Rautatea de pechinez a Stelei

November 8th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Cand aud ‘oamenii de fotbal’ sau chibitii vorbind despre rautatea care lipseste din jocul Stelei ma apuca durerea de cap. Cum poate cel mai rau caine pechinez din lume sa se puna contra celui mai blazat pitbull?


“Steaua nu are rautate, nu are curaj”, sunt scuzele gasite la capatul fiecarui meci jucat si pierdut de Steaua in actualul sezon din Liga Campionilor. Calitatile acestea nu sunt, insa, castigatoare in cea mai tare competitie intercluburi de fotbal din lume, ci sunt demne mai degraba de indivizii care ne fac “reclama” in Italia omorand si dand in cap.

Steaua nu joaca nimic. “Vedetele” nu au nici o idee de fotbal, in timp ce isi flutura ceasurile Cartier pe geamurile deschise de la masina, chiar daca este iarna si le ingheata incheieturile pe portiera rece. Pai sunt fotbalisti, nu, ce mama dracu?

Rautatea si curajul fac diferenta pe teren doar cand ambele combatante joaca fotbal. Daca una nu leaga doua pase spre careul advers, iar cealalta evolueaza ca acasa pe Ghencea, atunci e clar ca avem o problema. Si nu de mentalitate.

Am vrut sa scriu anul trecut, inainte ca Steaua sa debuteze in grupele Ligii Campionilor, ca nu va lua nici un punct. A debutat fantastic cu Dinamo Kiev si am zis ca am facut bine asteptand sa vad ce se intampla. Anul acesta asteptarile au fost si mai mari. Nici nu m-am mai gandit la asa ceva. Si iata ca Steaua are zero puncte, o cifra rotunda cu care este foarte posibil sa si termine avand in vedere partidele ramase cu miza foarte mare pentru adversari.

Increderea patronului este ca “Steaua face antrenori”. Protasov sau Olaroiu meritau salarii triple fata de Banel, Radoi si Dica adunati. Ei au demonstrat ca antrenorii fac echipa, si nu invers. De altfel, ca peste tot. Mai putin la Steaua, unde antrenorul sta la loja oficiala.

Am renuntat sa dam pe Onlinesport.ro titluri pompoase inainte de partidele jucate de echipele romanesti in cupele europene, in sezonul 2007/2008: “Calificare!”. “Totul sau nimic”. “Aratati ce puteti”. “Hai, pe ei pe mama lor”. “Revansa de la Sevilla”. Si altele. Am lasat “oamenii de fotbal” sa se umfle in pene, pentru ca noi nu ne putem face de ras cu titluri de doi bani care sa para ridiciole la finalul partidelor. Aproape nici una nu a facut exceptie. Valabil pentru prestatiile din acest sezon ale lui Steaua, Dinamo si Rapid, deopotriva.

Parafrazand formatia Queen, Onlinesport.ro titra acum trei ani “A kind of magic” la succesele din Europa ale celor trei grupari. Acum ce sa punem: “A kind of shit?”. Mai bine relatam faptele si atat.

  1. 20 Responses to “Rautatea de pechinez a Stelei”

  2. By gianni on Nov 8, 2007 | Reply

    tu ori esti prost ori te faci intotdeauna editorialele tale sint shit

  3. By Richelieu on Nov 8, 2007 | Reply

    … “prestatiile din acest sezon ale lui Steaua, Dinamo si Rapid, deopotriva.”

    Vadim, cum e cu CFR Cluj – Anorthosis?

    Cei care nu joaca (in Europa) sunt intotdeauna ci mai buni.

    Cred ca gresiti punand diferenta mare de fotbal doar pe seama problemelor organizatorice de la Steaua.

    Este problema intregului nostru fotbal, care dupa o scurta perioada frumoasa se intoarce inapoi “acasa”.

  4. By Anonymous on Nov 8, 2007 | Reply

    vorbesti aiurea gianni – doare rau da are dreptate omu..

  5. By and on Nov 8, 2007 | Reply

    nu vad nicio greseala in articol. asta e adevarul, steaua nu leaga o pasa ca lumea, nu sunt in stare de o preluare elementara, o pasa pe pozitie viitoare, etc.
    penibil, speram (putin, e adevarat) ca o data cu venirea lui laca, se vor schimba lucrurile.
    e adevarat, mai e timp, dar eu unul sunt mult prea sceptic.

  6. By Vicov on Nov 8, 2007 | Reply

    steaua nu joaca nimic de vreo 2 ani (kievul a fost un accident).
    hagi chiar a facut ceva la aceasta echipa incapabila. a invatat-o sa bata un corner sau o lovitura libera si, iata, ca pe termen scurt i-a iesit miscarea.

