Sommetul bate cetateanul

March 26th, 2008 | by Vadim Cusnarencu |

Summitul Nato arata ca autoritatile locale nu isi permit sa isi bata joc de oaspetii inalti veniti in Romania, asa cum o fac zilnic, cu nesimtire, fara de oamenii de rand. Iata doua exemple: modul in care e transata scurt problema cainilor vagabonzi, dar si cea a strazilor pline de gropi. Iar de la ‘Sommet’ revenim la ‘Summit’.


Am citit astazi in presa ca toti cainii vagabonzi prezenti pe traseele sefilor de stat care vin in Romania cu ocazia Summitului NATO au fost capturati de hingheri. Mai mult, hingherii stau in alerta pe trasee pentru a ridica si alti caini, daca mai apar, motiv pentru care nu pot raspunde solicitarilor altor cetateni din Bucuresti.

Problema cainilor vagabonzi, iata, are o rezolvare, daca se vrea. Le transmit cu aceasta ocazie hingerilor si oficialitatilor romane ca la doua strazi de traseul Summitului de pe DN1 se afla zeci de caini vagabonzi: vezi str. Ficusului langa Cartierul Francez, vezi zona Parcului Herastrau (la Roata Mare sau restaurantul Trattoria Il Calcio). Oricand cainii vagabonzi pot evada de acolo, asa ca ar fi bine sa fie ridicati… Nu de alta, dar as vrea sa ma simt si eu decent cand ma plimb cu fetita mea prin parc, si nu un cetatean de lumea a III-a care sta cu ochii pe javre.

Tot daca se vrea, se pot repara si strazile peste noapte, nu ziua asa cum se intampla in Bucuresti. Soferii din capitala stiu foarte bine: ziua muncitorii ies pe strada si bloceaza circulatia (pentru ca nu se poate spuna ca muncesc), pentru ca noaptea cand traficul este foarte scazut sa nu mai lucreze nimeni.

Nu si cu ocazia Summit-ului. Tronsonul DN1 care pleaca de la Podul Baneasa si merge spre Fantana Miorita a fost reparat rapid, noaptea. Seara era cu gropi (il stiam pe dinafara pentru ca faceam slalom printre ele trebuind sa merg mereu pe banda 3 pentru ca benzile 1 si 2 erau dinamitate), iar dimineataa cand am plecat in oras totul era ca in palma, iar utilajele se odihneau lenese langa Fantana Miorita. Pai nu e frumos asa?

Deci, se poate.

Intrebarea ramane. De ce trebuie sa fie un Summit pentru ca autoritatile locale sa se miste? De ce trebuie oamenii sa inghita zi de zi mizeria indiferentei celor care ne conduc, sa isi strice masinile de mii sau zeci de mii de euro, iar altii (fie ei si sefi de stat) nu? De ce nu se pot misca lucrurile in Romania cat de cat cu acelasi respect, pentru toti?

Si inca o observatie legata de Summit. In Romania cuvantul ‘Summit’ e incetatenit de ani de zile si exista in DEX. La Summitul Francofoniei s-a numit, insa, brusc ‘Sommet’. Pentru ca, deh, suntem francofoni, desi ‘sommet’ nu exista in DEX. Acum vine NATO si revenim la ‘Summit’. De ce nu s-ar numi ‘Sommet-ul NATO’? S-ar supara non-francofonii?

free porn

  1. 13 Responses to “Sommetul bate cetateanul”

  2. By Bancaru on Mar 26, 2008 | Reply

    Le transmit cu aceasta ocazie autoritatilor romane ca in plin centrul Bucurestiului, pe traseul pielor de **** care vor veni sa haleasca sarmalute, se afla sute de minoritari certati cu legea, cu igiena, cu bunul simt, cu bunele maniere, cu bunele moravuri nu si cu bunurile altor cetateni. In plus, pe linia tramvaiului 16 erau azi 2 tiganci care mancau seminte si aruncau pe jos, in tramvai, iar un om, tigan si el, se scobea cu un ÅŸuriu intre unghii, in mod normal considerat arma alba. Si ca sa completez tabloul in lipsa cainilor va atrag atentia ca am vazut oameni de toate sexele si varstele care se pisa si se caca, ziua in amiaza mare, in Herastrau unde eu ma duc cu copilul la joaca (si nu numai in Herastrau). In fata noastra o baba la 70 si ceva de ani isi ridica simandicoasa budigaii dupa ce trasese o pisare pe cinste, pe alee. Cu animalele astea ce facem. Eu sunt de acord sa ii omoram si pe astia in aceleasi chinuri cum sunt omorati cainii vagabonzi de catre hinghieri. Dupa care pe hinghieri sa ii dati pe mana mea sa vedeti torturi ce nu s-au mai vazut de la Torquemada incoace.

  3. By cris on Mar 26, 2008 | Reply

    Toate ca toate, ai inutila dreptate pana la ultimul pasaj. Daca tot ai vrea sa se numeasca Sommet de ce nu ai mers pana la capat sa propui “Sommetul OTAN” si nu Nato ca sa nu mai inteleaga nimeni nimic. Nu stiu cine a inventat asta cu francofonia (interese?), eu nu ma simt asa si e de bun simt alaturarea de limba italiana mai degraba. E evident. Numai ca ei nu sunt asa de snobi sa pretinda italofonia ca ultim patetic resort in fata limbii engleze.

