Electronic Arts a cumparat un forum cu 3,4 de milioane de dolari

March 24th, 2008 | by Vadim Cusnarencu |

Am primit astazi un mesaj privat pe forumul onlinesport.ro de la un membru, cunoscut, prieten si ziarist. Imi zicea: “esti putred…. de bogat”. M-am uitat in oglinda, mi-am verificat contul din banca si nu am vazut nici o schimbare, apoi am citit la ce se referea si, in mod ciudat, nu pot spune decat ca are dreptate.


Forumul gtaforums.com, cel care reuneste comunitatea fanilor jocurilor din seria Grand Theft Auto, a fost achizitionat de celebra firma Electronic Arts pentru suma de 3,4 de milioane de dolari. Mutarea nu este, inca, oficiala.

Comunitatea gtaforums este mai mare decat cea a onlinesport.ro forum, dar nu mult mai mare. Comunitatea onlinesport.ro este cea mai mare din Romania pe segmentul sport si in topul comunitatilor virtuale indiferent de domeniul de activitate.

Iata cateva cifre, cele care conteaza in cadrul dimensiunii unei comunitati:

gtaforums.com
Mesaje scrise: 3,500,184
Membri inscrisi: 184,658
Frecventa 15 minute: 1.077
Record membri online: 2,692

onlinesport.ro/forum
Mesaje scrise: 1,811,775
Membri inscrisi: 44,135
Frecventa 15 minute: 957
Record membri online: 2,812

  1. 49 Responses to “Electronic Arts a cumparat un forum cu 3,4 de milioane de dolari”

  2. By uhu on Mar 24, 2008 | Reply

    mai mare onlinesport decat computergames.ro? mira-m-as.

  3. By grimgnaw on Mar 24, 2008 | Reply

    Este cea mai mare comunitate de sport poate si asta in conditiile in care celelalte 2 mari siteuri nu au forum.

  4. By Vadim on Mar 24, 2008 | Reply

    grimgnaw, au incercat sa aiba forum dar au esuat lamentabil, pentru ca e o mare diferenta de public.

    uhu, nu e mai mare decat computergames, am spus cel mai mare de sport si unul dintre cele mai mari din romania. Si oricum, diferenta dintre onlinesport si cg este ca onlinesport nu sta in forum pentru ca siteul e si mai accesat, pe cand cg e forum si atat.

  5. By Theo on Mar 24, 2008 | Reply

    gtaforums a fost cumparata din anumite motive. Forumul Onlinesport nu o sa faca niciodata mai mult de 100.000 de euro.

  6. By Vadim on Mar 24, 2008 | Reply

    Theo, nu vreau sa vand nu ma intereseaza, dar si la ora asta face oricum mai mult… Chiar ce motive a avut EA sa cumpere gtaforums si cu ce a influentat asta suma respectiva? Pentru ca vorbesti de parca ai sti.

    oricum, am zis forumul onlinesport e o parte din site, e alta situatie fata de gtaforums. Iar siteul de stiri e mult mai citit…

    Si mai zi-mi ceva: nu crei ca maine poate sa vina Google si sa cumpere onlinesport ‘din anumite motive’?

  7. By orbette on Mar 24, 2008 | Reply

    vadime, esti naiv daca crezi ca la noi in romania ar cumpara cineva forumuri. asta implica un dram de corectitudine. la noi se infiinteaza oricand un user pe forum si ia informatiile de care are nevoie (banuiesc ca de asta au cumparat EA forumul respectiv) cu japca. daca ar fi sa faci bani din ceva, ii vei face tot din publicitatea de pe ols, si probabil nu peste mult timp, si de pe vadim.ro. Nu de alta, dar ols are trafic foarte mare, si publicitatea ar fi un venit consistent. daca te va contacta cineva, te va contacta pentru ols, nu pentru forum.

