Allez, les tricoleurs

June 9th, 2008 | by Vadim Cusnarencu |

Trecand peste declaratiile de complezenta din ambele tabere, peste afirmatiile fanteziste sau care mascheaza diplomatia sau indiferenta, este ca clar ca atat in tabara Romaniei, cat si in cea Frantei lucrurile sunt pe gheata subtire.


Judecand cu mintea, Romania nu poate bate Franta. Cu mintea si inima, sunt sanse, putem obtine o victorie sau un egal. Cu inima nu sunt limite, Romania poate iesi campioana europeana.

Oricare trei variante sunt perfect posibile. Daca vii la un turneu final si nu te gandesti la trofeu, indiferent de situatie, inseamna ca degeaba te-ai calificat. Si pentru suporteri e valabil: daca nu cred in sansele Romaniei, atunci sa tina televizoarele inchise.

Uitandu-ne peste primele patru partide jucate pana acum la EURO 2008 am vazut ca favoritele nu prea au lasat loc de dubii. Nu numai pe tabela de scor, cat si in jocul general. Cehia a pistonat Elvetia pana la gol, Portugalia putea face lejer un 4-0 cu Turcia, Germania a tinut Polonia zeci de minute in propriul teren, iar Croatia nu a lasat Austriei mai mult decat sansa un egal cu tot cu un arbitru ingaduitor.

Intra in scena Romania. Intr-un turneu la care favoritele par a-si fi facut bine temele, atat de bine incat noi nu avem altceva de facut decat sa admiram jocul si sa consemnam rezultate previzibile, tricolorii pot aduce pata de culoare.

Avem o grupa mai mult decat interesanta si nu cred intr-o desfasurare plata a acesteia. Se vor da lupte grele in patru. Va fi drama intinsa ca un elastic de prastie, iar cine va zbarnai la final va zbarnai cel mai bine.

Pana acum, echipele care au dat gol primele au si castigat. Mai mult, au fost patru victorii numai la zero. Ce putem astepta de la Romania in fata Frantei? As spune ca daca le dam un gol primii, in nota de pana acum, victoria poate fi aproape.

Cred cu adevarat in sansele Romaniei, cred in modul in care Piturca va aborda primul sau turneu final. Norocul lui Piti si modul sau de gandire transpus in joc pot cantari decisiv in meciurile noastre. Psihicul puternic impus jucatorilor poate fi, pentru prima oara, superior in comparatie cu loturile chiar mai valoroase aliniate de Romania la turneele finale precedente. Iar ceea ce va iesi cu asta ramane de vazut. O parte a putut fi intrezarita in preliminarii. Venim totusi de pe locul 1 in grupa, iar aia nu e o intamplare. Sansa Romaniei exista, e acolo, ramane numai sa o luam cu toata forta.

  1. 14 Responses to “Allez, les tricoleurs”

  2. By mircea on Jun 9, 2008 | Reply

    foarte bun articolul…in sfarsit ceva insufletitor! HAI ROMANIA!!!

  3. By evgheny14 on Jun 9, 2008 | Reply

    da super articol…si eu cred ca o sa invingem pe francezi …cu 2-1 .

  4. By Vadim on Jun 9, 2008 | Reply

    Hattrick Nicolita? :)

  5. By bellagio on Jun 9, 2008 | Reply

    interesant articol. forza romania !

  6. By BB on Jun 9, 2008 | Reply

    2-1

  7. By Yoyoyoi on Jun 9, 2008 | Reply

    allez les jeunes!!!

  8. By Petru on Jun 9, 2008 | Reply

    Incepe meciul ! Da-ne Doamne fortza necesara sa scoatem un rezultat bun, ca si articolul lui Vadim. Hai românashii mei, la lupta !

  9. By Tricoloru' on Jun 10, 2008 | Reply

    Pentru cei care au auzit de Franta doar cand e vorba de fotbal, sa facem precizarea ca “tricolori” sunt si francezii. Drapelul francez (care, surpriza!, are tot trei culori ca si al nostru) se numeste “le drapeau tricoleur”, dar si echipa franceza, nu doar cea de fotbal, ci si cea de rughby etc., este numita “les tricoleurs”. Asa ca sa fim atenti cui adresam urarile…

  10. By Tisha on Jul 19, 2016 | Reply

    Superb intmroafion here, ol’e chap; keep burning the midnight oil.

  11. By http://www.drshirleyblanc.com/ on Aug 1, 2016 | Reply

    Leo Leafarnecesito saber que requisitos hay que cumplir para colgar un libro en amazonMe explico:entre en las paginas de amazon y me piden el ISBN ¿AMAZON me lo puede tramitar?Yo solo quiero colgar el libro de amazon para que se pueda leer o bien digitalmente o imprimiendolo a traves de impresora. Lo tengo escrito en Word tipo de Letra New Times Roman tamaño 12.¿pueden decirrme que tengo que hacer ?Gracias

  12. By günstige ratenkredite für öffentlichen dienst on Nov 3, 2016 | Reply

    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!THIS Dude is CERTIFIABLE. If I live to A THOUSAND years old, I’ll NEVER be able to comprehend ANYONE who PUTS THEMSELVES THROUGH THIS. I honestly think that someone who goes through this, and THEN GETS MORE TATTOOSto replace the ones he had “removed” is CLINICALLY insane. HUGE sigh……..the older I get, the MORE I realize that the human beings is THE SINGLE MOST mentally ill animal on the planet.

  13. By http://www./ on Nov 4, 2016 | Reply

    Kudos to you! I hadn’t thought of that!

  14. By http://www./ on Nov 14, 2016 | Reply

    People will be able to live forever by having their “brains” uploaded on computer in future. However, only the elite will be allowed to do this. I think it’s so amazing how in forty years, things have changed so much. It seems the change is happening exponentially as technology cna create more advanced technology quicker..-= Gordie Rogers´s last blog .. =-.

  15. By dispo kredit sofort auf null fahren on Dec 22, 2016 | Reply

    Finding this post. It’s just a big piece of luck for me.

Post a Comment