  7. By calin on Nov 8, 2007 | Reply

    vedetiva de traba voastra fiecare nu va mancati nervii deajaba

  8. By oli on Nov 8, 2007 | Reply

    ei tot iau bani grei dar tu care te uiti si iti toci creierii ce ai de castigat

  9. By skeptik on Nov 8, 2007 | Reply

    …Cu toata superioritatea Sevillei, cu toti bani si vedetele pe care le are, nu m=a impresionat deloc! Au avut citeva sclipiri, au marcat de 2 ori datorita acestor sclipiri si naivitatii aparatorilor Stelei, dar atit!
    Sevilla era de batut , la fel ca si la ea acasa! Steaua nu ajucat prost deloc, a avut mingea mult mai mult decit sevilla, au avut si citeva serii de pase bune, au iesit din aparare frumos de citeva ori(Emeghara si Nesu de mare viitor). Dar au jucat din nou in…9!! Il urasc pe Becali,dar a vut dreptate in privinta lui Iacob! Doamne, se loveste mingea de el! Nu au vut finisare, tocmai ce le-a lipsit astazi , Bostina, Elton, Thereau, a aruncat ciobanul la gunoi!
    Daca ai avea pe astia 3, Steaua batea astazi!
    Acum stii ciobane ce prost esti si ca nu ai habar de fotbal? Te-ai debarasat de cei care puteaU FACE CEVA CU MINGEA SI AI LUAT PE CEI DE CARE ..SE LOVESTE MINGEA! BRAVO TIE! MIE MI-AM PLACUT SPIRITUL, LACATUS ARE STIL FRUMOS, DACA OIERUL IL LASA IN PACE SI AI CUMPARA CITIVA JUCATORI BUNI LA CRACIUN, STEAUA ASI VA REVENI! DACA NU, E TRAGEDIE!

  10. By grasu on Nov 8, 2007 | Reply

    Ba Richelieu CFRul a luat-o nu ca n-a putut ci fiindca s-a prostit. Sa nu mai vorbim ca, de fiecare data cand aud “ce mai spune-ti de CFR-Anorthosis” nu vad pe nimeni sa spuna ca aia a fost A DOUA iesire a CFRului in lumea europeana si ca CFRul macar a conectat mai mult de 2 pase, prin comparatia cu Steaua, Rapid si Dinamo in meciurile lor. Indiferent, nu tin partea CFRului (sau a Otelului) in bataile mancate in Cupa UEFA dar nici nu cred ca se putea compara un lot proaspat inchegat (CFR) sau unul de duzina (Otelul) cu cel al Stelei sau al Dinamoului care s-au facut de rusine atat in preliminarii cat si in grupe (pentru cei care au ajuns). Sau, probabil, pentru voi e o “realizare” sa faci 2-2 cu Bate Borisov?

  11. By select-fan poli timisoara on Nov 8, 2007 | Reply

    bai baiatule imi plac comentariile tale imi plac ptr ca sunt acide si le dai unde i doare.mi a placut steaua dintotdeauna dar asa cum a ridicat o se pare ca asa o va si cobori becali asta.pina la urma daca ai bani iti faci echipa si in cel mai uitat satuc din romania,cumperi jucatori romani si mercenari si in 3-4 ani daca ai rabdare ajungi acolo unde vrei cred ca becali ar trebui sa renunte daca nu are rabdare si sa inceapa altundeva ca tot are bani.tine o tot asa si loveste i in continuare acolo unde ii doare
    ps.mai atingel din cind in cind si pe nenea iancu

  12. By rambo on Nov 8, 2007 | Reply

    Ce papagali sunt toti care cred ca Lacatus a fost, este si va fi un antrenor mare !!! E exact ca Hagi, fara valoare ca antrenor.
    Lacatus a dovedit ca e sluga patronului sarit de pe fix, bagand exact pe “copiii lui” !
    LACATUS A VENIT LA STEAUA IN GENUNCHI, CU TOATE CA STIA CA HAGI, ZENGA, PROTASOV, DUMITRIU, ETC., AU FOST ORI ALUNGATI, ORI UMILITI.
    Eu, daca eram un antrenor cu demnitate l-as fi refuzat pe ciobanul asemanat cu Scaraotchi, care i se substituie blasfemiator, lui Isus (Dumnezeu).
    Oameni buni, JIJI e Diavolul pe Pamant, vedeti-i reactiile.
    El se da ultra-religios, dar face lucrurile exact pe dos decat un crestin adevarat.
    La el doar banii si faima conteaza, exact precum Hitler, Stalin, si mai ales fostul “patron” al Stelei, Ceausescu !
    Ce a fost in ultimii ani, de cand e Scaraotschi la Steaua (plus alt dement, numit MEME{lusha}), nu cred ca mai exista in lume, la Steaua a fost Iadul pe Pamant !
    Faceti ceva si scapati de Jiji, ca daca intra in Parlament (mai ales cel european), ne-am dus naibii ca tara !

