Hotii au votat sa fure in liniste. Presa romana pusa la zid

October 25th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Cazul recent in care toata lumea a vazut cum se da spaga la nivel inalt si cum se discuta atunci cand esti om politic sub acoperirea de a-ti facilita afacerile personale i-a pus pe jar pe cei care fura, adica pe deputati si senatori. Astfel, astazi a fost votata de catre hoti o lege prin care sa fure mai departe in liniste, iar presa sa sufere daca ii mai deranjeaza.


Iata mai jos informatia preluata de la NewsIn:

Deputaţii au modificat marţi Codul de Procedură Penală, modificări ce au ca efect pedepsirea cu închisoarea a jurnaliştilor care publică imagini şi convorbiri rezultate din interceptări,cursul anchetelor penale poate fi întrerupt de avocaţi, iar regimul interceptărior avantajează suspecţii.

În mare grabă, deputaţii au adoptat OUG 60/2006 prin care intră în vigoare modificarea Codului de Procedură Penală şi a altor legi. Ordonanţa, trimisă deja spre promulgare, a fost votată marţi, în aceeaşi zi în care a fost primit şi raportul de la Comisia Juridică. Amendamentele aparţin, potrivit raportului Comisiei juridice, deputaţilor PSD şi membrilor Comisiei. De remarcat că pe site-ul Camerei nu apare aşa cum se întâmplă de obicei cu restul proiectelor legislative numărul de voturi.

OrdonanÅ£a a ajuns în plen după ce în comisia juridică a fost amendată, rezultatul fiind introducerea unor proceduri care pedepsesc cu închisoarea până la ÅŸapte ani jurnnaliÅŸtii care divulgă publică informaÅ£ii sau imagini, convorbiri obÅ£inute din interceptări – acest aspect trimiţând la cazul recent al imaginilor difuzate cu foÅŸtii miniÅŸtri Decebal RemeÅŸ ÅŸi Ioan Avram MureÅŸan. Amendamentul aparÅ£ine deputaÅ£ilor PSD Eugen Nicolicea ÅŸi comisiei juridice.

Modificările prezentate sunt doar câteva din seria celor adoptate marţi de Camera Deputaţilor, fără o dezbatere intensă. Legea nu fusese trecută nici pe ordinea de zi, iar la trei zile distanţă nu este afişat votul asupra acestei legi.

  1. 10 Responses to “Hotii au votat sa fure in liniste. Presa romana pusa la zid”

  2. By BASESCU on Oct 25, 2007 | Reply

    Plecati fratilor din tara ce plina de hoti (a se vedea sau citi PARLAMENTARII in marea lor majoritate)iar acei ziaristi care au curaj sa scrie si sa de-a imagini cu ei sa nu se lase si sa-i amendeze in continuare si dupa ce nu vor mai fi in parlament ca sa se vada de ce au votat asa ceva.Si inca ceva amendati legea la STRASBOURG DOMNILOR DIN ASOCIATIA JURNALISTILOR CACI AICI DIN TORONTO DE UNDE VA SCRIU NU SE POATE INTIMPLA ASA CEVA VA UREZ MULT SUCCES IN LUPTA VOASTRA CU ACESTE HIENE.

  3. By Mitush on Oct 25, 2007 | Reply

    Romania tinde sa ajunga din urma tari precum Georgia, Armenia sau Azerbaidjan, unde libertatea jurnalistilor este aspru ingradita si unde daca ai curajul sa expui o opinie obiectiva impotriva regimului poti sfarsi ca jurnalista Anna Politovskaya de la Moscova…Pana la urma ce am castigat la ‘Revolutie’ si ce am pierdut? :(

  4. By daniel on Oct 25, 2007 | Reply

    eu zic sa iesim toti in strada sa pornim o revolutie

  5. By doom on Oct 25, 2007 | Reply

    si eu zic la fel. pana nu iese lumea in strada sa-i arda pe rug pe nenorocitii astia nu o sa se schimbe nimic. pacat ca romanu’ tace si inghite.. e indobitocit.. iar cei care au un pic de tupeu sunt redusi la tacere imediat, pentru ca nu au sustinere din partea celor multi

  6. By kalasnikov on Oct 25, 2007 | Reply

    mey baieti … veniti la mine… arme si cartuse cu dedicatie pentru fiecare hot , fie el functionar sau parlamentar sau guvernant …
    si ei trebuie sa moara candva nu asa ? pentru ca ne fura vom decide noi cand si cati din membrii familiilor lor vor plati…

  7. By Bancaru on Oct 25, 2007 | Reply

    Eu inteleg chestia asta, pentru ca jurnalistul care gaseste o bomba de presa nu o mai poate detona, in mare parte nu de dragul adevarului ci de amorul pentru banuti. Dar pe cand si o lege impotriva jurnalistilor mancatori de ceea ce oamenii numesc cacat?

  8. By Dan on Oct 25, 2007 | Reply

    Stirea e incendiara si fara detalii concrete, asa ca e greu sa-ti faci o parere obiectiva.
    Ar fi trist daca intr-adevar legea se refera doar la jurnalisti. Chiar daca si ei trebuie scuturati putin, puscarie trebuie sa faca procurorul care a facut publica dovada de la dosar si baiatul cu ochi albastri care a facut interceptarile fara a respecta legea.
    Jurnalistul ar trebui sa faca puscarie doar daca ii acopera pe cei direct vinovati, devenind complice. Eu sper ca legea vorbeste de “pana la 7 ani” doar pentru complicitate si nu pentru simpla publicare a unei stiri.

  9. By psihopupu on Oct 25, 2007 | Reply

    Sincer, mi se rupe ca are de suferit presa de pe urma acestei legi.
    Singurul lucru demn de retinut si care este grav, grav de tot este ca democratia tot trambiteaza elemente legate de statul de drept (ce utopie!!!!) si nu e in stare sa respecte, la nivel de oameni politici, nici macar o simpla lege ordinara!
    Ce sa mai zici de Constitutie?

  10. By Vadim on Oct 25, 2007 | Reply

    Dan –

    S-a modificat Codul Penal in mai multe puncte, unul din ele atins de mine: http://www.hotnews.ro/articol_87868-7-ani-inchisoare-pentru-ziaristii-care-difuzeaza-filme-de-tip-%27%27Remes%27%27%3B-infractorii-vor-fi-anuntati-ca-li-se-intercepteaza-telefoanele.htm

    psihopupu –

    Si mie mi se rupe in particular, dar societatea poate castiga din libertatea presei. De aia teoretic in toata lumea trebuie sa existe libertatea presei. Daca eu am un material ca Basescu a luat 1 milion de euro spaga de ce sa nu il pot face public? Trebuie politicienii sa stea intr-un glob de sticla si sa faca doar ce vor? (in majoritate afacerile proprii)

  11. By Uchiha on Nov 4, 2007 | Reply

    si bine au facut, o idee foarte buna, prea multa libertate strica !

Post a Comment