Adrian Sarbu a rascumparat Prosport, o parte a vechii echipe revine la ziar

October 11th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Informatii de pe piata media spun ca Adrian Sarbu a rascumparat ziarul ProSport de la Ringier, iar informatia va deveni oficiala la inceputul anului viitor. Se stie si o suma. Ironia sortii va face ca o parte din oamenii care au plecat de la Ringier in 2003 cand trustul elvetian a cumparat ziarul, sa revina si sa ii dea afara pe cei care atunci le-au luat locul.


Suma despre care se vorbeste a fi fost platita de Sarbu catre Ringier este de 8,3 milioane de euro. Initial, ziarul Prosport a fost cumparat de Ringier in 2003, de la Mediapro, cu suma de 5 milioane de euro.

Se spune ca o parte a echipei actuale de la ziarul Gazeta Sporturilor va veni la Prosport, in frunte cu Catalin Tolontan. La Gazeta va ramane trupa lui Ioanitoaia.

Din ceea ce se vorbeste, din actuala echipa de conducere a Prosport (1 director, 1 redactor-sef si 3 redactori-sefi adjuncti) va ramane o singura persoana, restul putand sa isi caute de lucru.

De la preluarea Ringier in 2003 a ziarului Prosport, din echipa formata la acea ora, zeci de oameni au plecat rand pe rand de la ziar, in decursul ultimilor patru ani: sefi de sectie, redactori, reporteri sau oameni de la paginatie. Numai conducerea superioara a ramas relativ intacta.

Ziarul Prosport a fost fondat in 1997 si este brandul sportiv numarul 1 pe presa scrisa din Romania.

  1. 8 Responses to “Adrian Sarbu a rascumparat Prosport, o parte a vechii echipe revine la ziar”

  2. By Henry on Oct 11, 2007 | Reply

    Si sa vezi cum apar si pe site-ul Prosport “Divizia Sexy”, mai multe stiri de monden decat de sport si milioane de redirect-uri catre niste site-uri mizerabile.
    Mi-e scarba de aceste “echipe” de la gsp si prosport, care parca si-au luat licenta intr-un sex-shop, si la orice stire iti mai baga pe gat o tzatza, un vibrator, o buca si bineinteles omniprezenta parere a lui Becali.
    Niste gunoaie de jurnalisti…

  3. By scufitza roshie on Oct 11, 2007 | Reply

    “Se spune ca”, “Din ceea ce se vorbeste” …
    cand eram mic bunika-mea imi povestea despre scufitza roshie si bunicutza care “cica” a fost mancata de lupul cel rau.
    akuma realizez ka de fapt bunika era jurnalist … online

  4. By yo on Oct 11, 2007 | Reply

    Stire veche de o saptamana!

    A dat-o Banciu la Sport total fm, saptamana trecuta!

    Oricum, e bine ca nu a aparut stirea in 2009!

  5. By Vadim on Oct 11, 2007 | Reply

    Care Banciu? Care Sport Total FM? :)

  6. By vali on Oct 17, 2007 | Reply

    Draga Vadim, vad ca din cand in cand o faci pe fata mare. Intr-un comentariu mai recent vorbeai despre surse and stuff, pentru stirea asta vad ca n-ai precizat surse….hmmm, etica merge doar pentru unii

  7. By octav lupu on Oct 18, 2007 | Reply

    jurnalismul in romania este asa cum il meritam…atat timp cat examenele se iau pe spaga….vom avea stiri asa cum am vazut stirea de la sport.ro(cred)….o pisica a taiat calea autocarului echipei Olandei….deci vor avea ghinion….fara cuvinte

  8. By octav lupu on Oct 18, 2007 | Reply

    mi-am luat antena de romani ca sa vad fotbal din tara( si cand ma refer la asta, spun Steaua si Romania )…dar se mai intampla sa vizionez si ceva stiri ( sportive ca restul ma fac sa vomit ), stiri care oricum sunt sub orice critica ( se pare ca tot ce se intampla in fotbalul romanesc, se afla 2 persoane care ne pot da solutiile: gigi si mitica)…stau si ma gandesc cat ii va mai suporta pamantul pe cei 2?
    Profesionalismul in Romania este o himera, iar in fotbal se poate vedea cel mai bine.
    Ma mir, ma mir ca totusi mai miscam cate ceva( ca intotdeauna Steaua)de dam apa la moara patronilor, care ….sa moara mama daca nu la anu rupem gura tuturor…iar genul asta de afirmatii fac deliciul ‘jurnalistilor’ de Romania

  9. By Puro on Dec 2, 2007 | Reply

    Auzi, Bagule?
    Ai devenit comentator sportiv?

Post a Comment