Bune si rele despre plecarea lui Hagi

September 20th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Plecarea lui Hagi aduce si bune si rele. Mai multe bune pentru Steaua, mai multe rele pentru Hagi. “Regele’ trebuia sa ii dea o ultima palma lui Becali, inainte sa plece, si sa faca echipa cu Slavia asa cum ar fi vrut el, fara sa tina cont de dorintele patronului si asa rau-intentionat.


Hagi a gresit de la momentul zero cand a intrat in antrenorat. A inceput direct pe cai mari, pentru ca era jucatorul Hagi. Fara experienta a clacat si la Steaua, acolo unde nu s-a impus. Jucatorii l-au ‘citit’ ca nu stie si de aici presiuni peste presiuni la patron, amplificate si pentru ca ‘Regele’ nu tinea cont de ‘vedetele’ Stelei si de capriciile lor (ultimul lucru fiind numai de laudat). Dar ca sa te impui astlfel, trebuie sa si cunosti, ceea ce nu prea era cazul.

Umilinta lui Hagi si declaratiile publice ale lui Becali care nu trebuiau niciodata sa fie astfel zugravite in ochii publicului au dus la un lucru despre care am scris la vremea respectiva: plecarea ‘Regelui’. O chestiune de onoare. Am scris atunci ca Hagi este cine este si nu poate fi calcat in picioare de un nimeni precum Becali.

Relele sunt mai mult in spatele lui Hagi. Cred ca este terminat ca antrenor. Sau, daca nu va fi asa, trebuie sa o ia de jos de tot si sa ajunga sus pe merite. Greu, foarte greu. Tine numai de el si nu stiu daca are motivatia sa faca asta, din moment ce are tot ce trebuie, de la bani la viata de familie. In viata, de la o varsta cel mai important este timpul petrecut alaturi de lucrurile placute sufletului. Iar fotbalul romanesc nu este printre acestea.

Era bine daca Hagi facea cu Slavia echipa asa cum voiam, cu Golanski si Zaharia pe teren, fara sa asculte de ‘indicatiile pretioase’ ale lui Becali. Hagi trebuia sa creada in el pana la capat, sa piarda pe mana lui, nu pe mana lui Becali care, culmea, dupa meci a venit cu alte critici.

Si acum lucrurile bune. Numai pentru Steaua. Evident, Steaua avea nevoie de un antrenor, iar acesta nu era Hagi. Avea nevoie de un antrenor repede, pentru a balansa ceea ce se poate balansa din grupa H a Ligii Campionilor. Revenirea lui Olaroiu ar putea ridica simtitor jocul echipei, iar pagubele sa fie micsorate.

  1. 22 Responses to “Bune si rele despre plecarea lui Hagi”

  2. By and on Sep 20, 2007 | Reply

    sunt absolut de acord. si e foarte bine spus ca fotbalul romanesc nu se numara printre lucrurile din sufletul lui hagi. insa fotbalul romanesc. fotbalul ca sport, se numara.
    si eu i-as fi dat palme lui becali facand echipa cum consideram eu ca eu eram antrenor si stiam fotbal, nu becali care habar nu are decat de la tv.
    problema e ca nu exista oameni cu demnitate care sa vina la steaua si sa isi impuna punctul de vedere facnd echipa de fiecare data cum vrea el. nu exista.

  3. By Robert on Sep 20, 2007 | Reply

    Toata lumea bate moneda pe Olaroiu care a facut pe dracu ghem la Steaua. Prima primavara europeana a Stelei e 100% mana lui Zenga, cea de a 2-a e opera lui Protasov. Calificarea in CL a venit din inertie iar adevarata valoare a lui Oli s-a vazut in finalul campionatului trecut cand a terminat la o tona de puncte in spatele lui Dinamo! Noroc de banii negri ai lui Becali, ca altfel in seara asta Steaua juca la Nurnberg….

  4. By Horea on Sep 20, 2007 | Reply

    Olaroiu si Rednic sunt cele mai bune optiuni acum.
    Cu un plus pentru Rednic pentru ca are o reputatie, o experienta, titluri castigate in Romania si e available azi nu peste doua saptamani sau in iarna.

  5. By paca on Sep 20, 2007 | Reply

    ba vadine,..da ..pt ca era el Hagi, dar tu cine dreaq esti ???? =)) ..incredibil !!! oti cocalautii gen VAdim asta isi dau cu parerea..ei stiu ce e bine pt Steaua, pt Mourinho, pt. oprirea incalzirii globale, care e cea mai buna solutie de scos pete.etc…incredibil!!! EXPERTII !!..Vadime esti vraiste, cine si mai ales CE iti da dreptul sa judeci ca un priceput pe unul care are sute de argumente ca ra fi mai priceput ca tine (hagi).
    Mars si mananca rahat cu toti specilaistii paparrazzo specializati in ghetori din rahova si pantelimon.

