8-1-1-ul Romaniei nu va merge cu Italia

June 13th, 2008 | by Vadim Cusnarencu |

Italia a ratat si a avut atata ghinion cu Olanda cat nu va mai avea in toate meciurile adunate anul acesta. Jucatorii lui Van Basten au castigat cu un 3-0 marcand din toate sansele avute. Privind la rece, Italia ar putea castiga la scor in fata Romaniei, mai ales daca ne vom apara asa cum am facut-o cu Franta.


Pentru mine, Italia este cea mai puternica echipa din Grupa C, chiar si fara Cannavaro, chiar si invinsa cu 3-0 de Olanda. Din ce am vazut pana acum, Portugalia si Italia sunt favorite la titlu.

Ce putem spera noi? Franta sa bata Olanda, iar in cazul in care pierdem cu Italia (rezultatul cel mai plauzibil), sa ne batem cu olandezii si apoi sa stam la mana rezultatului dintre Italia si Franta.

Apararea cu toata echipa pe linia careului facuta de Piturca nu va merge cu Italia. Olandezii au incercat deseori aceeasi strategie si la un moment dat au fost aproape sa incaseze trei goluri in cinci minute, la scorul 1-0. Au marcat imediat la primul contraatac, iar meciul s-a rupt.

Nu vom mai vedea Italia sa rateze atat. Forta ofensiva a lor este fantastica, la fel si capacitatea de efort si rapiditatea. Italia si Olanda sunt favoritele grupei, tragand linie dupa primele partide jucate, iar lentele Romania si Franta pot spera ca jucand inteligent si precaut sa poata face surpriza.

Romania poate obtine un rezultat mare aratand alta strategie decat cea din meciul cu Franta. Jucand la 0-0 si repetand schema de joc 8-1-1 din primul meci, cred ca ar duce Italia la o victorie la scor si la un joc de ping-pong din care jucatorii nostri nu vor sti pe unde sa mai scoata mingea.

In ciuda declaratiilor lui Piturca, sunt sigur ca el o stie foarte bine. Ramane de vazut cum va balansa jocul si in ce masura jucatorii nostri individual vor face fata cerintelor unei partide de inalta intensitate fizica si tehnica si unor momente de presiune fantastice.

Am merita sa batem Italia? Cu siguranta. Si Banel Nicolita sa dea golul victoriei, pentru ca italienii sa aiba pe prima pagima a zierelor ce le place lor mai mult, si anume o victorie a tiganilor…

  1. 17 Responses to “8-1-1-ul Romaniei nu va merge cu Italia”

  2. By Yoyoyoi on Jun 13, 2008 | Reply

    Daca jucam in sistemul zis de tine 8-1-1, sigur n-o luam la scor. Italia nu e echipa care sa poata face asa ceva, decat daca lasam spatii. Si cu 8 jucatori pe linia de fund, nu prea exista posibilitatea sa apara spatii.
    Itlaia n-a fost in stare sa marcheze cu Olanda care a avut cateva gauri in aparare.
    Nu sunt adepta unei tactici defensive, insa cred ca daca s-ar folosi aceeasi tactica din meciul cu Franta, dar la mijloc sa fie Dica, Mutu si Nicolita, am putea sparge defensiva macaronarilor.
    Insa, cu Florentin Petre pe dreapta si Codrea in mijloc, ne putem baga boarfele in geanta de pe acum.

  3. By mihai on Jun 13, 2008 | Reply

    20 mil. de antrenori (specialisti in fotbal) Avand in vedere ca la noi in tara sunt peste 20 mil. de antrenori de fotbal respect opinia fiecaruia dar, ce spui tu (antrenorul si tehnicianul in fotbal Vadim) este ‘sinucidere’ curata . Cu aceasta teorie chiar primesti 3-4 goluri (vezi Rusia). Noi trebuie sa ne limitam la ce putem face , adica ce am facut si cu Franta – sa distrugem jocul adversarului , sa nu il lasam sa joace si sa insistam mai mult pe contratac. accentuez , SA DISTRUGEM JOCUL ADVERSARULUI , nu conteaza cum, 8-1-1,5-4-1,1-4-5 ,1-1-8 . Vedeti jocul nostru de la mondialul din America, cand au iesit la joc au luat 4 goluri de la Elvetia ( o echipa de talie medie) nu Italia (o echipa de top) . Aceasta este ideea mea, unul dintre cei 20 mil. de antrenori.

  4. By mda on Jun 13, 2008 | Reply

    vadime lasa-ne…

  5. By Alex on Jun 13, 2008 | Reply

    Afara cu satanistu de Piturca. Acest jeg de om cu antifotbalul lui.
    Suntem niste milogi. Sa facem egal, sa bata altii sa ne calificam noi. Tipic romanesc. Rusinos.
    Super articol. Bravo Vadim

  6. By snake on Jun 13, 2008 | Reply

    Pana la urma “Loti bacsi” a avut dreptate… ne taram cat putem sa obtinem cateva pct si ne bazam pe “fortuna” … trist

  7. By johny on Jun 13, 2008 | Reply

    alex, te-a facut si pe tine ma-ta fotbalist?cacanr obosit ce esti. ba labagiule, de cand mortii ma-ti te pricepi la fotbal?sa vb asa de tac-tu ala betiv si prost, nu de pitzi. uita-te si tu, avortonule, la rez avute in grupa de calificare si apoi vb.labar ce esti.

