Hristos este pe cruce de 2000 de ani

April 17th, 2009 | by Vadim Cusnarencu |

Toata lumea stie ca nu sunt un fan al lui Becali, deci nu pot fi acuzat de afirmatii in favoarea sa. Pentru ca am fost mereu obiectiv cu neghiobiile sale, o fac si acum in alte circumstante. Trebuie subliniat un fapt important despre ceea ce i se intampla si explicat putin ce inseamna afirmatia “starea normala este cea de libertate” de care, teoretic, ne bucuram toti.


Nu discut daca Becali este sau nu vinovat. Justitia trebuie sa se pronunte. Nu scriu  scenarii si supozitii, s-au scris deja carti pe tema asta. Am scris pe site un articol alaturi de un avocat in care explicam ce variante are Becali in cazul arestului preventiv si am aratat ca, asa cum spune legea , el poate sta in inchisoare fara a fi condamnat timp de 7 ani si jumatate.

Acela este un articol informativ, va invit sa il cititi. Nu am scris in el opinii sau interpretari. O fac, insa, pe scurt, aici.

Ca idee de drept, ca principiu, ca garantie pentru orice persoana intr-un stat liber “starea normala este cea de libertate“, iar masura arestarii preventive trebuie sa fie una cu totul exceptionala. Aceasta este premisa legala.

Un om care nu isi face dintr-o infractiune un mod de viata nu poate sta la inchisoare fara sa fie condamnat. Pentru ca, altfel se ridica intrebarea: ce se intampla daca este considerat nevinovat la final? Prezumtia de nevinovatie primeaza. Pana la finalizarea procesului orice om este considerat nevinovat.

De cine va temeti la mult? De hoti sau de Becali?  Personal imi este foarte frica de hoti, de acesti infractori care imi pot fura masina sau imi pot intra in casa si sa imi dea in cap. Personal, atata timp cat am scris contra lui Becali pe “meritele” si faptele sale, atata timp cat l-am criticat pe site si l-am numit mereu in ultima vreme, unic in presa noastra, rautacios chiar, “inca finantatorul Stelei” nu mi-a fost  nici un moment teama ca el ma va sechestra.

Scriam mai demult ca toti sefii din fotbalul nostru ar trebui saltati de Politie pentru orice pretext. Scriam ca, daca nu ii prind cu nimic, macar sa le arunce in masina un plic de droguri, sa le faca un flagrant si sa ii bage la parnaie. Era o gluma, bineinteles. Insa, cam asta i se intampla acum lui Becali.

Oricat de ridicola poate parea autocomparatia lui Becali cu Hristos, pe atat de adevarata este. Povestile din Biblie sunt niste pilde pline de har, intelepciune si adevar. Forta lor sta, la fel ca in cazul oricarei opere literare de valoare, in  aplicarea peste timp, peste mii de ani.

Democratia lui Pilat din Pont, votul oamenilor, este ca si acum in anii 2000 un fals, o ipocrizie, o minciuna. Nu am mai participat la “democratie” de opt ani, nu am mai fost la vot si nici nu voi mai merge vreodata in viata. Nu ma luati cu texte ca “nu imi exercit dreptul” ca imi vine sa vomit cand aud prostia mustita de aceasta afirmatie, venita de fapt chiar din tolba de smecherii a politicienilor.

Va doresc sentimente mai bune, mai ales celor care au scris pe forum bucurandu-se ca un om a fost arestat, pentru ca nu il suportau pe Becali, sa se gandeasca uneori de doua ori inainte. Pentru ca, indiferent cine ar fi, oricat de bogat sau de sarac, oricat de bun sau de rau, de pacatos sau de curat, de inalt sau de scund, de lung sau de scurt, de destept sau de prost, de gras sau de slab, de bubos sau de neted ca piersica, cat de sportiv sau obez, de frumos sau de urat, de negru sau de alb – fiecare raspunde. Dar nu aici la noi, unde  Barabas  e liber, iar Hristos este pe cruce de peste 2000 de ani. Ci, in alta parte.