  13. By Alex on Nov 8, 2007 | Reply

    mai vadimel….ai dat cu bota-n balta la sfarsit cu engleza ta…….la fel cu fotbalistii tai cu “cartierele” pe portiera inghetata….ai vrut sa te dau mare cu engleza ta….”shit” e un cuvant suburban cand il folosesti in presa…..denota educatia proasta….doar sa arunci cu cuvinte in engleza nu te face mai educat…trebuie sa mai fie si elevat…..da’ romanu’ vre sa se dea mare ca stie limbi straine…..limba asta romaneasca are atatea cuvinte care se pot folosi in locul celor din alte limbi…..a trecut vremea de “import”, cand am facut atat de multe neologisme din franceza…..penibil si pacat de grandoare care vrem sa o aratam la tot pasul….”hai sa traiesti si la mai mare”…parca suna mai bine decat un “take care” sau “see you around”, nu?

  14. By Henry on Nov 8, 2007 | Reply

    >
    Asta mi-a placut! :)))
    Eu aseara m-am uitat la Inter-CSKA…fotbal adevarat tata, asa cum a jucat si Sevilla.
    Steaua cand intra pe teren mai mult isi bate joc de (tele)spectatori, jocul ei e mizerabil, plictisitor, arogant (vezi Surdu), si fara creier, un portret perfect al patronului.

  15. By Dorin on Nov 8, 2007 | Reply

    Totul este atitudinea.Rosenborg a terminat pe locul 5(cinci) in Norvegia si joaca cu o echipa noua. Ii doare undeva de cei cu care joaca. Ca doar nu au trei picioare, plamani de otel si forta de terminator. Toti sint oameni.Toti pot alerga , pasa , dribla. Unii mai bine , altii mai putin bine. Si au facut egal cu Chelsea , au umilit Valencia de doua ori(si nici Elfsborg n-a fost departe de a le-o face in Suedia).
    Steaua daca eara asa de slaba patea ca o echipa din Luxemburg . dar nu a patit-o. Jucatorii par impiedicati dar de ce ? E atitudinea romaneasca traditionala. Mai ce buni mari si tari sint astia, hai sa ne ploconim.Si comentatorii TV incredibil de idioti. La fel ca oricine lamentare si lamentare asupra situatiei si apoi planuri cincinale ca pe vremea lui ….stiti voi.Oribil.
    Treziti-va mai oameni buni . Putem mult mai bine si ar fi timpul sa credem in noi.Ca uitati-va cum merge nationala noastra ca tot romani sintem si acolo!

  16. By Vadim on Nov 8, 2007 | Reply

    Alex,

    “Shit” este un cuvant folosit in editorialele lui Jeremy Clarkson, de exemplu. In literatura de asemenea. Nu trebuie sa ne fie rusine, daca nu este aruncat gratiut la fiecare pas.

  17. By pai on Nov 8, 2007 | Reply

    Eh,vadime…sa compari Steaua cu Sevilla,la momentul actual..e ca si cum ai compara onlinesport.ro cu http://www.marca.com
    😉

  18. By Vadim on Nov 9, 2007 | Reply

    Hehe, acolo diferenta e mai mica. :)

  19. By Toshiro on Nov 11, 2007 | Reply

    Un articol care ar fi putut fi titrat asa cum se termina. Adica “A kind of shit”…
    Vadime, inainte de a te repezi frematand de satisfactie ca ai mai gasit ceva de scris impotriva Stelei, ar fi cazul sa te gandesti ca nu te-au deranjat deloc “exceptionalele” performante ale celorlalte echipe romanesti in cupele europene. Acolo e vorba de altceva? Esecurile in fata unor echipe de duzina a “paraleilor” din Giulesti, Groapa sau Gruia (cei trei G…) cum ti se par? Umflarile in pene ale Iancului, mereu batandu-se cu caramida-n piept ca va lua campionatul si terminand cu vreun amical de lux…
    Cu doar cativa ani in urma, fotbalul romanesc era campionul esecurilor si al necalificarilor. Si au venit performantele Stelei. Performante care au dus la renasterea sperantelor noastre…
    La Middlesbrough, Steaua a pierdut calificarea in finala UEFA dupa ce i s-a refuzat un penalty evident… Liniste si pace! In schimb, neimplinirile steliste sunt puricate cu o satisfactie meschina de niste vesnic frustrati … Deh, daca alte bucurii n-aveti de la viata…

  20. By Toshiro on Nov 26, 2007 | Reply

    Bre, vadime, nu mai scrii si tu un articolas d-ala “de luxe”?
    De “iegzemplu”, RAUTATEA DE CHIHUAHUA A SPARTANILOR… :-)

  21. By Tyler Durden on Feb 2, 2008 | Reply

    Bai Vadime, am observat un lucru intristator la tine, tu chiar nu vrei sa-l bagi deloc in seama pe Toshiro? Stiu ca nimeni nu-l baga in seama, macar tu poti sa faci o exceptie. 😀

Post a Comment