a exprima o prima pista sau varianta a decesului se ia in calcul orice. Exprimerea corecta e cea pe care o vedem in alte morti din alte tari dupa vizionarea scenei prima oara: orice varianta e posibila, asta trebuie sa fie expresia folosita de Politie.

    Pune-te tu in situatia de a gasi pe cineva mort, nu trebuie sa fii criminalist ca sa iti dai seama. Ce faci? Nu incerci sa iei indicii, amprente, declaratii, probbe, sa astepti o autopsie si apoi sa spui ca se merge pe varianta X sau Y?

    Stii tu ca a fost sinucidere, ai detector de sinucidere? Nu, cand gasesti un om mort orice e posibil pana la un anumit punct,dupa ce ai in mana dovezi, declaratii, probe, verifici alibiuri, nu? Daca bagi sinucidere din prima e clar ca e ceva dubios, cei care ancheteaza nu sunt prosti. Sotul avea alibi ceva, unde era cand a primit sms la 2, de ce a gasit-o la ora 5 si ceva, sunt lucruri care trebuie anchetate si apoi exprimata o prima pista. Pana atunci, orice e posibil in egala masura: omor, sinucidere, accident etc. Nu am auzit in nici o tara mai ales dupa o moarte subita a unei persoane celebre ca politia sa iasa la cateva ore de acolo si sa stie ce s-a intamplat. Doar la noi s-a mers la sigur in cazurile scrise si mai sus, iar acest caz a inceput exact ca ele. Lucruri incerte, verdict aruncat din start de autoritati.

  9. By sherlock poirot on Jul 14, 2010 | Reply

    Domnu’ Dan, diseara o sa faceti emisiune pilot pe Oteve in serialul “Kein Sinucidere, a fost crima”??? Da’ pe Elodia ati gasit-o, domnu’ Dan!???

    Domnu’ Dan = vadim!

  10. By vadim on Jul 14, 2010 | Reply

    sherlock – primit sa toc cazul marunt, e rau de tot suspect. Nu au auzit pana acum pe nimeni sa se sinucida cu paracetamol si ibuprofen, iar la cateva zile sa bea insecticid. Probabil ca pentru Politie e normal, e un caz clasic de sinucidere cu insecticid, nu?

    DD e tare, dar din pacate incepe sa piarda esentialul pe care l-a avut pana acum dupa ce a fost pacalit ca poate intra in politica a luat-o razna dau de tot. Ar fi interesant de tot totusi la otv un serial similar cu elodia, va fi material.

  11. By relansat on Jul 14, 2010 | Reply

    plm, madalina a pierdut lupta cu gandacii. de inteles.

  12. By cristi on Jul 14, 2010 | Reply

    Lol, asta deja imi suna a Teoria Conspiratiei. Ca la fiecare vedeta trebuie gasit neaparat motivatia din spatele cazului si parca imi vine sa pun pariu ca peste cativa ani, poate chiar mai repede, incepem cu faze gen … de fapt Madalina avea datorii la camatari, ca nu mai avea cu ce sa-si plateasca lansarea albumului, si de frica lor si-a inscenat moartea si de fapt ea traieste in … Papua Noua Guinee sau Madagascar, joaca carti cu Michael Jackson si Brittany Murphy. Deocamdata suntem obligati sa plangem moartea unei stele care a apus mult prea devreme. Hai sa mai asteptam o perioada de timp pana sa incepem sa o dam in benga cu conspiratii, morti suspecte etc.

  13. By Legistu on Jul 14, 2010 | Reply

    E tare f(r)aza; şi eu citeam pe mai multe ş!aituri că “la sosirea anchetatorilor, trupul neînsufleţit al artistei nu prezenta urme de violenţă… este exclusă varianta unui omor”

    Capul spart şi balta de sânge nu sunt urme de violenţă? Aaaaaa…! la sosirea anchetatorilor nu prezenta… înseamnă că anchetatorii i-au spart capul! La beci cu ei! Ce detectivi stupizi pot exista frate..