Suntem in Saptamana Mare. Va doresc tuturor, din partea mea si a echipei Onlinesport.ro, un Paste fericit si cat mai multa caldura pe toate planurile! Si, nu il ultimul rand, nu uitati cine ne conduce cu adevarat.

  1. 11 Responses to “Hristos este pe cruce de 2000 de ani”

  2. By a on Apr 17, 2009 | Reply

    Paste fericit si tie, foarte bun articol. Nici eu nu vreau sa comentez daca e vinovat sau in cazul asta, ce vreau sa iti spun este ca lumea asta are un mod de autoreglare (participam cu totii, mai mult sau mai putin la el), motiv pentru care, chiar daca Becali va plati nevinovat, exista posibilitatea ca datorita acestui mod de autoreglare sa plateasca pentru altele, adunate de-a lungul timpului. Vorba aia: bine faci, bine gasesti, rau faci, rau gasesti! se intampla intotdeauna, mai devreme sau mai tarziu. asa ca e posibil ca acuma sa plateasca nevinovat pt alte prostii.

    Da, Becali a facut si multe fapte bune, insa sa nu uitam ca banii aia donati de el sunt facuti intr-un mod necinstit, ca nu lua el in veci pe cinstite terenurile din Baneasa. sigur, apare intrebarea, cum stim ca a fost cinstit sau nu? nu stiu, stiu insa ca fum fara foc nu iese, iar acolo a fost fumul mare rau.

    Intre noi fie vorba, nu cred ca va pati nimic, e an electoral si se asterne ditamai perdeaua de fum. Macar de am scapa de sandu si dragomir si de i-ar mai speria pe smecherii astia de la cluburi putin, si tot ar fi ceva. pt ca daca nu, inseamna ca toata tevatura, toate resursele folosite, au fost in van.

  3. By gogu de la gaze on Apr 17, 2009 | Reply

    sincer mai frica imi e de unu care prinde hotii si apoi la da drumu singura lui “rugaminte” fiind,nu mai furati de la machedoni furati de la restu` fraierilor,mai frica imi e de unu care si-a trimis bodyguarzii in frunte cu “pacifistul” smarandescu sa omoare cu bataia niste copii numai pentru ca il injura(poate iti mai amintesti scena cu pustiul cazut jos si pacifistul cu electrosocul in obrazul lui),mai frica imi e de un om care are ca anturaj toti camatarii si mafiotii de pe lumea asta incepand de la geamanu ,nutu,sile si terminand cu nasu drogatului de la nationala,mai frica imi e de unu care daca nu ii impartasesti convingerile te forteaza sa i le impartasesti si intr-un final mai frica imi e de cefele groase denumite plastic bodyguarzi decat de 1 sfrijit de hot

