Nu trebuie sa se supere nimeni, au fost sanse 10-15%

August 29th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Fanii lui Dinamo s-au suparat cand Vasile Turcu a expus pragmatic sansele de calificare ale lui Dinamo in fata lui Lazio, 10-15%. Cele patru reprize au aratat, pana la urma, ca asa a fost.


Dinamo a iesit in repriza a doua de la Bucuresti, contra lui Lazio, de parca era condusa cu 4-0. Echipa nu a aratat nicidecum precum una ca si calificata in Liga Campionilor. Jucatorii au inceput unul cate unul sa isi dea cu stangul in dreptul.

Fara a face alte speculatii decat cele din sfera sportului, se poate spune ca, pana la urma, s-a vazut echipa mai buna. Lazio a facut acel comando la Roma, organizat ca la carte. La Bucuresti a trecut extrem de usor de la statutul de echipa care trebuia sa inscrie cu disperare la cel de echipa dominatoare. Fara sa se streseze, Lazio a reusit sa inscrie gol dupa gol in fata unei echipe a lui Dinamo fara cap si fara coada, o echipa iesita la pauza parca dintr-un bar cu marihuana, confortabil ametita.

Am scris dupa egalul de la Roma, suparandu-i pe fanii lui Dinamo, ca sansele raman tot 10-15%, asa cum spusese Vasile Turcu imediat dupa tragerea la sorti. Eu nu sunt finantator, asa ca pot scrie ceea ce cred fara sa imi fie frica de faptul ca pot pica la preselectia concursului de frumusete. Sansele au fost mici tocmai pentru ca in fata a patru reprize de fotbal nu se putea obtine o calificare la ciupeala. Trebuia in primul rand un joc fara greseala. Iar Dinamo a esuat aici, in cele din urma.

Dinamo a lovit tarana prin niste greseli grave pe care Lazio le-a transformat lejer in goluri. Cornel Dinu spune ca Lazio a avut noroc. Asta este o remarca de fan. Sportul greseala asteapta, Lazio nu a avut pic de noroc. A tras de aceste doua meciuri cu dintii, iar experienta superioara si-a spus cuvantul. Lazio nu a facut greseli, a strans randurile, a dominat mental, a lovit mortal. De la inceput si pana la final, Lazio a fost pisica, iar Dinamo soarecele.

Nu cred ca i se poate reprosa ceva lui Dinamo. Nici macar pentru ca a visat frumos. Din pacate pentru noi, fotbalul mare nu prea mai lasa loc de surprize, mai ales atunci cand se joaca meciuri importante. La fel ca si Steaua sezonul trecut in grupele Ligii Campionilor, Dinamo a clacat lamentabil. Mai e nevoie de timp, de bani, de pricepere pentru a ridica nivelul fotbalului romanesc, daca asta se va intampla vreodata. Pana atunci asistam ca la circ la multe vorbe goale, mistouri si altele. Ne distram in timp ce faptele ne tradeaza. Mai ales ii tradeaza.

  1. 32 Responses to “Nu trebuie sa se supere nimeni, au fost sanse 10-15%”

  2. By Nelu catzelu on Aug 29, 2007 | Reply

    Dinamu nu e nici la glezna Stelei. Una e sa clachezi in grupe .. alta e sa clachezi in afara lor.

  3. By ioanitoaia on Aug 29, 2007 | Reply

    Cum a clacat Steaua in grupele Ligii??

    Era principala favorita la Trofeu???

    Ar trebui ca noi romanii sa ne stim locul si ca nu suntem buricul si nasul si ochii Pamantului!

  4. By marius dinamo on Aug 29, 2007 | Reply

    deci voi stelistii nu mai vorbiti ca nu ati jucat voi cu manchester sau cu lazio. voi…. ati jucat cu alde Rosenborg (si tot nu ati fost in stare sa intrati)sau Standard Liege si v-ati chinuit vai de voi,deci nu mai vorbiti aiurea in tramvai.

  5. By raku on Aug 29, 2007 | Reply

    ce parsiv esti mai nea vadime… pai cum adica Steaua a clacat in grupe? Tu compari calificarea in grupe, obtinerea a 5 puncte si calificarea din grupe cu Madrid, Lyon sI Kiev, in primavara europeana cu rusinea pe care a facut-o dinamo si pe care o face de muuuuulti ani incoace?

    dinamo e la distanta mare in spatele Stelei. Mare de tot.

