Vadim.ro: Becali pierde imens prin scandalul cu Hagi

October 17th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Chiar daca a avut dreptate sau nu, chiar daca l-a impins pe Hagi sa plece sau nu, Gigi Becali a pierdut imens in ochii oamenilor prin polemica din mass-media cu Gica Hagi. In aceasta bataie dee ciorapi mirositori, Hagi a iesit mai bine. Atunci cand se ajunge la carne, toti suntem oameni, insa relatiile dintre cei doi nu pot oricum sa tranpara clar in ochii lumii.


Am scris mereu ca Hagi e un Rege si Becali este un Nimeni. Asta ar fi concluzia a tot ceea ce se poate scrie despre cei doi, intr-o comparatie. Nu ma refer la averi, nu ma refer la caractere, nu ma refer la inteligenta, nu ma refer la omenie. Pur si simplu ca imagine. O viata de sportiv de exceptie ca a lui Hagi sare in ochiul omului de pe strada. Ca faima, ca rezonanta, ca imagine, cu greu poate fi egalata de altceva intr-un clasament al popularitatii bune.

Indiferent ce ar spune Becali despre Hagi, chiar daca inca nu isi da seama, tot lui isi face rau. M-am uitat fugitiv ieri seara pe B1TV la declaratiile sale, am citit pe Onlinesport.ro pe larg. In momentul in care Becali vorbea de Hagi ca persoana, ca prieten la un moment dat, ca dusman altadata, despre lucrurile de “carne”, omenesti, parca tot pe el se autodescalifica.

Si ce daca Hagi avea o femeie pe saptamana sau pe zi cand era tanar? Era ceva interzis? Avea omul treaba cu sportul toata ziua si nu avea timp de iesit la restaurant sau la film inainte de partea propriu-zisa a lucrurilor. E asta o rusine sau faptul ca te lauzi cu meseria de “peste” este un titlu de glorie?

Intereseaza pe cineva asa ceva despre Hagi? Intereseaza pe cineva ca Mutu se poarta ca un animal cu femeile, fiind obisnuit cand merge intr-un sat sau un oras de provincie sa rada jumatate de comuna? Nu. Sunt lucruri normale, umane, tin de fiecare persoana, de itimitatea fiecaruia, de cresterea fiecaruia, de timpul fiecaruia, de educatia fiecaruia. In general fanii sportului nu sunt interesati de “carnea” sportivului, de ceea ce se intampla in spate, ci de ceea ce se petrece in arena.

Intereseaza pe cineva ca Vincent Van Gogh a fost intretinut pana sa se impuste de fratele sau si nu a vandut toata viata vreun tablor? Nu prea. Raman lucrarile sale, fiecare cu povestea ei, iar “Irisi” a fost vandut cu peste 40 de milioane de dolari acum ceva vreme.

Hagi poate fi criticat din greu pentru ceea ce face in sport. Poate fi facut prost de unii sau destept de altii. In rest, afacerile lui, averea lui, metehnele lui sunt treaba sa exclusiva si cu ele merge in mormant. La urma urmei, ce a spus asa de tare Becali despre Hagi? Absolut nimic. Ce ne-ar mira pe noi, privitorii, sa aflam asa senzational despre Hagi? Sincer, pe mine nu m-ar mira sau intriga nimic.

Becali trebuia sa il lase pe Hagi sa plece sau sa il dea afara fara alte comentarii. Era in regula sa il dea afara pentru lipsa de rezultate, pentru jocul slab al echipei. Facea conferinta de presa pe tema asta si atat. Revenind si revenind asupra subiectului Hagi scorul merge in defavoarea sa. Hagi puncteaza si cand vorbeste el, dar si cand vorbeste Becali. Hagi este sustinut in acest demers de nume puternice din istoria Stelei, iar cand acestea vorbesc Becali mai scade un pic. Si tot asa.

Nu stiu daca aici sunt si alte interese, asta ramane de vazut in viitor. Poate cand Hagi a spus ca se va intoarce la Steaua stie el mai bine si, de aici, toata mascarada la care asistam in aceste zile. In spate poate fi o batalie care nu se vede si despre care nu se spune.