  4. By Observatorul on Apr 17, 2009 | Reply

    Tocmnai pentru că nu uităm cine ne conduce cu adevărat sunt consternat citind acest articol.
    Autorul său, prin ceea ce a scris aici, a reuşit să mă determine să-i răspund cu toată blândeţea de care pot da dovadă, ţinând cont şi de faptul că totuşi suntem în săptămâna patimilor.
    Domnule Cusnarencu sunteţi (din păcate)un formator de opinie şi ar trebui să vă responsabilizaţi mai mult prin ceea ce scrieţi şi vorbiţi în public la fel ca şi colegii d-stră de breaslă de astfel.
    Spuneţi că nu l-aţi susţinut niciodată pe d-l Becali dar ne transmiteţi mai mult decât subminal că el ar putea fi asemuit cu Hristos şi hoţii de maşini cu Barabas.
    De ce nu ne spuneţi stimate domn cate ceva despre calitaţile acestui om pentru a putea fi asemuit cu Hristos?
    Dumnezeu a făcut omul după chipul şi asemanarea Sa.
    Chip avem cu toţii dar asemănarea nu o putem dobândi decât respectând învăţăturile Fiului Sau.
    Când l-aţi văzut d-stră pe Becali să facă asta?
    Când a donat unor oameni sau unor aşezăminte de cult bani proveniţi din ţepele imobiliare pe care le-a dat?
    Din punctul meu de vedere Becali ca şi alţi indivizi de teapa lui nici nu ar trebui să apară în presa scrisă sau vorbită decât la “faptul divers” eventual.
    Prin promovarea excesivă a acestor indivizi indiferent cum, pozitiv sau negativ, propuneţi de fapt copiilor noştrii nişte modele de toată jena.
    În ceea ce priveşte modul în care vă lăudaţi că nu a-ţi mai fost de 8 ani la vot şi ne avertizaţi că s-ar putea sa vă provocăm scârbă dacă vă amintim de “exercitarea dreptului la vot” sunteţi penibil.
    Adică noi ăştia care mergem la vot suntem nişte dobitoci fără minte şi nu ne dăm seama de “marile realităţi” care nu pot încăpea decât într-o minte inteligentă ca a d-stră.
    Ei bine domnule dacă nu aţi ştiut până acum aflaţi că o naţiune inconştientă naşte monştrii.
    Iar prezenţa la vot este un semn al conştientizării obligaţiilor morale pe care le avem faţă de noi înşine, faţă de copii şi prietenii noştrii , faţă de naţiunea din care facem parte.
    De ce nu vorbiţi de rolulul pe care ar trebui sa-l aibe mass-media în societate?
    Ce ar trebui ea să fie şi mai ales ce este în realitate?
    Aveţi dreptate. Există un singur Judecător imparţial şi care nu greşeşte niciodată. Aveţi grijă să nu vă fie ruşine atunci când vă veţi prezenta în faţa Lui.
    Vă doresc ca înainte de a părăsii cândva această lume să o faceţi cu sufletul împăcat şi să nu constataţi cu durere că aţi trăit degeaba.
    Dumnezeu să vă ocrotească şi să fie cu d-stră în fiecare clipă.Paşte fericit!

  5. By anonima on Apr 17, 2009 | Reply

    nu cred ca se pune problema asa cum ai pus-o tu.” de cine ne e frica mai mult “. infractiunea de lipsire de libertate e una foarte grava. nu o comparam cu alte infractiuni, in speta cu cea de furt, ci o luam ca atare. e inadmisibil ca cineva sa-si faca dreptate singur, sa se substituie politiei, judecatorilor sau procurorilor. nici eu nu ma pronunt in privinta vinovatiei lui gigi becali, insa cred ca din moment ce s-a dispus masura arestarii preventive, inseamna ca probe sunt. observ un sentiment de compatimire pt aceasta persoana si nu inteleg de ce. si-o merita cu varf si indesat. trebuia sa se gandeasca la familie si la alte treburi pe care le tot invoca inainte sa se-apuce sa sechestreze presuspusii hoti.

  6. By dardar_3 on Apr 17, 2009 | Reply

    Paste fericit si tie Vadim!

    Chiar daca sunt dubii in democratia lui Pilat(am vazut si eu documentarul pe National Geagraphy)nu trebuie sa confundam cazul Becali cu judecarea lui Iisus.

    Inchiderea lui Becali a fost imediat premergatoare eliberarii lui Popoviciu. Increderea in justitie a fost “bolduita” de Basescu la fiecare comentariu al lui in aparatiile televizate. E drept ca nu ne putem face singuri dreptate si ca trebuie sa apelam la asa zisele “oranele abilitate”, insa daca batausii de la Mall nu au fost considerati pericol public, da-mi voie sa ma indoiesc de obiectivitatea si competenta politiei romane. Becali nu este un sfant, insa nici pericol public nu este.

