Ca in filmele proaste cu hitleristi

June 29th, 2008 | by Vadim Cusnarencu |

Spania a invins Germania in finala EURO 2008 la capatul unui meci perfect. Ibericii au anihilat total Germania, ca in filmele proaste, de propaganta, aparute dupa anii ’50, cu soldati nemti prezentati ca legati de creier.


Credeam ca numai in filmele proaste se pot gasi nemti atat de lipsiti de reactie, veniti cu zecile sa fie omorati de o mana de baieti mult mai destepti. Prin sport, ‘soldatii’ spanioli au transformat redutabila si mult mai experimentata echipa a Germaniei intr-o masa aproape inerta, la captul unui meci castigat cu glorie.

Fara Raul, la carma cu un tehnician demn de imaginea unui sahist de Cismigiu (dar pe atat de acid, tanar si taios pe dinauntru), cu un joc de pase halucinant, Spania a jucat la EURO 2008, pentru prima oara dupa multi ani, ca o echipa. Si asta i-a adus titlul.

Fara invidii, fara egoism. Toata capacitatea fizica a jucatorilor si toata tehnica lor au fost puse in valoare de altruism si pase anesteziante. Iar golurile au venit inevitabil, ca proastele.

Spania a jucat cel mai bun meci al sau de la EURO 2008 tocmai in finala. A reusit sa faca din Germania o echipa de decor si sa puna punct turneului final printr-o imagine puternica si plina de frenezie.

Am salutat decizia lui Aragones de a-l lasa acasa pe Raul, asa cum l-as fi salutat de Piturca pentru o mutare similara cu Nicolita (pastrand, evident, proportiile din toate punctele de vedere…). A fost un inceput de drum pentru Spania facut cu dreptul, terminat cu dreptul.

Spaniolii meritau demult un astfel de trofeu. Insa, asa cum chiar ei o recunosteau de ani buni, nu le lipseau jucatorii, ci echipa.

In 2008, cand a avut echipa, Spania a facut spectacol pe puncte, pe goluri, pe trofeu. Meci de meci. Si, cum nu se intampla destul de rar, de data asta cel mai bun a castigat.

Poate ar fi fost mai frumoasa o finala Spania – Turcia, s-ar fi simtit la acest turneu final nevoia suflului unei surprize. Insa, chiar si asa, demoland Germania in finala, Spania a pus punct final in stil mare.

  1. 21 Responses to “Ca in filmele proaste cu hitleristi”

  2. By colaps on Jun 29, 2008 | Reply

    scuza-ma, dar chiar atat de idiot poti sa fii incat sa gasesti un astfel de titlu? vai de capul tau “ziarist” de doi lei, folosesti niste cuvinte fara sa intelegi despre ce vorbesti… multa minte iti mai trebuie…

  3. By Toshiro on Jun 29, 2008 | Reply

    Din nou platitudini si idei trase de par. Iar titlul e complet idiot…

  4. By Saviola on Jun 29, 2008 | Reply

    Bravo Spania, a cistigat jucind constant bine, netrisind fotbalul.

  5. By taz on Jun 29, 2008 | Reply

    ce titlu de cacao:)) auzi filme cu nazisti legati de creier:))) de juma’ de ora rad:))

  6. By Iorga2creiere on Jun 29, 2008 | Reply

    Bravo, Spania!Ati castigat meritat! Nu stiu ce ar fi facut romanii in fata ta…

  7. By dan on Jun 29, 2008 | Reply

    esti dus cu sorcova omule ..cu asemenea titlu … daca germania a ajus in finala inseamna ca a meritat ..iar daca ai pierdut la pariuri nu trebuie sa iti exprimi frustrarea de 2 lei e doar un sport nu razboi…Oricum bravo spania cinste invinsilor …

  8. By alk on Jun 30, 2008 | Reply

    “Legati la creier”?? WTF! :)))

  9. By doru cristoloveanu on Jun 30, 2008 | Reply

    imbecilitate la superlativ…

  10. By doru cristoloveanu on Jun 30, 2008 | Reply

    A MANCAT MAZZA PINA A VOMAT…..