  8. By Vadim on Mar 24, 2008 | Reply

    Orbette, e ce spuneam si eu, siteul si forumul sunt un intreg pe onlinesport. Sunt la fel de importante chiar daca sa zicem siteul e mult mai accesat. Dar si forumul are cea mai mare comunitate a fanilor de sport din Romania, iar asat e foarte important. Multi pun acum accent pe comunitati, nu vezi cati bani s-au aruncat pe facebook de exemplu?

    Legat de blog, eu il tin pentru un contact direct cu cititorii siteului si pentru a avea undeva adunat ceea ce mai scriu, atat. Aici, spre deosebire de site, ma intereseaza comentariile cititorilor, mai ales ca nu sunt pe 10 fronturi si le pot edita astfel incat sa nu apara spam, jigniri etc.

  9. By jane3el on Mar 24, 2008 | Reply

    sunt membru forumului si ma uit pe onlinesport.ro in fiecare etapa
    stirile apar in timp real sa zic asa…dar parerea mea ar fi mai bine daca ar fi audio video decat scris.

    in legaturu cu bani pe forum ..poti obtine orice suma numai daca continui pe acceiasi panta ascendenta

  10. By Vadim on Mar 24, 2008 | Reply

    jane3el, am mai scris, pe mine nu ma intereseaza sa vand ci sa gasesc poate un parteneriat cu o firma tare de profil (preferabil de afara, preferabil cu o prezenta 100% online nu si print sau tv) casa sa asigure solidificarea proiectului.

  11. By iulian on Mar 24, 2008 | Reply

    iti dau eu 300 de euro,banii jos,oferta valabila pana la ora 00:00.
    daca esti hotarat da un semn.
    lasand gluma la o parte,incearca sa-mi explici si mie pt ce ar cumpara cineva un forum in afara de publicitate?.

  12. By Theo on Mar 24, 2008 | Reply

    Vadim, gandeste-te la diferenta dintre salariul lui Cristiano Ronaldo, Kaka sau Torres, cei mai buni jucatori din lume (Anglia, Spania, Italia) cu salariul celor mai buni jucatori din Liga 1.

    Asta e diferenta dintre forum-ul GTA si cel Onlinesport. Defapt, poate de 10 ori mai mare.

    Este o tranzactie surpriza, in general astfel de tranzactii nu s-au mai efectuat si cand am zis “anumite motive” nu am facut-o ca si cand as stii perfect cauza.

    Pot sa intuiesc anumite motive. Este vorba de ceea ce era in spatele acelui forum si de acea anumita categorie de copii care il vizitau. Spre deosebire de forumul OLS, forumul GTA era un TARGET, este ceva precis, stii exact ce gasesti acolo si de ce. Iar in spate mai e si un joc si EA un producator de jocuri si o piata care insumeaza miliarde de dolari.

    Daca forumul OLS avea in spate o piata care valora miliarde de dolari, discutam. Repet, si 100.000 de euro e mult daca iti va da cineva in urmatorii 5 ani. Singurul aspect pe care l-ar putea castiga ar fi baza de date, insa apoi nu ar putea indrepta utilizatorii forum-ului catre “nimic” profitabil. Ce si-ar face, campania electorala? Sa fim seriosi.

  13. By fan on Mar 24, 2008 | Reply

    pai daca nu dai ceva, nu mai calc pe forumul tau si o sa ai frecventa 1 odata la o ora –ca celalalt cititor al tau e plecat in concediu deocamdata :))))

  14. By Theo on Mar 24, 2008 | Reply

    Si inca ceva: zvonurile despre tranzactie au aparut zilele trecute, iar azi pe forum, in proportie de 90%, se credea ca este vorba de o uriasa gluma de 1 aprilie. Poate ca detinatorii GTA au luat doar o mica suma de bani pentru a face aceasta “gluma” si a face publicitate mascata pentru EA, sau poate ca testeaza parerea user-ilor, etc. Asa ca eu zic sa mai asteptam un pic …

  15. By Vadim on Mar 24, 2008 | Reply

    Theo, normal ca are o piata. Chiar si mai mare decat cea a jocurilor. Piata sportului e mult mai valoroasa, se invart acolo mult mai multi bani.