    Şi chestia cu mesaju’ lu’ luk’ am observat-o la fel. Niema măsaj :(

  14. By djdany on Jul 14, 2010 | Reply

    madalina manole a murit iata explicatia credca astrala:
    14.07 rac in opozitie cu capricorn adik nod sud lunar pedeapsa si suferinta de pe casa 1 cu pluto moarte,nod nord sens adik lipsa lui,pe casele 4 a racului casa sfarsitului vietii si modul,6 pe harta ro fiecare zi,7 harta generala rivalii cu casa 10 cea mai inalta casa,12 necunoscut,nestiut,taina,secret,ascuns
    PACAT dar asa a fost si cu michael jackson tot un geniu asta e

  15. By abraham on Jul 14, 2010 | Reply

    bai cum le stie vadim pe toate..de la omoruri la fotbal si alte alea..baiete..alta treaba n-ai..vezi ca a plecat lazarus de la otv..poate te lipesti de un post ceva

  16. By CIA on Jul 14, 2010 | Reply

    CUM TE STIU DE GENIU, MA SURPRINDE CA NU AI ZIS CA ..AMERICANII, CIA, FBI, ITT, KFC, ATT,IMPREUNA CU…OBAMA, BUSH, TERORISTII, SAMD…AU UCIS-O!
    BINEINTELES, DACA IN PREALABIL AU ..AUZIT DE EA!
    POATE A VINDUT SECRETE DE MUSICA LA..AMERICANI SI ASTIA AU FOST DEZILUZIONATI DE CALITATE!
    ORICUM, JUSTITIA E IN MAINI BUNE, BRAVO VADIM!!

    PS…TU VORBESTI DE STERS POSTURI, IPOCRITULE?

  17. By White Shadow on Jul 14, 2010 | Reply

    eu nu cred ca s-a sinucis…

  18. By Player on Jul 14, 2010 | Reply

    Nu-mi place de Creieru asta da are dreptate cu faptul ca nu e normal sa fie dat ,,diagnostic” fara ,,analiza” sau or fi baietii nostri toti niste sherlock holmes sau colombo si nu stiu eu.pff incapabili, corupti si lingai…plus adaugam presa noastra draga care face din sticla diamante. Am ajuns de rasul Europei…vai de noi.

  19. By Ionut on Jul 15, 2010 | Reply

    E clar sinucidere, pentru ca ea a mai avut o tentativa esuata.De altfel trbuie admirata pentru faptul ca nu s-a dat batuta si a incercat din nou,uite ca i-a iesit de data asta.

  20. By fane dediu on Jul 15, 2010 | Reply

    bai vadime, tu ai probleme la cap bai baiatule.

    “Default orice moarte trebuie cercetata, iar pana la a exprima o prima pista sau varianta a decesului se ia in calcul orice. Exprimerea corecta e cea pe care o vedem in alte morti din alte tari dupa vizionarea scenei prima oara: orice varianta e posibila, asta trebuie sa fie expresia folosita de Politie.

    Pune-te tu in situatia de a gasi pe cineva mort, nu trebuie sa fii criminalist ca sa iti dai seama. Ce faci? Nu incerci sa iei indicii, amprente, declaratii, probbe, sa astepti o autopsie si apoi sa spui ca se merge pe varianta X sau Y? ”

    ce politist/ procuror ai auzit tu spunand prostiile scrise de tine mai sus? a fost un singur comunicat din cate stiu eu al parchetului in care s-a confirmat faptul ca sinuciderea este una din variantele luate in calcul, insa au precizat ca se verifica absolut TOT.

    si atunci de unde plm vii tu asa ofuscat sa acuzi in stanga si dreapta aiurea? aaaa… ai citit tu tampenii pe libertatea si cancan si le iei de bune? zi asa tati, asa se explica nivelul tau