  6. By CocoSS on Aug 29, 2007 | Reply

    DE CE nu scrie nimeni ca s-au vandut bilete mai multe decat scaune.Eu am avut pe bilet scris randul 51 iar cand am ajuns pe stadion am constatat ca numerotarea randurilor se termina la 46.

    De asta dc nu s-a scris nimic? Bine ca intoarceti pe toate partile ce au declarat unii altii si ca i-a dat telefon Becalli lui Borcea sa-i zica “miau miau miua!”.Bine ca se dau toti mari redactori la un ziar sau altu, dar nici unul nu are curajul sa dezvaluie astfel de aspecte.

  7. By Vadim on Aug 29, 2007 | Reply

    CocoSS ,

    Da-mi un e-mail la vadim@onlinesport.ro cu situata pe larg si iti pun articol pe site. Sau scrie aici mai detaliat si preiau pe site.

  8. By Rapidist Altruist on Aug 29, 2007 | Reply

    Am fost foarte amarat aseara ca nu s-a calificat dinamo si acum tot la asta ma gandesc, de ce oare noi romanii ne speriem cand suntem aproape de ceva maret nu inteleg. Ne speriem cand avem 0 0 pe Santiago Bernabeu si ne dam mingea in proprie poarta, ne speriem cand suntem la 45 de minute de europa si jucam ca in curtea scolii. Ceva face click, ni se inmoaie picioarele, revenim la mioritism. Parca nu avem sange sa jucam brav in fata unor echipe solide. Sunt absolut sigur ca daca Steaua nimerea un adversar mai spalat erau emotii si mai mari decat la Dinamo. Si acum, desi sunt optimist, nu pot sa nu ma gandesc ca s-ar putea sa luam o mare teapa in vara asta tarzie, dupa cat ne-am gandit atata ce va fi la bucuresti cu 2 echipe in champions league. Este o sansa sa vedem din nou bucuria dozata a cupei uefa in loc de euforia salbatica a milioanelor europei mari, un surogat care ne-ar mai face sa tacem din gura, sa nu mai mieunam in telefonul invinsului. Cel putin pentru o saptamana. Cat despre echipa mea de suflet, sunt bucuros sa o vad ridicandu-se din cenusa. Cand a plecat Lucescu Jr si Badoi am crezut ca forta rapidului se va reduce la jumate. Dar conform aceleiasi psihologii inverse, m-am gandit ca toate modificarile alea, schimbarea sangelui de pe teren, va aduce poate un rezultat neasteptat de bun. Si asa a fost. Daca Mazilu era pe teren la Timisoara sunt sigur ca Rapidul nu scapa victoria. Este o echipa care va ajunge departe in europa. La fel ii doresc si lui Dinamo, desi vointa lor in directia cupei Uefa sunt sigur ca e foarte diminuata in acest moment, din ciclul “imi bag pula in toata europa daca nu am intrat in cl”. E ca si cum maica-ta ti-ar da bani sa iti iei inghetata, tu ai scapa-o pe jos, si ea ar incerca sa te incurajeze spunandu-ti ca poti sa mananci marmelada pe paine acasa. Asta e. Sper sa trecem peste acest complex, sper sa se califice si Otelul si CFR, si sa aducem puncte pentru Romania. Mult succes tuturor romanilor de pe teren.

  9. By Pustiu on Aug 29, 2007 | Reply

    Dupa meciul tur ziceai ca au luptat pe metereze. Acu o dai cotita. Nu-i problema, nu te citesc decat pentru a mai rade nitel. Iar maretul spartan de culoare din apararea cainilor rosii, cel pe care-l laudai acu 2 saptamani, a fost de mare ajutor aseara. Pentru Lazio.

  10. By Rapidist Altruist on Aug 29, 2007 | Reply

    -Fotbalul ca un zar-
    Cu siguranta ca inainte sa se desfasoare un meci, fiecare dintre noi ne gandim la sansa unei echipe in fata celeilalte. Cu totii avem dreptul la o parere si la un pronostic. Si asa apar cifrele astea magice, rotunde, estimarile precise ale mintilor diversilor experti: 10 – 15%, acum avem sanse 50 – 50, italienii au 51 ca sunt intalieni etc. Cu toate astea, dupa ce meciul s-a terminat, ca sa revii la pronostic si sa afirmi ca nu trebuie sa se supere nimeni, caci sansele calculate realist inainte au fost confirmate de rezultatul efectiv, mi se pare domnule Vadim o greseala, si o sa va explic si de ce.