    Comparatia cu salariile jucatorilor de afara cu cei din liga 1 e ok, dar sa stii ca pe net sunt distante mai mici in multe aspecte. Mult mai mici. Tehnologie e peste tot, si aici si acolo, iar alte calitati de asemenea. Poate la rata de acces la net in casele oamenilor sa fie diferente intre est si vest, inca.

    Iulian, un forum ca orice platforma sociala, este valoros prin numarul de membri. Prin cunoasterea diverselor lucruri despre acestia se pot face multe calcule de marketing sau altele. Depinde de cel care le are ce vrea sa faca.

  16. By Theo on Mar 24, 2008 | Reply

    Vadim, 1001case.ro, cel mai bun portal vertical pe la un Interentics cu ceva timp in urma.

    Baza de date are mai multi oameni decat are forum-ul Onlinesport. O anumita categorie a fost TARGET. Baza de date 1001case contine toti oamenii care cauta sa-si construiasca o casa sau odata construita, sa o “umple” ceva (sau un apartament). Datele de acolo au fost centralizate si au fost “vandute” la mari jucatori de pe piata. Mai mult decat atat, li s-a dat acces la ce produse sunt cautate mai des, ce firme, in ce zone ale tarii, ce varste, ce salarii, ce studii … practica, daca esti Praktiker si iti intra unu in magazin, e greu sa stii la ce raion s-a dus si ce a vrut.

    Ei bine, baza aia de date tot n-a valorat cat crezi tu. Si cred ca este mult peste ce are OLS. Sau peste vizitatorii GSP, care fac trafic numai pe paginile cu Gema Atkinson sau cum o cheama sau cum se scrie (fosta, actuala, viitoare, whatever, prietena a lui C Ronaldo).

  17. By coztache2003 on Mar 25, 2008 | Reply

    eu as plati 100 de mii de euro pe onlinesport si maine, avantajele sunt numeroase, dupa parerea mea e cel mai bun site de sport, si sincer nu imi doresc sa am parte de audio/video pe site, pt asta as putea merge pe sport.ro sau daca vreau sa vad panarame merg pe gsp.ro sau prosport.ro, eu personal mam saturat sa vad tot felul de prostii care nu au legatura cu sportul, sper ca pe viitor ai sa faci si tu o anexa pe site in care sa se gaseasca regulamentele tuturor sporturilor, de la table sah poker pana la rugby hambal fodbal sau inot

  18. By coztache2003 on Mar 25, 2008 | Reply

    in legatura cu forumul daca a fost cumparat mie mi se pare ca sa platit ft putin pe el, EA poate afla ft usor preferintele in ceea ce priveste jocurile a publicului care si plateste, defectele pe care le au jocurile produse de ei, chiar daca sunt cei mai buni nu sunt perfecti,ceea ce duce la progres, in plus e cea mai buna si usoara cale de asi promova noile produse, o sa iti trimita un mail de fiecare data cand imbunatatesc un joc sau cand lanseaza un nou joc facandute sa scoti alti bani pt al cumpara. au platit un euro pt fiecare mesaj postat, sau 20 de euro pt fiecare mebru, adica 10% din profitul obtinut de la fiecare utilizator cand sia cumparat un joc.
    spre exemplu fifa 2007 sau vandut in 40 de milioane de copii inmultit cu 50 de euro cat a costat la ei la vanzare catre agenti, poti calcula si singur, si pe ei nu ia costat mai mult de 100 de milioane sa realizeze jocul

  19. By coztache2003 on Mar 25, 2008 | Reply

    ma bucur ca exista un site doar de sport sau majoritar de sport cu date concrete si sigure, e ziarul pe care il citesc zilnic, daca ar fi si tiparit mas abona la el pt urmatori 10 ani cu conditia sa nu faca modificari multe si mari

  20. By Cosmin Dan on Mar 25, 2008 | Reply

    Vadim: “Comunitatea onlinesport.ro este cea mai mare din Romania si in topul comunitatilor virtuale indiferent de domeniul de activitate.”