  1. 21 Responses to “Vadim.ro: Becali pierde imens prin scandalul cu Hagi”

  2. By resita on Oct 17, 2007 | Reply

    “Am scris mereu ca Hagi e un Rege si Becali este un Nimeni”

    Cum poti sa spui asa ceva. Hagi era rege pe teren, ca jucator, dar ca antrenor este 0, iar Becali daca era un nimeni nu era bagat asa in seama de toata lumea, pupat in …. de toata presa. Sa nu uitam ca pe Becali presa la ridicat pana unde este acum.

    daca becali nu ar fi bagat in seama de presa atunci ar ajunge un nimeni

  3. By catani on Oct 17, 2007 | Reply

    Becali este un CACAT de oaie. Daca el insusi nu se simte, sa se uite in jur caci sunt o gramada care s-ar caca pe el.

  4. By unu ptr toti si toti ptr unu on Oct 17, 2007 | Reply

    Articol excelent din punct de vedere politic.Becali daca ar intelege acest articol ar fi ajuns deja la un alt nivel politic, dar el nu are capacitatea sa inteleaga aceasta limba el intelege numai limbajul de ‘Peste’ sau de smecher de cartier,legea pumnului, a fortei ect. si cind nu poate uza aceste lucruri devine penibil ca acum pina cind va intelege cu adevarat ce inseamna poilitica dar eu nu cred,Gagi a vorbit aproape cit a trebuit daca se opreste acum si lasa pe fostele glori sa se ia de becali atunci va obtine ce sia propus?????

  5. By NicuGhiara on Oct 17, 2007 | Reply

    Bacali e o mizerie umana. neamprost

  6. By ozzy on Oct 17, 2007 | Reply

    fecali
    presa e de vina si tv ul
    sunt niste lingai
    hagi
    mare ca footbolist
    dar mediocru ca antrenor
    pa

  7. By hugocapet on Oct 17, 2007 | Reply

    Daca Becali e un nimeni (lucru pe care eu nu-l contest, ci dimpotriva) de ce dati declaratiile sale cu titlu mare? De cum deschid onlinesport vad declaratiile paranoice ale vanzatorului de branza de oaie. Nu sunteti coerenti: il criticati pe ”Primul bolnav al tarii” (ca alt titlu nu o sa aiba Berbecali in romania), dar in acelasi timp ii puneti declaratiile pe prima pagina. Unde va e demnitatea?

  8. By Marian, Constanta on Oct 17, 2007 | Reply

    fecali e un rahat cu ochi. Din pacate presa e la degetul lui mic. Daca trage o basina, presa va fi acolo ca sa relateze. Nu-si dau seama ca pupandu-l atata in poponet pe fecaliot ajung la acelasi nivel cu el. Presa e dependenta de fecali asa cum e dependenta de scandal si alte nimicuri.

    Respect Hagi pentru tot ce a facut ca jucator pentru Steaua si pentru tara. Nu-l condamn pentru rezultatele nu prea fericite ca antrenor, dar nici daca manca bataie in toate meciurile nu merita o astfel de balacareala.

    Rusine oierului si presei asteia de rahat ! Nu-l mai pupindositi pt becaliot. Ignorati-l ! E singura arma. Ca legea e la degetul lui mic.

  9. By gheorghe on Oct 17, 2007 | Reply

    Un tragic incendiu a distrus ieri biblioteca personala a patronului de la Steaua, Gigi Becali.
    Ambele sale carti au fost mistuite de flacari.
    Purtatorul de cuvînt al omului de afaceri a declarat ca acesta este cu atît mai afectat, cu cît nici nu apucase s-o coloreze pe cea de-a doua…

  10. By E minescu on Oct 17, 2007 | Reply

    Atita timp cit nu mai scrii aberatii ca americanii si-au atacat singuri turnurile din new York, si alte cretinitati care pentru un moment de adusese la nivelul intelectual al lui
    Becali, esti Ok! Scrie asa ca acum si e bine!
    Altfel vei fi un Becali al presei daca mai scrii aberatii!
    Aici ai dreptate cu cretinul asta de Becali!
    E atit de disperat , ca divulga niste ‘secrete’ ale trecutului lor care nu ar trebui sa fie dezvaluite, ca daca Hagi se supara si mai rau atunci o sa spuna si el de cite ori i-a oferit apartamentul lui Becali sa se culce cu tot felul de deochiate si o sa afle si sotia lui Becali ce a facut ‘zeul’ ei si atunci s-a dus jumatate din averea lui!!
    E un imbecil ca a deschis cutia pandorei!