    Meciul de fotbal nu este ca un zar. Mingea este rotunda, nu cubica, si posiblitatile ei sunt infinit mai mari decat 6. Lazio nu are 5 fete si Dinamo una ca sa vorbim de 10 – 15%. Atat Lazio cat si Dinamo pot arunca mingea mai bine sau mai slab inspre poarta celuilalt. Ca sa nu continui diferentele intre minge si zar o sa insist pe esential:aruncarea unui zar dureaza cateva secunde, un meci dureaza 90 de minute. O dubla mansa 180 de minute. Asa ca am putea spune ca aceasta dubla mansa cu Lazio a fost constituita din sute de aruncari cu mingea, nu cu zarul si sansele s-au modificat tot timpul, nu au fost 10 – 15% la inceput si asa a fost sa fie.
    Au fost momente cand dinamo a avut sanse 0% dar au fost si momente cand a avut 90% sanse, cand au intrat la vestiare si un intreg stadion a vazut aceste cifre si si le-a ascuns in inima, invaluite in speranta, care a fost sfasiata pe parcursul sutelor de aruncari din repriza a doua de pe lia manoliu. Si sansele s-au prabusit din nou spre zero. Asta nu sterge cu nimic amintirea procentului 90.
    De aceea nimeni nu isi va mai aduce aminte de 10 – 15% lui turcu, pentru ca mingea nu e un zar, si Dinamo nu a avut o singura fata pe care sa mizeze. Lumea isi va aduce aminte de momentele bune in care dinamo a avut 90%. Sa aduci aminte pronosticul initial pare penibil, pare sa nu aibe absolut nici o legatura cu jocul in sine. Asta pentru ca fotbalul nu e o aruncare de zar, e un joc mult mai complicat al hazardului, dar mai ales al vointei.

  11. By and on Aug 29, 2007 | Reply

    sorry, fotbalul nu e un joc al hazardului, hazardul nu are nimic de-a face. daca nu iti merge mintea, cum a patit dinamo in a 2-a repriza, e grav, insa. a patit exact ce a patit steaua cu boro. au clacat psihic.

  12. By GIGI BECALI on Aug 29, 2007 | Reply

    Miau,Miauuuuuuuu Miauuuuu
    Miauuuu miauuuuuu hai salut

  13. By costel on Aug 29, 2007 | Reply

    Din pacate, cu exceptia Stelei, nici o echipa romaneasca nu faca fata in cupele europene. Se bat cu pumnii in piept toti ca vor in grupele ligi, dar in fapt, nu-s in stare. Se pare ca e prea mult pentru ei. Chiar si pentru Dinamo. In rest, no comment!

  14. By Marius on Aug 29, 2007 | Reply

    Aceeasi mentalitate de romani… nu am vazut pana acum nici o echipa romaneasca sa poate face un meci bun de la inceput pana la sfarsit, dupa ce au reusit sa preia conducerea pe tabela de marcaj. Mereu zicea Borcea: “Lasati-ne sa ne pregatim de liga campionilor”… Ei bine, nu stiu ce pregatiri au facut dar cert e ca nu au facut ceea ce era cel mai important, si anume angajarea unui psiholog… sau pe cineva care sa lucreze la psihicul jucatorilor. Inafara de Steaua care a revenit in meciul cu Standard, in cel cu Zaglebie, ca sa mentionez doar pe cele recente, nici o alta echipa romaneasca nu a reusit vreo-data sa intoarca un rezultat. Asta nu pentru ca nu au putut, ci pentru ca nu au o mentalitate de invingatori, sunt prea slabi psihic. In acest fel nu vom putea ajunge niciodata sa ne batem cu echipele mari ale Europei.

    Si la echipa nationala e aceeasi problema, ati vazut unde am ajuns… Cand jucau Hagi, Popescu, Petrescu se cunostea diferenta… Ei au jucat multi ani in strainatate ca titulari si se vedea diferenta de mentalitate… jucau cu placere…