    Vadim: “uhu, nu e mai mare decat computergames, am spus cel mai mare de sport si unul dintre cele mai mari din romania.”

    Unde ai spus ceva de sport in prima fraza? In afara denumirii… :))

    @coztache2003 – speri sa te angajeze Vadim? :))

  21. By Vadim on Mar 25, 2008 | Reply

    Cosmin, ai dreptate, am omis cand am editat ceva la articol sa pun ‘sport’ in prima partea a frazei respective. Era acolo, dar cred ca am mai schimbat ceva si am sters ulterior. Adaug acum, multumesc. Nu observasem.

  22. By daniel on Mar 25, 2008 | Reply

    sant in grecia si de aici ma informez de tot ce apartine de sport…este obiectiv si asta imi place…chiar nu tr modificari majore.bafta si viata lunga

  23. By relansat on Mar 25, 2008 | Reply

    buey vadime, cand dreak ne cumpara si pe noi cineva mare sa ne maresti salariile? =))))))))))))))

  24. By Tyler Durden on Mar 25, 2008 | Reply

    Vadime, e adevarat ca daca o sa vinzi onlinesport o sa-i dai 10% si lui Toshiro? :))

  25. By Paul on Mar 25, 2008 | Reply

    Stii de ce nu o sa primesti atati bani pe forumul asta ? Pentru ca EA are o strategie de marketing, si GTA forums nu a fost cumparat chiar degeaba. EA-ul incearca sa cumpere de la RockStar TOATA franciza GTA, o adevarata mina de aur pentru ei. Atata tot.

  26. By Piorel on Mar 25, 2008 | Reply

    hai să ne … pe noi. Tu te auzi când vorbeÅŸti? Cel mai mare forum din românica este cel al softpedia, fiind un forum gândit bine, cu interfaţă modernă nu comunistă ca cea a onlinesport.

  27. By George on Mar 25, 2008 | Reply

    Foarte corect ce zice Paul, dar deh unii s-au crezut milionari peste noapte…

  28. By Bibi on Mar 25, 2008 | Reply

    Forum SOFTPEDIA

    Our members have made a total of 4 243 282 posts
    We have 222 388 registered members
    The newest member is Jovana
    Most users ever online was 8 451 on Dec 16 2006, 00:21

    Oricum, ai ales un subiect foarte interesant.

    Du-te tare!

  29. By morten on Mar 25, 2008 | Reply

    Se cheama manipulare ceea ce faci tu Vadim, iar comparatia nu are nici cea mai mica legatura cu realitatea. Te umfli-n pene, numai demagogie este de capul tau cu acest post…De ce? simplu…la tine/onlinesport contul unui membru nu espira nici dupa 1 an de inactivitate, pe cand la computergames o inactivitate de 2 luni duce automat la desfintarea contului. Deci vezi, nr. membrilor tai este fals caci multe din conturile tale sunt clone care din nefericire nu se autosterg dupa o perioada de inactivitate…in plus mai sunt destule persoane genul meu care si-au facut un cont acum 2 ani ca sa posteze 3 mesaje, apoi au parasit site-ul insa conturile sunt inca active…Asta a fost cazul meu, din greseala am depistat — se intampla la un an si ceva de cand postasem ultimul mesaj. Cookies-urile nu se salveaza pe calculatorul meu, deci nr. asta mare de membrii activi anuntat de tine este o mare facatorie. Succes la demagogie!

