Marketing anti Grecia

June 6th, 2008 | by Vadim Cusnarencu |

Ati auzit de bruceloza? Ei bine, e o mare epidemie in Grecia.


Am citit astazi in mai multe locuri despre atentionari in presa date turistilor romani legate de o epidemie de bruceloza in Grecia, in Tasos.

Ati auzit de bruceloza? Nici eu. Initial am crezut ca e o gluma. Apoi am aflat ca boala, citez, ‘pandeste‘ si ca exista o ‘epidemie, zeci de oameni fiind trimisi la analize‘, iar ‘autoritatile bulgare au sfatuit cetatenii sa renunte temporar la excursiile in Grecia‘.

Din umilele mele cunostinte de medicina, o epidemie nu se considera la cateva cazuri, ci trebuie un procent important, dar e posibil sa gresesc si sa conteze si gravitatea unor maladii.

Cunosc de cativa ani din surse mai mult decat sigure ca bulgarii, la nivel inalt, fac marketing anti Grecia . Motivul e simplu. Romanii nu prefera Nisipurile de Aur si pentru multi Grecia este inainte in topul preferintelor. Si va ramane. Chiar daca Tasos, unul din locurile cele mai vizitate de romani, este lovit subit, la inceput de sezon de mortala bruceloza.

Lucrurile pornesc atat din presa, de la materiale comandate cu bani grei, si merg pana la agentiile de turism, acolo unde nu de putine ori oamenii care vor sa mearga in Grecia sunt subtil intrebati daca nu vor ceva mai ieftin si mai bun in Bulgaria.

Pentru cei speriati de bruceloza, ii sfatuiesc sa nu ia seama la tampenii si sa mearga fara probleme in Grecia, o tara minunata pe care nici noi si nici bulgarii, in vecii vecilor, nu o vom putea egala ca turism chiar si stand in spagat intre ecluze.

Nu ne ajuta nici natura, nu ne ajuta nici oamenii, nu ne ajuta nici griul, nici gropile si nici darapanaturile care domina peisajele in Romania si Bulgaria. De hotii de masini din Bulgaria nu mai zic, sunt notorii cazurile cand cobori la benzinarie si in doua minute ii vezi pe baieti cum pleaca la volan cu ea.

Dau oricand o excursie in Bulgaria pe o bruceloza.

  1. 10 Responses to “Marketing anti Grecia”

  2. By Vio on Jun 6, 2008 | Reply

    100% de acord cu afirmatiile din articol, anul trecut am fost in Corfu, fantastic, niciodata nu o sa putem sa egalam in nimic turismul de acolo.

  3. By Cristi on Jun 6, 2008 | Reply

    Se pare ca se merge si mai departe de atat. Cica parte din incendiile care au bantuit Grecia anul trecut ar fi fost provocate de oamenii turcilor (tot in scopuri turistice). O fi, nu o fi, cert e ca mi-e greu sa cred ca a luat singura vegetatia foc… ca nimeni nu calca pe acolo si fulgere de unde pe canicula aia…

  4. By cosmin on Jun 6, 2008 | Reply

    eu mi`am luat anul acesta bilete pt Corfu .. vio poti sa imi dai ceva sfaturi …cu privire la obiective si nu numai … multumesc

  5. By gica on Jun 6, 2008 | Reply

    eu am venit saptamana trecuta din thassos si pe drumul de intoarcere am trecut, firesc, si prin kavala. pe acolo nu se vorbea de nicio bruceloza. va recomand tuturor greci si insula thassos, aveti ce vedea, peisaje superbe, oameni care nu stiu cum sa te serveasca mai politicos, stiu sa faca turism. bine, preventiv, acum o sa imi fac analizele

  6. By marius d on Jun 6, 2008 | Reply

    … locuiesc si traiesc in atena de 9 ani. nu sa auzit niciodata de vreo epidemie sau alta boala inventata de niste timpiti(bulgari). recomand tuturor un concediu in grecia unde totul e mai ieftin cu 30-40% ca in rominia sau tiganiada aia bulgara.

  7. By marius d on Jun 6, 2008 | Reply

    prietene. treaba cu focul din atena si imprejurimi nu are nici o legatura cu turismul. acolo au fost interese politice ,inainte de alegeri parlamentare si prob de org teritoriala deoarece defrisarile sint interzise, un foc aprins unde trebuia a deschis numeroase santiere pt locuinte si alte domenii de interes personal.

  8. By Steff on Jun 6, 2008 | Reply

    Azi ANAT a dat un comunicat in care precizeaza ca nu exista asa ceva, dar sfatuieste turistii romani sa consume numai alimente pasteorizate.

  9. By keatz on Jun 8, 2008 | Reply

    e thassos nu tasos desteptule :))….

  10. By alk on Jun 17, 2008 | Reply

    Pentru a veni si la noi turistii straini cred ca ar trebui sa aruncam restul lumii in aer!

  11. By viagra store on Apr 7, 2014 | Reply

    Thanks for the marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you may be a
    great author.I will be sure to bookmark your blog
    and definitely will come back later in life. I want to encourage you continue your great writing, have a nice evening!

Post a Comment