  6. By Dolby on Sep 20, 2007 | Reply

    Hagi a primit exact ceea e merita. Intr-un mod total neelegant, intr-adevar. Daca era barbat, Gigi l-ar fi dat afara fara atatea comentarii…….Dar de, era vorba de Hagi.Hagi care l-a schimbat pe Piturca.Hagi care a pierdut o calificare cu nationala. Hagi care e atat de plin de fumuri, incat nu si-a vazut de la inceput locul in fotbal ca antrenor.Hagi care nu a confirmat la Galata. hagi ai caror jucatori tot timpul se uita speriati spre banca la cea mai mica greseala. Hagi care nu e in stre sa lege doua fraze, si banuiesc ca nici doua scheme. Hagi care a clacat la Bursa si la Poli.
    In concluzie, Hagi nu avea ce cauta la Steaua de la inceput. De ce l-a adus Gigi, nu e treaba mea sa comentez. Fara a fi un apologet al oierului, nu poti sa-l invinovatesti ca s-a speriat vazand pe cine a a dus la echipa si ca a facut ce l-a dus pe el capul pentru a-si proteja investitia.

  7. By Henry on Sep 20, 2007 | Reply

    In Romania nu se poate obtine o performanta notabila daca antrenorii nu au parte de respect, liniste si sustinere. Exemple de injosire sunt destule:
    Hagi la Steaua
    Zenga la Steaua
    R. Lucescu la Rapid
    Rednic la Dinamo
    Bergodi la Cluj
    D. Munteanu la Cluj
    Andone la Dinamo
    …fie ca au fost lucrati de jucatori sau de conducatori, ei au fost indepartati pe nedrept.
    Parerea mea e ca in cadrul unui club antrenorul ar trebui sa fie nr.1 – el e responsabil si ptr victorii si ptr infrangeri, pentru vanzarea de jucatori si cresterea de talente.
    Cel mai clar exemlu este Arsene Wenger care a rasplatit pe deplin sustinerea si respectul celor din conducera clubului.

  8. By Cristi on Sep 20, 2007 | Reply

    Cred ca Becali a vrut doar sa isi faca imagine pe spatele lui Hagi. Insa eu cred ca felul cum s-a purtat cu Gica il va costa scump de tot pana la urma. Nu te porti asa cu o legenda.

    Pana acum, Becali a scapat de multe pentru ca avea Steaua in spate. Acum, cand majoritatea stelistilor il considera responsabil direct pentru jocul slab al echipei, cred ca o sa o incurce rau de tot.

  9. By Naufragiatul on Sep 20, 2007 | Reply

    Hagi nu a fost nicodata antrenor, cum nici mare jucator n-a fost, a prins doar o conjunctura favorabila, a facut fata doar la echipele mici.
    In locul lui i-as mutumi lui Dumnezeu ca am avut noroc cu caru’ si nu m-as umili sa fiu angajatul lui Becali.
    Nu va deveni niciodata antrenor pentru ca nu se pricepe la asta, pentru ca ii trebuie si ceva minte ca sa priceapa fenomenul.
    Gica Popescu ar fi putut sa fie un antrenor mai bun dar a preferat sa faca altceva. Ilie Dumitrescu ar fi putut fi un antrenor bun dar si el nu s-a complicat prea mult, si sunt multe alte exemple.
    Asa ca lasati-l pe saracu’ om in pace cu apelativele astea exagerate.
    Mutu e mult mai bun si mai talentat ca Hagi dar nu are decat pe Chivu langa el, ceilalti sunt foarte slabi, noroc ca competitiile intertari sunt perimate, si asa poate ne vom mai califica si noi la un turneu final.

  10. By Cristi on Sep 20, 2007 | Reply

    Gica Hagi – “Credeti-ma ca nu mai puteam. Daca castigam am zis eu, daca am pierdut a facut el. […] Am puterea sa ii spun lui Gigi ca nu face bine ce face. Nu numai antrenorului, dar distruge si jucatori. Azi e bun, maine e la divizia C, maine e transferabil, poate asta e jucaria lui. Din pacate asta e, cel mai usor antrenorul se duce acasa. Nu totul sunt bani, sport nu se face numai pentru bani.”