  30. By Vadim on Mar 25, 2008 | Reply

    Morten, nu este adevarat. Forumurile nu ii sterg membrii din baza de date, indiferent de cat timp sunt inscrisi si de cat timp nu au accesat. Uite eu la cg am un cont de ceva vreme, am intrat pe el recent sa pun un anunt de vanzare a unui telefon mobil si era activ. Cred ca aveam 1 an de cand nu mai intrasem. Nu se sterg conturile, pentru ca nu stii niciodata cum un membru revine. Mai ales pe onlinesport, unde pe site se promoveaza subiecte de pe forum, iar useri mai vechi inactivi pot deveni foarte usor activi fara a se mai inregistra. Legat de clone, daca le observam, ele sunt sterse. Au fost cazuri. Fiecare isi face strategia sa cum crede mai bine. Nu e nici o demagogie aici, lucrurile sunt transparente si corecte.

    Piorel, consider platforma pe care ruleaza forumul onlinesport, cea a vbulletin, cea mai buna din lume la ora asta. Softpedia a avut vbulletin, dar a trecut pe IPB (care la vremea aia era gratis, vbulletin a fost de la inceput contra cost) nu pentru ca arata mai bine sau functiona mai bine, ci pentru ca le consuma mai putine resurse. Din nou, este alegerea fiecaruia ce platforma foloseste, eu consider nr 1 platforma vbulletin, pe care ruleaza si computergames. Vbulletin a venit cu niste chestii noi pe care IPB nu le are. Consuma mai mult, dar dupa mine merita vbulletin. Sio administrare, si grafica si ce vrei tu. E o parere personala si pe care o aplic.

  31. By sabin on Mar 25, 2008 | Reply

    si cand a avut 2812 online a picat? 😀

  32. By Vadim on Mar 25, 2008 | Reply

    Nu a picat, are un server in spate care tine mult mai mult. Oricum pe site sunt mai multi simultan online decat pe forum, bine e alta platforma.

  33. By coztache2003 on Mar 25, 2008 | Reply

    cosmin dan ce post miai propune pt a ma angaja la vadim, spalator de monitoare sau ce anume, sunt prea sarac ca sa imi permit sa lucrez pt vadim 😀 :))

  34. By Theo on Mar 25, 2008 | Reply

    Adevarul e undeva la mijloc.

    O comunitate online valoreaza, nu doo mere stricate, ceva ceva valoreaza, in functie de anumiti factori.

    Pe de alta parte, articolul lui Vadim a fost si un pic narcisist … era deajuns sa posteze cifrele forum-ului OLS, fara superlative de genul “cel mai”.

    In continuare imi sustin parerea ca la ora actuala, pe piata online nu valoreaza nimic mai mult de 100.000 de euro.

  35. By coztache2003 on Mar 25, 2008 | Reply

    theo eu cred ca te inseli un pic, daca tinem cont ca site-ul simptie.ro a fost vandut in 2004 cu 500 de mii de euro, sau 40% din trilulilu.ro a fost vandut la sfarsitul anului trecut sau inceputul anului asta nu mai retin exact cand, cu 1 milion de euro dupa ce anul trecut vandusera 10% din site cu 100 de mii de euro, eu cred ca valoarea reala in momentul asta a siteului ols e cam de 300-500 de mii de euro, cu sanse sa fie crescut cu mult pretul in functie de cine e interesat de preluarea lui. In plus cateva parteneriate cu ziare online de top de afara, si o colaborare cu cativa impresari pt a face valva inaintea vanzari unor jucatori, impreunat totul cu cateva bannere publicitare importante pe site ar duce la o crestere ft mare a valori site-ului

  36. By Vadim on Mar 25, 2008 | Reply

    Theo, sunt siteuri in .ro care au vandut 10% pe 100.000 de euro. Si alte tranzactii mai mari. Mult mai mari.

