Suntem in carti

June 9th, 2008 | by Vadim Cusnarencu |

Romania si Franta au intrat pe teren cu aceeasi doza de prudenta si respect, dublata de o injectie cu ganduri negre in care se afla serul mortal al unui debut prost.


A cincea partida a EURO 2008 a fost cu totul diferita fata de cele jucate pana acum. Daca in meciurile anterioare a fost mereu cate o echipa dominanta pe teren, care a si castigat, acum nu a mai fost cazul. Romania si Franta au jucat de la egal la egal, Romania cu primul gand in aparare, iar Franta stiind ca la un avant mai mare in atac putea sa ia imediat mingea in propria plasa.

Romania a aratat solid, jucatorii au stiut ce trebuie sa faca si ce nu trebuie sa faca. Nu prea puteam sa luam gol decat printr-o greseala personala in aparare sau o actiune foarte inspirata a francezilor, insa nu a fost cazul nici de una, nici de alta.

In afara unei greseli a lui Goian urmata si de cartonas galben pentru jucatorul nostru, elevii lui Piturca nu au gafat, iar asta a contat enorm. Consemnul lui Piti a fost clar, sa nu se primeasca gol, iar de aici a urmat o aparare de fier, deseori cu toata echipa la marginea careului, ca la handbal. In atac, ce se putea.

Francezii nu au avut un conducator, un creier, un om care sa dea o pasa decisiva. Le va fi si mai departe greu sa dea gol. In afara unor suturi de la distanta, de cele mai multe ori imprecise, alte idei de fotbal nu s-au observat.

Il cred pe Piturca atunci cand spune ca pregatise trei puncte. Numai ca omul de trei puncte, Mutu, a fost aproape invizibil. Dupa iesirea sa, Contra a incercat sa urce mai mult si spre final le-am dat emotii francezilor. Daca nu ar fi fost la centru un arbitru chior, puteam prelungi pe final suspensul cu inca un corner, din pacate neoservat.

Am scris luni dimineata ca Piturca poate aduce in randul echipei un mare plus la capitolul moral cu rezultate foarte bune, iar asta s-a vazut. Fara gafe si gesturi inutile, Romania a jucat bine si nu a dat emotii. Pe final am plusat la gol. Sunt sigur, insa, ca se poate si mai bine. Echipa a jucat ceea ce s-a gandit in vestiar, iar asta e cel mai important.

O victorie cu Olanda si putem fi calificati.

  1. 5 Responses to “Suntem in carti”

  2. By coztache2003 on Jun 9, 2008 | Reply

    cred ca romania a jucat azi cu o echipa internationala de africani si colonisti nici decum cu franta, mai mult de jumatate de echipa erau nascuti in alte tari decat in franta si nu sunt rasist chiar daca cei in cauza sunt negri, dar ma intreb daca ar intra doar jucatori nascuti in franta ar fi avut macar vreo sansa ca sa treaca de preliminarile la euro?

  3. By George C on Jun 9, 2008 | Reply

    do not fool yourself
    clasament final Olanda 9, Italia 6….

  4. By gabriel on Jun 9, 2008 | Reply

    eu nu vad nici un motiv de bucurie . Nici macar de optimism. Cred ca va ramane cel mai urat meci al multor EM. Jucam ca o echipa nu mica ci fffff mica. de ce ne aflam aici sa stam cu fundul in poarta de o maniera ce n-a mai vazut lumea? eu cred ca Romania poate mai mult. Iar daca pierde sa o faca demn . Ce rost au 1/2 egaluri cand toata echipa sta in poarta. Ce am aratat lumii? NIMIC. Un mare 0. Oricum in maniera ast nu vom face decat un punct , doua. Cred ca cel mai bine ar fi daca romania ar face meciuri frumoasa . Nu sa-si aduca lumea aminte de noi ca cea mai urata echipa de la EM . Si suntem de departe cea mai urata.

  5. By cioroianus on Jun 10, 2008 | Reply

    vadime, din pacate nu mai suntem de mult in carti. a avut dreptate boloni, suntem un neam de smecherasi, stim doar sa supravietuim, dar nu avem mentalitatea de invingatori. suntem mai degraba milogi, cel putin asa a aratat echipa noastra aseara. la ce valori avem, pentru ca avem jucatori tehnici care pot face diferenta, ar trebui sa jucam mai insistent in atac, sa se vada ca vrem mai mult decat un egal. dar piturca a gandit echipa in asa fel incat sa nu primim gol…ce mai conta daca marcam sau nu. supravietuitori, nu campioni. atat putem fi cu o asemenea tactica. pacat, material este. daca ii baga pe marica si niculae in coasta apararii, francezii erau k.o. dupa prima repriza la ce pensii au in aparare. cu italienii nu va mai merge asta, pentru ca stau mult mai bine dpdvd fizic, asa ca vom juca din nou sa nu primim gol. intrebarea este: chiar crede cineva ca vom bate olanda? pentru ca eu unul sunt constient de faptul ca vom lua cel putin 2 goluri de la ei.

  6. By jimmy on Jun 11, 2008 | Reply

    da ma vadime, suntem in carti. ce nu imi place mie la ols e ca faci totul de la tv, cu curul pa scaun, in timp ce altii face direct de la fata locului. e o diferenta, nu?
    http://www.sport365.ro/Focus_365_Spania___Rusia_spectacol_total-n60514.html

Post a Comment