    Are dreptate 100%

  11. By Strong on Sep 20, 2007 | Reply

    Plecarea lui Hagi e binevenita pt. Steaua in special dar si pt. fotabalul romanesc in general (tinind cont ca Steaua a adus grosul punctelor la coef. UEFA). Becali a invatat poate ca antrenorul se alege dupa performantele facute nu dupa nume. Hagi a invatat poate ca un antrenor nu poate incepe direct la cluburile mari. Ramane de vazut ce va fii mai departe…

  12. By Naufragiatul on Sep 20, 2007 | Reply

    Uitati-va la Pele, a fost marioneta celor de la FIFA, si inca mai este, voi il vedeti antrenand? Numai ca el a fost atat de inteligent incat sa nu se apuce de antrenorat. Maradona……………… are sens sa comentez?

  13. By Mihai on Sep 20, 2007 | Reply

    @Strong: “Becali a invatat poate ca antrenorul se alege dupa performantele facute nu dupa nume.”

    O sa-l aleaga pe Oli, ce performante are Oli la activ? Pai nu are. Becali nu alege dupa performante sportive ci dupa cat de bun e antrenorul la dat limbi si slugareala. Stelei ii trebuie asa: un antrenor mediu (dar antrenor sa fie!) si sa nu mai fie Becali in preajma (doar banii lui). Atat.

  14. By snake on Sep 20, 2007 | Reply

    e inceputul vzibil al sfarstului pentru Steaua.atat timp cat becali ramane nu vom vedea jucatori sau antrenori de valoare si caracter. nimeni nu va risca sa se umple de penibil. iar smecherului i se va infunda: nu poti sa vinzi la infinit cu trei milioane si sa cumperi cu cinci sute de mii in loc ca apoi sa spui ca de fapt nu are valoare de steaua…dar el, becalul, are valoare de steaua? oricati bani ar avea nu va putea cumpara fani, respect, rezultate internationale

  15. By BuiaK on Sep 20, 2007 | Reply

    Ai dreptate. La noi toti sunt specialisti. As vrea si eu pe cineva cand critica sa o faca cu argumente. Sa justifice ce spune. Poate nu e la fel de mare antrenor Hagi cum a fost jucator, dar a facut-o cu demnitate. Tot respectul Gica, si nu te lasa calcat in picioare de nimeni. E as vrea Gica sa conduca Steaua. Ce frumos ar fi… Olaroiul e marioneta lui Gigi care e un incult cu mare influenta. Pacat ca oameni ca el ajung asa sus. Pacat dar asta e romania noastra …pacat. HAI STEAUA!

  16. By kukulika on Sep 20, 2007 | Reply

    Hagi e inca incepator la antrenat, dar are o problema mare, nu stie sa se exprime sa fie pedagog. E greu sa fii profesor, cind nu stii cum!

    Dar fiindca el nu stie nimic altceva decit fotbal, incearca sa devina antrenor … si atuncea ar trebui sa ia lectii particulare de la Ienei si altii cu experienta si rezultate, sa se ocupe de echipe mici la inceput (cum ar fi Craiova acu, dar ii recomand mai bine divizia B ori C). Nu-i rusine sa muncesti la munca de jos, fiindca asa se cladeste un antrenor, cu experienta si sudoare, unde rezolvi multele probleme aparut intr-o comuniune diversa, cum e o echipa de fotbal.

    Olaroiu normal ca nu mai vine, din 2 motive:
    1) nici lui nu i-a placut jiji, dar a fost destept si diplomat si “s-a facut frate cu dracu pina a trecut lacul”.
    2) are un contract asa de avantajos, ca ar fi pacat sa dai cu puiciorul la milioane, doar sa vina jijel satz spuna cum satz faci meseria, cind el e un incult si incompetent.

    cel mai bun ar fi secundul stelei, care-i italian si speram ca nu s-a mocirlit prea mult in Romania, sa-si piarda spiritul competitiv al vesticilor !

    ciao ..

    PS: Morinio si-a dat demisia de la Chelsea, jijel, de ce nu-l pui antrenor la Steaua ?!

  17. By lambi on Sep 20, 2007 | Reply

    opriti nebunul.omul acesta este un psihopat.nu sunt stelist dar ce i sa facut lui hagi este o rusine.bine ca a plecat.ar fi inebunit.rusineeeee.