    Numai bine!

  7. By luctoronto on Apr 17, 2009 | Reply

    Citind aproape de la infiintare Onlinesport pot spune orice dar in nici un caz ca Vadim a fost sau este un sutinator a lui Becali.
    Ceea ce se intampla cu Becali nu are nimic de a face cu ideea de dreptate sau justitie.
    Daca dupa 60 de ani de injustitie ma mir ca inca mai sunt naivi sa creada ca in Romania se face justitie si ca justitia nu e subordonata politic.
    Daca un american,englez,german ar spune ca nu e normal sa-ti faci dreptate singur totul ar fi perfect si nu m-ar mira absolut de loc dar persoane din Romania care au trait cel putin ultimii 20 de ani in Romania sunt asa de ipocriti incat sa creada ca justitia face dreptate?Impreseonant cum romanii nu invata deloc din greselile anterioare,persista la infinit in greseli si culmea mai gasesc si srgumente sa ne convinga ca ceea ce fac este perfect normal.
    Cazul Becali ar fi fost absolut normal daca nu sa-r fi facut in maniera in care s-a facut si la momentul in care s-a facut.Daca e asa mare pericol public de ce au reactionat la 2 luni dupa eveniment?
    Daca au asa de multe probe indubitabile de ce au nevoie sa-l retina in arest preventiv inca 6 luni?Si daca dupa aceea nu-l gasesc vinovat ce se intampla?Isi cer scuze ca l-au tinut nevinovat 7 luni in puscarie si l-au umilit in ultimul hal doar ca razbunare politica.
    Comparatia cu Hritos e justificata prin faptul ca Becali e un adevarat credincios si ca a sustinut financiar Biserica Ortodoxa Romana.Da dar unii vor sustine a dat din banii facuti necinstiti…contradictie deoarece aceeiasi justitie care acum chipurile face dreptate nu a putut dovedi nimic.
    Petre Tutea spunea ca dintre o baba chioara dar credincioasa si un mare intelectual ateu el se inclina in fata babii.Analogia se poate face si cu actualii si fostii conducatori ai Romaniei care sunt atei.
    Ei au furat la fel sau poate chiar mai mult decat Becali dar nu au donat nimic bisericii.
    Cat despre dreptul la vot,ca sa-i raspund observatorului,chiar nu va e jena de faptul ca de 18 ani votati aceeiasi comunisti nenorociti.Faptul acesta a determinat milioane de romani sa emigreze ca sa scape de bunavointa votacilor.Limbajul de lemn a fost inventat de comunisti si preluat cu multa seninatate de multi romani pt ca le place sa se auda vorbind fara a spune nimic.De atata constientizare s-au nenorocit nu numai pe ei ci si pe copii lor si da din pacate cei care merg la vot sunt dobitoci(cel putin marea majoritate a lor)
    Daca nu sunt dobitoci cum se pot numi acei indivizi care l-au votat pe scuzati-mi expresia ion iliescu de 3 ori si pe matelot de 2 ori(incluzand referendumul)??
    Toate intrebarile sunt retorice si va rog sa ma scutiti de raspunsuri tembele.
    Sarbatori pascale fericite tuturor inclusiv lui Becali care este o fiinta umana.Daca adevarata justitie este doar in fata lui Dumnezeu sa-l lasam sa fie judecat acolo si nu de sistemul mafiot din Romania.
    D-l Vadim va doresc Paste Fericit dumneavostra si tuturor colaboratorilor de la Onlinesport!