  11. By doru cristoloveanu on Jun 30, 2008 | Reply

    VADIM-NUMELE ADEVARAT LA NASCARE???
    HAI SICTIR!!!

  12. By T on Jun 30, 2008 | Reply

    Aveam ceva luni bune de cand nu mai intrasem pe blog-ul asta … o sa-l folosesc numai atunci cand am nevoie sa vomit …

  13. By against all odds on Jun 30, 2008 | Reply

    de ce mi’ai sters comentariul wagere ?

  14. By Codin on Jun 30, 2008 | Reply

    Titlul este “aspru”, insä face o caricaturä potrivitä din jocul Germaniei. Echipa Germaniei a fost anstesiatä de jocul inteligent al Spaniei. Schweinsteiger si Co. nu au aratat bine.

  15. By renate on Jun 30, 2008 | Reply

    daca esti asa destept(ceea ce nu cred)mai folosesti asemanea titluri in ziua de azi?Asta inseamna ca tu esti legat la creier si nu numai odata.Bravo Espania.Respect Germania.Afara cu toti idiotii care scriu prost!!!!!!!!!!!!!!

  16. By claus on Jun 30, 2008 | Reply

    hmm legati de creier tocmai de spanioli …tinere spaniolii nu au fost si ei fascisti?domn Dinu sunt sigur ar incepe cu inchizitia si te-ar convinge ca gresesti,dar pastrez si eu proportiile .Si apropo de proportii cati ani a fost nicolita capitan al echipei nationale ? daca nu l-am fi luat pe Hagi la nationala in 2000 am fi pastrat proportiile 😉 ce e cu supararea asta pe nationala noastra ?
    Si ultima …spania nu a demolat pe germani…1-0 e un scor ce spune tot .

  17. By Flavius Ionescu on Jul 1, 2008 | Reply

    Salut Vadim!
    Vad ca sunt fel de fel de oameni care te critica intr-un mod destul de urat pe blogul tau.
    Eu insa (care te cunosc) iti spun doar atat: e putin dur titlul tau, insa reflecta realitatea de pe teren.
    Respect.

  18. By Vadim on Jul 1, 2008 | Reply

    Daca se calificau si jucau israelienii asa de bine incat ajungeau in finala si bateau pe germania… atunci aveai dreptate…

  19. By Flavius Ionescu on Jul 1, 2008 | Reply

    noul meu blog: http://flaviano80.wordpress.com/
    Sper sa intri Vadim si sa ma lauzi / critici

  20. By laurentiu on Jul 4, 2008 | Reply

    ce facem cu meciurile amicale? vad ca cei de la alte siteuri au pus deja, voi nimic… s-a terminat euro, pentru mine s-a gatat cand o iesit romania, asa ca de acum ne reintoarcem la liga intai. e rusinos ca voi, de pe locul unu, ati omis sa scrieti meciu rile verii. uite aici un link de unde sa copiati 😛

    http://www.sport365.ro/Meciurile_amicale_ale_echipelor_din_Liga_1-n61530.html

  21. By OnlinePariuri.com on Jul 6, 2008 | Reply

    Salut am un site de pariuri Online si urmaresc sa dezvolt o pagina de Bloguri sportive in cadrul sitului si ma intereseaza si blogul tau, daca esti interesat te rog sa ma contactezi la yahoo id online_pariuri

  22. By shaolin on Jul 6, 2008 | Reply

    bravo pentru copy-paste cu meciurile verii. alea-s ok, ca a fost furaciune de pe sport365. ati scris si voi ceva in plus, si aia gresit! ce idioti ai la site, vadime… pentru oamenii tai sunt meciurile … iernii! acum in luna lui cuptor!

Post a Comment