Invataturile lui Mitica Dragomir catre fiul sau David Beckham

August 13th, 2007 | by Vadim Cusnarencu |

Dragomir s-a facut foc si para luni, fiind injurat si agresat verbal de fanii dinamovisti. Acest episod vine la cateva zile dupa ce acelasi Dragomir vorbea intr-o emisiune TV si explica doct ca, fara scandal, fotbalul nu ar avea audienta. Intre timp, Beckham aduna 1.500.000 de oameni in fata televizoarelor la debutul sau in soccer, in SUA.


“Daca n-ar fi aceste discutii, n-ar veni lumea la fotbal!”, afirma saptamana trecuta Dumitru Dragomir despre modul in care fotbalul aduna spectatori si telespectatori in Romania. Aceasta este strategia afirmata de la cel mai inalt nivel al Ligii Profesioniste de Fotbal. Nu fotbal, nu valoare, nu spectacol, ci cearta. Cat mai multa pentru audienta. Ne mai miram de ce huliganii invadeaza pe zi ce trece fotbalul romanesc? Nu are sens, din moment ce sunt obladuiti de la varf.

Intre timp, americanii ii aratau lui Dragomir cum se poate face audienta si altfel. Tot saptamana trecuta, David Beckham a debutat oficial la echipa din Los Angeles, iar acest evenimente a fost urmarit de un numar record de telespectatori. Desi Beckham a jucat numai 18 minute, partida a fost urmărită de 1,5 milioane de telespectatori, depăşind cu aproape 500.000 precedentul record de telespectatori ai unui meci din Major League Soccer ce data din 1996.

Pai bine David, “iubitu mieu fiiu“, si nici o cearta acolo? A fost offside? Nu a fost offside? Patronul nu a iesit dupa meci sa spuna ca a fost furat sau ca omologul sau de la echipa adversa a spart televizorul de furie? Cum, nimic? Pai cum sa faceti voi, David, iubitu mieu fiiu, audienta acolo, cand nimeni nu se cearta? Hai sa invatam, fatul mieu, de la Mitica al nostru, mesterul fotbalului din Romania, maharajahul maharajahilor.

Astazi a venit cireasa de pe tort. Reteta lui Mitica a fost pusa perfect in practica de fanii lui Dinamo. Acestia l-au injurat si l-au agresat verbal pe seful LPF, la plecarea spre Roma.

Hai ca avem cearta, o sa fie audienta mare la Lazio – Dinamo, conform invataturilor lui Mitica! Sa speram, insa, dupa reteta lui Beckham, ca Dinamo va juca macar 18 minute de fotbal si va veni acasa cu un rezultat bun.

Si, la final, chiar un citat din “ÃŽnvăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul sau Teodosie“:

Fătul mieu, eu am gândit că aşa să cade domnului să şază la masă cu boiarii săi cei mari şi cu cei mici. Cându şade domnul la masă, întâi pohteşte trupul lui să mănânce şi să bea. Apoi pohteşte şi veselie multă. Iar tu, fătul mieu, să nu cumva să-ţi slobozeşti mintea de tot spre veselie, că omul în lumea aceasta şade între viaţă şi între moarte. Pentr-acéia să cade să te socoteşti foarte bine, să nu-ţi slobozeşti mintea de tot spre veselie, nici iar spre întristăciune. Că dă te vei întrista foarte, deacii toţi den casa ta şi toate slugile tale să vor întrista şi să vor îngrija; iar de vei vrea să faci voia lor şi să te veseleşti cu totul, acea veselie făr’ de măsură va mâniia pre Dumnezeu şi va osebi sufletul omului de la dânsul. Ci în vrémea acéia, mai bine să fie plăcută veseliia ta lui Dumnezeu, decât oamenilor.

  1. 14 Responses to “Invataturile lui Mitica Dragomir catre fiul sau David Beckham”

  2. By Piorel on Aug 13, 2007 | Reply

    ”o sa fie audienta mare la Lazio – Dinamo” – dragul meu jurnalist, presupus bun stăpânitor al gramaticii limbii române: puteai evita cacofonia (da, ”la Lazio” e cacofonie) prin ”la meciul Lazio-Dinamo”. Iar partea finală… nu mai zic nimic.

  3. By Alex on Aug 13, 2007 | Reply

    @ Piorel

    Definitia cacofoniei conform DEX este:

    CACOFONÍE, cacofonii, s.f. Asociaţie neplăcută de sunete; cacofonism. ♦ (Muz.) Suprapunere de sunete discordante; lipsă de armonie. – Din fr. cacophonie.

    Ce ti se pare neplacut la exprimarea: “la Lazio – Dinamo”…?

