Fraierii da, Andreea Esca ba

February 1st, 2010 | by Vadim Cusnarencu |

A aflat cineva de la stirile tv ca Andreea Esca s-a accidentat grav la schi?A fost ceva la stirile de la ora 5, la care apar toate accidentele ale diversilor oropsiti de soarta (si nu numai) din Romania? Nu, acolo sunt doar fraierii de zi cu zi, pangariti pentru nesatul unui public de o gandire morbida.


Am ramas surprins sa citesc in Evenimentul Zilei de astazi (care cita ziarul Click) un articol despre un accident grav suferit de Andreea Esca, sambata, la schi, la Brasov. Intamplator in seara asta m-am uitat, ca niciodata la stiri pe mai multe posturi tv, dar pe nici unul nu am vazut acest subiect de mare interes.

Stirile noastre la care nu se mai uita nimeni(cand zic nimeni ma refer la un public inteligent, cu educatie si valori cat de cat), sunt pline de accidente, violuri, crime si asa mai departe. De ce nu ar face si accidentul Andreei Esca deliciul publicului? Lumea este clar interesata de asa ceva. Vrem sa o vedem pe Esca cu piciorul rupt, nu stiu, acolo ceva.

De ce nu au deschis cei de la ProTV jurnalul de sambata seara sau luni seara, la maxima audienta, cu drama Andreei Esca? Da, ea traieste o drama, trebuie vazuta, luate interviuri cu cei implicati in accident, facuta o schema cu momentul tragic si asa mai departe. Sa o intrebe ce simte, sa filmeze in direct operatia, sunt multe lucuri de interes pentru public si care se pot face.

Dar, nu. Reteta asta e pentru “fraieri”, ei sunt in centrul atentiei. Cei care au cat de cat un “spate” trec neobervati atunci cand patesc ceva demn de “stirile de la ora 5”.

“Fraierii” nu isi stiu drepturile. Daca lumea ar sti ca s-ar imbogati in cazul in care, fara voia scrisa, apare la televizor si i se violeaza itimitatea, stirile de la ora 5 ar disparea in maxim o luna si am vedea si noi ca in Franta, Spania sau alte tari europene, jurnale deschise chiar cu subiecte de interes, in primul rand economice reale, probleme sociale, apoi politice reale si chiar si cultura in loc de stirile cu nasteri de animale inchise la Zoo.

La fel si in cazul barbatului Gabrielei Firea, problema a fost tratata cu toata discretia, asa cum ea a cerut. Dar cine stie ce nenorocit de printr-un sat care s-a imbatat si si-a omorat nevasta de ce apare la televizor? De ce apar rude care dau interviuri despre crima?

Diferenta de tratament este clara, incorecta si, asa cum spuneam, foarte usor de rezolvat in instanta, prin daune de sute de mii de euro pe care familiile pangarite zilnic pe ecranele televizoarelor nosatre pe pot cere cu succes. Dreptul la intimitate il are si Andreea Esca, si presedintele SUA, dar si un nenorocit dintr-un sat. Toti sunt egali, diferenta este ca nu toti isi stiu drepturile, mai ales cand le sunt incalcate.

  1. 11 Responses to “Fraierii da, Andreea Esca ba”

  2. By unknown on Feb 1, 2010 | Reply

    Cine naiba se mai uita la mizeriile alea pe care ei le numesc stiri ? Sincer nu am de ce sa ma uit la televizor, mai urmaresc uneori ceva seriale gen CSI insa atat, decat la mizeriile lor de emisiuni si stiri mai bine ma uit la desene animate. Sunt absolut scarbit de emisiunile si stirile din Romania iar alea de la 5 sunt absolut demente.Mis e pare incredibil cum ne bombardeaza cu mizerii ridicate la nivel de stiri nationale.

  3. By Fotbal on Feb 2, 2010 | Reply

    Corect! Si eu vreau sa vad cum se anunta “imagini socante”, apoi esca intinsa pe targa, cum striga de durere.. ce audienta!!!