  11. By E minescu on Oct 17, 2007 | Reply

    @ Gheorghe.,…..

    Very funny! hahahaha….bravo!

  12. By sezeis59 on Oct 17, 2007 | Reply

    Becali vrea o turma nu o echipa europeana. As vrea sa vad care dintre jucatori va lua pozitie impotriva lui Gica. Probabil dezorientatul de Neaga sau ratacitii Cristocea, Ov.Petre, Croitoru? Ar fi o rusine ordinara care ar baga Steaua mai mult in rahat, decat este. Hagi este Hagi iar Becali un golan incult care face rusine limbii si neamului romanesc. Traieste cam in secolul XV domnia sa si nu intelege nimic din fotbal,. Pacat. Iubitorii Stelei meritau mai mult de un ciban.

  13. By Dorin Spoaller on Oct 17, 2007 | Reply

    Niciodata sa nu va dati cu parerea cand e vorba de o cearta in care nu sunteti implicati . Din simplul motiv ca nu e posibil sa cunoasteti toate faptele . Becali pierde enorm fiindca pus langa hagi , nici un om normal la cap nu-i va lua lui partea…Chiar daca are dreptate in multe privinte….Becali a gresit cand l-a adus pe hagi la steaua.Punct ! Hagi a gresit cand a acceptat sa vina la Steaua . Punct ! dar intr-un fel amandoi erau obligati sa faca acest lucru…restul e istorie….

  14. By maimultdecatstelist on Oct 17, 2007 | Reply

    becali este produsul exclusiv al presei romanesti.
    este imaginea perfecta a presei noastre:
    “La raison/la prsse nait des monstres”

  15. By Vadim on Oct 17, 2007 | Reply

    Dorin,

    Nu era nimeni obligat sa faca nimic, astea sunt istorii romantate. Daca exista totusi aceasta obligatie de ce a durat cateva etape? Macar sa fi durat un tur. Cu Hagi sau cu mama lui Capello Steaua nu trece de grupele Ligii.

  16. By lucky on Oct 18, 2007 | Reply

    faptul ca HAGI este un arhicunoscut nu numai in tara sa natala, dar si peste hotare este de necontestat, si numai un IQ(coeficient de inteligenta) subunitar ar putea contesta asa ceva.
    am intalnit n-oameni din diferite tari, si cand auzea ca sunt roman: HAGI – verry good fotbalist,COMANECI-10pct,TIRIAC-tenismenul,
    CEAUSESCU-dictator,REVOLUTIA-on line. Cam asa este cunoscuta Romania, daca oamenii nu au tagenta prea mare cu ea.
    scumpilor, adevarul este ca nu cuvintele mele il vor tine pe HAGI pe locul pe care se afla ci ceea ce a demonstrat deja. Ca jucator,este si va fi o legenda. SI Viitorul nu o va schimba.Nici chiar Hagi insusi nu mai o poate schimba oricate prosti va face de acum incolo.
    Si el greseste ca se incurca cu astfel de oameni. Dar Steaua nu mai este Steaua pe care o credea el. Chiar daca se simte ca acasa acolo,Steaua a fost cumparata de bani, partea proasta ca a fost cumparata cu tot.Daca asa ceva s-a intamplat in romania va puteti da seama ce sistem am avut si inca mai avem.”Babacii” sunt inca in putere si mentalitatea lor ne omoara.
    Becali…nu stiu daca am scris bine…va fi uitat odata cu venirea iernii.Cine isi va aduce aminte de el?
    si acum inapoi la lucruri serioase, adica sa fim constructivi,I-as recomanda lui Gica, daca tot are pe inima sa faca cariera ca antrenor, la o echipa nordica,olanda, germania,poate scotia… sa incerce caci are tot timpul.imposibil sa nu gaseasca ceva in care sa nu faca performanta.

    oricum eu unul ii multumesc si lui si echipelor de atunci, Steauei si Nationalei, ca am putut sta la tv alb-negru, pana cand tata mi-a cumparat color,si sa ma bucur IMENS. Nu stiu alti cum sint(sunt)dar eu unul nu pot uita.

    de unde atat tam-tam acum? nu putem uita ca romanii sunt niste adevarati telenovelisti.
    Domnule…le place…chiar ca le place.