  4. By radu on Aug 13, 2007 | Reply

    Asta nu e cacafonie ci lalafonie :))

  5. By anti tot, utra nationalist on Aug 13, 2007 | Reply

    “Sa speram, insa, dupa reteta lui Beckham, ca Dinamo va juca macar 18 minute de fotbal si va veni acasa cu un rezultat bun.”

    Un pic cam dur, domnule Vadim…Mie personal mi se pare, (dupa o analiza a articolelor dumneavostra si a colegilor de la alte site-uri/ziare) ca mai degraba vreti doar sa se intample de rau decat de bine…Nu inteleg de ce analizele sunt majoritar distructive decat constructive…Ar fi as o mare problem aca Dinamo sa se calfice…Ar fi asa mare necaz ca echipa lui Hagi sa joace bine?

  6. By dean on Aug 13, 2007 | Reply

    Excelent articol.Contrar celor spuse de dragomir ,din cauza unora ca el v.alexandru,borcea,turcu,becali si iarasi becali si altii nu mai urmaresc fotbalul din Romania desi acesta este in ascensiune.este al IV sezon decand nu am mai vazut o partida intreaga la tv sau pe stadion.va aduceti aminte cand v. alexandru i-a numit pe suporerii nationalei aurolaci?De ce este inca in functie?ar mai fi si altele de spus.

  7. By Piorel on Aug 13, 2007 | Reply

    Puneţi mâna pe gramatică băieţi. Este cacofonie de exemplu şi ”Cât de des te masturbezi?”.

  8. By vraiste on Aug 13, 2007 | Reply

    Deci piorel la-la si de-de sunt cacofonii ? si liliputan e tot cacofonie ? dar musca tze-tze?
    dar bebe ? mama ? tata ? baba ? gogoman ? hm ?
    dar mazare-rece ? dar pepene-necopt ?

  9. By rayden on Aug 13, 2007 | Reply

    vraiste…chiar ca esti vraiste. ala a vrut sa zica urmatoarea chestie: audienta mare “LA LAzio”
    LA-LA ala e o cacofonie.

  10. By Piorel on Aug 13, 2007 | Reply

    Lumea e cam dezinteresată de gramatică în ziua de azi, din ce în ce mai rău dn păcate. E amuzant când îi vezi cu ce legături logice paralele cu gramatica (cu logica gramaticii) vin ei. :) Dezamăgitor este când cei din presă o comit.

    Hai Dinamo! Hai Steaua!

  11. By Piorel on Aug 13, 2007 | Reply

    Mazăre rece şi pepene necopt sunt cacofonii. Întreabă un profesor (competent) de limba română şi te vei lumina.

  12. By Claude on Aug 13, 2007 | Reply

    Bine scris…Bine punctat relatia Dragomir – “spectaolul” fotbalistic trimbitat de el..La mai mare…Speram ca Dinamo va face totusi o figura frumoasa.

  13. By Vadim on Aug 14, 2007 | Reply

    Vraiste,

    Am ras aproape cu lacrimi. :) Dar din pacate baietii au dreptate, este o cacofonie “la lazio”. Mica, dar este. Pe site am verificat sa nu apara asa, in acest articol mi-a scapat si o las asa, nu e nici o rusine. Sunt alt cacofonii mult mai grave, chiar si eu le remarc la noi in presa din abundenta. Una celebra a tinut cred 1 an de zile pe postul B1tv, acesta avand zilnic zeci de promouri in care anuntau “LA BE1Tv”.

    Piorel,

    Esti profesor de limba romana? Ai facut studii de specialitate sau e numai un hobby? :) Hai Dinamo! Hai Steaua!

  14. By Piorel on Aug 14, 2007 | Reply

    E, logic că nu e o cacofonie mare, preferabil ar fi să existe cât mai mici sau mai bine cât mai puţine sau deloc. Studii de ”specialitate” am făcut în generală, liceu mai puţin dar şi pentru admitere la facultatea de drept, acum 7 ani. :) Nu sunt profesor de română. Nu stăpânesc gramatica perfect, dar am pretenţia de la jurnalişti să o stăpânească mai bine decât mine sau în cel mai rău caz la acelaşi nivel (adică mediu-ok).

    Poate bate Dinamo în seara asta cu un 3-2 sau 3-1! Ce vis ar fi! De Steaua nu prea îmi fac griji. Cât despre Mity, zi-ne şi nouă, te rugăm, Vadime, când sunt alegeri la LPF, eu cel puţin sunt tare curios să aflu.

  15. By dean on Aug 14, 2007 | Reply

    Discutati daca e sau nu cacofonie.Dar articolul nu este important?nici un comentariu pro sau contra?

Post a Comment