  8. By GicadinPark on Apr 17, 2009 | Reply

    Daca ne-am uita putin in spate ne-am da seama ca toti facem tampenii, mai mari sau mai mici, mai stiute sau mai nestiute – depinde pe ce scara a societatii suntem. Unii chiar ne “spovedim”, iar printre acestia se numara si Becali. Asa ca e mai curat decat altii. Nu il aleg de exemplu, dar fiti convinsi ca foarte multi oameni sunt mult mai josnici, numai ca nu au puterea sa o arate…
    Lasati omul sa-si faca Pastele in libertate, lasati omul sa se apropie de Dumnezeu asa cum crede el! Fiti siguri ca in aceste zile ar face mult bine celor din jurul sau.
    Va doresc un Paste fericit

  9. By Observatorul on Apr 17, 2009 | Reply

    Luctoronto am să vă scutesc de răspunsuri tembele. Oricum un om cu inteligenţa d-stră remarcabilă nu are nevoie de răspunsuri. Le ştie pe toate.
    Dacă adevăraţii credincioşi ar fi ca Gigi Becali, atunci întradevăr România şi nu numai nu ar mai avea nici o şansă de viitor.
    Din lecturarea celor postate mi-am dat seama că sunteţi foarte departe de adevăr dar nu voi incerca să vă conving de contrariu.
    Aflati d-le că eu şi mulţi alţi dobitoci din această ţară conştienţii că trebuie să facem ceva pentru noi şi pentru acest neam am stat în Piaţa Operei din Timişoara din data de 16.12.1989 până în 25.12.2009.şi am strigat împreună cu peste 100 000 de oameni(dobitoci în concepţia d-stră)”Jos Comunismul” şi “Există Dumnezeu” .Şi nu am carnet de revoluţionar. Am refuzat asta considerând-o o mârlănie.
    Apropo : de ce nu-l întrebaţi pe marele credincios, marele patriot ce făcea în zilele respective ? Poate vă mai luminaţi puţin în ceea ce-l priveşte.
    Mai doresc să aflaţi că nu l-am votat niciodată pe Iliescu şi că sunt ca şi în Decembrie 1989 un adversar 100% al comuniştilor şi al securiştilor aserviţi altor interese decât cele naţionale.
    Pot să vă mai spun însă că adevăraţii vinovaţi ,în opinia mea, pentru situaţia în care a ajuns România , sunt cei pe care nu i-a interesat nimic altceva în toată această perioadă decât propria lor soartă de doi bani.
    Şi asta nu este deloc Hristic după câte cunosc.
    Nu mai vorbiţi despre realităţile româneşti d-le . Sunteţi foarte departe de adevăr.
    Sunt curios ce vor face cei care acum îl susţin frenetic pe Gigi Becali când vor afla cine este în realitate acest om.
    Da, ar fi normal ca el să fie lăsat să petreacă Paştele cu familia sa. Dar ce ne facem atunci cu cei aflaţi în aceiaşi situaţie ? Îi eliberăm pe toţi?
    Nu este nimic politic aici. Mafia vrea să ne determine să credem asta. Iar Gigi Becali în opinia mea este unul dintre capii ei. Şi veţi vedea asta cât de curând.
    Spuneţi că a ajutat Biserica, iar eu vă spun că acest om nu a donat nici un leu fără să urmărească scopuri personale. Şi asta nu este Hristic ( “Să nu ştie dreapta ta ce face stanga ta”).
    Asemănarea lui Gigi Becali cu Hristos este absolut revoltătoare şi vine din partea unor oameni, care ori habarnau de valorile şi hristice ori sunt răuvoitori.
    Vă spun foarte clar, bateţi câmpii cu nonşalanţa omului rupt de realitate.
    Şi asta ca să vă găsesc o scuză.
    Paşte fericit şi să auzim de bine!.

  10. By adidas on Aug 12, 2009 | Reply

    prezumtia de nevinovatia functioneaza la fel ca la noi in toate tarile civilizate ..democrate…
    adica functioneaza cum poate

  11. By bubu on Mar 20, 2010 | Reply

    paste tu fericit si cu cine-i vrea, mei Vadime, io nu pasc! 😀

  12. By vadim on Mar 20, 2010 | Reply

    Atunci poti sa pasti fericit. :)

Post a Comment