  37. By coztache2003 on Mar 25, 2008 | Reply

    in plus eu am o idee poate putin bizara dar care se poate realiza si ar putea duce la cresterea valori siteului, transformarea societati care detine site-ul OLS in S.A., realizarea unui audit pentru stabilirea valori de piata reale a site-ului si vanzarea directa a 20-25% din actiuni catre cei interesati cu conditia ca nimeni sa nu poata detine mai mult de 1-2% din actiuni, urmand ca dupa o perioada de un an doi sa fie listat si pe bursa, ceea ce iar creste semnificativ valoarea

  38. By coztache2003 on Mar 25, 2008 | Reply

    sa inteleg vadim ca incepi sa copii de la mine ce postez? Eu chiar am vb serios si informatiile furnizate de mine se pot verifica si as putea sa mai vin cu cateva exemple de site-uri care mai putin cunoscute care au fost vandute cu sume de peste 100 de mii de euro, spree exemplu un amic de al meu a vandut domeniul unui site pe care il inregistrase el firmei care a venit in romania ulterior cumparari domeniului de catre el cu 40000 de euro

  39. By coztache2003 on Mar 25, 2008 | Reply

    ma refer la un site cu terminatia .ro

  40. By fabian on Mar 31, 2008 | Reply

    adevarul e ca vadim viseaza frumos. el vrea sa vanda ols cu doua milioane de parai sau euro, dar asa ceva e imposibil. fiindca o firma care vrea sa urce sus, o poate face rapid venind ca si sport.ro cu imagini live. ols nu va avea NICIODATA ce au ei. doar live scris, care e o porcarie, daca e sa compari cu un meci pe stadion sau la tv. asa ca iei (furi) cu tunnerul de pe kanal d sau tvr si ai video, e altceva. ols e un brand, dar nu face mai mult de 50 000 euro. dar e bine ca l-ai adus aici, ca acu sase ani nu visai la asa ceva. stiu, cunosc, o sa-mi spui ca-s idiot, ca n-am dreptate, OK – spune ce vrei. oricum nu te crede nimeni…

  41. By icstrim on Apr 1, 2008 | Reply

    de curiozitate, daca tu visezi la 2.000.000 euro cu un raking mic, atunci GSP cat face?

    (1) Gazeta Sporturilor – cea mai buna echipa din Romania gsp.ro – Stiri/Massmedia
    Locul 1 1.124.033

    tu ai abia 150.000.
    valoreaza gsp miliarde? esti ridicol…

    PS: da, stiu raspunsul: “GSP e altceva”.

  42. By Vadim on Apr 2, 2008 | Reply

    Valoarea gsp? Asa cum spui, e altceva pentru ca e legat de ziar, este editia online a unui ziar. Daca ar fi sa fac o evaloare strict a gsp ca site as zice ca e undeva la 8-10 milioane de euro. Onlinesport undeva la 2,5. Ca trafic, gsp are de 6-7 ori mai mult ca onlinesport conform trafic.ro, iar in BRAT ca vizitatori absolut unici de 3 ori.

  43. By icstrim on Apr 3, 2008 | Reply

    cred ca esti nebun sa zici ca ols face -acum- peste 2.5 mil euro (paraii nu e buni). daca te uiti la gsp au acum atata informatie cum nu o sa ai tu niciodata. si nu apare totul in zair. mai citeste si tu presa, nu te baza pe mediafax si newsin. cand o sa primesti 2,5 mil $ pe ols, jur, o sa ma spanzur! si pro sport e tari si sport ro. dar ei e altceva. sigur…

  44. By Vadim on Apr 3, 2008 | Reply

    Incstirm, asa e, onlinesport e altceva, e numarul 1 pe online-ul de sport, la calitate, informatii si ce vrei tu. Da-mi adresa ta si cand o sa primesc mai mult de cat spui tu vin personal sa iti dau sfoara. :) Dar, stai linistit, nu e o prioritate vanzarea, de fapt nici nu ma intereseaza sa vand, asa ca o sa mai ai de aspteptat. Iti mai dau ceva ani… cu suspendare. :) Tu cine esti, Becali, de ma iesi cu $? Am zis euro.