  8. By crissis on Jun 13, 2008 | Reply

    …si mai spui ca esti ziarist sportiv , mai bine lasa-te de meseria asta. Italia este un nume mare asta nu inseamna ca inca mai este o echipa mare. Franta a aratat ca o echipa obosita si fara imaginatie iar italia si ea a aratat ca din campioana mondiala aramas doar numele.Avem sansa noastra pe care trebuie sa o exploatam la maxim, in rest daca jucam pe sistemul 11 aparare si 11 in atac care este problema.

  9. By schweinsteiger on Jun 13, 2008 | Reply

    ba vadim, esti un super analist. te pricepi acum si la tactica, ce mai, ar trebui sa te cheme si aia de la tv (sport.ro, pro tv, tvr). pacat ca aia nu te baga in seama…

  10. By schweinsteiger on Jun 13, 2008 | Reply

    “Pentru mine, Italia este cea mai puternica echipa din Grupa C”

    BINE CA E DOAR PENTRU TINE. MACARONARII O SA PIARDA CU ROMANIA, APOI CE O SA MAI ZICI? 0-3 CU OLANDA SI PENTRU TINE “Pentru mine, Italia este cea mai puternica echipa din Grupa C”. DOAMNE, CHIAR NU JUDECI!

  11. By bahama on Jun 13, 2008 | Reply

    nici mie nu-mi place cum face barbugiu echipa, si ca sta la pula oierului, orqm nici prea multe optiuni nu are…”mai bine murim in picioare decat sa traim in genunchi” asta referitor la jocul p care il facem, cum o fi tot murim, dar imi dorect din tot sufletul sa-i batem p broscari, mori lor…

  12. By gogu on Jun 13, 2008 | Reply

    Italia favorita la titlu? ai numa basini in cap.

  13. By PASARELU on Jun 13, 2008 | Reply

    VADIME DA-TI CU OBIECTIVITATEA IN CAPATANA AGADELULE , IN MECIUL ASTA TREBUIE SA FIM PATRIOTI SI SA SPERAM CU TOTII INTR-UN REZULTAT MARE AL TRICOLORILOR ! HAI ROMANIA , ASTA TREBUIE SA FIE PALMA PE CARE NOI ROMANII PUTEM SA O DAM NESIMTITILOR DE ITALIENI , NU NE INTALNIM IN FIECARE ZI CU O ASTFEL DE SANSA !

  14. By nakki on Jun 13, 2008 | Reply

    sunt roman shi sunt optimist in privinta sanselor echipei noastre!!nu-mi vine sa cred cat am evoluat din punct de vedere fotbalistic…am aratat cu Franta k putem,ca shtim,ca vrem!!!de-aia le-a shi fost frica de noi!!!in privinta articolului,nu sunt entuziasmat shi sper sa nu ai dreptate,Vadim!!uita-te cat au crescut jucatorii noshtrii dpdv fizic…conditzia fizica este excelenta..alearga pe tot terenul,blocheaza,intercepteaza,se ajuta,sprinteaza!!!eu nu shtiu ce vei face tu,dar eu unul VOI FI ACOLO IN MULTIME,UN GALBEN ADEVARAT SPERAND LA SURPRIZA ACESTUI EUROPEAN SHI CANTAND NEINCETAT 90 DE MINUTE!!daca nu fotbalul ne mai spala rushinea ,atunci ce?HAI ROMANIA!!!!HAI BAIETII!!scorul meu:2-1(Mutu,Goian)..BAFTA!!

  15. By Bancaru on Jun 13, 2008 | Reply

    Romania – Franta 0:0
    Italia – Olanda 0:3
    Romania – Italia 0:0
    Olanda – Franta 2:1
    Olanda – Romania 0:1
    Italia – Franta 2:2

    Cam asa sper eu si cam asa cred ca spera si Piturca. Nu cred cum ai spus tu:

    “Ce putem spera noi? Franta sa bata Olanda, iar in cazul in care pierdem cu Italia (rezultatul cel mai plauzibil), sa ne batem cu olandezii si apoi sa stam la mana rezultatului dintre Italia si Franta.”

    Piturca a lut 4 puncte Olandei in campania de calificari si se gandeste ca olandezii ne-au prins frica. In plus Olanda ne ve prefera pe noi Italiei sau Frantei asa ca va lua piciorul de pe acceleratie.

  16. By crissis on Jun 13, 2008 | Reply

    Mai bine las-o balta nici de nostradamus nu esti bun

  17. By Vadim on Jun 13, 2008 | Reply

    Crissis, cred ca in mare parte ceea ce am scris inainte de meci s-a si adeverit. Nu ca asta as fi urmarit, doamne fereste, departe de mine gandul ca sunt nostradamus.

    Trebuie sa batem Olanda si ne-am calificat, e drept nu mai stam la mana meciului Franta – Italia (asta daca francezii pierd cu olandezii).

    Raman la opinia ca Italia are o echipa foarte puternica si intre Italia si Olanda cu olandezii avem mai multe sanse. Italia a fost dezavantajata de arbitri, in mod normal meciul era al ei sa zicem in mai mare masura decat ar fi trebuit sa fie al nostru.

  18. By williamcoylung on Apr 21, 2009 | Reply

    apararea cu toata echipa pe linia careului facuta de Piturca nu va merge cu Italia…….

    ei uite ca a mers…..si am supt o in alta parte…ca si analiza ta de altfel…..

    dupa cum vezi esti bun,,,

Post a Comment