  21. By moi on Jul 15, 2010 | Reply

    Vadim esti dus’ rau baiatule’
    de asta o ducem prost.ca e plina Ro de oameni f destepti (fiindca produc bani) dar ipocriti – asa cum esti tu.
    La fel ca idiotii de la Zu care ieri dimineata difuzau intruna melodii cu MManole si mai si spuneau:
    “sa-i lasam pe altii, rechinii din presa, sa faca audiente si sa-si ridice ratingul cu povesti despre sinuciderea MM”
    cine spune asta? tocmai ei!alti ipocriti care aduc tate nulitatile la radio si la tv, rai da buni…
    asa si tu …
    bai baitule..ai scris vreun articol despre MM de cand ai sit ul? Despre muzica ei? Cand ai ascultat ult oara MM? Cand ai discutat ult oara despre muzica ei, inainte sa moara? Nu, te-ai trezit si tu acu sa discuti de conspiratie. Te-ai gandit ca poate familia ei citeste asa ceva? Si le faci rau? A nu..stai..e totul cum spui eu. poate a ucis o sotul? Sau soacra-sa? Sau cpilul ala de 2 ani? Sigur unu din astia 3 o urau si o omorat o si i-au inscenat sinuciderea..
    bravo mai vadime’
    ai mai dat de haleala la cativa romani, sa-ti citeasca zilnic ce debitezi.tu faci banu..iar prostii raman cu articolele tale de kk.
    numai bine.
    M.

  22. By sooo on Jul 15, 2010 | Reply

    Uite de unde putea procura Madalina otrava

    http://www.craiovaforum.ro/cumparari-diverse/cumpar-furadan-244117.html#post3913324

  23. By dika on Jul 17, 2010 | Reply

    Vadim…is de acord ca e o moarte suspecta,insa cum e posibil ca cineva sa-i dea sa bea tocmai 400 ml de furadan? mirosul se simte si precis la gust nu pare a fi suc sau sampanie…ea n-ar fi baut,daca n-ar fi dorit moarte…sau ce insinuezi?ca a fost obligata?tocmai 400 ml?la autopsie s-a depistat ca a baut in mod voluntar.
    Si plus la asta nu era singura in casa ca sa fie obligata de cineva sa-l bea si ea sa nu zica absolut nimic….nici strigate,nimic…sotul ei fiind in camera si dormea,avea s-auda zgomote…de fapt aici sunt doar suspiciuni,versiuni,nimic concret…totusi cum ramine cu otrava pe care a baut-o???si inca in cantitate atit de mare!

  24. By dika on Jul 17, 2010 | Reply

    sa nu excludem faptul ca balta de singe a fost din cauza ca dupa ce a baut pesticidul a cazut jos si s-a lovit la cap…citeste pe net ce senzatii provoaca furadanul dupa ce-l bei…

  25. By dika on Jul 17, 2010 | Reply

    si ce se poate intimpla

  26. By crina on Jul 17, 2010 | Reply

    As vrea si eu sa spun ceva. NU CRED CA O MAMA SE POATE SINUCIDE DUPA CE 15 ANI A ASTEPTAT SA AIBA UN COPIL. Nici chiar un artist cu imaginatia bolnava. Si e drept ca prea grabita a fost concluzia autoritatilor.
    P. S. Asa ca mai lasati-l pe autor in pace, chiar daca ceea ce spune el va pare fara logica sau altfel, autoritatile trebuiau sa ia in calcul toate versiunile, iar asta nu se face intr-o zi.

  27. By dika on Jul 18, 2010 | Reply

    nici eu nu cred ca o femeie,avind un copil de 1 an si ceva ar putea face acest gest,insa in viata totul ii posibil…pacat…chiar nu stiu ce-a fost in capul ei…doar un om bolnav psihic si cu dreglari mintale ar putea recurge la asemenea gest,avind in vedere ca are familie!!!