  45. By icstrim on Apr 4, 2008 | Reply

    icstrim nu Incstirm… nr.1? in mintea ta si atat. ce calitate vezi tu pe ols, eu nu stiu… in fine, e parerea ta. dar nu mai spune aiureli cu aceste sume, ca mai citeste vantu sau gigi si chiar a crede! tu, normal, nu o sa zici ca ols nu e nr.1, doar nu esti nebun. gsp are peste un milion, tu abia 140.000; cum e de 7-8 ori mai mare? hai sa fim seriosi si nu mai scrie aiureli.

  46. By Jawenufa on Dec 14, 2010 | Reply

    [url=http://ckcs.in/ic-lm-358/]cannot start ics access denied[/url] [url=http://ckcs.in/rhed/]anti-f antibody rh[/url] [url=http://ckcs.in/tanned-toned-and-naked-women/]rajah tann[/url] [url=http://ckcs.in/levamisole-dewormer/]levamisole treatment[/url] [url=http://ckcs.in/actron-obd-ii-autoscanner/]actron obd-11 scanner stockist in ph[/url] [url=http://ckcs.in/what-is-nubain/]drug study of nubain[/url] [url=http://ckcs.in/actifed-tablets/]sleepwalking actifed alcohol[/url] [url=http://ckcs.in/online-desoxyn/]add desoxyn cheap[/url] [url=http://ckcs.in/bausch-lomb-neomycin-polymyxin-b-hydro/]polymyxin drugs classification[/url] [url=http://ckcs.in/avinza-withdrawals/]cold water extraction avinza[/url] [url=http://ckcs.in/car-ac-evac/]95th evac hospital da-nang vietnam[/url] [url=http://ckcs.in/atlanta-lawyer-remicade/]lymphoma diagnosis remicade[/url] [url=http://ckcs.in/estroven-pm-coupon/]menopausal men taking estroven for lifting[/url] [url=http://ckcs.in/casodex-prescribing-information/]casodex full prescribing information[/url] [url=http://ckcs.in/macrodantin-and-diflucan/]macrodantin and diflucin[/url] [url=http://ckcs.in/avian-influenza-raf-cleaning/]influenza van der goot[/url] [url=http://ckcs.in/entero-diseases/]la costena frijoles bayos enteros[/url] [url=http://ckcs.in/hi-tech-lipodrene-with-ephedra/]michigan law ephedra[/url] [url=http://ckcs.in/dr-robert-mcfadden/]dr samani[/url] [url=http://ckcs.in/sunburn-safety/]3rd degree sunburn[/url] [url=http://ckcs.in/mol-reg-851/]mol de la barita amanida[/url] [url=http://ckcs.in/woman-smoke-nostril-exhale/]shrunk nostril[/url] [url=http://ckcs.in/meteorologist-storm-chasers-wanted/]storm chasers des moines iowa[/url] [url=http://ckcs.in/ratto-bros-usa-mustard-greens/]uses for mustard[/url] [url=http://ckcs.in/back-to-basics-lotion-vanilla-plum/]lotion classes[/url] [url=http://ckcs.in/taking-aygestin-and-bleeding-continuously/]aygestin delaying period[/url] [url=http://ckcs.in/paul-dong-empty-force/]jang dong gun[/url] [url=http://ckcs.in/viagra-oysters/]regular use of viagra[/url] [url=http://ckcs.in/boniva-online-prescription/]pain from boniva[/url] [url=http://ckcs.in/golden-bear-platinum-pyro-canister-passion/]pyro king fireworks[/url] [url=http://ckcs.in/commercial-brewed-iced-tea/]pwm ic[/url] [url=http://ckcs.in/ethyl-methyl-benzene/]chloro methyl cyclohexane mw bp mp[/url] [url=http://ckcs.in/baci-restaurant-in-pleasanton/]drag racing bacis[/url] [url=http://ckcs.in/amantadine-modafinil-pemoline-and-methylphenidate/]modafinil spike[/url] [url=http://ckcs.in/medicate-to-equalize-diving/]equalize ventrilo[/url] [url=http://ckcs.in/hairspray-corny-collins-show-props/]movie props toronto[/url] [url=http://ckcs.in/side-effects-of-lipoic-acid/]alpha lipoic acid diabetes[/url] [url=http://ckcs.in/gerrigan-idi-amin/]pfc amin[/url] [url=http://ckcs.in/small-fibre-neuropathy/]electrical insulation fibre[/url] [url=http://ckcs.in/astone-features/]astone mobile washer[/url] [url=http://ckcs.in/injectable-saline/]fat blocker effect injectable testosterone[/url] [url=http://ckcs.in/erythromycin-eye-treatment/]erythromycin and campylobacter dogs[/url] [url=http://ckcs.in/caffeine-addiction-symptoms/]caffeine induced anxiety disorder[/url] [url=http://ckcs.in/fer-y-tere/]fer a cheval immobilier[/url] [url=http://ckcs.in/propranolol-for-migraine/]propranolol breastfeeding[/url] [url=http://ckcs.in/effects-of-ammonium-lauryl-sulfate/]ammonium copper sulphate production methodology[/url] [url=http://ckcs.in/canesten-is-what-in-united-states/]canesten tab review[/url] [url=http://ckcs.in/how-to-hydrate-to-prevent-dehydration/]gas hydrate sample analysis[/url] [url=http://ckcs.in/transderm-patch/]hyoscyamine sulfate transderm scope[/url] [url=http://ckcs.in/bisphosphonate-zoladex-bone-mineral-density-endometriosis/]zoladex implant[/url]

