Dosarele si praful in ochi

January 18th, 2008 | by Vadim Cusnarencu |

Este cineva care crede in marile dezvaluiri despre infractiunile oamenilor aflati in fotbalul romanesc? Este cineva care crede ca se va intampla ceva? Presa din Romania nu are jurnalism de investigatie. Se arunca dosarele unor ziare precum carnea in cusca leilor. Musca ala care sare mai mult sau ala care are proteza dentara montata de baietii cu cele mai multe stele pe umeri.


Vine campania electorala. Rusia ocoleste Romania si prefera Bulgaria pentru o mare conducta de gaz. Romania va importa gaz la preturile platite de tarile din Uniunea Europeana, in timp ce romanii vor plati facturile in majoritate din salarii de muritori de foame. Tot UE face experimente pe oameni la scara larga in Romania, imbuibandu-ne cu E-uri alimentare care ne-au facut dintr-un popor sanatos un neam de diabetici si coronarieni. Bucurestiul a ajuns o groapa de praf si de noroi la tot pasul, alesii trec cu girofare din cinci in cinci minute pe DN1 iar noi de dam cuminti la o parte.

In tot acest timp se pare ca nimeni nu mai poate respira de ancheta DNA despre banii si oamenii negri din fotbalul romanesc. Ambele exista, e clar, adica oamenii si banii negri, nu si ancheta. Toata lumea simte efemer in nari un miros de sange care nu va cadea. Decat poate unora, din nas, din cauza anemiei de primavara sau ca la Hollywood sange sub forma de suc de tomate. Copos se da nitel sifonat, dar e numai ordin. Si trebuie sa joace bine!

Sunt unii care nu mai vor sa dea unde trebuie? Si asta e posibil. Poate au nevoie de stimulent ca sa nu se sinucida la Snagov in piscina goala, ca Erbasu.

Normal ca exista bani negri in fotbalul romanesc. La fel si in fotbalul italian. La fel ca si in politica. Nu va fi nimeni pedepsit. Asta e mersul. Banii negri invart Romania, asa e la noi in lumea a treia. Totul e pe interes politic si financiar, chiar daca e vorba de afaceri imobiliare, sport sau adoptarea legii liberalizarii prostitutiei sau drogurilor. Doar nu crede cineva ca va castiga simplul platitor de impozite si taxe.

Presa din Romania nu are jurnalism de investigatie. Ne prefacem ca avem, iar reactia e pe masura. Toti coruptii, indiferent de domeniul de activitate, se distreaza si merg mai departe. Se face scandal la comanda celor care conduc, iar canalele media preiau si recita in nestire. Oricum nu au ce sa dea si oricum e preferabil un subiect ‘fierbinte’ din fotbal decat o fata insarcinata omorata in nu stiu ce oras cu punga pe cap. In tarile care chiar au jurnalism de investigatie se intampla ca ministrii sa demisioneze pentru o vacanta primita cadou sau pentru ca au ramas datori la plata unui impozit sau a unei amenzi.

E de tot rasul. Toti in Romania se bat pe burta cu toti, de la politicieni care isi fac afacerile pe spinarea oamenilor cocosati de munca zilnica si apoi mai jos la baietii din presa pusi sa execute si sa se dea lei sau, mai nou, euro. Jeg aruncat in fata prostilor, asta au invatat romanii cel mai bine din democratie.

  1. 7 Responses to “Dosarele si praful in ochi”

  2. By adrian on Jan 18, 2008 | Reply

    Vadime, ai spus-o p’aia dreapta.

    Marinarul face valuri.

    Adevarul zace la Golden Spritz, inmormintat in seara de 6 aprilie 2006…

  3. By gabriela on Jan 18, 2008 | Reply

    Hello!

    Mare rugaminte mare: ti-am descoperit acum blogul si vreau sa-ti “impartasesc” o propunere de colaborare. Da-mi te rog o adresa de mail un numar de tel, ceva,in masura in care se poate.

    Multumesc!!

  4. By Vadim on Jan 18, 2008 | Reply

    vadim@onlinesport.ro

  5. By Horea on Jan 19, 2008 | Reply

    Corect

    Toate dosarele astea sunt praf in ochi aruncat de “elevi” menite sa abata atentia de la “domn Profesor”.
    Nu-mi vine sa cred! am ajuns sa ii dau dreptate lui Becali. Numai Basescu putea sa ne impinga atat de jos.

  6. By Tristan on Jan 19, 2008 | Reply

    Lui becali sa nu-i dai dreptate ca si el este unul din ‘elevi’, cu misiunea clara de a arunca praf in ochii nostri. Si plus de asta nici el nu e prea strain de dosarele astea din fotbal.

    Foarte bun materialul de mai sus!

  7. By Yoyoyoi on Jan 23, 2008 | Reply

    “In tarile care chiar au jurnalism de investigatie se intampla ca ministrii sa demisioneze pentru o vacanta primita cadou sau pentru ca au ramas datori la plata unui impozit sau a unei amenzi.”

    Ce legatura are jurnalismul de investigatie cu demisiile ministrilor? Aia de acolo nu-si dau demisia pentru ca au fost descoperiti, ci pentru ca asa cere bunul-simt. Spre deosebire de ai nostri care, cu toate ca au fost descoperiti, iar mizeriile lor expuse public, raman in functie. N-are rost sa insir cazuri celebre, sau mai putin celebre. Ca le cunoastem si sunt convinsa ca doar pomenind de existenta lor deja v-ati amintit de unele. Dar la noi e problema de foame de putere, de nesimtire crasa, de proasta crestere, de avarism si lacomie. Nu e de vina jurnalismul de investigatie. Acesta poate aduce in fata opiniei publice zeci de cazuri reale pe saptamana. Ca tot nu vom vedea “abdicari”.

  8. By Experiente in Anglia on Feb 26, 2008 | Reply

    Bine spus : Romania tara tuturor posibilitatilor!!!

Post a Comment