  4. By Andrei on Mar 26, 2008 | Reply

    Bancaru tiganule borat mai da-te in mm de “discrminat” faceara-as sapun din tine !!!!!

  5. By Bancaru on Mar 26, 2008 | Reply

    Andrei, si daca se face sapun din mine, cu ce te alegi tu? De cand nu te-ai mai spalat… Vezi sa nu mai ungi sapun pe paine, sa-l confunzi cu untul. Nu de alta dar faci spume la gura. Clabuci, ma-ntelegi.

  6. By Vadim on Mar 26, 2008 | Reply

    Da buleme, nu va mai certati. 😀

  7. By CristiT on Mar 26, 2008 | Reply

    pai da se poate …stiti de ce ? va spun eu…pt ca statu roman il cinsteste pe ala la cine are datorii nu pe ala de la care isi ia banu…noi platim taxe si impozite…deci respect pt cine ia banu nu pt cine da banu…ata ete :))) romania…stat de cacao

  8. By Dan on Mar 26, 2008 | Reply

    Pai nu se poate Vadime sa o dam jumate pe engleza jumate pe franceza. Ca daca te uiti un pic la acronimul NATO e c-am pe engleza treaba “North Atlantic Treaty Organization”
    Si atunci ca sa fim corecti pana la capat il numim Sommet-ul ATNA “Alianta Tratatului Nord Atlantic”
    Motiv pentru care se numeste Summit-ul NATO, si nu alta bazaconie.

  9. By jos_cenzura on Mar 26, 2008 | Reply

    solutia sa se faca lucrurile bine la nivel local?

    autonomia locala, cat mai putina implicare la nivel “inalt” si cat mai multa la nivel local (uitati-va la sibiu ca un exemplu de succes in acest sens)

    pun pariu ca se gasesc o groaza de romani patrioti care m-ar omori cu pietre doar pt ca am rostit (vorba vine) cuvintele “autonomie locala”

  10. By Democratu' on Mar 26, 2008 | Reply

    Bancarule, le-ai zis bine pana la faza aia cu cainii si cu hingherii…citindu-te pana acolo, zic: uite dom’le un tip normal!
    Dupa care, mea culpa si cu regret tre’ sa te anunt ca ai mari probleme: care va sa zica inteleg ca nu suporti sa calci in cacat de om, da’ in ala de caine ai o mare placere!
    Pe de alte parte, sa ma scuzi, da’ parca as prefera sa vad un cur de baba coclita decat sa ma trezesc cu bucile insfacate de vreun buldog…

  11. By coztache2003 on Mar 26, 2008 | Reply

    eu vas putea recomanda un traseu si mai placut unde ati putea sa admirati linistiti peisajul in cele 5-6 ore pe care le pargurgeti pe o distanta de 110km,saptamana trecuta am plecat de la suceava pana la vatra dornei intro zi de vineri, plecand la ora 8 dimineata din oras am avut o multime de peripetii, imediat cum am incercat sa ies din oras am dat de prima echipa de muncitori, 8 la numar, din care unul sapa un sant si ceilalti 7 il supervizau ca nu cumva sa dea cu tarnacopul pe alaturi, a trecut o ora si cand ma bucuram ca am iesit din oras a urmat o succesiune de semafoare si parti din drum blocate pt ca se lucra, peste tot acelasi stil de munca consacrat in romania,peste tot echipe de 7-10 persoane din care doua dirijau circulatia , unul lucra si restul stateau pe marginea drumului asteptand sa prinda prinda primele urme de bronz pe fata pe anul asta, si facandumi viata un calvar pana atunci cand la ora 13.30 am ajuns si eu in vatra dornei,intrebanduma de ce nu vin acesti invitati de seama si pe traseul respectiv ca poate asa nu mai trebuie sa fac 5 ore si ceva pe un traseu de 100 de km, tot saptamana trecuta plecasem de la suceava pana la bucuresti cu masina , si tot la ora 8 dimineata mam pornit numai ca la ora 13 eram deja in bucuresti, adika un traseu de 500 de km in 5 ore. macar am realizat ca atunci cand o sa am de ales intre a merge la bucuresti sau la vatra dornei o sa aleg bucurestiul

  12. By coztache2003 on Mar 26, 2008 | Reply

    e mult mai simplu sa ajungi

  13. By ANTIABERANTI on Mar 29, 2008 | Reply

    ”FRF a decis: Rapid – Steaua 3-0 la masa verde. Rapid nu poate face Apel!”’

    CE FEL DE REDACTOR ESTI MAI FRATE DACA LASI SA SE PUBLICE ASTA? VAI DE CAPUL VOSTRU~

  14. By Tyler Durden on Apr 2, 2008 | Reply

    Bancare, cine e oligofrenul ala agresiv de Andrei?

Post a Comment