  15. By Alex G on Aug 29, 2007 | Reply

    Despre jocul lui Dinamo, destul de bun in prima repriza,nu le-a dat sanse lazialilor; in cea de-a doua repriza Lazio a avut 3 suturi pe poarta=3 goluri, de fapt statistic vb asta a fost in tot meciul; Dinamo a gresit prin Vali Nastase care a avut carentze in nenumarate meciuri si care n-a dat sigurantza necesara, gresind flagrant si aducand pierderea meciului ! Dupa parerea mea Dinamo trb sa lucreze si la capitolul psihic mai ales cand e pb de a surmonta un rezultat !
    Chiar cotele la casele de pariuri erau ridicate, ceea ce isnm ca nicidecum sanse 10-15%, caci nu juca cu real madrid sau ac milan ci cu o echipa mai mult peticita…din pacate asta e,meciul seamana putzin si cu celebrul Romania-Columbia 3-1, dar cu Dinamo in rol de victima…

  16. By Oby on Aug 29, 2007 | Reply

    Bine spus Costele, ai spus un mare adevar aici!!! Mai ale pe dinamovisti cand ii auzi ( cand am intrat prima data in grupele cupei uefa si dinamo nu, au spus ca si ei faceau fata in grupa. Cand am jucat cu Boro au spus ca ei treceau de Boro. Cand am jucat in Grupele Ligii au zis ca ei nu se faceau de ras ca , vezi Doamne, Steaua. Acum cand erau aproape sa se califice in Liga au spus ca obiectivul lor este sa termine pe locul 3,adica ca Steaua(echipa noastra,echipa model a romanilor). Poate si din cauza ipocriziei acestor oameni dinamovisti nu-i ajuta Dumnezeu. Forza Steaua si bafta diseara. Apropo, am uitat sa mentionez ca aseara am tinut cu Lazio pt ca nu pot tine cu “spartanii”, in rest bafta la toate echipele romanesti aflate in competitii europene.

  17. By Juji on Aug 29, 2007 | Reply

    Daca spui ca dupa un 1-1 in deplasare Dinamo avea doar 10-15% sanse , atunci inseamna ca nu mai inteleg nimic

  18. By Juice on Aug 29, 2007 | Reply

    Sansele de 10-15% sunt date de calitatea jocului…nu de scorul 1-1 din tur.Daca sunteti sinceri cu voi insiva, o sa-mi dati dreptate…dinamo a fost un nimic pe langa lazio…lazio a incantat…dinamo a fost penibila…asta e…n-avem ce face

  19. By Alex G on Aug 29, 2007 | Reply

    Juice cred ca ai vazut un alt meci ! Lazio n-a avut in prima repriza decat 2 cornere si nici un sut pe poarta, iar in a 2-a a avut 3 suturi=3 goluri si si-a aratat coltzii pe contraatac, si atat…finalul meciului a prins=o pe Dinamo intr-o dominare sterila, in timp ce lumea parasea stadionul…

  20. By laur on Aug 29, 2007 | Reply

    Sunt dinamovist, ramane sa constatati voi daca sunt si obiectiv. Pentru mine aseara a jucat doua echipe Dinamo in acelasi meci. In prima repriza am vazut o echipa Dinamo cu muuult peste adversar, dovada, 1-0 si inca 2-3 ocazii, spre deosebire de italieni care n-au realizat nimic, au fost foarte bine blocati. In repriza a doua, desi au intrat pe teren aceeasi jucatori, a intrat de fapt o alta echipa. Penibila. Asa diferenta intre ce s-a jucat in primele 45 si in urmatoarele 45, n-am prea vazut…..poate la meciul Craiova – Fiorentina ( sa aveti idee daca am vazut ceva meciuri la viata mea ). Ce s-a intamplat la pauza este un mister, vorba lui Mister, am fost fazani dupe…asta e Dinamo, n-am sperante sa faca vreodata vreo figura frumoasa prin Europa. Ca mai sunt accidente gen Sahtior, Spartak, Everton, alta poveste. Dinamo ne-a obisnuit cu meciuri in care treci de la extaz la agonie rapid. Pacat.
    Referitor la presa noastra libera si independenta: a jucat Dinamo si am vazut o sumedenie de comentarii facute de cioban. Azi joaca Steaua ( multa bafta ), credeti c-o sa citim articole de porcica, turculetzu si alte gunoaie de la Dinamo? Oricum, decent era sa nu citim elucubratiile oierului. Dar ce mai e decent in tara asta?

