PNL isi da cu stangul in dreptul pe Internet, cu intentii nobile

November 24th, 2008 | by Vadim Cusnarencu |

PNL isi face o campanie de promovare pe Internet, in vederea alegerilor de pe 30 noiembrie. Bannerul lor si ceea ce urmeaza dupa click este, insa, destul de confuz. In plus, citind putin siteul, am dat peste un articol care nu face cinste politicii, jignind chiar segmentul numeros caruia i se adreseaza, cel al utilizatorului de Internet din Romania. Haideti sa vedem intai bannerul si apoi trecem la articol. Pentru ca nu vreau sa arat numai rele, nu este stilul meu, pun si partea buna la inceput: totusi PNL cheltuieste bani pentru campanii web, (nu am vazut in aceasta lupta electorala alte partide care sa o faca), iar cooptarea lui Cristian Topescu este de-asemenea  benefica.


1. Bannerul

Iata-l mai jos:

Dand click pe sigla PSD din banner (pentru ca normal acesta este partidul care face rele) se deschide o pagina in siteul PNL care arata asa:

Titlul din pagina nou deschisa, “PSD este alegerea gresita“, coroborat cu intrebarile anterioare din banner “Care partid lupta impotriva claseide mijloc?“,  “Care partid doreste cresteri iresponsabile de salarii?” etc creeaza un mesaj total confuz.

In primul moment ai senzatia ca este o gluma proasta: dai click pe un banner PNL nominalizand PSD-ul ca sursa a tuturor relelor si intri in siteul PNL care iti spune: PSD este alegerea gresita. Sincer, prima oara am crezut ca este o campanie ascunsa a PSD, ceea ce mi s-a parut foarte interesant, dar studiind putin siteul  am inteles ca nu este asa.

2. Articolul

Trecand peste acest moment, am citit si un scurt articol de pe site, scris de un tip tanar (dupa poza), Dragos Dinca. Articolul se intituleaza “Sunt pe locul 6 in topul siteurilor de campanie electorala“.

Ce se intreaba autorul, dupa ce constata aceasta mare performanta proprie:

” Si ce daca? Credeti ca ma ajuta la ceva? Credeti ca voi castiga voturi?… NU. Pentru ca internautii, cu ceva exceptii, nu voteaza. Poate doar cei ce intra pe forum la Click sau Can Can si cei ce downloadeaza manele. Internautii citesc, isi dau cu parerea, critica si pleca la ski pe 28 noiembrie iar pe 30 stau la un vin fiert la baza partiei si se intreba cum o sta prezenta la vot.”

Daca PNL are in partid oameni la fel de priceputi la problemele sociale pe cat au fost  membrii de partid  care au facut aceasta campanie si alti oameni ca dl. Dinca care stiu atat de bine profilul internautului roman,  atunci cu siguranta voi vota sursa tuturor relelor. Iar PNL este alegerea gresita.

3. PNL ia Internetul in serios

In ciuda unor mici scapari sau opinii stangace scrise de unii pe siteul PNL, acest partid este totusi singurul  din Romania de la care am vazut un banner pus pe Internet, in campania electorala. Pot fi si altele, nu bag mana in foc, ma refer numai la siteurile pe care le mai accesez.

4. Cristian Topescu

Atragerea lui Cristian Topescu pe listele uninominale este buna si cred ca isi va arata roadele la vot. Cristian Topescu “vinde” bine, are o imagine pozitiva si de impact. O mutare inspirata a PNL, poate cea mai inspirata a campaniei electorale actuale, una slaba si destul de invizibila.

  1. 5 Responses to “PNL isi da cu stangul in dreptul pe Internet, cu intentii nobile”

  2. By lucius on Nov 24, 2008 | Reply

    vadime lasa PNL-ul in pace. ce-ai vrea sa votam ? psd-ul,partidul baronilor locali,si fostilor comunisti ?

  3. By radugo on Nov 24, 2008 | Reply

    si eu am vazut acelasi banner pe gsp.ro si am crezut ca e o noua pagina din opera geniului politic al patronului.
    ma gandesc totusi ca nici PNL, nici alte partide n-au chef sa-si rupa gatul venind la guvernare intr-o perioada in care e criza economica si tre sa ia masuri nepopuliste. de aceea nu se omoara partidele cu campania asta electorala. poate in 2012, dupa ce trece criza. (si se incheie si mandatul lui Obama.)

  4. By vadim on Nov 24, 2008 | Reply

    Ciolanul e gustos indiferent de vremuri. In SUA a fost foarte agresiva campania, la noi campania se joaca pe tv mai mult pe la tocsouri si mult mai putin pe publicitate platita.

  5. By mako on Nov 24, 2008 | Reply

    Mai intereseaza pe cineva penele sau pesede? Intereseaza pe cineva sa voteze niste escroci? Ma usurez pe alegerile voastre…o sa votez atunci cand vor fi exterminati tiganii si tara asta va fi curata si civilizata si nu va ma exista coruptie,furaciune…adica NEVER!

  6. By Toshiro on Nov 25, 2008 | Reply

    Aoleu, Vadime, trecuşi la politichie…
    Bre, păi oricărui demers al tău îi dă în cap fraza aia cu “cooptarea lui Cristian Topescu este de-asemenea benefica”.
    Tot respectul pentru omul de sport care a fost Cristian Ţopescu, dar dă-mi voie să râd în hohote la cât de benefică e cooptarea lui… Din păcate, omul politic e chiar mai zaharisit decât umbra celui ce a fost cândva comentatorul ideal al marilor izbânzi sportive româneşti… Iar impactul său e zero.

Post a Comment