    Semneaza lucky cu CV impresionant,
    fost defilator in epoca de aur, terorist in bucuresti, animal la litoral,numarator de oua prin Co…,capsunar cu facultate… si cine stie ce imi mai rezerva viitorul.

  17. By octav lupu on Oct 18, 2007 | Reply

    sunt stelist, in asa masura ca daca mi-as taia venele, as ramane consternat ca nu curge sange ros albastru.
    Ma doare tot ce se intampla la Steaua acum.
    Si totusi, abia asteptam sa plece Hagi (antrenorul) de la echipa. Despartirea putea sa fie mult mai amiabila, dar zi shepherds nu stiu sa spuna la revedere fara sa zica si du-te dracului…
    Steaua, chiar cu Oli, se exprima in teren mult mai bine decat o face acum,….iar accidentarile nu sunt o scuza, si Oli a avut partea lui de ghinioane( daca nu era meciul de la Middlesborough chiar puteam spune ca a fost un antrenor mare la Steaua)
    Apropierea alegerilor sau mirosul adevaratilor bani care vin din Champions League par ai fi intunecat mintile cretinului de patron de la Steaua.
    Pt ca , pana atunci, aveam doar cuvinte de lauda despre prostalau: nu a vandut pe nimeni(Ogararu singura exceptie), fara datorii, cumpararea jucatorilor bunicei din tara: badea, croitoru, cristocea: ademenirea jucatorilor bunicei din afara, gen thereau….
    plecarea lu Zenga si Protasov le-am pus la …si altele…pana cand…GIGI….ZA BIG LEBOWSKI …s-a prins el ca poate fi si manager ….si de aici …totul merge pe o panta descendenta….si plang….mananc…si plang

  18. By Cristi on Oct 18, 2007 | Reply

    Diferenta intre cei care au fost de la inceput impotriva lui becali si cei care abia de curand s-au saturat de el e ca primii si-au dat mai repede seama ca totul merge pe o panta descendenta. Ascensiunea lui becali a purtat dintotdeauna germenii (auto)distrugerii. Tot ce mai putem spera acum e ca cineva il va separa de Steaua inainte sa distruga totul.

    A, si cei care sunt inca de partea lui becali… inca refuza sa accepte… dar e doar o chestiune de timp pana o vor face.

  19. By Razvan on Oct 18, 2007 | Reply

    Din scandal nu pierde numai Fecali, ci si Hagi…confirma ca a fost un jucator f bun, dar ca este in cadere libera pe plan profeasional…

  20. By lambi on Oct 19, 2007 | Reply

    continuati sa scrieti despre un om bolnav.voi, nu intelegeti ca becali era servitorul lui hagi.oaia trebuie repede internata.

  21. By rapid on Oct 20, 2007 | Reply

    HAGI-REGE becali-cioban

  22. By Kartouche on Oct 20, 2007 | Reply

    Kartouche
    Sport.ro » Fotbal Intern » Liga 1
    13:54/22.08.2007
    Imi pare rau sa o spun dar asta e adevarul : Hagi e un mare fotbalist, enorm de mare, dar ca antrenor e zero !! Poate citi el caietele lui Crayf, Di Steafno sau Capello, practica te omoara ! El e un nelinistit permanent. Nu are stofa de antrenor. ……..Ca fotbalist il iubesc ! Sa se intoarca la hotelu` lui !
    ………………………………….
    • 1. Regele va muri !! | scris de Kartouche | 2007-06-24 23:39:09
    Imi pare f. rau de Hagi !!……Ii prevad acelasi sfarsit ca la Poili Timosoara ! ……… Maxim un sezon, cu rezultate sub locul trei !…….. Va iesi un scandal monstru intre el si Becali, spre deliciul ziaristilor !…… Toata lumea il va acuza pe Becali si-l va apara pe Hagi !!…….. Imi pare rau pentru „rege” ! Ca antrenor trebuie sa ai ceva in cap, nu in picioare !!!……..Regele va muri !! Vorbim peste maximum un an !!

Post a Comment