  47. By PhetePext on Dec 22, 2010 | Reply

    Hello everybody

    If you have an expirience with making graphic to web on-line shop please let me know.
    I’m looking for somebady hwo can create and implement graphics to on-line shop.
    My sites are:

    [url=http://www.tv.hot-news.waw.pl]TV[/url]
    [url=http://www.studia-projektowe.waw.pl/aminokwasy-2.html]węglowodany[/url]
    [url=http://www.vortal4you.waw.pl/2010/12/14/aminokwasy/]aminokwasy[/url]
    [url=http://www.studia-projektowe.waw.pl/hmb-2.html]hmb[/url]

    Best Regards

  48. By FaidoAwaidA on Dec 22, 2010 | Reply

    [url=http://kendrasextape.99k.org/kendra-sex-tape.html]Kendra Sex Tape[/url] Kendra Sex Tape Tube. Nude Celebrities, celebrity Sex, Pussy, Upskirts, Thong Slips, Tit Slips, Celebrity Sex Tapes, Sex Pictures Kendra Wilkison Sex Tape Screen Caps. Kendra Wilkinson’s sextape was allegedly uploaded by his ex-boyfriend. Since this video is out and many people are searching this video I provide link in order for you to download and. more store: [url=http://directeffectpb.com/deforum/profile.php?mode=viewprofile&u=96516]Kendra Sex[/url]
    Kendra Wilkinson Tape
    [url=http://kendrasextape.99k.org/sitemap.html]Kendra Sex Tape[/url]Kendra Wilkinson exposed video hit the web and has become a sensation.

  49. By chiessyDets on Dec 22, 2010 | Reply

    Play George’S Marvelous Medicine
    http://www.hoovervacuumparts.org/ – generic phentermine No prescription! Obesity is an ever growing concern in many countries and it doesn’t seem like it will be getting any better any time soon. [url=http://www.hoovervacuumparts.org/]cheap phentermine no prescription[/url]

  50. By sildenafil on Mar 25, 2017 | Reply

    General Tidings Back this product individual health plans

Post a Comment