  18. By cineva on Sep 20, 2007 | Reply

    Ce nu-mi place la debarcare? Hagi nu demisiona daca ar fi castigat meciul. El in schimb a declarat ca era hotarat sa plece indiferent de rezultat. Nu demisiona pentru ca altfel ar fi pastrat pe Zaharia si Golanski titulari . Foarte clar

  19. By cclk on Sep 20, 2007 | Reply

    E foarte clar ca Becali a facut multe greseli si le va mai face, dar pana la venirea lui Hagi Steaua a facut performanta si nu numai ca a facut performanta a avut liniste nu au fost impartiti in tabere. Bacali a gresit mult DAR… HAGI E ZERO BARAT CA ANTRENOR, STEAUA LUI HAGI A ARATAT CA O ECHIPA DE CURTEA SCOLII CU HAGI PE BANCA.
    HAGI A FOST MARE CLASA JUCATORILOR … ACUM E NIMENI IN CEA A ANTRENORILOR… NU INTELEG DE CE NU II POATE SPUNE NIMENIASTA IN FATA? O FI UN SUPRAOM?
    TOT CE ARE E PENTRU CE A FOST APRECIAT PENTRU CEEA CE A FACUT CA JUCATOR. ACUM TREBUIE JUDECAT PENTRU CEEA CE A FACUT CA ANTRENOR.. MAI NIMIC… PACAT DE STEAUA

  20. By ovidiu on Sep 21, 2007 | Reply

    l-a adus pe hagi ca antrenor ptr voturi cit mai multe

  21. By ovidiu on Sep 21, 2007 | Reply

    hagi plateste acum ce i-a facut lui piti in 2000 cind a calificat nationala si l-a dat afara

  22. By bituca on Sep 22, 2007 | Reply

    Prezint si eu mai jos apelul facut de un stelist catre toti suporterii din tara: Expertul a spus…
    22 septembrie 2007, 10:51

    Chemare la lupta anti-paranoia!
    Dragi forumisti,ziaristi si oameni de tv, suporteri in general,

    Fenomenul paranoic ciobanesc a luat o amploare nemaipomenita si risca sa escaladeze. pentru stoparea acestui fenomen dezastruos pentru toti iubitorii fotbalului, letal pentru moralitate si cinste, propun urmatoarele:
    1) sa cerem toti ziaristilor de sport sa-l ignore pe becali, sa nu mai scrie nimic despre el, in semn de protest fata de comportamentul sau absolut abominabil;
    2) sa cerem televiziunilor sa nu-l mai mediatizeze sub nici o forma(talkshow, stire, declaratii, etc.);
    3) sa nu mai cumparam bilete la meciurile de acasa ale stelei, fiindca banii merg in buzunarele lui si el se imbogateste pe spinarea suporterilor, pe care ii sfideaza;
    4) noi, forumistii, sa nu mai comentam nimic despre el pe forum, in semn de protest fata de cioban si fata de ziaristii care nu au raspuns acestui apel;
    5) sa nu mai urmarim emisiunile de talkshow in care apare paranoia, ca semn de protest, iar astfel sa le scada ratingul si sa priceapa odata si odata promotorii acestui paranoic: nu suntem o tara de handicapati carora ne place astfel de jeguri;
    6)Raspanditi printre prietenii si cunostintele voastre acest apel: e singura noastra arma de lupta impotriva dobitocului ce improasca cu noroi pe toata lumea, care jigneste antrenori, jucatori, suporteri, ziaristi, oameni de pe strada, s.a.m.d.;

    Azi e ziua cea mare! La lupta contra mizeriei umane ce zace in paranoicul becali!!!

  23. By Razvan on Sep 24, 2007 | Reply

    De ce sa il cenzuram pe Becali? De ce sa nu ne mai uitam la tv? Suntem atat de prosti incat sa nu putem sa filtram ceea ce spune? Va e frica sa nu incepeti sa il credeti pe Becali? Nu e prost cel ce vorbeste, e prost cel ce sta si asculta si crede…

    In alta ordine de idei, Hagi este nul ca antrenor. Cineva a spus ca e la inceputul carierei…din pacate este deja a 4-a echipa distrusa de Hagi (a aruncat Galata in anonimat, ne-a mancat o calificare, la Poli nu a facut nimic, iar la Steaua s-a incapatanat sa joace cu sisteme stupide, nelasand jucatorii sa faca ce stiu mai bine)…As spune ca Hagi nu este la inceputul carierei de antrenor, ci la sfarsitul ei…i-as recomanda niste cursuri de antrenorat in caz ca vrea sa aiba vreo sansa. Daca nu, sa se apuce de impresariat si sa ne lase in pace cu genialitatea lui…

Post a Comment