  4. By Astrud on Feb 2, 2010 | Reply

    Ideea e ca indiferent daca te uiti sau nu la stirile alea infecte altii se uita ptr ca ele sunt televizate si se creaza in timp o specie de oameni cu care nu e normal sa stai cot la cot pe strada, in autobuze, in metrou, la meciuri, in trafic.
    Binenteles ca se face o selectie intre VIP-urile astea care de fapt sunt de doi lei si amaratii care se vad filmati murind dupa un accident (datorat tot politiei care ofera permise de conducere alora care se uita la stirile cu crime si violuri) sau cand le arde casa.
    Cand o sa se maturizeze omul de rand ca viata nu inseamna statul la televizor sau fixatul fundului in fotoliul calculatorului atunci o sa vorbim despre civilizare. Pana atunci insa … vor mai trece generatii.

  5. By Sidious on Feb 2, 2010 | Reply

    nu mai urmaresc stirile protv de cand deschideau editia de stiri cu ce s-a intamplat la dansez pentru tine “saptamana asta”.in principiu ai dreptate,am avut vre-o 200 de episoade elodia…cu esca ar fi fost un foileton.sa speram ca dan diaconescu e pe faza si o sa aflam amanunte.despre datul in judecata ma tem ca nu ai dreptate,chiar daca ii dai in judecata si prin absurd castigi trebuie sa justifici suma ceruta prin chestii palpabile, gen “m-a vazut nevasta la tv cand ma plimbam cu amanta si am pierdut juma’ de avere”…nu americanisme “imi simt intimitatea violata” si cacaturi d-astea.daunele le stabileste instanta,din cate stiu eu(ma pot insela),nu s-au acordat in romania daune morale mai mari de 2-3 mii de E,mai usor cu sutele de mii,alea poate in sua,la “Securistii americani (probabil in frunte cu James Cameroon)” ..sti tu….

  6. By Vadim on Feb 3, 2010 | Reply

    Normal, chestii palbabile: ma arata lumea cu degetul pe strada, nu mai pot sa ies din casa, rade lumea de mine, colegii de birou fac glume etc. Chestii palpabile pentru care se pot cere daune mari.

  7. By nelu on Feb 4, 2010 | Reply

    Domnule Cusnarencu!

    ce varianta/ posibilitate ar fi, ca populatia (prostimea) sa fie informata pentru drepturile ei!?

  8. By william coylung on Feb 5, 2010 | Reply

    lasa kkturile vadime….astept parerea ta la postul cu nadal si federer///precum si premonitiile tale de nostradamus de atunci

  9. By Vadim on Feb 5, 2010 | Reply

    Nelu, apeleaza la un avocat cat de cat bun, ideal specializat pe o problema de drept sau cand ai probleme directe la 112. Un avocat iti va spune cum sa iti aperi drepturile, unde sa te duci si ce sa faci legal atunci cand tu consideri ca iti este incalcat un drept.

    Te intalnesti cu un bou pe contrasens si nu se da la o parte? Stai in masina si suna la 112, crede-ma o rezolvi fara nervi. In Romania sunt multi nervi si multe nedreptati pentru ca oamenii prefera sa rezolve singuri in stilul Becali. Solutia nu este asta, ci varianta legala, civilizata, practicata la fiecare pas in Germania acolo unde nimeni nu sufla si se uita de cinci ori inainte sa faca un lucru ilegal: politie si autoritati, tribunal si avocati. Asta e solutia. Crede-ma ca functioneaza.

    william coylung – a murit vreunul? Inca joaca, mai ai rabdare. :)

  10. By william coylung on Feb 14, 2010 | Reply

    se vede stilu’ tau peste tot in articolu de pe cover cu georgianu….aici insa sunt de acord cu tine 100%….e mare magareala ca nimeni nu zice nimic despre asta////aici chiar sunt multe interese la mijloc…pan’ si la vatra dornei se “incalta” copacii din juru pistei cu niste bureti…e o mare bataie de joc ce a patit baiatu asta

  11. By Vadim on Feb 15, 2010 | Reply

    Da, m-ai citit, eu l-am scris. Niste nenorociti.

  12. By nelu on Feb 16, 2010 | Reply

    domnule Vadim

    avocatii costa, asteptam un raspuns cat de cat… dar asta e!!

Post a Comment