  28. By dudu on Jul 19, 2010 | Reply

    Mie mi se pare ciudat faptul ca paharul era pe jos, langa ea, in picioare! Cum e posibil, doar s-a stabilit ca a cazut. Trebuia atunci si paharul sa fie rasturnat. Pare ca a fost “plantat” acolo!
    Nu inteleg de ce nu se stie inca daca a diluat sau nu pesticidul. De ce nu se verifica cantitatea ramasa in recipient?
    De ce nu se face o reconstituire, de ce nu se verifica lista telefoanelor, de ce nu se iau amprente? Poate se fac toate astea si nu stim noi…

  29. By dika on Jul 19, 2010 | Reply

    ce folos daca se vor lua amprente?
    pt ca acolo la telefon vor fi depistate toate amprentele la cei care au folosit telefonul ei…sotul,ea,vreo prietena….etc…asa ca cu exactitate nu poti sti cine a scris mesaju in seara ceea….
    iar in legatura cu paharul…simplu…l-a baut,apoi l-a pus asa in picioare,apoi au aparut simptomele…….
    iar sa fi fost un sinucid inscenat,nu crezi ca criminalul ar fi facut absolut orice sa fie perfec…de ex.nu avea sa se complice cu singe…insa ea a cazut si si-a spart capul…pai si logic ca avea sa se intimple asta dupa ce-a baut furadanul…si cum crezi ca cineva i-a dat fortat sa bea tocmai 400 ml de furadan??? e absurd,avind in vedere ca ea a mai avut 2 tentative de sinucidere…o data a baut o supradoza de paracetamol,apoi au dus-o la spital si i-au facut spalatura la stomac si au salvat…apoi si-a injectat aer in vene cu o seringa……de aici reiese ca era o persoana cu dereglari psihice…iar multi psihologi au zis ca se afla in depresie dupa nasterea copilului…..
    asa sinteti toti interesanti…un om se sinucide,iar lumea deam cauta motive ca n-ar fi asa .

  30. By bianca on Jul 30, 2010 | Reply

    Nu am crezut nici macar o secunda ca Madalina Manole s-a sinucis si nu cred nici acum. Singura intrebare la care n-am reusit sa-mi raspund este cum a baut cele 400 de ml de furadan? Am auzit ca este foarte tare si ca are si un miros foarte puternic. Am mai auzit si ca numai 1 ml din aceasta substanta, ar fi omorat-o, asa era de puternica. Iar daca a baut 400 de ml, nu ar mai fi fost in stare sa aseze sticla si paharul. Si daca le-a asezat ea, sa zicem asa, cum de si-a spart capul? S-a ridicat in picioare? De ce ar mai fi facut-o? Toate duc spre altceva, dar nu spre sinucidere, asta-i clar. Imi pare rau pentru ea… DUMNEZEU S-O IERTE.

  31. By hidroizolatii on Aug 14, 2010 | Reply

    Pacat si Dumnezeu sa o ierte, a fost clar ca asta a fost decizia ei confirmata prin sinucidere acum si de instanta, parerea mea e ca daca asta a fost decizia ei..secretul a ramas cu ea si ca nu mai e cazul de interpretari de genul..vina sotului..lansarea albumului…sunt doar speculatii si nimic mai mult..parerea mea !

  32. By alexandra on Sep 4, 2010 | Reply

    vadim, cand faci referire la Michael te rog sa nu vorbesti prostii. In cazul lui autoritatile nu au spus ca a fost sinucidere.Din contra: Au zis clar: OMUCIDERE! BA mai mult.Nu a fost accident. Michael a fost ASASINAT! CRIMA CU PREMEDITARE! Sunt multe lucruri despre moartea lui Michael pe care unii dintre voi nu le stiti si vorbiti prostii!

  33. By Anonymous on Jun 13, 2011 | Reply

    de ce credeti ca a fost ucisa

  34. By ora pe glob on Feb 26, 2014 | Reply

    Madalina Manole, o alta moarte suspecta? chiar ca merita inclus in cele mai tari saituri din Romania.

  1. 1 Trackback(s)

  2. Jul 15, 2010: Ce spune un psiholog criminalist despre moartea Madalinei Manole. Ce nu ne spune IML | Vadim Cusnarencu

Post a Comment