  21. By laur on Aug 29, 2007 | Reply

    Erata: Au jucat doua echipe in acelasi meci…

  22. By farseurul on Aug 29, 2007 | Reply

    sunt dinamovist. pana acum 5 ani tineam cu steaua cand juca in cupele europene. cand a dat ciocoiu gol din foarfeca cu aston villa mi-au dat lacrimile de bucurie. de cand a venit gigi becali si de cand rivalitatea cu stelistii s-a ridicat la cote “gata de sarit cu cutitul la gat”, tin cu adversarii stelei: rosenborg, real, lyon, zaglebie, bate. atata vreme cat gigi becali, cel mai abject personaj care a existat vreodata in societatea romaneasca, un adevarat wc public cu miros de oaie, va ramane la steaua, sunt mereu gata sa sar la gatul acelor suporteri stelisti care la urma urmei simt pentru mine aceeasi ura carnala pe care o simt si eu fata de ei. cu parere de rau. “miau, miau, miau” fac toti mortii matii, becali, cu tot neamul tau de fatalai care iau bataie pe strada fiindca nu opresc masina la trecere si dupa aia ameninta in stanga si in dreapta. steaua va ajunge mai urata decat dinamo in scurt timp in romania daca nu va scapa de acest personaj de hazna.

  23. By CocoSS on Aug 29, 2007 | Reply

    vadim, cum ramane cu articolul despre numarul de bilete?

  24. By mihai on Aug 29, 2007 | Reply

    10% sanse, hai sa fim seriosi. lazio era o echipa de batut, e mult sub valoarea lui dinamo

  25. By fella on Aug 29, 2007 | Reply

    here we go again…:)

  26. By Vadim on Aug 29, 2007 | Reply

    CocoSS,

    Nu am primit nimic de la tine.

  27. By CocoSS on Aug 29, 2007 | Reply

    Ti-am trimis mail pe vadim@onlinesport.ro.Nu stiu dc nu ai primit.

  28. By eu on Aug 29, 2007 | Reply

    farseurul imi amintesti de acei politicieni abjecti care se plimba dintr-o barca in alta dupa cum bate vantul.
    eu in locul tau nu mi-as striga cu atata mandrie lipsa de loialitate (ceva atat de des intalnit la romani)
    … dar este dreptul tau sa o faci

    din partea mea insa ai un vot de blam

  29. By eu on Aug 29, 2007 | Reply

    laur
    aceasta lipsa de decenta nu ii apartine lui becali, el, ca orice om din aceasta tara are dreptul la o opinie, si are dreptul sa isi exprime aceasta opinie. de vina sunt jurnalistii care il mediatizeaza, in dorinta lor exacerbata dupa scandal.
    aceasta specie care jigneste prin prestatia ei specia din care fac parte. mie mi-se intampla zilnic cand citesc un ziar sa imi fie rusine sa termin un articol cand citesc magariile care apar acolo.

  30. By Vadim on Aug 29, 2007 | Reply

    CocoSS ,

    Nu am primit nimic. Da-i paste aici si il iau eu din blog.

  31. By CocoSS on Aug 29, 2007 | Reply

    Situatia a fost in felul urmator.Am cumparat 2 bilete la meci inca de saptamana trecuta sau oricum imediat cum au fost puse in vanzare.Mi-am luat biletul si pe el scria Tribuna 2 sector 22 rand 51.Am ajuns pe stadion cu doua ore inainte, am intrat si ne-am cautat locurile si am constat cu stupoare ca numerotarea randurilor se termina la randul 46.Nu am fost singurii in situatia asta, am aflat in timpul meciului ca au mai fost niste oameni care aveau pe bilet randul 50.Pe stadion erau vizibil ca s-au vandut mai multe bilete decat locuri pentru ca scarile din tribuna a doua( nu stiu daca si in alte tribune a fost la fel) erau tixsite de oameni.Scarile astea din cate stiu eu trebuiesc lasate libere pentru urgente.

    Multumesc,

    un suporter dinamovist

  32. By CocoSS on Aug 29, 2007 | Reply

    Asta am scris in mail.

  33. By Toshiro on Aug 31, 2007 | Reply

    vadim dixit:
    “La fel ca si Steaua sezonul trecut in grupele Ligii Campionilor, Dinamo a clacat lamentabil.”

    Mda, asta-i ca adunatul merelor cu perele. Sau cu strugurii. Acri…
    Pai, anul trecut, Steaua “a clacat lamentabil” cu 4-1 la Kiev si a facut sa tremure Realul si Lyonul pe propriile lor terenuri, in fata propriilor spectatori. Care au vazut ca romanii trebuie respectati.
    In schimb Dinamo… Dinamovistii au murit ca niste eroi… Bine, bre! Ramane cum zici tu… Ca poate ai vazut alte meciuri…

Post a Comment